2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

bitki çaylarını ben de pek içmem ama dediğin gibi bebişlerde uykusuzluğa neden olduğu için yeşil çayı önermedi doktor. ben de siyah çay çok seviyorum ve çok içiyorum..yatmadan önce de rezene içiyorum
 
Ridacım biz aldığımızda 700 YTL civarındaydı ama bu tip aletlerin fiyatları hergün düşüyor. Piyasadada 1000 YTL'nin altında satmıyorlar. Bu arada ben günde bir tane yeşil çay içmeye çalışıyordum bıraksam iyi olacak sanırım

Yasemincim belli bir seviyeye kadar oldukça sessiz..Zaten ben en fazla 5. kademeye kadar çıktım ( en hızlı yürüme seviyesi ) Bizim evde oldukça küçük bizde çalışma odasına kurduk ki evdeki en küçük oda olmasına rağmen rahat sığdı. Bu arada kilolarını çok fazla takmamaya çalış bencede neticede bebeklerimiz hala küçük..Solgarın krom takviyesini sana tavsiye etmemin sebebide senin "bir ara akupunktur tedavisi gördüğünü ama buna rağmen şekerli şeyleri canının istediğini" söylemendendi.. Yürüyüş yapıp o takviyeyide alırsan yavaş yavaş verirsin.. Önemli olan hemen zayıflamak değil zaten sarkmadan zayıflayıp sıkılaşmak bu yüzden acele etme ve yürüyüşle yavaş yavaş zayıflamayı dene. Ayda 2 kilo verebilsen bile 10 ayda 20 kilo eder..Kafamıza takacak olursak hepimiz zaten yamulmuş vaziyetteyiz..Aramızda birkaç tane şanslı arkadaş var eski kilosuna yakın olan..

Ya bu arada benim oğlan çok düzensiz emiyor, 5 dk emip uyumaya başlıyor uyudu diye koyunca hemen uyanıyor..Korkuyorum uyku düzeni bozulacak diye..Ama en çok o kadar az emmesine üzülüyorum bir ara uzun süre emzirdiğim için hepsini kusmuştu bende korkmuştum ama bu kadar az emiyor olmasıda beni rahatsız ediyor..İlk aydan daha az kaka yapmaya başladı.. Bu normalmidir acaba??
 
Arkadaslar hepınıze yorumlarınız ıcın tesekkur ederım,Rıdacım hıslerımız karsılıklı canım arkadasım.
Ebruucum o konak olayı bızde de var zeytınyagını uctur denıyorum ılk gun gecmıs gıbı gelıyor ama tekrar oluyor.Oglunun aglamasının sebebı kabızlıktan zıyade kolık olabılır mı?ınternette kolık com dıye bır sıte var.Orada belırtıler arasında bu var.Bızde Kayrada dun gece yasadık bı arastırayım dedım .Amerıkadakı dr u kolık demıstı cunku belırtılerı aynen boyle.Cd sı varmıs bugun onu aradım bır turlu bulamadım .Yarın babam unkapanına bakacak
 
merhaba mayısın güzel annelerii;yine bir sorum olacak.gögüs kalkanı almayı düşünüyorum son çare olarak ama bu kalkan emzirme sırasında takılmıyor mu?resimleri inceledim ama anlamadım*?bulundugum şehirde satılmıyor..kullananlar vardı bildigim kadarıyla..yardımcı olursanız sevinirm..teşekkürler arkadaslar şimdiden..
 
Yasemincim, Gizemcim, Betülcüm, Ebrucum, Ridacım, Kardelencim, Mercancım, hepinize selam kızlar okudum yazılarınızı maşallah herkes iyi...Ama şu kilolardan fazla bahsetmeyin kızlar okudukça erimeye devam ediyorum yani :)) ya kızlar keşke benimde sizin gibi kilo problemim olsa..günden güne hiçbirşey yapmadan kilo veriyorum yiyorum ama kalmıyor bende ( çok kötü bir bünyem var malesef doğumdan sonra zaten zayıf görünüyordum 53 kilo olarak, ve şimdi ise 51 kiloya düşmüşüm çok üzülüyorum gerçekten çünkü zayıf olmayı sevmiyorum...Kim ne derse desin ben tamamen yemekle alakalı değil bünyenin yapısıyla alakalı diye düşünüyorum (

Ebrucum konak olayını yazmışsın, annem az banyo yaptırmaktan olur der...Bende bebeğimi 2 gün arayla banyo yaptırabiliyorum...Annemin yiğenime yaptığını biliyorum şöyle:; zeytinyağını sürdükten sonra ki sadece banyo yaptırmadan bir iki saat kadar önce sürmüştü ve bir tarak yardımıyla konakları yerinden kavlatmıştı..Böyle yaparsan bir gece önceden bekletmene gerek kalmaz cnm...
 
