2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Ebru' cum;
Yazdıklarını hem gülerek, hem de üzülerek okudum şimdi.. Ben ilk hamileliğimde yaklaşık 7. ayın sonlarına kadar sadece uyuduğumda bulantılarımdan kurtulabilmiştim.. Tuttuğum günlükse, doktorla görüşmelerimizin sonrasındaki hislerimi kaleme aldığım basit bir defterdi. Aslında yazımda hepinize anlatmak istediğim yalnızca işin bu kısmından ibaretti.. Tansiyonum, bebeğin görüntüsü, kullandığım ilaçlar, kilom, ultrason incelemesi sırasında küçük ama unutulmaz anılarımız.., benim günlüğümün ana konuları bunlardı kısaca..
Bu satırları yazımın noksan kalan tarafını tamamlayabilmek amacıyla da yazıyorum. Çünkü "hamilelik günlüğü" dediğimde tabii ki her anı kaleme aldığımız bir defteri düşünmeniz çok normal.. Ama benim kastettiğim şey, işin sadece bebişlerimizle karşılaşmalarımız ve o anların içimizde oluşturduğu tarifsiz hislerin anlatıldığı küçücük bir defterdi, hepsi bu..
Bunu çabuk unuttuğunu yazdığın için öncelikle sana tavsiye ediyorum Ebru' cum. Sen bulantılarını, hamilelikte karşılaştığın her türlü güçlüğü dilerim en kısa zamanda unutursun. Ama ileride elinde küçük mucizenin her karşılaşmanızda sende uyandırdığı o eşsiz mutluluğu kaleme aldığın birkaç satır kalırsa, emin ol ultrason görüntülerinin toplamından çok daha fazla anıyı sevgiyle anımsarsın..

selam alincim....
günlük fikri gerçekten harika bir fikir....
benim bulantılarım pek yemek kokusuyla değil Allaha çok şükür...
bazılarından tiksiniyorum onlarda zaten yememem vede içmemem gereken şeyler...
benim tek sıkıntım deterjanlar parfümler vede buda çok büyük bi problem
duşumu çok zor alıyorum yeni yıkanmış bir kıyafet bile o kadar iğrenç kokuyoki ....
vede bunun gibi her türlü güzel kokan ama benim hiç öle düşünmediğim şeyler....
benim de bir sonraki randevum 12. haftada oda sanırım 12 kasıma filan denk geliyo...
o hafta içi gidicem doktora...
ense kalınlığı ölçümü yapılacak vede 2.li tarama testi yapılacak
şuan hastaneye gidiyorum ama ondan önce bi özele gitmek istiyorum
hastanedeki ultrasonlar eski model olduğu için pek net bi şekilde göremiyo insan...
herkese burdan hayırlı ve de güzel hamişlikler diliyorum.....
12 KASIM

Merhaba Kardelen;
Günlük konusunda anlatmak istediklerimi iletebildiğim için sevindim canım..a.s
Zaman olarak birbirimize çok yakın olmalıyız bu arada. Gözümden kaçtıysa özür dilerim, beklenen doğum tarihin neydi? Biz bugün 10+2 olduk; ilk defa bugün
bulantısız bir gün geçirdim. Yazdıklarını okuduğumda seni kendime göre nispeten şanslı gördüm.. :1no2:Bir insan bu kadar mı mutsuz ve isteksiz olur? Herşeyden o kadar midem bulandı ki... Ütü yaparken çamaşırlardan gelen yumuşatıcı kokusu yüzünden ütülerim dağ gibi birikti,:1ninca: toz kokusu yüzünden toz alamadım, meyva hariç her türlü yiyecekten nefret ettim, çok isteyerek anneme yaptırdığım şeyleri bile sonunda çıkardım;senağlama hatta ve hatta en sevgili
varlığımı, oğlumu bile koklayamaz oldum.. Neyse inşallah bu günler de ileride gülümseyerek anımsanır..şutarafagitti
Murgiz' le 2'li test konusunda bir yazışmamız olmuştu Kardelen, bu arada onu da okumanı isterim canım.. Sevgiler..a.s.

