normalmi sezeryanmı? bende normalden tırsıyorum ama seryanda ağlıyorum bebeği yanağına götürüm koklattıkları zamansenağlama
valla normal epidural sezeryan ve suda doğum hepsini tek tek izledim gözlerimi dikerek... ben normal çok istiyordum artık hiç birini istemiyorum kalsın içerde mutluyum ben böyle :bbo:
dediğin kadar iyiyse cümlemiz onun gibi olalım inş. benimde kayınvalidemin arasıra oluyor ağır sözleri ama ben fazla takmıyorum bazen anlayamıyorlar bizi ama onlarıda hor görmemek lazım. bana bazen diyor her ay dr kont gittiğimde biz gitmezdik ne oldu diye. kızıyorum, hala kendi zamanlarıyla kıyaslıyorlar bu zamanı ama yinede anlamaya çalışıyorum onlar öyle görmüş nerde bizim gibi imkanlar. soruyorum ona kendi hamileliğinde, tekme atarmıydı hıçkıırmıydı diye çalışmaktan farketmezdikki. yemek bile yemiyorduk doğru düzgün sıçan gibi bebek doğururdum dedi. hıçkırıyor dediğimde okadar şaşırmıştıki öyle şey olurmu hıçkırmıyordur sana öyle geliyordur diye inatlaşmıştı benimle. onlar bazı şeyleri görmedi yaşayamadı bilmiyorlar biraz daha anlayışlı ve sabırlı olmayaçalışalım lütfen. kendimiz için!
ay kıslar sıkıntıdan kendimi dışarı attım ayol biraz dolaştım gezindim banka işimi hallettim(ah bu öğrenim kredsii ahhhh)
hastaneyi aradım tahlili sonuçlarım normalmiş çok şükür :)))))))
buarada kızlar düzenli yürüyüş yapan bi benim herhalde hergün mutlaka bi şekil yürüyorum en az 25 dk
dışarı çıkacağım zaman gideceğim yere ulaşmadan iniyorum yürüyorum dün dra giderken mesela başka yerde indim 20-25 dk yürüyerek ulaştım bugün de bankadan sıra aldım sıra gelene kadar etrafında yürüdüm
hiç biyere çıkmayacağım zamanda çıkıyorum sitenin etrafında yürüyom pijamalarımla koca göbişimle:)
bazılarına garip geliyo herhalde cins cins bakanlar oluyo ama hiç takamam valla
valla normal epidural sezeryan ve suda doğum hepsini tek tek izledim gözlerimi dikerek... ben normal çok istiyordum artık hiç birini istemiyorum kalsın içerde mutluyum ben böyle :bbo:
arkadaşlar bu kaynana konusu beni üzdü biraz bizlerde kaynana olucaz çoğunluğumuzun bebişleri erkek şuanda karnımızda taşıdığımız kıyamadığımız dakkası dakkasına takip ettiğimiz yavrularımızı bir gün el kızları el oğulları gelip alıcak bizdensenağlama düşündümde birden benim gelinimde benim için bu şekilde konuşsa çok üzülürüm. ya heralde kayınvalidelerimiz farkında değildir yaptıkları hataların farkında olsalar yapmazlardı heralde. onlara sorsan biz kötüyüzdür neler neler yapıyoruzdur bizde farkında değilizdir belki yaptığımız hatalar vardır. yeni nesil daha bilinçli yetişiyor inş biz onlar gibi olmayız gelinlerimizle iyi anlaşırızda onlarda bizim için böyle şeyler düşünmezler:1no2: gerçi ben oğlumu kimselere vermeyi düşünmüyorum benim yanımda kalsın annesinin açmamış gülü o:dance: yerim onun popuşunu:icecream:
merhaba mayıs anneleri bende sizdenim aslında bir aralar burayada yazıyordum ama pek kimseler ilgilenmeyince vazgeçtim nesse kıslar size sormam gereken birşey var umarım cevap verirsiniz ben ilk doğumumu acil sezeryanla yaptım oğlumun ters duruşu sebebiyle şimdide doktorum bu doğumumu normal yapabileceğimi söylüyor ama ben sezeryan istiyorum 14 mayıs normal doğum tarihimiz 7-9 mayısta sezeryan tarihimiz şu anda sizler ne dersiniz normalmi seryanmı bana biraz yardımı olursanız sevinirim birde burda doktor sorunumuz var 2 doktor var devlet hastanesinde görevli ama muayeneleri özel erkek olan sezeryan doğumda 600-800 ytl gibi bıçak parası alıyor bayan olan ise 100-250 ytl bıçak parası alıyor ne yapmalıyım bana fikir verin...
