2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

normalmi sezeryanmı? bende normalden tırsıyorum ama seryanda ağlıyorum bebeği yanağına götürüm koklattıkları zamansenağlama

valla normal epidural sezeryan ve suda doğum hepsini tek tek izledim gözlerimi dikerek... ben normal çok istiyordum artık hiç birini istemiyorum kalsın içerde mutluyum ben böyle :bbo:

valla normal epidural sezeryan ve suda doğum hepsini tek tek izledim gözlerimi dikerek... ben normal çok istiyordum artık hiç birini istemiyorum kalsın içerde mutluyum ben böyle :bbo:

sen nekadar mutlu olsanda o sana sormadan gelicek bigün boşuna endişelenme:dance::dance:

Kizlar atalarimiuz bosuna dememis ana gibi yar olmaz diye....Ayiptir soylemesi suan saat sabahin 9u annem beni oturttu cayimi elime tutusturdu ben sizlerin yazdiklarini okurken o da aksamin yemegini ocaga atmis bile :dance: :teytey: Suan bundan daha guzel bir sey yok benim icin.....
Su gece sancilari cok zorluyor beni de..regl ye benzer bir agri ve yatakta hic bir tarafa donemiyorum ..Bir de burada yataklar o kadra yuksek ki yatmasi kalkmasi bi dert...
Murgizcim dogumdan sonra izmir e mi gideceksin ?benim annem orali ve butun akrabalarim orda ,sen soyleyince bir hasret dustu icime.....
sevdecim dogumla ilgili izledigin seyler seni korkutmus bende ilk dogumumda izlerdim ve ayni anda onlar gibiu sanci cekmeye baslardim.Ama sana tavsiyem kendini boyle korkutma.eger bu kadar zor olsaydi kimse 2.yi dogurmazdi.Ben normal dogum yaptim ,epiduralle inan dogum aninda kahkahalar atiyordum .umarim hepiniz benim gibi dogum yaparsinuiz.epidural korkulacak birsey degil.sonucta hepimiz hastanede ,guvenli ellerde dogum yapacagiz.koy ebesinin elinde degil..
Bu arada eski arkadaslarin aramaiza tekrara katilmasina cok sevindim hem de birazcik kiskandim :smiley-cool: bu kadar siki dostluklara boyle gec kavustugum icin....

Bu arad dun yine nst deydim tansiyonum hala yuksek..prensesim de makat pozisyonluymus...Acaba duzelecek mi yarin rutin kontrol ,cuma nst var.omrum hastanede geciyor kisacasi.....
Biraz once bir suru sey okudum yazacaklarim var di ,unuttum.Not almamanin dezvantaji iste.....
Yuzup yuzup kuyruguna geldik...bende dun gece dogum yaptigimi gordum ama bebegi gormedim karnim hala ayniydi ,neden dedigimd eikizmis dediler....Insallah hayirdir..

.........................................

Son düzenleme:

yerimseniben CANIM HAKLISIN ONLARIN ZAMANI İLE ŞUAN Kİ ZAMAN O KADAR FARKLI Kİ. DÜŞÜNSENE ONLARIN ZAMANINDA ULTRASON BİLE YOKMUŞ. KIZ MI ERKEK Mİ OLDUĞUNU BIRAK SAĞLIK DURUMLARINI BİLE BİLMEDEN BEBEKLERİNİ DÜNYAYA GETİRMİŞLER. TABİ ŞUAN BİZİM HİSSETTİKLERİMİZİ HİSSETMELERİN BEKLEYEMEYİZ. AMA ŞUNUDA UNUTMAMALIYIZ BİZİMDE ÇOCUKLARIMIZ OLACAK NASİP OLURSA ONLARDA BÜYÜYECEKLER VE EVLENECEKLER BELKİ ONLARIN ZAMANINDA DA DAHA TEKNOLOJİK ŞEYLER ÇIKACAK VE ŞUAN KAYINVALİDELERİMİZİN ANNELERİMİZİN DURUMUNDA BİZLER OLACAĞIZ. KİM BİLİR HAYAT BU NE ZAMAN NE OLACAĞI BİLİNMEZ DEĞİL Mİ

