2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

tekrar merhaba kızlar!

az önce banyo yaptırdık oğluşuma :teytey:mışıl mışıl uyuyor şimdi...
bugün 20 lendik:) yarı kırkımız çıktı. walla ben zaman nasıl geçmiş anlamadım. evde bunaldık evet doğru ama o bile pek koymadı, çünkü malum hepimiz bugünleri görebilmek için az gün saymadık, az sıkıntıdan patlamadık, değil mi??
hele ki ben pat diye iş yaşamından kopup eve tıkılmıştım.. walla günleri saymaktan bi hal olmuştum. şimdi hiç saymıyorum baksanıza 20 gün olmuş bile...

biz doğumdan iki gün sonra doktora gitmek zorunda kaldık. benim için. sonra 2 kez de rutin doktor kontrolü minnoşumuza. ve ben bir pazar kuaföre attım artık kendimi:) ve oradan hayatımın en hızlı! market alışverişine... :))
ama kabus gibiydi wallasırnaşık şey eşim kuaföre getirdi uyanınca yıkmış ortalığı açlıktan yavrum:a015: ne yapsa durmamış eşim:çok üzgünüm: kendime de kızdım sonra ya çok mu acelesi vardı saçın başın diye.. e gelen giden oluyo perişan bakımsız 9-10 aylık saç..
neyse işte o da aradan çıktı bakalım.

haftaya yine dr.kontrolümüz var. arkadaşım şu kangurulardan verecek bana. alma bende var demişti. onu takıp kolayca artık yakın mesafede yerlere giderim diye düşünüyorum. tabii beyefendinin tüm işlemleri tamam olup evden çıkmak gerek..:smiley-cool: altı temiz, karnı tok falan.. umarım onda durur ve başa çıkabilirim kucakta. oto koltuğumuz var fakat o çok ağır onunla araçta olmadan taşımak zor oluyor. geçen gün arkadaşımla taşıdık walla o oto koltuğunda. sizler dışarı çıktığınızda nasıl ve neyle taşıyorsunuz kızlar??

henüz doğumu bekleyen arkadaşlara da bir an önce Allah sağlıkla yavrularını kucaklamayı nasip etsin..

hepinize sevgilera.s.
 
selam millet ben daha doğurmadım da haber vereyim dedim...
benim sıpam pek bi nazlı çıktı
neyse arada girer haberdar ederim sizleri hergün
 
merhaba kızlar uzun bi aradan sonra ben geldim acaip yorgun ve uykusuzum bebeğim gece oturuyo gündüz uyuyor bende fırsa bulduğumda uyuyorum gündüzleri gecem gündüzüm birbirine krıştısırnaşık şey hepinizi öpüyorum bebişlere iyi bekın
 
selam kızlar tekrardan ben bugünde doğurmadım....
bugün itibariyle 40+3 üz...
bakalım yarın dr kontrolümüz var tekrardan....
 
happy_spk gaz olayını o ilaçla çözmen beni çok sevindirdi. Benim oğlum da gazman resmen .Öldürdü bizi. Salı günü ilaç yazıcak doktorumuz. Umarım bizimkine de yarar. Benim oğlum emerken de deli hava yutuyo. Gerçekten çok bunaltıyor bu ağlaması. Herkez 40 ı çıksın rahatlarsın diyor. Gün sayıyoruz.
Geçen doktor ziyaretinde kanguru ile taşıdım oğlumu çok rahattı ama doktor daha erken dedi , omuriliğine yük biniyomuş. Yine amele gibi kucakta taşıyorum yani. Ana kucağı da dediğin gibi ağır. Tek seçenek var oda port bebe , şu çanta gibi olanlar. Ama 2 ay içinde alamıcam ondan.
 

merhaba! umarım sizin de gaz sorununuz bir an önce çözümlenir. gerçekten çok fena birşey. emziriyorsun ilacı veriyorsun, sırta masaj derken bişekilde çıkarıyor. sonra bir süre sonra yine emzirdiğinde tabii yine aynı terane... haydi baştan yine ilacı daya, yine pohpohla falan... bu böyle gidiyor işte. walla 40 ı çıksın diyorsun da inşallah o kadar sürer
çünkü 3 ay 6 ay da sürebilirmiş.. aman allahım!! kafamçokkarıştı
o metsille baya rahatladık evet ama dr. sapı alsaydınız keşke dedi ve birkaç arkadaşımız daha.. biri mersedes biri doğan benzetmesi yaptılar:roflol: şimdi metsil bitiyor. eşim sap alıcam diyor. doğrusu farkı bende merak ediyorum. bir deneyeceğiz bakalım. minnoşumuz rahat etsin de..

bu arada senin bebiş ne kadar canım? kanguruyu tavsiye etmemiş ya doktorun? bende sorayım bakalım şu kanguru işini..

sevgiler..
 
