2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Gülhancım canım benim allah sana sabır versin çok zor bi durum insanın hem maddi hem manevi ki maneviyat daha önemli bence, böle üzülmesi insanı yıpratıyor.
Bence çalışabilme imkanın varsa çalış arkadaşım kendi ayaklarının üzerinde durmak insana ayrı bi güven veriyor.. çocuklara da babaanneleri bakar artık.. eşinde en kısa zamanda iş bulur umarım.. şuan belki işsizde kalmanın vermiş olduğu bi gerginlik olabilir üstüne neticede bi erkeğin kadına göre sorumluluğu eğer farkındaysa daha ağır bi yük.. kayınvaliden ve eşinin yaptığına bişe demek istemiyorum hangisi hatalı allaha bırak canım benim.. bi laf vardır ve ben buna inanırım alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste!! anlayana tabi.. aile büyükleri büyük olduklarından hayat tecrübeleri bize göre daha fazla olduğundan yapıcı davranışlar sergilemeleri gerekir ama bi yaştan sonra tecrübelerinden ve büyük olduklarının olgunluğundan eser kalmıyo galiba.. canını üzmemeye çalış öpüyorum seni ve çocukları..
 
Kizlar nasilsiniz? Bende bugun tekrar diyete basladim .Hala kilo vermekle mesgulum ..Yoprgunum,bitkinim ve sinirliyim
Cuma gunu biopsi sonuclarini alacagim.Bakalim ne diyecekler..
Canancim inan o kadar sik aklimdasin ki artik gecmisi degil gelecek guzel gunleri dusun ve mutlu ol arkadasim.
Herkesi opuyorum

canım sonuçlardan muhakkak bizide bildir hayatta herşey oluyo be elif en kötüye bile hazır olmamız gerekiyor.. Benim annemde çok genç yaşta tamamen bi tesadüf eseri öğrenip rahimi yumurtalıkları aldırdı.. ama anne olunca insan evlatları için güçlü olmak zorunda oluyor. yine sen iyi düşün ve iyi sonuçlarını al inşallah..
elif bende geleceğimizi düşünerek dediğin gibi mutluluğu orda buluyorum umarım geçirdiğimiz bu sınavda başarılı çıkar hayatımızı güzel bi şekilde devam ederiz.. güzel yavruyu öpüyorum doğum gününü bi kez daha kutluyorum..
 
Kızlar şafak 41 ay içimi heyecan kaplıyo.. yarın kocişimi görmeye gidicem onu göreceğim içinde içim kıpır kıpır haberi yok gideceğimden sürpriz olcak ona canım benim nasıl sevinir beni görünce.. öyle garip ki ondan habersiz görüşlerine gideceğim zaman akşamdan uyku tutmuyormuş içinden bi ses onu görmeye gideceğimi söylüyormuş hissediyor gidiceğimi aşk bu olsa gerek :)))
 
Kızlar şafak 41 ay içimi heyecan kaplıyo.. yarın kocişimi görmeye gidicem onu göreceğim içinde içim kıpır kıpır haberi yok gideceğimden sürpriz olcak ona canım benim nasıl sevinir beni görünce.. öyle garip ki ondan habersiz görüşlerine gideceğim zaman akşamdan uyku tutmuyormuş içinden bi ses onu görmeye gideceğimi söylüyormuş hissediyor gidiceğimi aşk bu olsa gerek :)))

canım benim sağol ..şafak 41 kocaeli he:)) az kalmış yakında birbirinize kavuşacaksınız inşallah bu arada ecrin nasıl ...valla canım dediğin gibi nede olsa biz cahiliz büyüklerin yanında onların tecrübesi çok ama insan sinirlenip mübarek günde günaha giiryo o benden cahil bana geliyo yandakini konuşuyo ona giidyo beni konuşuyo yeri geliyo bulaşığını yıkıyorum evinide süpürüyorum kendisi çok dinç daha ama kırk yılın başı yapmadığın göze batıyo neyse... çalışma konusunda çocuklara hayatta bakmaz o benle durmuyolar diyo işim olduğunda bile bakmıyo oysaki çocukları kandırmak ne kadar kolay ..
 