Kızlar ıhlamur çayını tavsiye ediyorum..Ben iki gündür acayip rahatladım hem uyku veriyormuş...Tabi sallama olarak değil de kendim demledim gerçekten faydasını gördüm gaz problemine ve de sütüme çok iyi geldi deneyin derim...
 
ridacım çok haklısın canım teşekkür ederim

ebrucum bebeğin az emip uykuya dalmasına izin verme kulağıyla oyna yanağına dokun ayağını gıdıkla uyanıp emmeye devam etsin ne kadar doyarsa o kadar uyur.şimdilik evdeyim yürüyüşe başlamadım ama akşamlar eşim gelince başlayabilirm.

betülcüm benimde oğlum bi kaç akşamdır aynı saatlerde ağlıyor emerken ağlamay başlıyor uykya dalamıyor nasıl ağlıyor sanırım kolik banada şu kolik cd gönderirsen sevinirim.

nazecim ıhlamuru bi deneyim ama su içmekten sıra gelmiyor demleme çayda işime gelmiyor .)) sallamalar daha kolay

herkese sevgiler
 
Yaseminciğim evine hoşgeldin canım..bol yürüyüşler ..inş bolca yürüyecek zaman cıkar..bende yürüyüş için eşimi bekliyorum kızımı eline veririm diyorum ama genelde bahanesi oluyor,evde kalıyorum öyle..
Ebrucuğum konak bizimkinde olmadı,neden bilmiyorum...ben hergün kızımı yıkıyorum sıcaklar cokk.. bazen sabah akşam bile yıkadığım oluyor ..belki ondan olmamıştır..:sm_confused:
oğluşunu canım uzun emzirmeye çalışman lazım,bizimkide uykuyu cok seviyor ve emip uyumaya calıştıkça ben uyandırmaya çalışıyorum,burnunu sıkıyorum,altını açıyorum..ayağını gıdıklıyorum..
Bizde arkadaşlar şuan kabızlık sorunu var,3 gündür kakasını yapmıyor zeytinyağlı kulakpamuğunuda pek denemek istemiyorum,başka bir care varmı acaba? Yaseminciğim bu konu ile ilgili ;yanlış hatırlamıyorsam oğluşuna bir damla zeytinyağımı içirdim mi demiştin:uhm:
 
ayperincim teşekkür ederim canım evet saf zeytinyağ ağzına damlat hen gazını alıyor hemde kakasını yapıyor hemde bebeğin kemiklerine faydası var
 
ayperincim teşekkür ederim canım evet saf zeytinyağ ağzına damlat hen gazını alıyor hemde kakasını yapıyor hemde bebeğin kemiklerine faydası var

Teşekkürler yaseminciğim:1hug:,karnına masajda işe yaramıyor,2 gün 3 günde bir bu sorun olmaya başladı,inş,hemen etkisini gösterir.
Buarada canım aklıma geldi şimdi Mahmut un tuvalet düzeni nasıl gidiyor?
 

Ridacığım,bilgi için teşekkürler canım,siyah çayı çok içiyordum ,hatta içmediğimde başım ağrıyordu sanki:)neyseki şimdilerde azalttım,şimdi arada bir takılıyorum:)..rezeneye de yeni başladım..yeni papatya çayı aldım rezeneyle birlikte içerim artık..
 
ayperincim denedinmi zeytinyağını işe yaradımı?kulak çubuğunu da dene sadece o an ağlar bu uzun süreli huzursuz olup sancı çekmesinden iyidir demi?çay konusunda bende çayı severim akşamları içerim içmezdsem eksiklik hissediyorum bazen baş ağrılarımı bile kesiyor .ayperin teyzesi mahmud wc alışkanlığını kazandı gece gündüz hemde tam vazgeçicektim baktım gece kuru kalkıyor yılmadım devam ettim tabi bazı yatak kazaları oldu :) inşallah ilerde nehirsuyu wc ye alıştırrken tecrubelerimden faydalanırsın :))
mert bu akşamda kolik oldu kolik teşhisini koyduk yaklaşık 1 akşam 7-9 arası ağlıyor uykuya dalamıyor memede çok kaldığından kusuyor tam sakinleşti derken yine ağlıyor ağlaması da baya bi şiddetli kayınvalidem bu çocuk hasta diye tutturdu :) 70 yaşına gelmiş bazı şeyleri anlamıyor bende yoruluyorum anlatamıyorum en iyisi hiç bişey demiyorum.ana kucağında salladık biraz sakinleşti en son 2 saatin sonunda babasının omzunda uyudu yeni yattı midesi boştu yavrum kusmuştu.
 

