2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

çocuk konusunda bence selmacım yapıver seneye sen de bitane..:)) beraber büyürler..arada yaş farkı olmayınca daha iyi olur bence büyüdüklerinde..
 
gülhancım alperene de geçmiş olsun..oğlum yaramazlıkta sınır tanımıyor bi de çığlığı var sormayın..hususi görmeye geliyorlar..bağıran çocuk bu mu diye..güler misin ağlar mısın? çok sinirliydim birgün.. kadınlar site girişinde sohbet ediyorlardı -sende çocuğa bağırıyordun sesin geliyordu- diye ayıpladılar beni..ben de -Allah kınayanın başına versin çok zor- dedim..bari 2.yi yapmasaydın dediler..bana bunu söyleyen kadınının mart 2008 doğumlu oğlu var..şimdi 4 aylık hamileymiş :))
beni gördü sen demiştin ama ben seni kınamamıştım diyor gülerek :))
 
tuğbacım tek parmakla yazıyorum bir kolumda kızım var.oğlan uyusa kız uyumuyor..ya da tersi oluyor..bunaldım valla..Allah senin de yardımcın olsun..bakalım oğluşun kız kardeşine nasıl davranacak? muhammed alıştı artık eskisi gibi ısırmaya çalışmıyor..çok seviyor...ebuke diyor annem nasıl seviniyor ismini duydukça anlatamam..ebruke annemin adı..:)) abisi böyle seslenince biz de demeye başladık..
 
rida cım ne kadar zorluklar yaşıyorsun öyle allah yardımcın olsun...ne zormuş çocuk dediğin gibi halinden ancak bilen anlar...allah yardımcın olsun...allah çocuklarımıza usluluk versin...
 
valla okurken yoruldum ben ya. çok zor işin ridacığım Allah sabırlar versin. genelde muhammed ismindekiler yaramaz olurlar adının hakkını veriyor muhammedcik yaramazlık konusunda sonuna kadar. garibim onca şey yaşamış ders alsada durulsa biraz bari. buğra dışardayken elimi bırakmaya alışmıştı kaldırımdayken yoldaykende istemeye başladı. bigün tv de bi haber çıktı kameraylada görüntülenmiş çoçuk annesinin elini bırakmış yola fırlamış araba çarpmış o nu gördü bende söyledim ona şimdi bırakmıyor elimi hiç. yeltendimi diyorum oğlum çoçuk annsinin elini bırakmış araba çarpmış annelerin eli bırakılmaz diye anlıyor bırakmıyor akıllı oğlum ama bi bıraksam tasmadan kurtulan köpüş gibi bi oyana bi buyana koşuturuyor:)))
 
yarın dr kontrolüm var 32 haftada bebiş dönüyordu sanırım. okadar heyecanlıyımki zaman yaklaşıyorya. e bide normal deneyeceğiz diye kafamda bir sürü sorular var umarım unutmam sorarım hepsini. inş herşey yolunda giderde bu sefer başarırım normal doğumu sezeryanı hiç istemiyorum ya yatmak rahat hareket edememek hiç işime gelmiyor:KK43:( bebişimi ilk görmek doğar doğmaz göğsüme almak o mucizeyi yaşamak istiyorum inş:)))

şafak 54:)))
 
kardelen cim sezeryandan sonra normal doğum yapılailiyor mu yani?inşallah öyle olur canım benim bu konuda seni anlıyorum...sezeryan kadar iğrenç bişey yoktur herhalde...
haberlerini bekliyorum bu konuda..
 
evet canım yapılıyor ama öyle her önüne gelen doktor yapmıyor arayıp araştırmak gerekiyor istanbulda 4-5 tane filan var bilinen mesela. buğradan sonra çok psikolojim bozuldu 1 sene kendime gelemedim doğum yapan gördümmü hüngür hüngür ağlıyordum yaşadıklarımdan sonra. okadar mücadeleyi edip neden doğuramadım diye. dsamartta bebeğim tv diye bi kanal var orda doğumları bebek gelişimlerini hamilelik ve doğum hakkında hertürlü şey var. ilk orada gördüm sezeryan sonrası normal doğum yapıldığını 2 sezeryan sonrası bile hatta 3. tabi yurt dışında sonra araştırayım derken yahodaki gruba rastladım ssvd(sezeryan sonrası vajinal doğum. orada ssvd yapanların hikayelerini okudum ve kafama koydum eğer hamile kalırsam mutlaka deneyeceğim diye. geneli istanbulda karşıda bi dr var onda yapmışlar o dr güvenerekten hamile kaldım:))) ama yakınlarda butarafta dr arayışına girdim hamileliğimin 2. ayından beri her ay başka dr gittim. hepsinden olumsuz cevap aldım. çok yakınımda bulunan bi drun ssvd yaptığını duydum 4.5 aylıkken ona gittim ve muayene oldum iç dikişlerimin iyi durumda olduğunu ve normal doğumu deneyebileceğimizi söyledi. gittiğim günde sezeryanlı bi hastası hasatnede yatışı yapılmış onada normal doğumu deneyeceklerini söyledi. yani ssvd yapılabiliyor ama çoğu doktorum işine gelmiyor nasıl hemen bi bahaneye sezeryana alıyorlarsa sezeryan sonrası normal doğum hiç işlerine gelmiyor. bakalım inş herşey yolunda giderse deniyeceğiz.