hayırlı cumalar arkadaşlar..şükür kavuşturana..hepinizi hasret ve muhabbetle kucaklıyorum..
aylar oldu görüşmeyeli..klavyemi muhammed bozmuştu..pc'nin kendi klavyesini de ahmet yapayım derken iyice bozdu..ekran klavyesi kullanmaya çalışıyordum..şükür ki birkaç gün önce yenisini almış..kavuştuk bu sebepten..
bu sabah biraz geçmişe bakma fırsatım oldu..tam bişeyler yazmak üzereyim muhammed uyandı..ee muhammedsiz muhabbet olmuyor..:)) onu tekrar yatırdım inşallah hemen uyanmaz da bişeyler paylaşabilirim..bir de kızım var tabi onun da burnu boğazı tıkalı garibim acayip nefes alıp veriyor..korkutuyor beni.. herneyse yazılanların bir kısmına cevap vereyim kendimle ilgili bilgileri sonra vermeye çalışacağım..

canancım, elifcim, selmacım, kadercim,gülhancım, gökçencim ve ismini sayamadığım dostlarım..sizlerle ilgili sorunları okudum..
canancım eşinin çıkmasına sanırım bugün 40 gün kaldı..gülhanın tabiriyle; kırşehir yani memleketim..Rabbim sağlıkla kavuşmayı ve bir ömür ayrılmamayı nasip etsin..birlikte yaşlanıp torunlarını sevin inşallah..ecrin'in de yanında olması bence daha mantıklı çünkü eşin yanındayken kızın olmazsa yine buruk yaşayacaksın o günlerini..çocuk konusunda da bence aceleye getirmeyin..tabi ki ALLAH bilir ama zor oluyor neler yaşadığımı bir anlatsam aklın hayalin durur..ilk önceleri lohusalık psikolojisiyle ihanet ettiğini düşünüyorsun evladına, 2. bebeği kabullenmek zor geliyor..hele hele eşinin hapishane günlerinde ecrinle birlikte yaşadığın herşey; sadece şimdi değil yıllar sonra bile aranızdaki sevginin bağlılığın önemli bir detayı olarak hafızalarınızda yer edeceğinden..senin için şu an ecrin kanından canından bir parça olmanın yanında senin HERŞEYıNdir eminim..sen eşin ve ecrin şöyle birlikte olmanın tadını çıkarın derim eşin de kızıyla yaşayamadığı o ıLKlerin tadını çıkarsın değil mi..
 
elifcim, test sonuçlarını sanırım bugün alacaksın..inşallah tüm değerlerin normaldir ve test sonucun da iyi çıkar canım..Rabbim yar ve yardımcın olsun..kadın olmak gerçekten çok zor bitanem yaa..yaşadığın yorgunluğu, stresi unutturacak, derin bir ohh! çektirecek sonucunu eline aldığında konuyla ilgili bize döneceksin mutlaka..bundan şüphem yok ama biz de burda heyecanla hayırlı haberlerini bekliyor olacağız canım..
eşinle aranın düzelmesine çok sevindim canım..Rabbim sevgi ve muhabbetinizi daim kılsın..dualar hayatımızın olmazsa olmazları..dualarınız olmasa ne işe yararsınız buyuruyor ayeti kerimede Rabbim..kulun kula ettiği dua da reddolunmuyor..ancak kişinin kendini bilmesi yani kulluğunu acizliğini bilmesi Rabbini bilmesindendir bu düşünceyle affınıza sığınarak; bu konuda seninle ve gülhanla paylaşacağım bir dua var ama öncelikle sen şu test sonucunu hayırlısıyla eline al ve bize ilet, bi rahatlayalım ondan sonra...

temmuzda aramıza katılacak olan yeğenini de dört gözle bekliyoruz..evlatlarının yuvalarına bereket huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle..cinsiyeti nedir arkadaşım paylaşırsan sevinirim..

diyete başladığını yazmışsın inşallah istediğin kiloya kavuşursun canım..ben doğumda fazla kilo almamıştım ama ilk hamilelikten 5 kilo fazlam duruyordu..doğumdan sonra bir iştahım açıldı sorma..tartımda bir sorun var sanırım az gösteriyor ama 2 kilo aldım sanırım..yanlara doğru genişledim sanki..ikinci sezaryeninin de etkisiyle göbek iki kat duruyor sanki..kızıma 63'le hamile kalmıştım..74'le doğuma girdim çıktığımda 69 kiloydum..şimdi 68-69 arasında gelip gidiyorum..başka bir tardıda tartıldığımda 72 görünüyorum..
 
