ebrucum sütün artması için ridaya sormuşsun bende bişey önericem ben hergün 1 litre ülker içim kayısı içiyorum sütüm çok arttı artık mama vermiyorum gaz problemimiz hiç kalmadı nazar değmesin bence deneyin canım doktor 3 ay allah yardımcın olsun diyordu gaz yüzünden çözümü buldum yardımcı olabilirsem ne mutlu bana ŞenizMercancım bu köpük bebeğin gözlerini yakmıyordur dimi akarken..Aklıma geldi sorayım dedim..Bu arada bende sevi bebenin tarağını denedim uyduruk görünüyordu ama baya işe yarıyor..Bebek yağıyla bir kısmını temizledim artık kalanını da köpükle temizlerim..
mercancım allık fırçasıyla konaklar nasıl çıkıyor anlamadım çok yumuşak o fırçalar bildiğim kadarıyla...
dün oğlumu lavaboda yıkadım odaya getirdim aaa sende de mi konak başladı dedim eşim nası yani deyince bende öbür bebeklerde de vardı dedim oda hangi bebekler dedi bende mayıs bebekleri deyince adam anladı nihayet :))) hep buraya takıldığımı biliyor bazen gelip bakıyo ne okuyorum ne yazıyorum bende hiç istifimi bozmadan yazmaya devam ediyorum.akşam kapıyı kendi açıp girer ben laptop başındayım hoşgeldin dedim geldi oturdu ben hala kk da eee bişeyler hazırlada yiyelim bari diyo :)) ondan sonra kalktım napim....
mert uykuya dalmakta zorlanıyor 2 gündür dün akşam 7 de uyandı saat 10 kadar uyumadı yani uyuyamadı emmiyo durmuyo banzyo yaptırdım yine aynı ne yaptıysam istediği uyku durmunu anlayamadım en sonunda hafif hafif ayağımda salladım ilk defa bi şaşırdır dona kaldı hiç kıpırdamadı sonra öylece daldı meleğim saat 11 e geliyodu...
Gizemcim bu kapalı kıyafet meselesi beni hakikaten boğmaya başladı..Aslına bakarsan eşim evliliğimizin başında kıyafetlerime hiç karışmıyordu hatta geçen yıl işe giderken diz üstü etek bile almıştım kendime üstelik ona da sordum alırken.. Ama annesiyle babası onu benim giyimim konusunda sürekli doldurup duruyor o da şimdi bana baskı yapıyor..Ben İnşallah çalışmaya başladığımda kafama göre alırım birşeyler zaten ona da sormam.. Kayınvalideyle bu yüzden kavga bile ettim..Telefonda hüngür hüngür ağladı "neymiş efendim onların çevresi hep dindarmış benim bu halim onlara yakışmıyormuş onlar bir zamanlar türban üniversiteye girsin diye eylem bile yapmışlarmış" falan filan..Konuşmasını duysan hergün cıbıl gezen biri olduğumu sanırsın. Halbuki ben nerde ne giyeceğine her zaman dikkat eden biriyim..Ve işin komik tarafı baskıyı kaldırabilecek biride değilim..Kendi kendilerine takılıyorlar..Ben sadece bazı şeylerin zamanının gelmesini bekliyorum. Eskiden yobaz derlerdide "yobaz neki" derdim şimdi tam içlerindeyim..Bu kadar baskıyla insanı dinden bile çıkarır bunlar töbe töbee!! Bu arada sınavımda pek iyi geçmedi geçen yıldan daha zordu sorular, bebeğimin sefil olması yanıma kar kaldı yani..Pişik için ıslak mendil kullanıyorum aslında arkasından da kurulayıp kremini sürüp kremi cildinin çekmesini bekliyorum..Ya aslında anlayamadım bebeğin derdini..Pişiği olan bebek bu kadar yaygara yaparmı acaba idrar yolları iltihabımı oldu diye düşünmeden de edemiyorum ama onu nasıl anlayacağımı bilmiyorum..
Ebrucum yazdiklarina resmen katila katila guldum .(Hani su nazeye yazdigin cevaba )Allahta seni guldursun insallah.Sinavinin kotu gecmesine uzuldum.Kismet artik.Piisk iicn ben yine A D kremini onerecegim ben berbat bir pisik vakkasi yasamistim mercanda ilk kullanimda bile mucizeler yaratti.Umarim bu arada sutunde bir an once gelir canim.
Gizemcim tatil fene gecmiyor annemleri gormek disinda bi guzelligi var diyemem.Genelde hep evdeyiz.Umarim seninki guzel geciyordur.
Arkadaslar allah hepinize kolaylik versin.Burada cocuk buyutmek cok zor.Hersey ne kadar da pahali.Inanin sokaga cikmaya korkuyorum.Burada para kazanmak degil,butun gece oturup para basmak lazim normal standartlarda yasamak icin.Allah hepiniizn kesesine bereket versin.
