2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

günyadııınn ben geldim bu sabahta erken kalktım yazılanların hepsini okuyamadım haliyle bi kaç sayfayı okuyabildimfisfisfis herkes iyimi?

aramıza yeni arkadaş katılmış sanıırm sekertaş hoşgeldiniz diyeyim ilk önce...neysencim doğum iznine ayrılırken ultrasona giriyorusn ve orda bebeğin 32 haftalık çıkması lazım bazı gebelikler sata göre aynı haftayı tutmuyor ne yazıkki,demekki sen sata göre 32 yi geçtin ama geç yumurtladığın için bebeğin 32.haftadan geride o yüzden hala izine ayrılmamış olabilirsin.bu arada ankarada nerde çalışıyorsun bende ankaradayımda merak ettim.ben etlik doğum evine gidiyorum ara sıra orasıda iyi bir hastane gelmek istersen saba yardımı olurum evimde yakın oraya.

ridacım nasıl oldun geçtimi rahatsızlığın??nazeden haber varmı doğum felan olmamış değilmi??

ayperiiinnnnn kızz ilk sen doğuruyosunnnn:sm_cool: bende heycanlandım şimdi başladımı yani doğumlar hayırlsı olsun ALLAH sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah

ebrucum senin kocan nihayet hamile bi karısı olduğunu hatırlamış ahhh bide benimki hatırlasa akşam oğlumun saçlarını traş etti babası banyoda en nefret ettiğim şey eğilmek siiznde öyledir yasemin şu yerleri bi silsene diyo yerleri düşünün artık viledayla almak ne mümkünkafamçokkarıştı birde daha bi ilgisiz oldu bu adam anlamış değilim birazda bencilleşti kendini fazla düşünür oldu o da mı hamile nedir:dilcikar:

mercancım sende baya ağırlaşmışsın sorma yaaa insan son zamanlarında hep böyle kalıcakmış gibi geliyor yani karnı şiş ve hantal artık sıkılıyor bu zamandan sonra ağrılar zor olur ama annen yanında sana baya yardımcı oluyordur.mercanın wc eğitimi nasıl gidiyor??benimki 2 gün sıkıldı galiba hep altına yaptı bende bi araştırma yaptım ara verin yazıyodu her yerde tam ara vericiem gün sabah kalktı anne ciş dedi ogündne beri cişi yapıyo wcye:nazar:sırnaşık şey ama büyüğünü hala yapmadı zaten kabızlık yaşayan bi çocuk oğlum 2 gündür yok bugün yapar herhalde.gece ne yazıkki hala bağlıyorum...

gizemcim sen nasılsın evdesin?

bugün hava açık gibi bebişin giysilerini yıkamaya başladım herşeyi yıkıyorum ve ütülencekkafamçokkarıştı 1 yaşına kadar öyle yapmıştım birrde benim çamaşır makinesinin çocuk giysileri yıkama programı var baştan çok doğurcam belliymişki öyle bir makina almışım:roflol: ek durulama yapıyor çamaşırlara

hepinizi öpüyorum arkadaşlar yine kaçamak yapıp girmeye çalışıcam kk yaa.s.:1hug:

Günaydın mayıs annişleri a.s.

Ben bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum benneyaptımki Genizlerim acıyor buda baş ağrısı yaptı, midem yanıyor ve bulanıyor sanki, kollarım ve bacaklarımı kaldıramıyorum, uykusuzum bugün nasıl geçer hiç bilmiyorum :sm_confused:

günyadııınn ben geldim bu sabahta erken kalktım yazılanların hepsini okuyamadım haliyle bi kaç sayfayı okuyabildimfisfisfis herkes iyimi?