uzun yazınca yazılanlar uçup gidiyor, ben de bu sorunu çoğu zaman yaşadım o nedenle hemen yazıp gönderiyorum kusura bakmayın..yazacak çok şey var ama bu şekilde garantiye alıyorum yazdıklarımı:

gelelim gülhancığıma..eşinin işten ayrıldığını, senin çalışmak istediğini ve eşinle ve kayınvalidenle ilgili bazı sorunların olduğundan bahsetmişsin..

eşinin işten ayrılmasına gerçekten çok üzüldüm..yeni bir araba da almışsınız hayırlı olsun canım..araba zaruret gerçekten..krediyle aldınız sanırım..Rabbim ödeme kolaylığı versin..borcundan dolayı utandırmasın sizleri..benzer şeyleri bende yaşadım..biliyorsun krediyle ev aldık iki ay sonra işten çıkarıldım..eşimin aldığı maaştan bile çok aylık kredi tutarımız ve eşim bir yıldır bi şekilde bu güne kadar ödemeleri aksatmadı ama bundan sonrasında ne olur bilemiyorum..işe iade davasını doğumdan 5 gün önce kazandım..temyize gittiler..şimdi iade sonucunun yargıtayda onaylanmasını bekliyorum..

ayy kızım uyandı devam edicem gülhancım..
 
velhasıl gülhancım işsizlik gerçekten zor..işten ayrıldıktan sonra hamile olduğumu öğrenince iş arayışlarım sona erdi ve çalışamadım..ama sen çalışabilirsin..çalışmanı isterim yani..

ahh canım ya bak oğlum da uyandı geldi yanıma..doğru kardeşini öpmeye.üstüne tırmanıyor kızın..yazıcam oğluma bi süt hazırlayayım da...
 
gülhancım çalışırsan arkadaşların da dediği gibi kendine özgüveni kazanmış olursun..ancak kendine uygun işi hemen bulabilir misin? kayınvaliden çocuklara bakmayı reddeder mi, çalışmanı istemezse eşinle aranın daha da açılmasına sebep olur mu aceba..etraflıca düşünmen gerekiyor tüm olasılıkları..
çocukların büyüyesiye kadar beklemen daha doğru aslında Rabbim hayırlısıyla eşine en kısa zamanda sürekli çalışabileceği iyi bir iş nasip etsin ve rızkınızı bol versin canım..
 
şurda iki satır bişeyler yazayım dedim..muhammed kahvaltı sofrasını birbirine katmış ve çay fincanını kırmış..biraz bağırdım, şimdi anne anne diye bacağıma yapışıyor..ALLAHIM delirmek üzereyim..

selmacım yaramazlıkta üstüne yok muhammedin ela da öyle mi? delircem yaaa...
bu arada 23 nisan hazırlıklarınızdan bahsetmişsiniz kadercimle..şu anda hazırlıklarınızın tatlı meyvesiyle meşgulsunuz eminimmm Allah yar ve yardımcınız olsun..tüm çocukların bayramlarını kutluyorum..
23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı tüm milletimiz için hayırlı olsun arkadaşlar..bugün çocuklarımızın bayramı, bize bu bayramı hediye eden önderimiz atatürk'e ve onun silah arkadaşlarına selam olsun...
 
ridacım hoşgeldin canım yazdıklarını soluk soluğa okudum valla senin yerine ben yoruldum sanki..ilkten ikinci çocuk bana da zor gelmişti demek herkes aynıymış muharreme ihanetmiş gibi gelmişti alpereni kıskanıyo diye 1 gün anneme bırakmıştım telefonda anneciğim gelebilirmiyimmi demişti nasıl ağlamıştım alperen şimdi büyüdü kedi köpek gibiler ama birbirlerinide çok seviyorlar günler geçiyoda bizim ömrümüz tükeniyo senin kızda baya büyüüd maaşallah...canım iş konusuna gelince ben muhasebe okudum ama kapalıyım bu şekilde iş bulacağımı sanmıyorum hem başımı açamam hem doğru düzgün çalışmadım aklım hiç yerinde değil beni pek kabul edicklerinide sanmıyorum ama ne olursa olsun çocukların biraz büyümesi lazım eşimde iş bakıcam diyo bakaılm zaman ne gösterecek kendine ii bak canım çocukları öp benim için
 