*MAYIS ANNELERİNİN KASIM AYI RANDEVU LİSTESİ*

KARDELEN............... 12 Kasım
ALİN...................... 17 Kasım

(Hadi kızlar nerdesiniz, randevu listemizi oluşturuyoruz.....):teytey:

kızlar naber ben annemi yolladım bugün ((,,buarada sürekli yatıyom kızlar bu hafta da böylece yatacam.cumartesi yine leke gördüm sabah sabah yine dra gittik baktı ulturasyondan bebek iyi dedi ense kalınlıoğını ölçtü bi sorun yok iyi dedi ,haftaya cumartesi tekrar kontrole gel iklil testi yapcaz dedi,,bu lekelerin nedeni bilinmez dikkat edecen,sürekli yat dedi bi hafta bukadar kızlar.benim yumurcak varya bilmiyom orda neler karıştırıyo annesini sürekli korkutuyo dr çok panik yapmadan dinlen dedi du bakkalım

ya kızlar ben habire gidiyom haftada bir malum bizimk rahat durmuyo,3 kasımda bi daha gitcem ikili test için kan vercem

Allah kavuştursun Murgiz. Ense kalınlığının normal olması da iyi bir gelişme.. Bu yaramaz sanırım dünyaya gelince seni epey bir yormayı düşünüyor; hamilelikte annesini bolbol dinlendiricek ki, dünyaya geldiğinde durmadan koşturabilsin....!
Neyse, yeter ki iyi olsunlar..

*MAYIS ANNELERİ KASIM AYI RANDEVU LİSTESİ*

TÜLAY..................1 Kasım
MURGİZ................3 Kasım
KARDELEN...........12 Kasım
ALİN..................17 Kasım

bu arada kayracım halen aynı durumdasın canım sabır biraz daha sabır allah emeğini boşa çıkarmaSın ,,,,,,canım buarada sende takvim oluştursana bak nasıl oluşturacağını bilmiyosan hamişlerden haberlerin geçmiş sayfalarında cidelya arkadaş nasıl yapılacağını anlatmış ordan bulabilirsin ,,,kardelen sende

hıı iyi takvim oluşturmuşsun sevindim ,,sağol canım gönderdim işte napalım,,,hiç sorma kayracım bu bebek çok yaramaz olcak herhalde dediğin gibi ,dinleniyom sorun değilde leke olunca insan tedirgin oluyom,,,ama çok şükür inş bu haftadan sonra tehlike büyük ölçüde azalıyo ,,günlük konusu dimi benimde hoşuma gitti zaten ulturasyon görüntülerimi biriktiriyom herhalde aranızda en fazla benimkiler 12 haftalık yumurcak 7 defa görüntüsü var şimdiden ,,bende bi deftere görüntüleri ve duygularımı yazmayı düşündüm senin önerinden sonra sağol arkadaşım ,,du bakalım uygulayınca konuşuruz ben hep yattığım için şimdi belki yapamam...bu arada çatladım ayol yatmaktan

canım bence artık bi doktorda karar kıl canım bundan sonrada değiştirme derim, çünkü bu önemli snin kendini iyi hissetmen dra güvenmen için.buarada ebrucunm 13. haftadan önce türkiyenin en iyi drunada gitsen ulturasyon aynıdır,,çünkü 3-4 boyutlular yani şu bebeği ten rengi gösterenler 2. trimesterde kullanılaBİLİYO ANCAK.BİDE O ULTURASYON SIRF SENİN İÇİN ÖNEMLİ DR İÇİN ÖLÇÜMLER İÇİN FARKI YOK ..zaten bence o ulturasyondan da artık hryere olmalı

buarada ebru 11 hafta ben günlüksün hesapladım öyle çıktı son adetin 8 ağustos herhalde ,,niye diyom 12hafta 6 günlükten önce iklil test için kan vermen ,,13 hafta 6 günlükten önce ense kalınlığını ölçtürmen için dra gitmen lazım...daha doğrusu sen bi hafta içinde dra gitmen bu ikisini beraber yapman lazım unutma derim canım önemli bu biliyon

canım adet tarihine baktım 10 ağustosmuş yani 11 hafta 3 günlükmüşsün,,yukarda yanlış hesap etmişim ,,,12 haftan bitmeden dra git derim ebrucum

