2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar merhaba ridacım öncelikle başın sağolsun allah yerine yakıştırsın ve inşallah mekanı cennet olsun canım sonra aramıza yeni gelenler hoş geldiniz hasta bebişlerimizede çok geçmiş olsun
ben dilayı sağlık ocağına götürdüğümde 6,5 aylıktı ve hemşirenin biri yapalım dedi pnömokok için yeni yazı gelmiş ben hiç yaptırmadım zaten doktorda bilgilendirmemişti diğer hemşire sanki bana garezi var ısrarla o yarım ay geçmiş 6,5 aylık 6 aylık değil yapamayız diyo o kadın olmasaydı belkide yapacaklardı bide dilanın suratına baktı bu çocuk kansız dedi eşimin suratını görmeliydiniz kadın o kadar kabaydıki hele kansız lafı koçişin çok gücüne gitti neymiş bembeyazmış çocuk doğduğundada beyazdı damla verdi ferro sanol düzenli kullanmıyorum ne yalan söyliyeyim bide bu sağlık ocaklarından hemşireler evi arıyolar bizimkiler aramıyo bile tık yok valla bide anne çocuk sağlığı olacaklar burnu akıyo diye asist serum fizyolojik ve calpol verdiler ayyy çocuk daha kötü oldu sonra kendi doktoruna gittik ve çocuğun bişeyi yok kan almadan sayım yapılmadan kansız olduğunu nasıl anladı dedi serum fizyolojik tamam da asist neden verdi dedi hepsini kestik şimdi maşallahı var aman valla allah eksikliklerini göstermesin ama kötüyede düşürmesin benim kel prenses uyandı hepinizi öptüm allaha emanet olun...

canım görmemişim kusura bakma yarencim valla ben ilk 2 dozunu özel yaptırmıştım ama arlığın başında devler karşıladı ama sonradan yeni yazı çıkmış mayıs dğanlara vurmuyolarmış ama sen bi sağlk ocağını sor
u konuda en ayrıntılı bilgiyi derya ile gökçen biliyor onlar sana daha iyi yardımcı olur
bu arada nasılsn canım neler yapıyon ardan ansıl anılın nasılŞeniz
gizemcim napim çocuklarla mücadele akşam nasıl oluyor anlamıyorum anıl iyi ama arda hasta grip yine bebeğim öksürük burun tıkanıklığı her ay doktordayız valla senin ardan nasıl iyidir inşallah fırsat buldukça yazarım canımŞeniz

yarencim ben yaptırdım 2 kere.Kendimiz yaptırdık(Aşıyı eczaneden alıp,sağlık ocağında yaptırdık)3.dozu mayısta devlet karşılıyor bundan sonrakileri.:1rolleyes:
ulasedacım sağol canım yardımcı olduğun için senin bebiş nasıl inşallah hasta felan değildir kış geldi hastalıklar arttı malesefŞeniz

Merhabalar ben 2009 mayıs annesiyim.Acil Endol Fitil adlı fitilden arıyorum aranızda bu fitili kullanmış olan varmı?Varsa ücreti neyse almak istiyorum.Fitil artık satılmıyormuş.Bu sebeple acil gerekli sadece 3 tane kullanmam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim

Merhabalar ben 2009 mayıs annesiyim.Acil Endol Fitil adlı fitilden arıyorum aranızda bu fitili kullanmış olan varmı?Varsa ücreti neyse almak istiyorum.Fitil artık satılmıyormuş.Bu sebeple acil gerekli sadece 3 tane kullanmam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim

canım geçmiş olsun sana yardımcı olamayacağım için üzgünüm ilk defa duyuyorum verdiğin ilaç isminiÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

gizemcim napim çocuklarla mücadele akşam nasıl oluyor anlamıyorum anıl iyi ama arda hasta grip yine bebeğim öksürük burun tıkanıklığı her ay doktordayız valla senin ardan nasıl iyidir inşallah fırsat buldukça yazarım canımŞeniz