merhaba kızlar,
yorucu fakat güzel geçen bir kutlamadan sonra yapacak bir şey olmadığı için eve döndük:KK43:( şu an hava çok güzel ama günah olmasa "kar yağsın" diye dua edecem :) gidecek kimse yok, gelecek kimse yok, eşim uyuyordu uyandı maça gitti, helin yaklaşık 3 saattir uyuyor kimi arasam herkes bir yerlere gitmiş.... off gel de kar yağsın diye dua etme :))
gülhancım yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm kaynananı anlıyorum da kocanın kaprisini anlayamıyorum hele çocuğu kapıda bekletmesi benim içimi sızlattı.inşaallah en kısa zamanda Rabbim onun basiretini açar da bazı şeylerin kıymetini daha iyi anlar canım. Rabbim sana sabrının karşılığını versin arkadaşım.
sevcancım anlattıklarınızdan sonra ikinciden gözüm baya bir korktu. hele helinin kıskançlığını düşününce iyice cayıyorum ikinci fikrinden. bir de maşaallah mayıs bebeklerimiz çok hareketli :)) fazla hareket almayayım beni bozar :)
canancım sen de bu saatlerde herhalde kocanla hasret gideriyorsundur... Az kaldı hayırlısıyla inşaallah birbirinizden hiç ayrılmayacaksınız.
selmacım sen de galiba törenden sonra gezmeye gidenlerdensin.sesin soluğun çıkmadı bugün:)
elifçim testinin sonuçlarını merakla bekliyoruz her ne kadar her şeye hazırlıklı olmak gerekse de biz yine iyi düşünelim iyi olsun değil mi?
hepinize iyi haftasonları diliyorum . hoşçakalın
 
ayyy maşallah ya dünden beri sayfamız dolmuş:)ancak okudum...
bizde törenimizi yaptık hele şükür yanına yorgunluğumuz kaldı tabi... sinemaya gidelim eşimle dedim ama saat oldu 2 buçuk benim köyden gelmem vs..sonra da güzel film yoktu saatte bize uymadı biraz dolandık geldik eve...yani bişey anlamadım ben bugünden maalesef:KK43:
ayaklarım halen ağrıyor bu arada:KK43:
rida cım allah sana sabır versin iki taneler ya düşünemiyorum...ela da öyle çok hareketli ve inatçı olmaya başladı çok dedikleri hemen oluverecek hanfendinin...
gülhan cım okudum da ben burdan sinir oldum gerçekten insan sinir olur hasta olur böyle şeylere..sen bence yine de iş bak kendine derim ben...başın kapalı da yapabileceğin işler olmalı..
canan cım neyse günler tek tek azalıyor bakalım...
öptüm kızlar hepinizi..
 
canım benim sağol ..şafak 41 kocaeli he:)) az kalmış yakında birbirinize kavuşacaksınız inşallah bu arada ecrin nasıl ...valla canım dediğin gibi nede olsa biz cahiliz büyüklerin yanında onların tecrübesi çok ama insan sinirlenip mübarek günde günaha giiryo o benden cahil bana geliyo yandakini konuşuyo ona giidyo beni konuşuyo yeri geliyo bulaşığını yıkıyorum evinide süpürüyorum kendisi çok dinç daha ama kırk yılın başı yapmadığın göze batıyo neyse... çalışma konusunda çocuklara hayatta bakmaz o benle durmuyolar diyo işim olduğunda bile bakmıyo oysaki çocukları kandırmak ne kadar kolay ..

canım bazen büyükleri anlamak öyle zor oluyorki ben artık anlamak için kendimi yormuyorum çünkü ben üzülüp ben yoruluyorum artık herşeyi olduğu hale bırakmak en iyisi.. Çocuklara bakmak zor tabi ordan oraya nasıl yetişir ahh gülhancım allah sabır versin çok zor bi durum..
Ecrincik iyi artık abla oldu kızım :)) kocaman oldu bi bakıyorum daha dün gibi dünyaya geldiği gün bugün anne anne diye peşimde rabbim uzun ömürer güzel yazılar yazsın bütün yavrularımıza.. Tabi Ecrindeki kum halen var tedavimize devam ediyoruz dünde onun ultrason ve tahlilleri vardı belki bi umut dedim gitmiştir kum yoktur ama gitmemiş duruyo. Böbreğin gelişimi kanallar herşey çok iyi tek kum var tahlil sonuçlarından sonra da tedaviyi uygulayan doktora gidicez bakalım o ne yapacak bu sefer. Kullandığımız ilaç asit ve bi kaç maddenin karışımı ile hazırlanan bi ilaç iğrenç bi tadı var acı asit vermek mesele içmek istemiyor çocuk ilacın şişesini elime aldığımda kaçacak yer arıyor.. Bakalım şimdi ne olcak..
 