sen neden dolayı sezeryan olmuştun?
 
Son düzenleme:
ooof demin gideceğim dr sekreteri aradı cuma gününe alınmış randevular yarını zor beklerken 1 gün daha girdi araya:KK43:((
 
tuğbacım inşallah güzel haberlerle dönersin yarın..canım keşke denmez ama bilseydim ben de ssvd yoluna giderdim..çok korkuyor olmama rağmen..çünkü gerçekten çok zor..hala kesi yerim çok acıyor..düşünebiliyor musun halaaaa tam kesi yapılan yerin üstünü göbeğimle arasını yer yer hissedemiyorum..uyuşuk gibi ve dokundukça acıyor..:KK43:(
ameliyat esnasında doktorum bana şöyle dedi " aaa dikişin çok güzel kaynamışşş kim yapmıştı ilk sezaryenini" devlet hastanesinde yaptırdığımı söylemiştim..demek ki dikiş iyi kaynayınca normal doğum olabilirdi..hmmmm..sancım erken geldi benim ve 37.haftada yaptık doğumu..hayırlısı bakalım..bu doktor sanki iyi yapamadı..benimle yaşıt kendisi..çok genç bir doktor için ama uzman olduğu ve güleryüzlü davrandığı için göze almıştım doğumuma girmesini..
 
kızlar eşim aradı ve hastanenin halkla ilişkiler almaktan vazgeçtiklerini haber verdiklerini söyledi..Aman yaa hayırlısını istedim olmadı ne yapayım..Allahın takdiri..çarşaf çarşaf internete ilan veriyorlar ve sonra vazgeçiyorlar..olacak iş mi yaaa..insanları meşgul ediyorlar..haberi bize kendileri arayıp bile vermediler..eşim başka biri aracılığıyla almış haberi..şimdi başka bir firmayı önermiş haberi getiren kişi..ahmet de randevu almadan önce beni arayıp işin niteliğinden bahsetti....ama ben pek sıcak bakmıyorum..yine de randevu al görüşelim dedim önyargıyla yaklaşmak istemiyorum..biliyorum özel sektör çok zor gelir şimdi bana..çocukları özlerim..napıcam ben yaaaa..dua edin arkadaşlar..bakalım yarın neler olacak..hayırlısı artık..
 
bugün kızım sabah ezanından beri uyumadı..ara ara uyuyup 5-10 dk sonra tekrar uyanıyor..sesi de kötü..sürekli ağlamaktan herhalde..
 
şimdi de muhammed ağlıyor uyuyan çocuğu uyandırdı...off offf...sonra görüşürüz kızlar..güzel haberlerinizi bekliyorum özellikle tuğbacım..Rabbim bebişini istediğin yoldan kucağına almayı nasip eder inşallah..SAĞLIKLA ve DUA ıLE..Allaha emanet olun..
 
ay canım ya geçmiş olsun hasta oldu herlde ebru betül belkide boğazları acıyordur şurup filan veriyormusun?
demekki hayırlı değilmiş senin için iş baksana olmadı düşünüyordun okadar nasıl açarım başımı diye. Allah gönlüne göre versin:))

ridacığım dış dikişlerin hiç önemi yokmuş ağrı sızı felen önemli olan iç dikişlerin sağlam olması. madem okadar güzel kaynamışsa olabilirdi gerçekten hem zamanlamada çok güzel erken sancın başladığı için bebişte fazla kilolu olmaz kolay bi doğum olabilirdi. nasip kısmet 3. ye yaparsın sende:))) sağlık bakanlığının bir yazısı var nette hastanelere 2. sezeryandan sonra bile normal doğuma teşvik edin diye bildirisi var ama uyguluyan yok malesef. belki devlet hastaneleri yapar bilmiyorum yapan duymadım bende pek tercih etmediğim için hiç sormadım bile. bana garip geldi devlet hastanesi. eşleri muayenede içeri almıyorlar. ultarasonda bebeği hiç göstermediler kendileri inceliyor sadece. cinsiyet söylemiyorlar. doğumda refakatci yok. insan kendini bi garip hissediyor ne bileyim ben nasıl davranıcaklar o yüzden hiç düşünmedim bile orda doğum yapma ihtimalini. normal doğum çok farklı zaten zor zamanlar geçiriyorsun bide garip gibi kalmak kötü olur.
 