canım geçmiş olsun ya üzüldüm bebişler hemen hasta oluyor zaten o burun tıkanıklığı perişan ediyor gece yatamıyolar:kızgın:
aysuncum arda çok şükür iyi ama bugün çok huysuzdu çok ağladı korktum hastamı olcak ne:1no2:

canım geçmiş olsun ya üzüldüm bebişler hemen hasta oluyor zaten o burun tıkanıklığı perişan ediyor gece yatamıyolar:kızgın:
aysuncum arda çok şükür iyi ama bugün çok huysuzdu çok ağladı korktum hastamı olcak ne:1no2:
inşallah olmaz gizemciğim çok mız mız oluyolar bak bu saat oldu hala uyumadı sabah 6 da kalkıyorum anıla sersem gibiyim bütün gün:çok üzgünüm:

ulasedacım sağol canım yardımcı olduğun için senin bebiş nasıl inşallah hasta felan değildir kış geldi hastalıklar arttı malesefŞeniz

yarencim ulaş iyi maşallah:nazar:Evet cnm kış birden geldi vallahi,Marmaristeyiz biz bura bile epey soğudu,dikkat etmeye çalışıyorum.:lepi:

murgizcim burun tıkanıklığı çok feci,Ulaşta sabah kalktığında tıs tıs ötüyordu burnu,oda nemlendiricisi aldık sabaha kadar çalışıyor odasında,şimdi çok rahat.Kalorifer yandığı için hava ve bebişlermizin o yenilesi burunları tıkanıyor malisef.Ardacığımda hasta olmaz inşallah,sıcak tut bugünlerde murgizcim,geceleri neyle yatırıyorsun kıyafet olarak?

bende dün pönomokok aşısını yaptırdım 1. ve 2. dozunu kendimiz alıp doktorumuza yaptırmıştık 3. dozu dün sağlik ocağında vurduk gayet güzel ilgilendiler bizimle 12. ayında son doz için bi daha getir dediler bende doktorumuz 15. ayında vurulacak dedim yok dedi 12. ayda vuruyoruz sizlerden de söz ettim bazı arkadaşlar gitmişler 6. ayını doldurdukları için bebişlerine aşıyı vurmamışlar dedim olabvilir şehirden şehire farklı olabilir dedi sağlık memuru bilginize herhalde aşı yeni diye rayınamı oturtamadılar artık neyse
bu arada bebeği hasta olan arkadaşlar rabbim şafi isminin hürmetine şifa versin yavrularımıza (AMİN)

Son düzenleme:
murgizcim burun tıkanıklığı çok feci,Ulaşta sabah kalktığında tıs tıs ötüyordu burnu,oda nemlendiricisi aldık sabaha kadar çalışıyor odasında,şimdi çok rahat.Kalorifer yandığı için hava ve bebişlermizin o yenilesi burunları tıkanıyor malisef.Ardacığımda hasta olmaz inşallah,sıcak tut bugünlerde murgizcim,geceleri neyle yatırıyorsun kıyafet olarak?
bende kullanıyorum oda nemlendiricisini genelde gece kalktığımda kapatıyorum ama çok tavsiye edilmiyor
arda çok şükür iiyi ama dün gece beni deli etti:1shok:gece kalktı 1saat yatmadı 5 dk da bir ağladı neyseki yattı gece 2 defa daha kalktı sabahda 7 de koynuma aldım ilk defa beraber uyuduk ço güzeldi kuzumla uyumak aslında alıştırmka istemediğimden almıyodum yanıma ama artık benimde pilim bitmişti gözüm açlmıyodu mecbur aldımmirmirmirmir
evimi hep aynı sıcaklıkta tutuyorujm yatraken 20-21 gündüz 21--22 derece civarı bundan sıcak yapsam terliyorgamyoncuiremsu ardayı yatarken şu şekil giydiriyom ben alttan yarım kollu bodi üzerine patikli pijama ve ince sweat şeklinde aslında motkhercareden aldığım pamuklu uyku tulumları var çok güzel ama ince geldi bana buara giydirmiyorum:1no2:
gündüzde altan çorap patikli pijama ve normal pijama altatn badi üzerine ince sweat üzerine ince yün hırka bide ayağı na patik giydiriyomsositososito
sen nasl giyiriyon ulaşı öpüyorum ikinizia.s.