hayırlı cumalar arkadaşlar..şükür kavuşturana..hepinizi hasret ve muhabbetle kucaklıyorum..
aylar oldu görüşmeyeli..klavyemi muhammed bozmuştu..pc'nin kendi klavyesini de ahmet yapayım derken iyice bozdu..ekran klavyesi kullanmaya çalışıyordum..şükür ki birkaç gün önce yenisini almış..kavuştuk bu sebepten..
bu sabah biraz geçmişe bakma fırsatım oldu..tam bişeyler yazmak üzereyim muhammed uyandı..ee muhammedsiz muhabbet olmuyor..:)) onu tekrar yatırdım inşallah hemen uyanmaz da bişeyler paylaşabilirim..bir de kızım var tabi onun da burnu boğazı tıkalı garibim acayip nefes alıp veriyor..korkutuyor beni.. herneyse yazılanların bir kısmına cevap vereyim kendimle ilgili bilgileri sonra vermeye çalışacağım..

canancım, elifcim, selmacım, kadercim,gülhancım, gökçencim ve ismini sayamadığım dostlarım..sizlerle ilgili sorunları okudum..
canancım eşinin çıkmasına sanırım bugün 40 gün kaldı..gülhanın tabiriyle; kırşehir yani memleketim..Rabbim sağlıkla kavuşmayı ve bir ömür ayrılmamayı nasip etsin..birlikte yaşlanıp torunlarını sevin inşallah..ecrin'in de yanında olması bence daha mantıklı çünkü eşin yanındayken kızın olmazsa yine buruk yaşayacaksın o günlerini..çocuk konusunda da bence aceleye getirmeyin..tabi ki ALLAH bilir ama zor oluyor neler yaşadığımı bir anlatsam aklın hayalin durur..ilk önceleri lohusalık psikolojisiyle ihanet ettiğini düşünüyorsun evladına, 2. bebeği kabullenmek zor geliyor..hele hele eşinin hapishane günlerinde ecrinle birlikte yaşadığın herşey; sadece şimdi değil yıllar sonra bile aranızdaki sevginin bağlılığın önemli bir detayı olarak hafızalarınızda yer edeceğinden..senin için şu an ecrin kanından canından bir parça olmanın yanında senin HERŞEYİNdir eminim..sen eşin ve ecrin şöyle birlikte olmanın tadını çıkarın derim eşin de kızıyla yaşayamadığı o İLKlerin tadını çıkarsın değil mi..

Rida seni gördüğüme çok sevindim canım benim güzel kızımız nasıl çokmu yoruyo seni..
Yazını okudum tutamadım kendimi ağladım bide üstüne gülhanında yazısı okudum "anne gelebilirmiyim" ay ne zor ya sanki haksızlık yapıyormuş gibi ama hayat böyle kardeşsiz bırakmakta çok büyük bi haksızlık gibi geliyo bana..
Bizim durumu öyle güzel özetlemişsin ki başka söze gerek bile yok..
Ben daha ikinci durumum yok ama olduğunu düşünerek doğuma gittiğimde Ecrin ne hissedecek diye düşünüp üzülüyorum.. kıyamıyorum ilk göz ağrıma.. bide iki çocuk anneleri aralarında sevgi olarak bi fark olmadığını söylüyo annemde öyle diyo oda farklı bişey galiba.
şimdi ecrin tek ve bu zorlu dönemi ben kızımın varlığından destek alarak geçirdim benim için hep farklı olacak gibi geliyo bana.. Seni ve yavrularını öpüyorum. sevgiyle kalın..
 
