merhaba kızlar,
hepinizi çok özledim, kaç gündür kafam epey karışıktı, malum durumlar canımı baya sıkıyordu. şimdi biraz daha iyiyim, izmite gelmek iyi oldu sanırım ayrı olunca insan biraz daha rahat düşünebiliyor... şimdilik hazirana kadar bekleme kararı aldım helin olmasa düşünmem geriye dönüp bakmam ama çocuk olunca durumlar daha farklı oluyor elim kolum bağlı sayılır. kendimden, bizden önce onu düşünmem lazım. durumlar şahane diyemem ama kötü de değil en azından küs değiliz. zaten çalıştığım için mecbur hazirana kadar köyde kalmak zorundayım. artık hayırlısı neyse onu istiyorum...
gülhancım ben de Allah kimsenin yuvasını bozmasın diyorum ama çıkmaza girince artık inceldiği yerden kopsun istiyorum. dediğim gibi artık biraz da akışına bıraktım, hayırlısı olsun diyorum
bu arada rida' dan haberi olan var mı? doğum yaptı mı acaba?
ayperincim sana da kolay gelsin canım. yemeyen çocukla uğraşmanın ne demek olduğunu çoook iyi bilirim. belli olmaz bakarsın ikincisi iştahlı olur. iki arkadaşımın da ilk çocukları inanılmaz iştahsız bir çocuklardı ama ikincilerin maşallahı var. ikisi de çok memnunlar. inşaallah seninki de öyle olur canım.
kızlar benimki de artık çat pat konuşuyor en çok da herşeyer " menim" diye atlıyor. özellikle kuzeniyle oyuncaklarını paylaşma konusunda sıkıntı yaşıyorum gerçi bir süre sonra konuşarak halledebiliyorum ama süt oğlum o arada ortalığı ayağa kaldırıyor. bunun dışında anane, dede, baba, hayvanların isimleri, çıkardıkları sesleri söylüyor, "s" sesini söyleyemeiyor onun yerine "d" kullanıyor. örneğin süt yerine düt, yusuf yerine uduf gibi. bir de bazı kelimeleri eksik söylüyor "otu" , "kak".bir de ağlayan bebek görünce "bebek ağloor" diyor. süt oğlum bu kadar konuşmuyor sanırım helinin bakıcısının oğlunun konuşmalarının helin üzerinde büyük etkisi var. özellikle "bebek ağlooor" da :)))
selmacım sakın kafayı takma çünkü her çocuğun beden gelişimi gibi dil gelişimi de farklı oluyor. allah başka keder dert vermesin :)
gizemcim doktorun dedikleri doğru. Allahtan bakıcım ççok televizyon düşkünü değil çocuklara da genelde vcd' den çocuk şarkıları dinletiyor. bu yönden çok memnunun. Aslında tv konusunda ben de biraz vicdan azabı çekiyorum okuldan gelince hemen helini almaya gidiyorum ve eve gelir gelmez helini yumurcak tv yi açıp hemen mutfağa giriyorum yoksa bana hayatta iş yaptırmıyor bilgisayarın başına zaten oturamıyorum. tek teselli eden yanı şiddet içermiyor....
deryacım senin kıza da maşallah diyorum ve hepinizin huzurunda nazar boncuğunu takıyorum
ve Allah sana kolaylık versin bacım diyorum çünkü daha şimdiden böyle konuşan bir zilliyle epey işin olacağa benziyor :))
tekrar görüşmek üzere hoşçakalın arkadaşlar