- 7 Şubat 2024
- 290
- 371
- 30
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşallah çiçek kızınız bu yolculukta anneciğinin hep yanında olacak sağlıkla, kolaylıkla kucağınıza almak nasip olsun.Benim herkes gibi heyecanlanamamam, yıllardır elimin boş kalması travmasından kaynaklı. Bu film bu yaşta güzel sonla biterse bir mucize olacak benim için. Bitmez ise içimde bir boşlukla (belki kapanır) yaşamayı deneyimleyeceğim. Hayat bir şekilde geçecek nasıl olsa, ve ben nasıl gelirlerse gelsinler, yeni gelen günlere öyle hoş geldiniz diyeceğim.Böyle bir durumda içimin burukluğunun azalması ve boşluğun kapanması tek temennim olur. Belki 20’li yaşlarda ya da 30’larımın başında anne olsaydım her gün buraya beğendiğim giysileri, seçtiğim bebek arabasını, cinsiyetini, testleri ve daha neleri coşku ile yazardım. Belki de o zamanki çocuk halimle hamile kaldığım için korkar, pişmanlık dolu mesajlar yazardım. Yaşadığımız her farklı olay, yetiştiğimiz ortam ve deneyimler yarattığı duygularla bizi farklı hissettiriyor. Şu an hiç sahip olamadığım bir şey yine olmayacakmış gibi geldiğinden, hiç bir şey almak için internete bakamıyorum. Satın alırsam ve bebeğim dünyaya gelmemeye karar verirse daha çok üzülecekmişim gibi geliyor.
Sizin de eminim korkularınızın arkasında size böyle hissettiren bir deneyiminiz, yaşanmışlığınız vardır. Yok ise ve yaşınız da genç ise korkmayın. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
Aynı hayatları farklı yerlerde yaşamışız.Benim herkes gibi heyecanlanamamam, yıllardır elimin boş kalması travmasından kaynaklı. Bu film bu yaşta güzel sonla biterse bir mucize olacak benim için. Bitmez ise içimde bir boşlukla (belki kapanır) yaşamayı deneyimleyeceğim. Hayat bir şekilde geçecek nasıl olsa, ve ben nasıl gelirlerse gelsinler, yeni gelen günlere öyle hoş geldiniz diyeceğim.Böyle bir durumda içimin burukluğunun azalması ve boşluğun kapanması tek temennim olur. Belki 20’li yaşlarda ya da 30’larımın başında anne olsaydım her gün buraya beğendiğim giysileri, seçtiğim bebek arabasını, cinsiyetini, testleri ve daha neleri coşku ile yazardım. Belki de o zamanki çocuk halimle hamile kaldığım için korkar, pişmanlık dolu mesajlar yazardım. Yaşadığımız her farklı olay, yetiştiğimiz ortam ve deneyimler yarattığı duygularla bizi farklı hissettiriyor. Şu an hiç sahip olamadığım bir şey yine olmayacakmış gibi geldiğinden, hiç bir şey almak için internete bakamıyorum. Satın alırsam ve bebeğim dünyaya gelmemeye karar verirse daha çok üzülecekmişim gibi geliyor.
Sizin de eminim korkularınızın arkasında size böyle hissettiren bir deneyiminiz, yaşanmışlığınız vardır. Yok ise ve yaşınız da genç ise korkmayın. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
Çok sevindimmm bu arada bebegin poposuyla kafasına bilgisayardan bir nokta koyarak arasını ölçerek haftayı söylüyor yani birazcık kaydırsa bebek 5 gün küçük gibi yorum yapabiliyor ona da hiiç takılmamak lazım zaten haftasındaymış şimdi ama yine de paylaşayım dedim AminGeldim kızlar geldim ☺
Bu hafta ağır bir grip atlattığımı söylemiştim ya, o değer o gripten dolayı bu kadar yükselmiş.
Geçen hafta bebeğim 5 gün küçük görünmüştü, bugün tam olması gerektiği gibi 9+5, kalbi pıtır pıtır miniğimin. Çok şükür sonuçlarım da iyi. Şimdi 12+5 de fetal dna yapacağız. Bir de özellikli bir ultrasonla bakacak doktor. Çok şükür… hepimizin yavrucukları iyi olsun sağlıkla kucaklarımıza alalım
Takip etmiyorum; zaten çıkınca temsilcisi haber verir diye düşünüyorum.Ben de orada yaptım ama nereden takip edeceğimi anlamadım siz de mi oradan yaptırdınız takip edebiliyor musunuz ısrarla US telefon numarası istiyor
Canım bence bu dönemde dışardan yeme. 2 çay bardağı bulguru kısır yapar gibi sıcak suyla ıslat eşin yoğursun 40 dk ya çiğ köfte olur zaten tarif istersen ayrıntılı yazabilirimCanım çiğ köfte çekiyor, doktora da sormadım ama zaten etsiz yapıyorlar yesem bişi olur mu sizce? Bir yandan midem bulanıyor bir yandan böyle çiğ köfte ile milkshake falan içmek istiyorum
Ben hunharca çiğköfte yiyorum birkaç haftadır tam 1. trimester yiyeceği bol ekşili, acılı, hafif. Normalde düşkün değilimdir ama bu süreçte hem canım çekiyor hem mideme iyi geliyor. Zaten dışarıda satılanlar fabrikada üretiliyor ve denetleniyor diye benim pek kuşkum olmadı açıkçası. 1. trimester bitene kadar canım ne isterse yeme kararı aldım ben çünkü çoğu şeyi yiyemiyoruz zaten. Çiğköftede yeşillik yemiş oluyoruz en azından.Canım çiğ köfte çekiyor, doktora da sormadım ama zaten etsiz yapıyorlar yesem bişi olur mu sizce? Bir yandan midem bulanıyor bir yandan böyle çiğ köfte ile milkshake falan içmek istiyorum
Gözün aydın canım bebişinin iyi haberlerini aldığına sevindim Ben de pazartesi günü kontrole gideceğim pazartesi günü tam sizin gibi 9+5 haftada olacağım aceba size cinsiyet tahmininde bulundu mu? Benimki de pazartesi o haftada olacak sorsam bir tahminde bulunur mu diye merak ediyorumGeldim kızlar geldim ☺
Bu hafta ağır bir grip atlattığımı söylemiştim ya, o değer o gripten dolayı bu kadar yükselmiş.