aramıza yeni arkadaş katılmış sanıırm sekertaş hoşgeldiniz diyeyim ilk önce...neysencim doğum iznine ayrılırken ultrasona giriyorusn ve orda bebeğin 32 haftalık çıkması lazım bazı gebelikler sata göre aynı haftayı tutmuyor ne yazıkki,demekki sen sata göre 32 yi geçtin ama geç yumurtladığın için bebeğin 32.haftadan geride o yüzden hala izine ayrılmamış olabilirsin.bu arada ankarada nerde çalışıyorsun bende ankaradayımda merak ettim.ben etlik doğum evine gidiyorum ara sıra orasıda iyi bir hastane gelmek istersen saba yardımı olurum evimde yakın oraya.

ridacım nasıl oldun geçtimi rahatsızlığın??nazeden haber varmı doğum felan olmamış değilmi??

ayperiiinnnnn kızz ilk sen doğuruyosunnnn:sm_cool: bende heycanlandım şimdi başladımı yani doğumlar hayırlsı olsun ALLAH sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah

ebrucum senin kocan nihayet hamile bi karısı olduğunu hatırlamış ahhh bide benimki hatırlasa akşam oğlumun saçlarını traş etti babası banyoda en nefret ettiğim şey eğilmek siiznde öyledir yasemin şu yerleri bi silsene diyo yerleri düşünün artık viledayla almak ne mümkünkafamçokkarıştı birde daha bi ilgisiz oldu bu adam anlamış değilim birazda bencilleşti kendini fazla düşünür oldu o da mı hamile nedir:dilcikar:

mercancım sende baya ağırlaşmışsın sorma yaaa insan son zamanlarında hep böyle kalıcakmış gibi geliyor yani karnı şiş ve hantal artık sıkılıyor bu zamandan sonra ağrılar zor olur ama annen yanında sana baya yardımcı oluyordur.mercanın wc eğitimi nasıl gidiyor??benimki 2 gün sıkıldı galiba hep altına yaptı bende bi araştırma yaptım ara verin yazıyodu her yerde tam ara vericiem gün sabah kalktı anne ciş dedi ogündne beri cişi yapıyo wcye:nazar:sırnaşık şey ama büyüğünü hala yapmadı zaten kabızlık yaşayan bi çocuk oğlum 2 gündür yok bugün yapar herhalde.gece ne yazıkki hala bağlıyorum...

gizemcim sen nasılsın evdesin?

bugün hava açık gibi bebişin giysilerini yıkamaya başladım herşeyi yıkıyorum ve ütülencekkafamçokkarıştı 1 yaşına kadar öyle yapmıştım birrde benim çamaşır makinesinin çocuk giysileri yıkama programı var baştan çok doğurcam belliymişki öyle bir makina almışım:roflol: ek durulama yapıyor çamaşırlara

QUOTE]
ay canım evdeyim napimmmm gün sayıyom bol bol kk da dolaşıyom:enbuyukkk:
can sıkıntısından pasta yapıp buzluğa atmaya karar verdim dün bi çeşit yaptım misafirlere annem çıkarır bari dedim her gün bi çeşit yapim bari dedi
canım nazenin cuma günü sancısı çıkmış dr serum falan vermiş durdurmuş hafta sonu izinli çıkmıştı dün hastaneye gitcekti yatıp yatmayacağı belli olcaktı
dündendir haber yok :
zannediyorumki dr hastaneye yatışını yaptı allah yardımcısı olsun inş zamanına en yakın zamanda doğurur
sanada kolay gelsin canım çok uğraştrıyo yavaş yavaş yap yorulma

Günaydın mayıs annişleri a.s.