kızlarrrrrr meraba izmire geldik yolculuğumuz iyiydi bitek inişte biraz çingar çıkardı yavrum tüm uçak bize baktı ama ağzınz biberon dayayınca havaalanında dayısının kucağında susutu:)
yasemin ve mercancım allh yardımcınız olsun iki çoçuk gerçekten zor olmalı biz burda 3 kişi bakıyoz bebişe annem ben babam (sallıyor)daha rahatız izimirde stresimiz azaldı ortam değiştik kendimi daha iyi hissediyorum
yasemincim ben biberon vermeyi bıraktım benimkide mememde nazlandı bir iki kere bizde korktuk şimdi kaşıkla veriyoruz
ama bende dr browns un gaz önleyici biberonundan kullnıyodum oda çok iyiydi
happy bizdede gaz sorunu var tutunca tüm gün kendidede perişan oluyor bizide perişan ediyor bizde bitkisel colinox diye bi damla verdi drumuz oda 25 ytl ama pek bi faydası yok gibi yani nöebetleri bitmedi
kardelencim hayırlısı olsun bugün bellkide kavuştun yavruna :)
buarada kardeşim dr onun kitablarında okuduğum kadarıla anne sütünün yetersiz olduğu şundan anlaşışlırmış aynene yazıuorum
bebek sık sık ağlıyorsa
çok sık meme emiyorsa
emzirmeddeen sonra taTMİN olmuyorsa
az sayıda sert kuru yada küçük miktarlarda yeşil dışkı yapıyorsa
6 kezden az kokulu koyu renk idrar yapoıyorsa
ayda 500 gramdan az kilo artışı
ikinci hafta sonunda doğum ağırlığında az kilosunun çıkması
ann sütünün yetersiz olduğunu gösteriyomuş
 
slm arkadaşlar,
malum bebişler bütün zamanımızı ipotek ettiğinden, gelenden gidenden başımızı alamadığımızdan, eşimin asker dönüşü pc'sine kavuşmuş olmasından ve birçok meseleden nete girmekte zorlanıyorum..yazdıklarınızı pek takip edemiyorum, yeni açılmış olan başlıklardan anladığım kadarıyla hamileliğimiz sona erdikten sonra yaşadığımız sorunlar sırayı almış gibi görünüyor..
hepimizin ortak soruları ve sorunları yine aynı..
benim sorunum şu an için bebişimin çok uyuması..sarılık son gittiğimizde bilirubin 9 çıktı..hastanede kalmaya gerek görmediler ama şu an ne durumda bilmiyorum..sağ gözünün kanallarında bir problem vardı oğlumun dr.göz damlası verdi şu an iltihaplanma yok çok şükür..
 
ridacım bizde de var sarılık bilirubin en son 15.49 yani baya yüksek 9da hastaneye yatırmıyorlar sanırım 20 ye yaklaşınca bol bol emzir sarılık birde uyku yapıyor bebekte seninkide uyuyormuş uyandıracaksın en geç 2 saatte bir emzirmen gerekiyor bende yaşıyorum aynı durumu.bizimde sağ gözde sulanma vardı dr damla verdi ara ara yine oluyor çok önemli değilmiş.
benim tontişde uyumakla uyanmak arasoında karar veremedi mızırdanıyo gitmem lazım :)
 
selam ben yine geldim ahanda burdayıımmmm....
benim oğluştan hala tııkk yooookkkk...
bugün dr daydık maşallah paşam ii...
ama dr umuz en geç perşembe günü yatırırız hastaneye dedi....
ilk önce suni olmazsa sezeryan malesef bakalım kısmet....
 

benim oğluş bugün 18. gününü tamamladı. Gün geçtikçe gaz sorunu kronikleşiyor. Bugün saat 3 ten akşam 9 a kadar ağladı ,arada 10 dakikalık kuş uykuları dışındakafamçokkarıştı. Emziriyorum uyudu diyorum ciyaklıyo. Gazını çıkaralım derken altına yapıyo alt değiştir çığlık çığlığa. Sonra gene aranıyo meme emziriyoruz. Guk diye havaları yuttumu bizde hapı yutuyoruz başlıyoruz pat pat vurmaya. Yarın doktora gidicez bakalım emdikleri yarıyo mu? Nette yazılanlara göre hiç bir ilaçtan fayda görmeyenler varmış (3 -6 ay:1no2:) onlardan biri oluruz diye ödüm kopuyor. Ne yapacağımı şaşırdım valla.
Bebişlerimizin gazsız ağlamasız sağlıklı günlerini görmek umuduyla.
 

valla kardelen bu saatte sırf sen dogurdun mu diye merakımdan girdim.eşimde sizi tanıyor artık..soruyor günü geçen hanım dogurmuş mu diye:)hayırlısı olsun canım
 
valla kardelen bu saatte sırf sen dogurdun mu diye merakımdan girdim.eşimde sizi tanıyor artık..soruyor günü geçen hanım dogurmuş mu diye:)hayırlısı olsun canım

