- 6 Eylül 2007
- 369
- 0
Merhaba Kardelen;
Günlük konusunda anlatmak istediklerimi iletebildiğim için sevindim canım..a.s
Zaman olarak birbirimize çok yakın olmalıyız bu arada. Gözümden kaçtıysa özür dilerim, beklenen doğum tarihin neydi? Biz bugün 10+2 olduk; ilk defa bugün
bulantısız bir gün geçirdim. Yazdıklarını okuduğumda seni kendime göre nispeten şanslı gördüm.. :1no2:Bir insan bu kadar mı mutsuz ve isteksiz olur? Herşeyden o kadar midem bulandı ki... Ütü yaparken çamaşırlardan gelen yumuşatıcı kokusu yüzünden ütülerim dağ gibi birikti,:1ninca: toz kokusu yüzünden toz alamadım, meyva hariç her türlü yiyecekten nefret ettim, çok isteyerek anneme yaptırdığım şeyleri bile sonunda çıkardım;senağlama hatta ve hatta en sevgili
varlığımı, oğlumu bile koklayamaz oldum.. Neyse inşallah bu günler de ileride gülümseyerek anımsanır..şutarafagitti
Murgiz' le 2'li test konusunda bir yazışmamız olmuştu Kardelen, bu arada onu da okumanı isterim canım.. Sevgiler..a.s.
*MAYIS ANNELERİNİN KASIM AYI RANDEVU LİSTESİ*
KARDELEN............... 12 Kasım
ALİN...................... 17 Kasım
(Hadi kızlar nerdesiniz, randevu listemizi oluşturuyoruz.....):teytey:
Allah kavuştursun Murgiz. Ense kalınlığının normal olması da iyi bir gelişme.. Bu yaramaz sanırım dünyaya gelince seni epey bir yormayı düşünüyor; hamilelikte annesini bolbol dinlendiricek ki, dünyaya geldiğinde durmadan koşturabilsin....!
Neyse, yeter ki iyi olsunlar..
Bir haftayı kısa ve net özetlemişsin Murgiz' cim. Yukarıda bir konu oluşturmuştum buna dair bi fikrin var mı?
Canım ben 27.09.2007 tarihinde tahlillerimi yaptırdığımda 7+1 dik..Şimdi üstüne 4 hafta daha eklersen hımmmm du bakim heh 11 haftalık falan olcas..Sanırım bende gelecek hafta falan özel bir doktor ayarlayıp bebişimi bu sefer adam gibi görebilcem ultrasonda..
Açıkçası ben hamilelik günlüğü tutmuyorum zira hamileliğim başları pek hoş geçmedi. Sonradan yine bunları okudukça hatırlamak pek hoş olmaz..( Mesela 10.10.2007 Sevgili günlük bugün bütün gün klozetin başında bekledim, sürekli çıkardım, çok fenayım :))) gibi şeyler okumak istemiyorum..Üstelik hamilelik nedeniyle psikolojimde hafiften bozulduğundan günlüğe güzel birşeyler yazamazdım heralde..Daha ziyade "iyi bir anne olacakmıyım? bebişim sağlıklı doğacak mı, Allahım şu bulantılar bitsin" gibi kaygılarımı yazardım sanırım..Okudukça bozulan psikolojim daha bir bozulurdu..O yüzden günlük tutmuyorum :)) İşin iyi tarafı hafızam da pek kuvvetli değil çok unutkanım..Daha önce yaşadığım kötü şeyleri nedense kendimi zorlasamda hatırlayamam..Günlük tutsam bunları hatırlamak durumunda kalırım..Hem benim günlüğüm günlük olmaktan çıkıp bir süre sonra romanada dönebilir :))) Yaz yaz bitmez :)) Ama hamileliği güzel geçen güzel başlayan tüm arkadaşlara tavsiye ederim..Okudukça mutlu olacaksanız tutmanızda fayda var..Güzel bir hatıra olur ..
Ben ultrason görüntülerinden başlayarak bebiş için bir fotoğraf albümü yapmayı planlıyorum Allah nasip ederse..