ay kıslar sıkıntıdan kendimi dışarı attım ayol biraz dolaştım gezindim banka işimi hallettim(ah bu öğrenim kredsii ahhhh)
hastaneyi aradım tahlili sonuçlarım normalmiş çok şükür :)))))))
buarada kızlar düzenli yürüyüş yapan bi benim herhalde hergün mutlaka bi şekil yürüyorum en az 25 dk
dışarı çıkacağım zaman gideceğim yere ulaşmadan iniyorum yürüyorum dün dra giderken mesela başka yerde indim 20-25 dk yürüyerek ulaştım bugün de bankadan sıra aldım sıra gelene kadar etrafında yürüdüm
hiç biyere çıkmayacağım zamanda çıkıyorum sitenin etrafında yürüyom pijamalarımla koca göbişimle:)
bazılarına garip geliyo herhalde cins cins bakanlar oluyo ama hiç takamam valla

ay canım ne kadar iyi yapmışsın keşke benimde öyle bir fırsatım olsa da yürüyebilsem. Malesef ama fırsat bulup yürüyemiyorum zaten aldı kilolar başını gidiyo çok çabuk yoruluyorum. napıcam bilmiyorum :1no2:

mercancım evet izmire gidecem canım bebişi annemle büyütecez 4 aylık falan olana kadar inş:)
ya bende annem geldiğinde hiç yemek falan yapamıyom sanki beninm mutfağım değil hiç elim iş tutmuyo onun yanında
bişiy olmaz canım sık git hastaneye senin durumun sıkı kontrol gerektiriyo tabiki gitcen
canım önemli değil kızın sağlıklı olsunda varsın ters olsun canınız sağolsun senle yavruşunun inş tansiyonunda düşer nst ede çok sancı çıkmaz çünkü daha var en azından iki hafta beklesin hele

buarada bende sevdeye katılıyorum onlardan iş güç yardım değil iyi niyet bekliyorum ve sağ olsunlar hepde gösterdiler hepside beni çok sever lafım çok para eder
ama tabiki ridanın da dediği gibi kuşak çatışması oluyo
kayınvaldem mesela diyo demir ilacı içme bebek kilolu olur zor doğurursun bu tarz kendilerince doğru bildikleri söylüyolar tabi de bende hehe diyorum kırmadan geçiştiriyorum
ama betülcüm işin zor valla sürekli kouşan bi kaynana amannn bide anlamıyosan uzzdırap herhalde
hamiyetcim canım benimde kayınvalidem 12 tane doğurmuş yarısı ölü yarısı diri sen buna çoçuk bakmakmı diyosun kafalarına göre bakıyolarmış işte eskiden öyleymiş yani senin jkayınvalden 10 tane çoçuğu var diye çok iyi bakıyo demek değil boşver ama kimseyide sana yük etmesinler yani
buarada babana geçmiş olsun inş tez zamanda iyileşir canım

ahhh ah benim 30 dk.lık eve öğlen yemeği için gidiş gelişlerim yok muuuu?? belime kramplar saplanıyor, ben yürürken herkes garip garip bakıyor..artık ne şekle giriyorum ağrıdan siz tahmin edin (
işe gelirken ve işten dönerken de 30 dk yürüyorum gizemcim...ben günde 1 saat yürümüş oluyorum.. bir de evde otursam kilo alışlarımı zaptetmek hiç mümkün görünmüyor kanımcaaa.. :)))

BEN DE BAKIYORDUM SENİN GİBİ GÖZLERİMİ DİKİP
:1no2: AMAAN TANRIIIM BEN NE YAPTIIIIM NE OLACAK ŞİMDİİİİ demeye başladım
Baktım ki çok korktum ve bocalamaya başladım...bir süre sonra izlememe kararı aldım, kimsenin doğum hikayesini dinlememe kararı aldım..iyi de yaptım..Benim doğumum ayrıcalıklı olacak diye düşün, kendini bu düşünceye alıştır..
De ki; beni yaradan benim ihtiyaçlarımı benden daha iyi bilir...Ben Rabbime sığınırım de..ve doğuma gitmeden önce, çevrende okuyabilen varsa Meryem Suresini oku yada okut..