Kardelencim napcaksın şekerim oğluşu bir ömür boyu yanında ..Sonra benim kayınvalide gibi sende "evlenemicek bu başımıza kaldı" diye dünyayı dar edersin oğluşunun başına. :roflol: (Evlendiğimizde eşim 33 ben yaşındaydı ben 28 yaşındaydım dajeyyar) .Valla diğerlerini bilemiyorum ama bizimkiler üniversite mezunu insanlar şimdi istemiyerek yapıyolar desem yalan olur..Yani bizdeki sorun zaten cahillikten değil düşünce farkından kaynaklanıyor..Çünkü ben pek onların içinde bulunduğu kesime hitap etmiyorum, zaten çok sonradan öğrendim ki kayınpeder beni açığım diye taaa başından beri istememiş ( halbuki yüzüme karşı pek kibardır tatlicadiarzu) ..Bizim sorunumuz benim yüzüme gülüp arkamdan farklı konuşmaları, söz verdikleri konularda sonradan farklı şeyleri bahane ederek sıyrılmaya çalışmaları falan yani. Ha bir de kıyafetime çok karışıyolar uyuz oluyorum. Gerçi belli bir zamana kadar hep onlar rencide olmasın diye uğraştım gelinliğimi bile sırf onlar istiyor diye en kapalısından yaptırdım ama hiçbir şekilde yaranamadım.klava: Ve şimdi şimdi farkediyorum ki aslında kayınvalide ve kayınpederlerin gelinleri pek de önemli değil..Onlar için tek önemli olan oğullarının mutlu olması..Gelinin mutluluğunu kimse umursamıyo..O yüzden ben oğluna çok düşkün herşeyini kontrol eden bir anne olmak istemiyorum..O hayatta kendi kararlarını doğru alabilecek kadar akıllı, sağlıklı, doğru bir insan olsun, kendini korusun bana yeter..Çünkü onun herşeyine yaşadığım sürece yetişmem zaten mümkün değil..Elbetteki sevgilisi olsun, flört etsin, evlensin..Böyle bir durumda ancak bana bir sorunu olur ve gelip akıl danışırsa yardımcı olurum..Yoksa hayat onun hayatı olacak kiminle paylaşmak istiyorsa onunla yaşasın ve huzurlu olsun..
Ya ben aslında kaynanamla iyi geçiniyorum olumsuz yönlerini görmemezlikten geliyorum yetişme tarzı falan diyerek öyle geçiştiriyoruz. Yardım konusunda beni çok fazla ilgilendirmiyor açıkcası, daha öncede dediğim gibi "tırnağın varsa kaşıyacaksın".. ben böyle yetiştim. Kendi işimi kendim göre bildiğim sürece zaten başkasının yapmasından rahatsızlık duyarım... fakat hamileliğim dönemimde malesefki aramız çok açıldı bunun sebebi ise kendileri 4 erkek torun sahibi ve çok kız istiyordu... benimkide erkek olduğunu öğrendiğinden beri daha soğuk davranıyor. yani belli değilken bukadar değildi daha hassasdı... Bir keresinde birlikte muayneye gittiğimizde dr un yanında bile "pipi görmek istemiyorduk ama neyse artık bunu da kabul etcez napalım" diye sözler sarf etti gerçi orda drum ağzının payını verdi ama beni bu sözler öyle kırdı ki ... ve sürekli cinsiyet sorulduğunda bu tarz şeyler duymak hiç hoş değil... yani bu yüzden bende çok sessiz ve sakin olmama rağmen bi gün patladım ne yaşına baktım ne başına benneyaptımki
merhaba mayıs anneleri bende sizdenim aslında bir aralar burayada yazıyordum ama pek kimseler ilgilenmeyince vazgeçtim nesse kıslar size sormam gereken birşey var umarım cevap verirsiniz ben ilk doğumumu acil sezeryanla yaptım oğlumun ters duruşu sebebiyle şimdide doktorum bu doğumumu normal yapabileceğimi söylüyor ama ben sezeryan istiyorum 14 mayıs normal doğum tarihimiz 7-9 mayısta sezeryan tarihimiz şu anda sizler ne dersiniz normalmi seryanmı bana biraz yardımı olursanız sevinirim birde burda doktor sorunumuz var 2 doktor var devlet hastanesinde görevli ama muayeneleri özel erkek olan sezeryan doğumda 600-800 ytl gibi bıçak parası alıyor bayan olan ise 100-250 ytl bıçak parası alıyor ne yapmalıyım bana fikir verin...
ebrucum önemli olan eşinin davranışalrı eşin onlar gibi düşünmüyomuşki senle evlenmiş ve sevmiş önemli olan eşin sen onları boşver nekadar mesafe olsa o kadar iyi en azından doğumda gelip günlerce kalmaya yüüz olmaz boşver