Ebrucum konak olayini cozdun mu?Biz bir turlu halledemekdik.Annem ilk geldigimde kizmisti ,bu cocugu sik yikamiyor muusn dedi,Halbu ki hergun yikiyorum nerdeyse .Gecen hafta sadece 2gunde 1 yikadik.Bebe yagi,zeytinyag,karbonatli su ,surmedigim sey kalmadi.Gerci cok yogun degil ama artik sinirime dokunuyor.bugun konak iicn ozel bir sampuan daha dogruus kopuk aldim onu denedik yok oldu gibi ...Isteyene ismini verebilirim.
canım ya bende evdeyim bebişle pek mümkün değil dışarı çıkmak burası çok sıcak ama tam akşam üstü huysuzluk saatinde dışarı çıkaralım di,yoruz başlıyo ilginç bir rüzgar gıcık oluyom valla neyseki ama dedğin gibi annemlerin yanımdayım o yeter
buarada ebrucum sütün nasıl arttımı tekrara bende sütten dertli biri olarak diyorumki dere otu marul su rezene helva uyumak ve duş çok iyiy geliyor
betül canım burası çok sıcak evet arda bey nerdeyse çıplak yatacak bi asklı çıtpıtlı badi giydiriyorum hergün banyo yaptırıyorum dr tavsiyesiyle hergünde az su veriyorum napalım geçeçek bu yaz tabi senin yerin serin böyle bi derdin yok ne güzel nereyi açıp kapayacağımızı şaşırıyoz yok ceryan olmasın yok terleemsin zorrrrrrr zorrr
benim kuzucuğum uyandı kızlar ona bakimmmm
buarada merak edenler olabilir hala gögüs ucum yara ayperin ve happy nin tavsiyesiyle tek denemedim krem olan lansinohu aldım ama oda mücize yaartmadı ama daha iyi geldi gibi bakalım nolcak kızlar geçse size haber veririrm:a015:
Ebrucum bizde saf zeytinyagi kendi zeytinligimiz ildugu icin hep bulunur ama dedigim gibi birise yaramadi.mustela nin kopuk seklinde sampuani bu kullandigim eczanelerde var.Ilk kullanimda ise yaradi gibi gorunuyor.Bizde evden taragimizi getirmemisiz burada ayrica almak istemedim .Tarak olarak ne kullaniyorum biliyor musun kendi allik fircami buyuk ve yumusak oldugundan cildine zarar veermiyor.
Kizlar bugun ne yaptim biliyor musunuz?Istanbulda meshur bir fotografci var zumrut belki biliyorsunuzdur.Adamlar muhtesem resimler cekiyor.Gunler oncesinden randevu almak gerekiyor.Mercan 18 aylikken cektirmistim sonuctan cok memnun kaldim.Bugunde Kayraya cektirdim.Annem gerci delirdigimi dusunuyor ama ne yapayim bir daha ne zaman gelirim turkiyeye kim bilir.Alir almaz sizede gosterir fikirlerinizi alirim .Cok heyecanliyim.Resim benim icin cok onemli.Mercanda elimden ne makinami ne kamerayi dusurmezdim nefisde pozlar yakalardim.Kayrada firsat olmuyor.Ama benim size tavsiyem makinaniz her daim hazir olsun belki de az sonra hayatinizin en ozel ve guzel pozunu yakalayacaksiniz
mercancım allık fırçasıyla konaklar nasıl çıkıyor anlamadım çok yumuşak o fırçalar bildiğim kadarıyla...
dün oğlumu lavaboda yıkadım odaya getirdim aaa sende de mi konak başladı dedim eşim nası yani deyince bende öbür bebeklerde de vardı dedim oda hangi bebekler dedi bende mayıs bebekleri deyince adam anladı nihayet :))) hep buraya takıldığımı biliyor bazen gelip bakıyo ne okuyorum ne yazıyorum bende hiç istifimi bozmadan yazmaya devam ediyorum.akşam kapıyı kendi açıp girer ben laptop başındayım hoşgeldin dedim geldi oturdu ben hala kk da eee bişeyler hazırlada yiyelim bari diyo :)) ondan sonra kalktım napim....
mert uykuya dalmakta zorlanıyor 2 gündür dün akşam 7 de uyandı saat 10 kadar uyumadı yani uyuyamadı emmiyo durmuyo banzyo yaptırdım yine aynı ne yaptıysam istediği uyku durmunu anlayamadım en sonunda hafif hafif ayağımda salladım ilk defa bi şaşırdır dona kaldı hiç kıpırdamadı sonra öylece daldı meleğim saat 11 e geliyodu...