buarada ebru 11 hafta ben günlüksün hesapladım öyle çıktı son adetin 8 ağustos herhalde ,,niye diyom 12hafta 6 günlükten önce iklil test için kan vermen ,,13 hafta 6 günlükten önce ense kalınlığını ölçtürmen için dra gitmen lazım...daha doğrusu sen bi hafta içinde dra gitmen bu ikisini beraber yapman lazım unutma derim canım önemli bu biliyon
hıı iyi takvim oluşturmuşsun sevindim ,,sağol canım gönderdim işte napalım,,,hiç sorma kayracım bu bebek çok yaramaz olcak herhalde dediğin gibi ,dinleniyom sorun değilde leke olunca insan tedirgin oluyom,,,ama çok şükür inş bu haftadan sonra tehlike büyük ölçüde azalıyo ,,günlük konusu dimi benimde hoşuma gitti zaten ulturasyon görüntülerimi biriktiriyom herhalde aranızda en fazla benimkiler 12 haftalık yumurcak 7 defa görüntüsü var şimdiden ,,bende bi deftere görüntüleri ve duygularımı yazmayı düşündüm senin önerinden sonra sağol arkadaşım ,,du bakalım uygulayınca konuşuruz ben hep yattığım için şimdi belki yapamam...bu arada çatladım ayol yatmaktan
Takvimimi daha bayramda Cidelya' nın sayfasında oluşturmuştum; ama nedense
imza ayarlarımla oynamak aklıma gelmemişti.. İyi olmuş mu Murgiz' cim yaa, ben de akşam "şuna bi el atayım" dedim; bu gün sen de aynı şeyi yazdın..
Bak yine kalplerimiz karşı karşıya oldu.. :teselli:
Doktor kontrolün bu Cmt. ye geliyor değil mi? Son gittiğinde bebişin cinsiyeti hakkında ufak da olsa bi fikir alabildin mi? Gerçi sıkıntılıydın ama.. Hani olur ya belki dedim ilk bombayı patlatırsın.... (Yok daha neler diye düşünme sakın; arkadaşım oğlu olucağını 11. haftasında kanama şikayetiyle gittiği kontrolde öğrenmişti)Bir de merak ediyorum Murgiz, görüntüsü nasıldı, hareketli miydi? kafamçokkarıştıSen yarın ( bugün olmuş) otur artık bi güzel döşen şekerim; baksana bu kadar soruma cevap yazayım derken kısa metrajlı bir destan çıkıcak nerdeyse!!!!!
Murgiz biliyor musun karnım hafiften belirmeye başladı 2-3 gündür. Ben de çok meraklıysım ya bugün çıkıp hemen tunik aldım! Nihayet dün ve şimdi bulantılarımdan yana da rahat nefes almaya başladım.:dance: Görüyorum ki zaman ilerledikçe sıkıntılı günler yavaş yavaş hepimizin ardımızda kalıyor. Bu arada senin için de riskli sürenin çok az kalmış olmasına çok sevindim canım; yine de istirahati elden bırakma, olur mu? a.s.
canım adet tarihine baktım 10 ağustosmuş yani 11 hafta 3 günlükmüşsün,,yukarda yanlış hesap etmişim ,,,12 haftan bitmeden dra git derim ebrucum
Murgizcim ilgine teşekkür ederim canımcım :)))
Sanırım gelecek hafta kısmetse gideceğim inşallah doktora..Yalnız ikili test olaylarını bir kaç bebişi olan arkadaşa sordum onlar test yaptırmadık biz dediler..Yani bu testlerin bize bir faydası olacak mı diye düşünmeden edemiyorum bazen..Çünkü internette yaptığım araştırmada testin iyi çıkması bebeğin iyi olduğu, kötü çıkması bebeğin kötü olduğu anlamına gelmez diyor doktorlar..Yani kesin sonuçlar vermiyor..Daha da kötüsü test sonucu kötü çıktı diye tahlil yaptıranlar 3'lü teste kadar bir dolu stress yaşıyor..Ben açıkçası sadece ultrasona girmeyi ve rutin kan testlerimi yaptırmayı düşünüyorum..Allah bebişlerimizi korusun ya..İnşallah hepsi sağlıklı doğar..Bu arada benim mide ekşimelerim tam gaz devam ediyor..Arada bir çıkartıyorum..Bulantılarımın her gün olduğu günler bile çıkarmadım..Şimdi niye çıkartıyorum anlamıyorum..Annem mideni üşütmüş olabilirsin diyor..Mide üşütmelerine ne iyi gelir bilmiyorum ki ?? Ne yapmam lazım ..?
slm kızlar nasılsınız bakem?ben perşembe hastaneye gidecem acaba gitmişken
ikili taramayı da yaptırabilirmiyim bilmiyorum inşallah yaptırırım.perşembe günü
11+6 haftalık oluyoruz
inşallah canım sen yaptırdınmıcanım mrb çok şükür tülaycım iyiyim,,tülay ikili test için tam zamanı yapılır yani dra da hatırlat bence inş iyi haberlerini alırız
betülcüm zaten 12.haftanın içindeyiz cuma günü 12.hafta bitiyor dimi ozaman bende cuma gideyim barilülülülülülümerhaba naber kıslar
tülaycım 3 kasım cumartesi bana drum ikili test için gün verdi onu yaptırıcam.valla tam zamanı dedi bana 12. haftada oluyosun dedi
betülcüm zaten 12.haftanın içindeyiz cuma günü 12.hafta bitiyor dimi ozaman bende cuma gideyim barilülülülülülü