merhaba kızlar,
yorucu fakat güzel geçen bir kutlamadan sonra yapacak bir şey olmadığı için eve döndük:KK43:( şu an hava çok güzel ama günah olmasa "kar yağsın" diye dua edecem :) gidecek kimse yok, gelecek kimse yok, eşim uyuyordu uyandı maça gitti, helin yaklaşık 3 saattir uyuyor kimi arasam herkes bir yerlere gitmiş.... off gel de kar yağsın diye dua etme :))
gülhancım yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm kaynananı anlıyorum da kocanın kaprisini anlayamıyorum hele çocuğu kapıda bekletmesi benim içimi sızlattı.inşaallah en kısa zamanda Rabbim onun basiretini açar da bazı şeylerin kıymetini daha iyi anlar canım. Rabbim sana sabrının karşılığını versin arkadaşım.
sevcancım anlattıklarınızdan sonra ikinciden gözüm baya bir korktu. hele helinin kıskançlığını düşününce iyice cayıyorum ikinci fikrinden. bir de maşaallah mayıs bebeklerimiz çok hareketli :)) fazla hareket almayayım beni bozar :)
canancım sen de bu saatlerde herhalde kocanla hasret gideriyorsundur... Az kaldı hayırlısıyla inşaallah birbirinizden hiç ayrılmayacaksınız.
selmacım sen de galiba törenden sonra gezmeye gidenlerdensin.sesin soluğun çıkmadı bugün:)
elifçim testinin sonuçlarını merakla bekliyoruz her ne kadar her şeye hazırlıklı olmak gerekse de biz yine iyi düşünelim iyi olsun değil mi?
hepinize iyi haftasonları diliyorum . hoşçakalın

Kadercim tam tahmin ettiğin gibi kocamla hasret giderdik her ne kadar aramızda birbirimize dokunmamıza engel olan bi cam olsada onu görmek sesini duymak bile yetiyor. az kaldı 40 gün bugünde bitti rabbim yavrumuz için umutlarımızı boşa çıkarmasın inşallah.

Elifim bende sonuçlarını çok merak ediyorum güzel haber ver bize lütfen..

bugün ridanın gelişiyle topiğimiz baya bi ilerledi böyle iyi oldu.

Hepinizi çok çoköpüyoruz Ecrinle oda yanımda ne yaptığımı merak ediyo anne ne yapıyosun dio, bende ona hamillik dönemimi beraber geçirdiğimiz teyzelerin diyorum :))

Kendinize ii bakın, sevgiyle kalın..
 
iyi geceler arkadaşlar..bu sabah kahvaltıya eşim iş arkadaşlarını davet etmiş..bebeğimizi görmeye geliceklermiş aynı zamanda..biraz temizlik yapayım dedim..misafir geldi..çocuklar dur durak bilmiyor zaten abimin kızı da var 2008 eylül doğumlu o da..yaşıt muhammedle..adı ecrin..aman Allahım ikisi de fırtına gibi..hızlarına yetişmek çok zor..aynı binada oturuyoruz..bebek olduğu için annem yanıma geliyor..gelinimiz de ecrinle geliyor..ev savaş alanına dönüyor her seferinde..temizlik yapmanın bir manası yok aslında; az sonra eskisinden de beter hale geliyor, ama mecburen yapılıyor işte..muhammed çok tehlikeli oldu..balkona çıkınca sandalyeyi balkona yanaştırıp üstüne çıkmaya çalışıyor..yine yaşıtı site görevlisinin oğlu var hasan..onu çağırıyor..ALLAH korusun 5.kattan aşağıya düşecek diye ödüm kopuyor..dün de saksının üstüne bastı, çıktı..Allahtan saksı devrildi aşağı değil balkonun içine düştü..donup kaldım..
öğleden sonra benim eski iş yerimden arkadaşım davet etmişti..oraya gidicem nasip olursa..
eşim c.tesi izinli oluyor..muhammede eşim bakacak ben de kızımla öğleden sonra davete gidicez..

gözüm yemiyor aslında bıraksalar uyumak istiyorum..artık uyumak hayal oldu bana..
 
size doğum hikayemi anlatma fırsatım olmamıştı değil mi?
10 şubat'ta kontrole gittim 37.haftamdaydım.. nst cihazına bağladılar..doktorum sancıların başladığını, birkaç saat içinde sezaryen doğum için hazırlanmamı söyledi..inanmak istemedim..çok korktum..daha hazır değildim.. oğlumu bırakıp gelmiştim..eşime muhammedi, annemi ve teyzemi hastane çıkış çantamı getirmesini söyledim...eşim gitti..odam hazırlandı..ben ameliyat önlüğünü giyindim..ve beklemeye başladım..oğlum annem teyzem geldiler..oğluma sarıldım ağlamaya başladım..oğlum abi olacaktı..
spinal anesteziyle saat i14:00 gibi doğum yaptım....ağrılarım artmıştı ancak ağrı kesici yapmadılar ayaklarımı tamamen hissetmemi beklediler..ayaklarımı hissetmem 18:30 u buldu..çok garipti..
ayağa kalkmamı istediler..kalkamadım, bunalım geçirdim..iğne yaptılar..iğnenin yan etkisiyle nefes alamadım..ayy çok kötü oldum..annem teyzem çözüm üretmeye çalışıyordu..onlara bağırıyordum..herşeyi parçalamak geldi içimden ama acıdan kımıldayamıyordum bile..sonra 15 dk içinde sakinleştim..ama yaşadığım en uzun 15 dk idi..
kızımı verdiler bana..insan çok garip hissediyor kendini..ama deneyimli bir anneydim artık..(sütüm yoktu..iki gün hiç gelmedi..)kızımın iki kaşının ortasında ve gözünün üstünde doğum lekesi vardı ilk o dikkatimi çekti.. şimdi yavaş yavaş kayboluyor sanki..