Tutkuncum artık endol fitil satılmıyorsa onun dengi olan başka bir ilaç mutlaka vardır..İlacın piyasadan kalkmasının sebebi galiba fabrikasının taşınmasıymış..Sana tavsiyem bu konuda doktorundan bilgi al.. Seni doktorun yönlendirsin..Geçmiş olsun canım..Ayrıca endolü eğer kabızlık için arıyorsan magnesine calcinee diye bir toz var..Tamamen bitkisel olduğunu duydum..Bende doğum sonrası çok çektim ve bu tozdan haberim yoktu malesef doktorumda bu konuda çok ilgisiz davrandı..Doktoruna danışarak bu tozdan kullanabilirsin, bildiğim kadarıyla hem doğum öncesi hemde doğum sonrası kullanılabiliyor..

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar,

Tüm bebişler hasta galiba. Hepsine geçmiş olsun:1hug:. Benim oğlumunda burnu akmaya başladı yeniden..Galiba gece üstünü az örtüyorum..Evimizde soğuk oluyor.. Aslında bi türlü nasıl örteceğimi bilemedim..Battaniye örtsem kalın geliyor, sıcaklıyor, gece uykusu zırt pırt bölünüyor, daha hafif bişeyler örtsem üşüdüğünü hissediyorum..

Size bişey sorcam..Annem bana durmadan uyurken bebeğin başını örtmem gerektiğini söyleyip durdu..Örttüğüm zaman acayip terliyor..Örtmediğimde de içim rahat etmiyor..Hafif bir havlu koyuyorum..Siz başının üşümemesi için bişeyler giydiriyormusunuz..Bu konuyu doktorumuza soracaktım ama unutmuşum..:uhm:

Bugün oğlumla bbc prime kanalında teletubies'leri seyrettik..Çok sevdi..Gerçekten çok şaşırdım adamlar resmen 0 yaş bebekler için program yapmış..Yeğenlerimin hepsi çok severek izlerdi atv de ama oğlumun bu kadar ilgi göstereceğini hiç tahmin etmiyordum.. kaydirigubbakcemile3

Ridacım benim oğlumda kapıdan çıkan herkesin arkasından ağlıyor..Yani kimin arkasından ağladığının önemi yok aslında kaydirigubbakcemile3..Annemlerde sürekli insanlarla içli dışlı olduğu için çevresinde sürekli çok insan olsun onunla ilgilensin kimse bırakıp gitmesin istiyor..Bu yüzden evde hiçbir işe bakamıyorum..Artık ev işlerini hafta sonuna bıraktım..Uyurken en ufak sese hemen uyandığı için süpürge çalıştıramıyorum, uyanıkken bi dakika yalnız kalsa yaygarayı basıyor. Valla tuvalete giderken bile vicdan azabı çekiyorum..Ne yapacağımı şaşırdım..Kucağımda iş yapmayı denedim bi kaç kez ama sürekli birşeylere saldırıyor, o da mümkün olmadı ayrıca sanırım fıtık oldum belim ve sırtım sürekli ağrıyor..Yürüteç fikrine hiç sıcak bakmıyordum ama çok çaresiz kalırsam almayı düşünüyorum..

arkadaşlar herkese hayırlı cumalar dilerim..sabah ilk işim kk ya girmek oluyor ama bi türlü işlerin yoğunluğundan fırsat bulup yazamıyorum..yazılanlara göz ucu bakıyorum hepsini okuyamıyorum bile..elifcim kanada yolcususun demek..hazırlık yapıyorsun sanırım..mercan da iyileşmiş gözün aydın canım yaa..hak ettin fazlasıyla bu tatili..Rabbimden kazasız belasız ailenle geçireceğin mükemmel üstü bir tatil diliyorum sana..ve tatil hazırlığı yapan herkese..
ebrucum sınav sonucunu eline almadan karar verme bence belki de daha iyi bir puan alacaksın...standart sapmalar puanlamayı etkileyebiliyor ancaaak çalışacak olmana inan çok sevindim..kayınvaliden baksın y.emreye de biraz da o hak etsin büyük anne olmayı...verdiğiniz karar inşallah hakkınızdaki en hayırlı olanıdır arkadaşım..
şu an çıkmak üzereyim..gelince devam ederiz..