Ben bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum benneyaptımki Genizlerim acıyor buda baş ağrısı yaptı, midem yanıyor ve bulanıyor sanki, kollarım ve bacaklarımı kaldıramıyorum, uykusuzum bugün nasıl geçer hiç bilmiyorum :sm_confused:

geçmiş olsun canım ya :teselli:üşütmüşün herhalde ya
çok kötü olsan izin almaya çalış canım ya inş daha iyi olursun

günaydın yasemincim,
teşekkür ederim canım, bugün biraz başım dönüyor ne hikmetse anlamadımm..ama nezle olayı hafifledi biraz daha iyiyim şükür..
oğluşum gün içinde oldukça hareketsizdi baya bi endişelendim. gece beni tekmesiyle uyandırdı..iki kez şiddetli vurdu sonra yine sessiz sedasız uykuya daldı sanırım...ben de rahatladım..ama sonra bir ağrı bir sancı kıvrandım..Allahtan uzun sürmüyor..10-15 dk..sonra rahatladım..

bu arada canım senin oğlan bu gidişle wc alışkanlığını iyiden iyiye kazanacak gibi ben bir ışık gördüm..Allah yardımcın olsun çok sevimli geldi bana..ben de bir iki sene sonra senin gibi olucam ayyy çok heyecanlandımmm

sevdecim sen de mi hastalandın yahuu? geçmiş olsun. benim nezle de böyle başladı..önce boğaz ağrısı sonra da birden serdi yatağa..ama seninki böyle olmasın ben çok kötüydüm hafta sonuuu. kendini sıcak tut ve bol c vitamini al..en önemlisi ayaklarını uzat yat dinlen..başka türlü geçmiyor inan..

Son düzenleme:
murgizciğim geçen gün doğum videoları izledim izlerken gerildim biraz ama yine de normal düşünüyorum. bir de normal doğum yapan arkadaşlar anlattı sadece doğuma kadar ki sancılar ondan sonra kuş gibi oluyosun diyolar. açıkcası sezeryanın sonraki ağrısına doğum sancılarını tercih ediyorum. bakalım umarım kolay olur.
doğumun şekli birdahaki gidişimde belli olur heralde. figen hanım son aya kadar bu konuda bişey söylemiyor. 18 inde kontrole gidecem bakalım ne diyecek

ben hiç izlemedim o tarz şeyler izlemeyide düşünmüyorum ya hayırlısı olsun du bakalım inş bende böyle kendiliğinden sancım gelir doğururum:1shok:hemencik
inş kontrolün iyi geçer ve normal doğuma karar verirsiniz şekercima.s.

nazeye de geçmiş olsun..canım ya hep hastanede geçiyor günleri..İnşallah bebişi de kendisi de çok iyidir..Allah yardımcıları olsun..

kızlar ya bişey sorucam
yazıları bayağı bir karıştırdım. çoğunuz gece ağrılarınızdan sancılarınızdan falan bahsetmişsiniz. ben de hiç biri olmuyo (çok hafif oluyo) bu durum normal mi ki yoksa olmalı mı. offfffffff bu ne ya olsa dert olmasa dert ne olacak bizim bu halimiz:roflol:

valla ben doktoruma bu çektiğim sancıların sebebini soracaktım ama unuttum..rahim kasılması ve doğuma hazırlık sancıları diye duymuştum..bir daha ki sefere sorucam bakalım..sormaya da korkuyorum "doğumun yaklaştığının habercisi" derse naparım ben..
:1no2:
böyle konuşup arkasından kendimi rahatlatıyorum..her anne adayı gibi benim de yaratılışım buna müsait neden başaramayacakmışım diyorum..bebişime kavuşacağım...:emir_bebek: bebişimiz artık kocaman oldu miyadlarını dolduruyorlar...bak ayperinin bebişi geliyoooorrr..teyze oluyoruuuuzzzz
ayperini de öpüyorum burdan...dualarım seninle ayperincimm:nazar:a.s.

günaydın yasemincim,
teşekkür ederim canım, bugün biraz başım dönüyor ne hikmetse anlamadımm..ama nezle olayı hafifledi biraz daha iyiyim şükür..
oğluşum gün içinde oldukça hareketsizdi baya bi endişelendim. gece beni tekmesiyle uyandırdı..iki kez şiddetli vurdu sonra yine sessiz sedasız uykuya daldı sanırım...ben de rahatladım..ama sonra bir ağrı bir sancı kıvrandım..Allahtan uzun sürmüyor..10-15 dk..sonra rahatladım..