bunları hiç bilmiyordum bak ben..acaba benim iç dikişlerim ne alemdeyki? inşallah bu şekilde doğum yaparsın canım...
rida cım sana allah gani gani sabır versin..ya ben biriyle başedemiyorum sende 2 tane...iş konusunda da dediğim gibi hayırlı olan olsun...size çok özeniyorum ben....keşke bende kapalı olabilsem keşkee...o kadar içimde ukdedir ki...inşallah sana karışılmayacak bir iş bulursun...
kızlar size bu akşam yaşadıklarımı anlatayım..arkadaşlar çaya davet etti...neyse gittik saat 8 gibi felandı...eşimin başka bir görüşmesi vardı o bizi bıraktı saat 10 30 gibi bizi aldı ama...oturmada ela resmen kudurdu önce mutlu oldu felan sonra başladı huysuzlanmaya varya bebni bir beş dak.rahat oıturtmadı diyebilirim...neyse eve geldik....ağlıyor ama ne ağlama daha yeni sustu uyudu...ağlıyor yastığı çekiştiriyor ayağıma koyuyor salla diye.bu arada ben ela yı hiç sallamamıştım bakıcıdan sonra maalesef alıştı:KK43:
sonra kalkıyor ondan memnun olmuyor vs...kustu arkasından birsürü:KK43: sonra yine ağlama zırlama eşimde dayanamıyor bende...ama bir ben sinirleniyorum ben sakinliyorum eşim sinirleniyor...komşulardan utandım...
ya kızlar neden benim kızım böyle huysuz?anlam veremiyorum neden bu kadar aşırı bir bebek 2 saat durmadan ağlar mı? nazar mı değdi aceba?
siz bu durumlarda napıyorsunuz?
 
kusmuş bide acaba hastmı oldu yoksa psikolojikmenmi bazı çoçuklar ilgi için sıkılınca kustuklarını dinlemiştim tvden. bilmiyorum ama yardım alsan iyi olur bu konuda bana biraz psikolojik geldi sizden ayrı kaldığı için yapıyor olabilir. benim de çalışan yengem var onun kızıda öyle yok yere ağlar yapışır paçasına. buğrada evde gayet sakindir ama ev gezmesine gittiğimde bazen ortam değişik geldiğinden heralde bayabi kuduruyor yapma buğra dur buğra demekten bi hal oluyorum. okullarda kapandıya daha çok vakit geçirince belki düzelme olabilir hayırlısı Allah sanada sabır versin
 
kızlar dün haber vericektim unutmuşum bugün cine5 tv de saat 11 de anne olunca anladımda tuvalet eğitiminden bahsedicekler işimize yarayan bilgiler alabiliriz. malum beceremedik daha wc alıştırmayı. inş program bitmeden okursunuz yazımı
 
bugün kontrolüm var 15.45 te saatlerin sabırsızlıkla geçmesini bekliyorum çüçük kısımı görücem teyzeleri:)))
 
selam kızlar geçmişe göz gezdirdim ama fazla yazamayacağım:KK43:(ridacım hakkında hayırlısı olsun canım kızınıda Rabbim şifalar versin..selmacım yanlış anlamaıdysam ela kusmuştu üşüttümü yokda durup dururkenmi kustu tuğbanın dediği gibi ilgi bekliyuo olabilir dikkat çekmeye çalışıyo olabilir alperern dışarıda bi kere bile altına kaçırmıyo ama evde hep altın ayapıyo bikaç gün iş güç fazla ilgilenemedim ya alışasa dışarıda da söylemez geçen yine hertarafı batırdı hemde kakasını yapmış...teizlik yapıyoz güya....kızlar dn ikisinide sünnet ettirdik uharrem ii çok şükür ama alperen hiç durmadı sürekli kanıyor dr kımmıldamasın dedi ama nerde rahat durmuyo bide kan kurumuş okadar ağlıyo ki işerken çok zor onu öyle görünce çok üzüldüm pişman oldum yarın kontrolu var sargıları açılacak neyse ben giidyorum öptüm hepinizi
 
X