Kardelencim napcaksın şekerim oğluşu bir ömür boyu yanında ..Sonra benim kayınvalide gibi sende "evlenemicek bu başımıza kaldı" diye dünyayı dar edersin oğluşunun başına. :roflol: (Evlendiğimizde eşim 33 ben yaşındaydı ben 28 yaşındaydım dajeyyar) .Valla diğerlerini bilemiyorum ama bizimkiler üniversite mezunu insanlar şimdi istemiyerek yapıyolar desem yalan olur..Yani bizdeki sorun zaten cahillikten değil düşünce farkından kaynaklanıyor..Çünkü ben pek onların içinde bulunduğu kesime hitap etmiyorum, zaten çok sonradan öğrendim ki kayınpeder beni açığım diye taaa başından beri istememiş ( halbuki yüzüme karşı pek kibardır tatlicadiarzu) ..Bizim sorunumuz benim yüzüme gülüp arkamdan farklı konuşmaları, söz verdikleri konularda sonradan farklı şeyleri bahane ederek sıyrılmaya çalışmaları falan yani. Ha bir de kıyafetime çok karışıyolar uyuz oluyorum. Gerçi belli bir zamana kadar hep onlar rencide olmasın diye uğraştım gelinliğimi bile sırf onlar istiyor diye en kapalısından yaptırdım ama hiçbir şekilde yaranamadım.klava: Ve şimdi şimdi farkediyorum ki aslında kayınvalide ve kayınpederlerin gelinleri pek de önemli değil..Onlar için tek önemli olan oğullarının mutlu olması..Gelinin mutluluğunu kimse umursamıyo..O yüzden ben oğluna çok düşkün herşeyini kontrol eden bir anne olmak istemiyorum..O hayatta kendi kararlarını doğru alabilecek kadar akıllı, sağlıklı, doğru bir insan olsun, kendini korusun bana yeter..Çünkü onun herşeyine yaşadığım sürece yetişmem zaten mümkün değil..Elbetteki sevgilisi olsun, flört etsin, evlensin..Böyle bir durumda ancak bana bir sorunu olur ve gelip akıl danışırsa yardımcı olurum..Yoksa hayat onun hayatı olacak kiminle paylaşmak istiyorsa onunla yaşasın ve huzurlu olsun..

merhaba mayıs anneleri bende sizdenim aslında bir aralar burayada yazıyordum ama pek kimseler ilgilenmeyince vazgeçtim nesse kıslar size sormam gereken birşey var umarım cevap verirsiniz ben ilk doğumumu acil sezeryanla yaptım oğlumun ters duruşu sebebiyle şimdide doktorum bu doğumumu normal yapabileceğimi söylüyor ama ben sezeryan istiyorum 14 mayıs normal doğum tarihimiz 7-9 mayısta sezeryan tarihimiz şu anda sizler ne dersiniz normalmi seryanmı bana biraz yardımı olursanız sevinirim birde burda doktor sorunumuz var 2 doktor var devlet hastanesinde görevli ama muayeneleri özel erkek olan sezeryan doğumda 600-800 ytl gibi bıçak parası alıyor bayan olan ise 100-250 ytl bıçak parası alıyor ne yapmalıyım bana fikir verin...

ebrucum önemli olan eşinin davranışalrı eşin onlar gibi düşünmüyomuşki senle evlenmiş ve sevmiş önemli olan eşin sen onları boşver nekadar mesafe olsa o kadar iyi en azından doğumda gelip günlerce kalmaya yüüz olmaz boşver

canım ben seni hatırlıyom canım katılıyodun sohbeltlere niye ilgilemnmeyelimki canım
ben senin yerinde olsam erkek doktorutercih ederim özellikle sezeryanda daha iyiler bence
ayrıca bence bi kere sezeryan olmuşun bunuda sezeryan ol

işin şakası canım kalmasın tabi evde hele bide severse aşık olursa ben nasıl kıyarım onlara. ay doğmamış çocuğa don biçiyoruz ya:roflol: seninkilerde çok bilmişlikten yapıyorlardır demekki. dedinya kayınpederim yöneticiydi ve yönetmeye çalışıyor çevresindekileri oyüzden heralde . yokmu bunun ortası kardeşim ya...kafamçokkarıştı aaaaaaaaa...