bu arada canım senin oğlan bu gidişle wc alışkanlığını iyiden iyiye kazanacak gibi ben bir ışık gördüm..Allah yardımcın olsun çok sevimli geldi bana..ben de bir iki sene sonra senin gibi olucam ayyy çok heyecanlandımmm

sevdecim sen de mi hastalandın yahuu? geçmiş olsun. benim nezle de böyle başladı..önce boğaz ağrısı sonra da birden serdi yatağa..ama seninki böyle olmasın ben çok kötüydüm hafta sonuuu. kendini sıcak tut ve bol c vitamini al..en önemlisi ayaklarını uzat yat dinlen..başka türlü geçmiyor inan..

ridacım çok kötü olursam izin alırım herhalde.. şu an için dayanılmicak bi durum yok... Eve gitsemde kayınvalidemle kayınpeder dikilcek başıma rahat edemicem biliyorum :sm_confused:

ne güzel kızlar ben hamileliğim boyunca eşimle toplasanız 3 ay beraber kalmışızdır iş için sürekli yurt dışında kayınvalidemler falan o gidince hiç aramazlar ne zaman geliyo başlıyolar bir ilgi bir ilgi iştee eşimde uzaktayken bende seninle aynı heyecanı yaşıyorum sana çok üzülüyorum diyor ama tabii bunlar nedense bana yetmiyoo bugün düşündümde tam altı aydır ellerimi sarıp yatıyorum ellerimde karpal tüne diye bi hastalık çıktı bu ellerini çok kullanan kişilerde olurmuş sinir sıkışması allahım bide o var düşünün benim meslek zaten ya bilg. başında yada arazide neyse doğum izni için doktora gidicem doktorlarla haftalarımızı uyuşturamadık onlar geride ben önde bide benim kıs çok hareketliii normalde biraz yatması lazım sizede oluyomu bilmem şimdide gece uyuyamıyorum zaten solum uyuştu artık sabaha karşı yatıyorum sabahta erkenden işe inşallah kızlar dua edin hemen izin alabilirim uğraştırmazlar daha nstye bile girmedim sokmadılar neyse herkese iyi akşamlar allaha emanet olun öptüm sizlerii

anlaşıldı neysen sen de bendensin:teselli:
benim eşim askerde ya..sürekli sorar annemler, kızlar arıyor mu diye..bizi kimse arayıp sormuyor :çok üzgünüm:dediğimde hepsi aramaya başlıyor teker teker..anlıyorum ki eşim birşeyler söylemiş... a.sne hikmetse 8.ayıma geldim biz artık her hafta sonu geliriz demeye başladılar..temizliğimi yapacaklarmış..ben de izne ayrılınca gelin dedim.
gerçi ben rahatıma pek düşkünüm bir hafta sonum var.. o zaman da ayağımı uzatıp dinlenmek isterim..
geçen gece sağ tarafımda uyandım...:sm_confused: ne zaman döndüğümü hatırlamıyorum inşallah bebişime bişey olmamıştır dedim...
bebişim bazen çok hareketli oluyor, bazen de hiç hareket etmiyor endişelendiriyor..bir türlü karar veremedim..ne çok hareketli ne de hareketsiz şu aralar..
canım bir de araziye çıkmıyorsundur herhalde artık..bel ağrıları dayanılmaz bende..kafamçokkarıştı ben akşama kadar bilgisayarın başındayım yerimden kımıldayacak halim yok çünkü..:kahve:
canım sen çalışamaz raporu mu alacaksın..Allah yardımcın olsun inşallah bir terslikle karşılaşmazsın..