selam kızlar emziklerden bahsetmişsiniz benimde sorunum var bu konuda oglum beni emzik gibi kullanıyor devamlı memede durmak istiyor uyudumu biraz rahatlıyorum cesitli emzikler denedim ama almıyor bana en son bakkal emziği onerdiler o ne?diyebilrsiniz çünkü ben dedim eeski moda emziklermiş yaa bizim bebekliğimizde kullandıgımız türdan herhalde bircok yerde bulunmuyor ancak küçük mahallelerde ve köylerde bulunuyormus bulan 5-10 tana alıyormuş bana biraz sacma geldi ama bu kadar marka var biri akıl edip onlar gibi çıkaramıyormu o da ayrı bir konu. ben çaresizlik bu emziklereden bulmaya calışacam
murgiz canım çok geçmiş olsun ben hem oğlumda hemde şimdi kızımda aynı dertle başettim hemde oğlumda gögsümün ucu acayip yarık olmuştu kanamaya başlamıştı her ikiside cildiye doktoruna gittim artık dayanamıyordum acısına bana 5 gün emzirmememi ve verdiği ilaçları kullanmamı söledii dediğini yaptım ve hiç bişeyim kalmadı doktor bana dezenfekte için eczanelerde satılan su ve fito avil ve bepanthene kremin karışımı, suyla gögsümü yıkadıktan sonra kremi sürmemi söledi kızımdada karbonatlı su ile emzirmeden önce gögsümü yıkamamı ve öle emzirmemi söyledi daha hafif olduğu için eğer ağırlaşırsa aynı kremleri yine kullanabileceğimi ama emzirmeden önce gögsümü iyice yıkamamı tavsiye etti bende işe yaradı umarım sendede işe yarar canım senin ne ızdırap çektiğini anlıyorum inşallah tez zamanda geçer kendine ii bak...buarada merak edenler olabilir hala gögüs ucum yara ayperin ve happy nin tavsiyesiyle tek denemedim krem olan lansinohu aldım ama oda mücize yaartmadı ama daha iyi geldi gibi bakalım nolcak kızlar geçse size haber veririrm:a015:
bebebecim bizde büyükler çocuğu ne kadar çok yıkarsan o kadar çabuk büyür derler bence endişelenme bak ben oğlumda kış ayına denk geldiği için cesaret edip haftada 2 kez yıka dediler yapamadım 10-15 günde bir banyo ettrirdim üşütürüm hasta olur diye oğlum hiç haz etmez banyodan büyümesine ragmen ama minik cadım 2 güne bir banyo ettiriyorum azıcık ağlıyo ama banyoyu çok seviyor kıpır kıpır banyoda suyun altında...selam kızlar ayy burası yeni yeni sıcak olmaya başlaı ve benim kız sıcaktan hiiç hoşlanmıyo hergün banyo yapsak alışkın değil hastalanır die korkuyom.biz haftada 2 kez yıkıyoduk burda amaan napcam been
kızlar 2.ay bitiminde yapılan karma aşıyı yaptıran varmı aranızda?ateş yaptımı ?dr hangi ateş düşürücüyü önerdi malum calpol yasaklandı drlar çoğunluka onu veriyorlardı küçük bebeklere....
bu arada kıslar benim kıs elini emmeyi çok seviyo aldiven değiştirmekten yoruldum yeni eldiveni giydirip arkamı dönene kadar eldiven ıslanıyo bilem hatta az önce emzirdim şu anda el ve battaniye emmekle meşgul minik hanım.. ağzının önüne ne gelse emmeye çalışıyo ya bana bir akıl verin napcam ben...
yasemincim aşımız ayın 14 ünde ama ben oğlumdan tecrübeliyim doktorumuz aşıya gitmeden 15-20 dakika önce yarım fitil atın gelincede yarım saat sonra yarım ölçek calpol verin daha rahat geçirirsiniz demişti ve gerçekten öle oldu bu arada yasemincim calpol yasaklanmadı sadece calpolün başka bir ilaç yasaklandı.. oku bakkızlar 2.ay bitiminde yapılan karma aşıyı yaptıran varmı aranızda?ateş yaptımı ?dr hangi ateş düşürücüyü önerdi malum calpol yasaklandı drlar çoğunluka onu veriyorlardı küçük bebeklere....
canım benim oğlum da elini emmeye çalışıyor. hatta dudağına değen herşeyi ağzına almaya çalışıyor. kuzenim ebe ona sordum parmağını emmedikten sonra normal dedi. eldiven konusunda da dr umuz uyarmıştı. bebekler vücutlarında ilk olarak ellerini tanırlarmış eldiven kullanan bebekler eldiven çıktıktan sonra ellerinden korkarmış. ben 15 günlükken bıraktım eldiven kullanmayı sadece soğuk gecelerde takıyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?