Geçen hafta bebeğim 5 gün küçük görünmüştü, bugün tam olması gerektiği gibi 9+5, kalbi pıtır pıtır miniğimin. Çok şükür sonuçlarım da iyi. Şimdi 12+5 de fetal dna yapacağız. Bir de özellikli bir ultrasonla bakacak doktor. Çok şükür… hepimizin yavrucukları iyi olsun sağlıkla kucaklarımıza alalım
Mutfaga girebilsem yapıcam da giremiyorum ki; valla 2 aydır komple dışardan yiyoruz Kapısını açamıyorum nerdeyse mutfağınCanım bence bu dönemde dışardan yeme. 2 çay bardağı bulguru kısır yapar gibi sıcak suyla ıslat eşin yoğursun 40 dk ya çiğ köfte olur zaten tarif istersen ayrıntılı yazabilirim
Bence de yaBen hunharca çiğköfte yiyorum birkaç haftadır tam 1. trimester yiyeceği bol ekşili, acılı, hafif. Normalde düşkün değilimdir ama bu süreçte hem canım çekiyor hem mideme iyi geliyor. Zaten dışarıda satılanlar fabrikada üretiliyor ve denetleniyor diye benim pek kuşkum olmadı açıkçası. 1. trimester bitene kadar canım ne isterse yeme kararı aldım ben çünkü çoğu şeyi yiyemiyoruz zaten. Çiğköftede yeşillik yemiş oluyoruz en azından.
Bana da 11+2de kıza benziyor ama yüzde yirmi otuz yanılma payı var alışveriş yapmayın demişti. Fetal DNA sonucu erkek geldi . Kendinizi kıza alıştırmayın derim . Hayırlı sağlıklı olsunSelam kızlar bugün 12+3 doktor randevumuz vardı.fetal dna verdik genoksu önerdi dr umuz şimdi araştırınca şikayet çok var tedirgin oldum ankaradayım genoksta yaptıranlar var mı birde cinsiyet tahminim %80 kız dedi 12 haftada yanılma payı nedir acaba
Dua ederek dileyip istemekten başka çaremiz yok. İnşallah geçer bir gün bu korkularımızHikayelerimiz farklı olsa da duygularımız aynı ilk denememde keseden sonra kalp atışını duyamadım. 7+4 de düşükle sonuçlandı. Ama o süre zarfında sürekli elimi karnıma koyup bebeğimle konuşmuştum.. Şimdi 9+6 dayım ama rahatça Hamileliğimin tadını çıkaramıyorum. Ya biseyler ters giderse diye herkesten gizliyorum. Ya yarıda kalırsa diye kendimi kaptırmamaya çalışıyorum. Kıyafet veya eşya bakamıyorum. Bebeğe faydalı besinler tüketmeye çalışıyorum sonra diyorum ki yine kendini çok kaptırma. Tüp bebek doktoruna bazı korkularımdan bahsettim ya yine böyle olursa dedim. Bana dedi ki "ben doğal gebelik süreci geçirdim ama her anne bu korkuları yaşıyor emin ol" Yalnız değilsiniz bunu bilin
Canım Cizi22 , inşallah bilgileri paylaşabileceğim günler gelir. İnan dört gözle ben de bekliyorum bu korkuları bir gün yenmeyi. Hayırlısı diyelim, hazır olduğumda yazacağımAynı hayatları farklı yerlerde yaşamışız.
Bence bu kez olacak
Bir şey almayalım ama olumsuz düşünceleri de bir kenara bırakalım lütfen.
Bilgilerinizi paylaşırsanız sizi de bugün diğer hanımefendileri eklerken listeye ekleyebilirim.
Yanlız değilsin canım bende bu aralar çok duygusalım en ufak şeyde ağlıyorum.Sivilcelenme bende de var saç dökülmesi hangisine yanalım bebişlerimiz sağlıklı olsunda varsın çirkin olalım bu günlerde geçecek hayırlısıylaNisan anneleri olarak hepimiz ilk 3 ayı zorlu geçiyoruz, insallah cok daha iyi hissettigimiz tekrar kendimiz gibi olabildigimiz sağlıklı, mutlu zamanlar tez zamanda gelir
Benim de bugünüm hic iyi gecmiyor maalesef. Sabah inanılmaz bir duygu gelgitiyle uyandım öğlene kadar ağladım ki üzüldüğüm şey de düzgün beslenemememdi.. Prilam bana iyi geldi demistim ama son 4 gündür tekrar başa döndüğümü hissediyorum. Sanki ekmeğin suyun bile yeni kokusu başladı, yediğim çubuk krakerin paket kokusu bile midemi bulandırıyor tabağa döküp yiyorum. Hem ağladığım, hem bulantıdan bir şey yiyemediğim, tansiyonumun 7-5e düştüğü bi gün oldu. Üstüne yine yüzümde sivilceler çıktı cildim bozuldu zaten kendimi beğenmemeye basladım bir de giyecek de hicbir seyim yok. Hicbi seyi üstüme yakıstıramıyorum. Çok söylendim ama bugünkü hislerim bu sekilde, yazarken bile gözlerim doluyor. İnsallah daha iyi günler kapıdadır