kızlar selam geçen kontrolüme gittiğimde doktorum sırtüstü yatma dedi bende sol tarafıma yatıyorum dedim sağ sol farketmez sırtüstü yatma sadece dedi sağa yatınca ne oluyo anlamadım birde sol tarafıma yatmaktan karnımın içi acıyor sizede oluyomu kızlar

selam kızlar kontrolden geldim koca kızım 2700 gr olmuuş.ayyy eller ayaakları sığdıramıyor kızım.dr herşey normal suyun ii baş pozisyonunda böle giderse normal doğurursun dedi.çoook şüküüür.

gözün aydın canım..son kontrolde benim oğluşum da 35.haftada 2700gr dı..Bana da aynı şeyleri söyledi..

kızlar selam geçen kontrolüme gittiğimde doktorum sırtüstü yatma dedi bende sol tarafıma yatıyorum dedim sağ sol farketmez sırtüstü yatma sadece dedi sağa yatınca ne oluyo anlamadım birde sol tarafıma yatmaktan karnımın içi acıyor sizede oluyomu kızlar

Hay allah yaaaa kafamçokkarıştı benim oğlumun ayakları sağ tarafta ve tam yatınca sıkışan yerde olduğu için sağıma yatamıyorum. Solumda yatmaktan her yerim uyuştuğu içinde gece uyandığımda bi bakıyorum ki sırt üstü dönmüşüm... inş bişeycik olmaz benneyaptımki

yarencim,
araştırmalarıma göre; :kahve:
sol yan yatışta bebeğine kan akışı maksimum seviyededir. ayrıca böbreklerin daha iyi çalışır bu da vücudunda su tutulumunu önler.
sağ yan yatışta kan akışı olmaz.karaciğer sağ tarafta olduğundan sola yattığında karaciğerine baskı yapmamış olursun, bu da rahat uyumanı sağlar.
sırtüstü yattığında ise ana toplar damar sistemine baskı yapar, bu sistem kirli kanın bacaklardan kalbe geri getirmesine neden olur, bir çok yönden rahatsızlık verir.

slm kıslar kusura bakmayın fazla gelemiyorum biraz nezle olmuşuz dinleniyoruz bide kasık yani leğen kemiklerimdeki aşırı ağrı sebebiyle doktor istirahat verdi bebişimizin gelişi ve herşeyi normal bakalım zamanımızı bekliyoruz artık fırsat buldukkça gelirim kendinize ii bakın hepimize kolay doğum versin rabbim...

selam kızlar kontrolden geldim koca kızım 2700 gr olmuuş.ayyy eller ayaakları sığdıramıyor kızım.dr herşey normal suyun ii baş pozisyonunda böle giderse normal doğurursun dedi.çoook şüküüür.

:teytey::teytey:canım gözün aydın
:nazar:maaşlh güzel kızınada canım çok sevindim hep böyle güzel haberlelr olsun kızlar
buarada betül sen istanbula taşındın dimi:uhm:
naptın izindesinde tayin işlemleri falan nolcak :uhm:

slm kıslar kusura bakmayın fazla gelemiyorum biraz nezle olmuşuz dinleniyoruz bide kasık yani leğen kemiklerimdeki aşırı ağrı sebebiyle doktor istirahat verdi bebişimizin gelişi ve herşeyi normal bakalım zamanımızı bekliyoruz artık fırsat buldukkça gelirim kendinize ii bakın hepimize kolay doğum versin rabbim...

çok şüür canım herçeyin yolunda olması çok güzelde senin rahatsız olman çok kötü inş tez zamanda iyileşirsin ama dinlenmeye devam etcn herhaldea.s.

aynıyız canım ya hepimizin solu uyuştu vallaha
sağdada yatılabiir ama solda bebk daha rahtmış hem kan akışı hemde besin akışı daha fazla toplardamar ve karaciğerimizin baskısı yokmuş bu durumda
yani sola yatmaya devammmmmmmsırnaşık şey

Geçmiş olsun Selens a.s. Allah bebişini sağlıklı bi şekilde kollarına almayı nasip eder inş

X