yenidoğan sarılığı oldu kızım..bir hafta sonra kontrole gittiğimizde öğrendik..ebruya süt bıraktım..gözlerini bağlayıp yatırdılar..onu bırakıp eve gelmek çok üzdü beni..muhammed kızkardeşinin beresini koklayıp ebu ebu diye bizi karşılaması tuz biber oldu; iki gün de öyle ağladım..
neyseki kızımın sarılığı bitti ve evimize getirdik..

muhammed babannesiyle başka bir odada yatıyordu..onlarla oynuyordu, bana da çok manidar bakıyordu.o bakışları unutamıyorum..
kızımı kucağıma aldığımda o da atılıyordu kucağıma ama onu taşıyacak gücüm yoktu henüz..o ağlıyordu, bacağıma tırmanıyordu ben indirmeye çalışıyordum..o ağlarken, ben kahroluyordum..çok uzatmak istemiyorum aslında gerçekten çok acı çekiyordum..oğlum beni yanlış anlıyor diye nasıl üzülüyordum anlatamam..ama çok şükür o günler de geçti..kızım 2 aylık oldu, oğlum biraz daha kabullenmeye çalışıyor ebruyu...sürekli başucunda..
 
bir ay sonraki kontrolümde smear testi(rahim ağzı kanseri riski teşhisi için) yapılması için numune almak istediler..çok korkuyorum ben bu tür şeyler yapılırken..iğrenç bir durumdu..numune alırken doktor rahim ağzında yara olduğunu söyledi..fitil ve merhem verdi..birkaç gün sonra test sonucum geldi..sonuçlar iyiydi..ancak 7 gün uygulanacak fitil olayı da garip bir durumdu..uyguladım doktorum bir ay sonra kontrole gelmemi söyledi..eğer yara geçtiyse iyi geçmediyse yakacağız yada donduracağız dedi..ve ben hala gitmedim..o masaya oturmak ve tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum..

arkadaşlar sizin böyle bişey başınıza geldi mi..yada bu konuyla ilgili çevrenizde yaşadığınız deneyimleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim..
 
canancım ecrinin böbreklerinde kum geçer inşallah idrar yollarınd ailtihap olanlarda genelde ilacından şikayetçi benimde muharrem hasta nezleyede benziyo bademciğede dün annmedeydim misafirler vardı herkes kabakulak dedi ama bilmiyorum babası bugün dr götürcek..ne ağzından nefes alabiliyo ne burnundan ..ridacım muhammeti Allah korumuş balkonu bi süre iptal etsen nasıl olur sürekli kullanıyomusunuz biz ikinci kattayız bikaç kez muharrem küçükken sandalyeyyi balkonda unuttuğum oldu melekler koruyo gerçekten o iyi kötü anladı da alpereni napıcaz bakalım kilidi de yok bizimkinin..canım doğumun kolayı olmuyo gerçekten bizim çektiklerimizi şu erkeklerde bi anlasa doğum onlara çok kolay geliyo hep aklımızdaydın hayırlısıyla kurtuldun Allah hepimizinkilere hayırlı ömürler versin yara konuusna gelice oldum olasıı bneimde aklım çıkar böyle şeylerden ama her kadında yerede kisste oluyo annem biz küçükken yaktırmış şimdi yakmıyolar geçenlerde ikinciyi dondurdu eltimde yaktırmış eskilerden sen bilirsin ama yara kanama acı yapıyıo diyolar sen rahatsan şikayetin yoksa gitme nasılsa tahlil sonucuın temiz çıkmış ..elifçim tahlil sonucunu aldınmı merakla bekliyoruz...
selma kader kızlar hepinizi öptüm
 
X