:roflol::roflol::roflol::roflol:
valla aynen artık eşlerde durumlardan haberdarsırnaşık şeysırnaşık şey
bende hergün eşime aha bu doğurmuş şu doğurmuş anlatıyom herkes doğum hikayesini yazıyo diyoom:dance:
bakalım ben ne vakit yazıcam hala tık yok..
sanırım perşembe olucak bu gidişle:teytey::smiley-cool:
 
bu gaz sorunu çoğu bebeğin ortak problemi bize metsil iyi geldi 6 damla günde 4 kere veriyorum baya işe yaradı dr bebek doğar doğmaz yazdı metsili biz bişey söylemeden .) cuma günü yine kontrolümüz var inşallah düşmüştür sarılığımız,mertimiz bugün tam 2 haftalık oldu uyanık kalma sürelerimizde artıyor.akşam yıkadım oğlumu ablam yardım etti küvet fileleri baya işe yarıyor mutlaka alın kızlar tek başınıza bile yıkayabilirsiniz onunla.elif seni bekl,yoruz artık :))
 
sorma yasecim yaaa benim oğluştan tık yok daha.....
siz doğurdunuzda dertlerinizi sıkıntılarınızıyazıyonuz...
ben daha doğumu atlatacam :))))
 
sorma yasecim yaaa benim oğluştan tık yok daha.....
siz doğurdunuzda dertlerinizi sıkıntılarınızıyazıyonuz...
ben daha doğumu atlatacam :))))
 
elifcim haklısın kız sen daha doğumu atlatıcan biz bebeklerin sorunlarını konuşuyoz :)) olsun hayırlısıyla doğumu yap senin bebişte yetişir bizimkilere merak etme :)
 
kızlar merhaba bana şu metsilin hiç faydası olmadı bebiş hala gaz sorunu yaşıyor bugün spazma panalgine fitil alıcam her ağrıya iyi geliyomuş annem bizleri hep onunla büyütmüş valla deniyecem onuda yoksa ağlamaktan mahvoldu yavrucak keşke çıkmasam diyodur belkide
kardelencim inşallah sende bebişi kucağına alırsın hayırlısıyla sonrada bize katılır sende sorunları yazmaya başlarsın
yasemincim sarılığınız umarım geçer bizimki geçti sayılır çok azaldı gözlerinde yokta yüzünde arasıra oluyor
 
büyük oğlum hastalandı yaaa büyük dediğim 3 yaşında ateşi var dra götürdüm boğaz enfeksiyonu dedi antibiyotik verdi offfofff 2 gün ateşi çıkabilir dedi zaten hep yorgunum napcaksam yaaa inşallah hemen iyileşir oğlum
 
merhaba!

şu gaz sorununu hallettik sanmıştım ya:uhm: maalesef hallolmamış.. walla dün en sonunda eşim şu sap denen damlayı aldı geldi. piyasada çok değişken fiyatlı bişey ya çok enteresan 30 ila 20 arasında değişen fiyatı var bit kadar şişenin.. ama iyi gelsinde bebişimize napalım.. dün gece ve bugün kullandım. bütün gün bi baygın uykulu yavrum.. rahat sanki.. şimdi uyuyor mışıl mışıl. birde sırasıyla ve doğru yapmaya çalışıyorum işlemleri. acemiliği üstümden attıkça.. damlaları verip 15 dk. sonra emzirip, emzirme bitince hafifçe gazını çıkarıp uzatıyorum yerine. tabii ayakları çekmeye sancılanıp birazcık bağırmalara başlıyor ama eskisi kadar değil gözlemlediğim kadarıyla..

aman inşallah iyi gelecek bakalım şu sap. bu da hayretmezse babulina diye bir bitkisel şurup daha önerdi dr. olmazsa onu da deneyeceğim. sizin yazdıklarınızı duymadım ama onun haricinde herkes birşey söylüyor. yok anason, rezene, zinco damla, annem diyor hindistan cevizi rendesi.. o bizi öyle büyütmüş.. bakalım işte her yolu deniyoruz.

hepimizin bebişlerinin gaz!! sorunu kısa sürede çözümlenir inşallah da biz de minnoşlarımız da ve babişkolar da bi rahat ederiz..


kızlar bir de bişey sorayım size, emzirmeden ne kadar sonra gaz için pışpışlıyorsunuz?
yani hemen kaldırıp omuzlayınca da çocuğu kusuveriyor. ve hıçkırık tutuyor. o yüzden biraz bekliyorum ben.
sizin yönteminiz ne? paylaşırsanız sevinirim..



kardelenciğim hayırlısıyla sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin Allahım. hiç endişelenme bize yetişeceğine eminimkafamçokkarıştı

sevgilera.s.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…