Takvimimi daha bayramda Cidelya' nın sayfasında oluşturmuştum; ama nedense
imza ayarlarımla oynamak aklıma gelmemişti.. İyi olmuş mu Murgiz' cim yaa, ben de akşam "şuna bi el atayım" dedim; bu gün sen de aynı şeyi yazdın..
Bak yine kalplerimiz karşı karşıya oldu.. :teselli:
Doktor kontrolün bu Cmt. ye geliyor değil mi? Son gittiğinde bebişin cinsiyeti hakkında ufak da olsa bi fikir alabildin mi? Gerçi sıkıntılıydın ama.. Hani olur ya belki dedim ilk bombayı patlatırsın.... (Yok daha neler diye düşünme sakın; arkadaşım oğlu olucağını 11. haftasında kanama şikayetiyle gittiği kontrolde öğrenmişti) Bir de merak ediyorum Murgiz, görüntüsü nasıldı, hareketli miydi? kafamçokkarıştıSen yarın ( bugün olmuş) otur artık bi güzel döşen şekerim; baksana bu kadar soruma cevap yazayım derken kısa metrajlı bir destan çıkıcak nerdeyse!!!!!
Murgiz biliyor musun karnım hafiften belirmeye başladı 2-3 gündür. Ben de çok meraklıysım ya bugün çıkıp hemen tunik aldım! Nihayet dün ve şimdi bulantılarımdan yana da rahat nefes almaya başladım.:dance: Görüyorum ki zaman ilerledikçe sıkıntılı günler yavaş yavaş hepimizin ardımızda kalıyor. Bu arada senin için de riskli sürenin çok az kalmış olmasına çok sevindim canım; yine de istirahati elden bırakma, olur mu? a.s.

canım ya evet kalplerimiz yine bir.aslında ben çoktan diyecektim takvimi yap diy hep unutuyodum yazmayı zaten aklımdaydı,çok güzel olmuşlaelaelaelaelaecanım geçen cumartesi gittim dr bebek çok iyi dedi ense kalınlığını ölçtü iyi dedi cinsiyet için erken dedi gerçi bende hiç sormadım cinsiyeti dediğin gibi telaştan ,,kayracım nasıl hareket ediyo sen görsen elleri tam belirgin olmuş kafası büyük vucuduna göre ağzı burnu görünüyo karnı büyük şişkin..çok şükür iyiydi ,,3 kasımda cumartesi için gel dedi kontrol için ikili teste bence bidaha bakar ulturasyonla belki cinsiyeti söyler o zaman bakalım zaten söylese ilk olarak ben duyuracam bu açıdan çok heycanlıyımsırnaşık şey,,canım benim karnım artık belirgin bende hamilelik pantolonu aldım ama evde olduğumdan bi tek dra giderken giydim geniş biraz ama diğer pantolonlarım sıkıyo ,,kayracın tunikte hoş fikir ben bi çarşıya çkabilsem ne ciciler alcam kendime seviyom hamilelerde böyle tatlı kıyafetler,,bu arada benim çok şeker elbiselerim var ama giyince karnım çok büyük görünüyo içinde diye okulda giymeye nedense çekindim öğrenciler açısından,,bulantılatrın inş kayracım daha tam biterde rahat edersin canım az kaldı zaman geçiyo buda geçecek....bu arada sana cevap yazmak zevkti şekerima.s.

canım adet tarihine baktım 10 ağustosmuş yani 11 hafta 3 günlükmüşsün,,yukarda yanlış hesap etmişim ,,,12 haftan bitmeden dra git derim ebrucum

Murgizcim ilgine teşekkür ederim canımcım :)))