Ebrucum..ben de bir doktordan duymuştum arkadaşım, bebeklerde terleyen bir baş büyük hastalık riski taşıyormuş..banyo yaptırdıktan sonra da ilk işim başını kurulamak oluyor muhammedin..klima çalışıyor çünkü..salonda banyo yaptırıyorum ben :) yatarken hafifçe sağından solundan kapatıyorum başının etrafını..pek başını kapatmıyorum..terleyince çok korkuyorum.hastalanma riski daha yüksekmiş başta...
bir de oğlum asla sevmiyor üzerinin örtülmesini..3' tür ayağıyla iterek açıyor üstünü gece 4 gibi uyandığımızda bi bakıyorum ki elleri kolları buz tutmuş...yatak odasında klima yok ve elektrik sobayı da uyuduktan sonra kapatıyorum..tehlikeli olur diye..kapatınca da hemen soğuyuveriyor içerisi..ne yapacağımı bilemedim..

gizemcim görümce bana uyku tulumu gibi bişey vermişti ama hiç kullanmadım..kullanmak istemedim sanırım.. :) ama sakla samanı gelir zamanı hesabı belki işe yarar bi deneyeyim bakayım..yoksa oğlumu hasta edicem bu gidişle..

Hasta olan tüm bebişlere ve annişlerine Allah şifa versin..

gizemcim görümce bana uyku tulumu gibi bişey vermişti ama hiç kullanmadım..kullanmak istemedim sanırım.. :) ama sakla samanı gelir zamanı hesabı belki işe yarar bi deneyeyim bakayım..yoksa oğlumu hasta edicem bu gidişle..

ridacım uyku tulumunu ben kullanıyorum ikisnede.))) faydası oluyo çünkübende sobayı geceler pek yakmıyorum sabaha kadar üstleri açık ama bi taen yetmiyo o başka alpereninkini yeni kuruttum maaşallah sidik sırtından çıkmış bu arada bezimizi 1 numara büyütcez bu gidişle kızlar biz 3 kullanıyoruz sizler...
uzun süreli oturamadığım için pek selam yazamıyorum ebru rida canan tuğba yasemin derya gizem kardelen gökçen betü,l elif enesin annesi ve daha sayamadığım tüm arkadaşlarım hepinize kucak doluus sevgiler öpüldünüz......

Ebrucum..ben de bir doktordan duymuştum arkadaşım, bebeklerde terleyen bir baş büyük hastalık riski taşıyormuş..banyo yaptırdıktan sonra da ilk işim başını kurulamak oluyor muhammedin..klima çalışıyor çünkü..salonda banyo yaptırıyorum ben :) yatarken hafifçe sağından solundan kapatıyorum başının etrafını..pek başını kapatmıyorum..terleyince çok korkuyorum.hastalanma riski daha yüksekmiş başta...
bir de oğlum asla sevmiyor üzerinin örtülmesini..3' tür ayağıyla iterek açıyor üstünü gece 4 gibi uyandığımızda bi bakıyorum ki elleri kolları buz tutmuş...yatak odasında klima yok ve elektrik sobayı da uyuduktan sonra kapatıyorum..tehlikeli olur diye..kapatınca da hemen soğuyuveriyor içerisi..ne yapacağımı bilemedim..

canım benim kızın başı sürekli terliyor.saçlı doğdu sürekli kısaltıyorum ama hem çok hem de çabuk uzuyor.sen hastalık deyince şüphelendim şimdi.çünkü her ay düzenli doktora gidiyoruz tahlilleri şükür hep temiz çıkıyor ama doktor da her ay başı çok terliyor mu diye soruyor evet diyoruz ama bişey demiyor.senin kastettiğin hastalık ne tür bir hastalık

murgizcim alakan için çok teşekkürler bu dediğin yere nerden girip yapacağm canım biraz daha detaylı anlatırmısın

X