Ayperincim bebekler eğer kabız olurlarsa canları acıyacak diye tutarlarmış kendilerini o yüzden bir doktor yardımı almakta fayda var sanırım, doktor fitil verecektir muhtemelen..Ben oğlumu çok sık yıkamıyorum iki günde bir eşimle yıkıyoruz çünkü burası İstanbul gibi nemli değil ve bizim odalarımız bana serin geliyor..Bebeği yıkadıktan sonra kurulamak için koyduğumda titremeye başlıyor ve ayakları hemen buz gibi oluyor, o yüzden korkuyorum bende..Başındaki konak için bebeyağı sürdüm hergün sürmeyi düşünüyorum çünkü bir kısmını kaldırmış konakların sanırım işe yarayacak..
 

şimdilik kulak cubuğunu denedim yaseminciğim,insan tedirgin oluyor yaparken...neyse 1 saat sonra bizimkinden bir sesler,nasıl olduysa yanlardan cıkmış üstü başı batmış a.s belden aşağısını yıkadım artık,bende rahatladım kızımda...inş yine olmaz...
mahmdun wc sine sevindim vallahi...tam zamanında iyi olmuş canım..hiç olmazsa bu konuda rahatladın..öyle yatak kazaları olur .keşke alışssında yıkar dururuz...işimiz bu:)
kızımda 18 den 21.e kadar ortalığı yıkıyor...kolik bizimkide dr onaylı:) ben genelde bu işi ılık banyo yaptırırarak atlatmaya çalışıyorum,geçen akşam kayınvaldemlerdede başladı apar topar bizde eve attık kendimizi,sonra okadar ne olduğunu söylememe rağmen kayıval.tel.den arayıp rahatsızlığı nasıl iyimi durumu diye sordu:))) .
 
kolik anne arkadaşlarım mail adreslerinizi veririseniz size cdyi gönderebiliriim.maksat bebişler ağlamasıın



merhaba,
öncelikle hepinizin bebeklerine ve sizlere sağlıklar diliyoum..darısı bizlerin de başına inşallah..
ben kendim için değil ama (inşallah ihtiyacım olmaz)iş yerinden bir arkadaşım için aradık kolik cd si ama bulamadık bir türlü.bana da gönderebilirsen çok sevinirim şimdiden teşekkürler...mail adresimi özelden göndermeye çalışacam(daha önce hiç yapmadığım için nasıl yapıldığını bilmiyorum bi denerim)
 

Ebrucuğum,aslında kabızlık için dr a sordum,2-3 gün normal dedi,ama yinede içime sinmedi.Gereksiz bağırmalar artınca dayanamadım..
Vallahi burası bir felaket..kötü olan nem ,bizim evde pek rüzgar almıyor ancak her odanın penceresini açarsam ortalık havalanıyor..ama ceyranda yapıyor,şimdi onuda kızımdan yapamıyorum..bu sıcakta kızımı gün içinde yıkamazsam feryat figan baırıyor,suya girdimi susuyor...bende her kriz anında suyu kullanıyorum..bizimki biraz sucu sanırıma.s
Canım bence evin serin bile olsa, hergün oğluşunu yıkamaya çalış,rahatlar hiç olmazsa,hatta burası soğukken banyo sonrası kızım üşümesin diye eşim üzerine saç kurutma makinesini tutuyordu ben giydiriyordum..İnş oğluşunun başındaki kabuklanma da tez zamanda geçer,int.gerçi araştırmışssındır ama bende baktım..Hafif pullanma için en iyi tedavi pullanmış bölgeyi su ve sabunla yıkamakmış,Ayrıca. pullanmış bölgeleri yağlamak, bebeğin saçını antisebore bir şampuanla yıkamak ve pulcukları yumuşak bir diş fırçasıyla kazımak da yararlı olabilirmiş...Pişikten daha az birsürede tedavi yapılırsa geçer diyorlar..telaş etme sakın:1hug:
 
Son düzenleme:
KIZLARRRRRRRRRRRRRRRRR AZ ÖNCE GEÇMİŞ SAYFALARIMIZI OKUDUM ÇOK DUYGULANDIMMM:çok üzgünüm:NEREDEN NEREYE GELMİŞİZ SİZDEDE TAVSİYE EDERİM YAAAA ÇOK MİNİCİK BEBİŞLERDEN BAHSEDİYORMUŞUZ ŞİMDİ KUCAĞIMIZDALAR ÇOK ŞÜKÜR:1hug:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…