Sanırım gelecek hafta kısmetse gideceğim inşallah doktora..Yalnız ikili test olaylarını bir kaç bebişi olan arkadaşa sordum onlar test yaptırmadık biz dediler..Yani bu testlerin bize bir faydası olacak mı diye düşünmeden edemiyorum bazen..Çünkü internette yaptığım araştırmada testin iyi çıkması bebeğin iyi olduğu, kötü çıkması bebeğin kötü olduğu anlamına gelmez diyor doktorlar..Yani kesin sonuçlar vermiyor..Daha da kötüsü test sonucu kötü çıktı diye tahlil yaptıranlar 3'lü teste kadar bir dolu stress yaşıyor..Ben açıkçası sadece ultrasona girmeyi ve rutin kan testlerimi yaptırmayı düşünüyorum..Allah bebişlerimizi korusun ya..İnşallah hepsi sağlıklı doğar..Bu arada benim mide ekşimelerim tam gaz devam ediyor..Arada bir çıkartıyorum..Bulantılarımın her gün olduğu günler bile çıkarmadım..Şimdi niye çıkartıyorum anlamıyorum..Annem mideni üşütmüş olabilirsin diyor..Mide üşütmelerine ne iyi gelir bilmiyorum ki ?? Ne yapmam lazım ..?

rica ederim ebrucum zaten dra gideceğinden emindim ama hatırlatmakta fayda var deim.ebru ikili test için söylediklerin tamamen doğru ama bu testin iyi çıkması bebeğin yüzde 80-85 dovn sendromlu olmadığını gösteriyo 3 lü test sadece dovnu ölçmediğinden bu test 3 lü teste göre dovn sendromu açısından daha güvenli ,,testin kötü çıkmasıda dediğin gibi bebeğin sorunlu olması demek değil ama riski artıyor demek ...tamam stres kaynağı bu testler ama zamanımızın imkanları ölçüsünde bebeğin iyiliğini gösteren testleri yaptırmanın tarafındayım ben ,,,canım midene üzüldüm canım seni ancak şukadar anlayabilirim..benimi
lk haftalarda midem ekşiyodu şişiyodu çok kötüydü hayat çok zor geliyodu bişiy yiyemiyodum su bile içemiyodum..dr baNA renine duo şurup verdi bir iki defa kullandım iyi geldi zaten sonra mide ağrım ge.çti kendiiliğinden iştahımda açıldı ,,,eğer soğuk su falan içiyosan belki mideni üşüttün canım o zamanda en iyi ilaç nane limondur ama nane çayı hamilelikte güvenli olmayabilir biliyosun bitki çayları tehlikeli oabiliyomuş,,canım yapacak çok bişiy yok dinlen dediğim şuruptan edinebilirsin çorba tarzı rahatlatıcı şeyler yiyebilirsin canım ,,,çok geçmiş olsun inş en yakın zamanda geçer mide sorunun canım:teselli:

slm kızlar nasılsınız bakem?ben perşembe hastaneye gidecem acaba gitmişken
ikili taramayı da yaptırabilirmiyim bilmiyorum inşallah yaptırırım.perşembe günü
11+6 haftalık oluyoruz

slm kızlar nasılsınız bakem?ben perşembe hastaneye gidecem acaba gitmişken
ikili taramayı da yaptırabilirmiyim bilmiyorum inşallah yaptırırım.perşembe günü
11+6 haftalık oluyoruz

canım mrb çok şükür tülaycım iyiyim,,tülay ikili test için tam zamanı yapılır yani dra da hatırlat bence inş iyi haberlerini alırız

merhaba naber kıslar
tülaycım 3 kasım cumartesi bana drum ikili test için gün verdi onu yaptırıcam.valla tam zamanı dedi bana 12. haftada oluyosun dedi
betülcüm zaten 12.haftanın içindeyiz cuma günü 12.hafta bitiyor dimi ozaman bende cuma gideyim barilülülülülülü

betülcüm zaten 12.haftanın içindeyiz cuma günü 12.hafta bitiyor dimi ozaman bende cuma gideyim barilülülülülülü

Tülay'cım sende Ankara'daymışsın :))

Canım hangi doktora gidiyorsun..Testlerini nerede yaptırmayı düşünüyorsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…