Ay inanamıyorum ya nasıl bi ülke burası..Bi tarafta adam hep kızım oluyo diye üçüncü beşinci eşini alıyo, öbür tarafta kayınvalide erkek çocuk duyunca surat yapıyo..:sm_confused: Ayol bu zamanda hala eşi erkek doğurmadı diye karısını boşayan üniversiteli adamlar var yahu..Ayrıca bu bir can ve bunu Allah veriyor, evladın kızı erkeği mi olur..Onun haddine mi düşmüş yorum yapmak..Birde kayınvalidenin bilmediği bir şey var ki o da bebeğin cinsiyetini asıl BABA belirliyor..Oğluşunuzun olması kabahatse bunun asıl sorumlusu kendi oğlunun kromozomları :roflol: Bir keresinde bana da dangalak doktorun biri "kızın olur inşallah kız evlat hayırlıdır" falan gibi abuk laflar etmişti..Niyeyse hayatımda ilk defa birine kafa atmak geçti o zaman içimden..Çok üzgünüm çoook

Selenscim hiç durma doktorları şikayet et..Çünkü bıçak parası yasal değil..İsteyen suç işliyor..Doktorlara bıçak parası verebilecek durumda değiliz hem yasal olmadığını bildiğiniz halde niye hala istiyorsunuz bu konuda ısrarlıysanız sizi şikayet etmeyi düşünüyorum de. Hatta yapabiliyorsan bu konuşmaları kaydet. Ne çıkarcı insanlar var ya..Böyle insanlara vatandaşın göz yumması da hoş değil..Bence doktorlarla konuş..Hatta isimlerini buraya yaz gerekirse Sağlık Bakanlığına şikayet edelim..Merak etme ve hiç korkma paşa paşa yapacaklar sezeryanını hemde bir kuruş almadan !! Bu arada niye yazmayı bıraktın ki ..Zaten forum gittikçe kalabalıklaşıyor arada bizimde mesajlarımız kaynıyor..Bunlara alınma olur mu ??

http://www.ntvmsnbc.com/news/424680.asp

Son düzenleme:

Valla gizemcim artık sevdi de mi aldı annesinin dırdırından kurtulmak için mi aldı bilemicem :roflol: Hem zaten kayınvalidemler özellikle doğum sonrası için kaçış planlarını şimdiden hazırladılar..Görümcem nisan sonunda evlenecek ( belki ben o aralar doğum bile yapabilirim ) onlarda hemen tatile çıkacaklar..:1closedeyes: Maksat bebek biraz büyüyüp sevilecek hale gelene kadar ortadan kaybolmak..sengözlerimebaksanab

Kizlar kayinvalidelr hakkinda ki sikayetleri duydukca ben com uzluyorum ,kendimi bu kionuda cok sansli buluyorum.bu benim ikinci evliligim .2 kayinvalidemde allah icin melek gibiyidi.annemle anlasamzdim onlarla anlastigim kadar.ilk evliligimde kayinvalidemle oturdum 5yil.ve hala kendisiyle gorusurum .ustelik unv mezunu olmamasina ragmen o kadar da kendini yetistirmis biri.aramizda kultur catismasi vardi .Alevi =sunni, kurt-turk sorunu yapanlar cok oldu ailede .ama hepsine karsi durdu.inanin ben oruz icin sahura kalktigimda ,tutmamasina ragmen tum ramazan boyunca benimle kalkar arkadas olurdu.....Buradan kulaklari cinlasin,canim benim ....Ben inaniyorum ki hepiniz boyle kotu tecrubelerden sonra mukemmel kayinvalideler olacaksiniz.....Oyle olun kizlar yoksa ben kizimi nasil evlendiririm :teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…