2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar işte son günlerim olduğu için yarın kalan işlerimi hahlediyorum arkadaşlarımla vakit geçiriyorum o yüzden pek giremedim kk ya.benim oğluşta sağ tarafımda poposu orası şiş ve sert akşamları daha çok hareket ediyor.

aslında bende çok korkuyorum ve her gece rüyamda sanki doğumda öldüğümü görüyorum kurulu gibi aklımdan atmaya çalışsamda olmuyoo allah herşeyin iyisini versin zaman azaldıı ama korkularım hiç azalmıyooo...

arkadaslar biz 7 saat sizden geri oldugumuz icin ben kandilinizi kutlamakta geciktim.Sabah cok guzel ruyalar gordum tam da kandil gunu...Umarim yorumladigim gibi hayirdir..

Hamileyken insana Allah sanki doga ustu bir hissiyat veriyor.Gordugum her ruya cikiyor...
Arkadaslar hepinize tarifleriniz tek tek tek tesekkur ediyorum kiyaslama firsatim oluyor,anladigim kadariyla bebisim donmus....BIr mayis annesiyim ama nisnain 2. haftasini anca bekleriz gibi geliyor..Dun gece aralikli aralikli sancilardan dolayi hic uyuyamadim..
Bu arada Kardelencim seninle adasmisiz..Bebislerimize isimler konulu bolumde sana yazmistim bilmiyorum gordun mu canim.....

günaydın tülaycım genel olarak iyiyim ama bugün ellerimde bi uyuşma var bi atraştırayım internetten

günaydın arkadaşlar nasılsınız bebişler nasıl tepiyolarmı annişlerini benim bebişte dönmüş ama farketmez sezeryan nasıl olsa murgız sağolsun dönme konusunda aydınlatıyo bizleri ben poposunu başı sanıyodum mesela yanılmışım rahat ve sağlıklı olsunlarda içerde en önemlisi yasemincim uyuşma normal galiba artık günler azaldıkça şikayetlerimiz artıyor öptüm sizi bebişlerinize iyi bakın emi

Günaydın arkadaşlar,

Benim göbüş büyüdükçe kaburgalarım daha çok acımaya başladı..Sağ tarafım batıyor resmen..Üstelik galiba doğum kasılmalarımda başladı..İlk hamilelik olduğu için sancıları tam anlamlandıramıyorum ama bazen sancı artıyor ve böbreklerimde aşırı baskı oluyor. Özellikle akşamları daha çok rahatsız ediyor (Gaz sancısıda olabilir bilmiyorum).Cumartesi doktora gittiğimde sormayı düşünüyorum..Üstelik evde olmama ve çok yoğun iş yapmama rağmen akşamları kendimi çok yorgun hissediyorum. Gündüzleride sürekli uykulu geziyorum..Yatıp kalkarken gittikçe daha çok zorlanmaya başladım..Artık bacaklarımın arasına koyduğum yastık falan da kar etmiyor mecburen bazen sırt üstü yatıyorum. Çoraplarımı falan tek başıma giyemiyorum. Dolayısıyla tırnaklarımı da kesemiyorum ( Eşim yardımcı olmaya çalışıyor..Az kaldı inşallah hayırlısıyla zaman çabuk geçerde bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız..Bu arada geçenlerde kendime bir numara büyük bir babet aldım dışarı çıkarken giyerim diye..Bu zamana kadar genelde topuklu giyen biri olarak aldığım ayakkabı hiç tarzım değil ama artık tarza falan bakacak halimde kalmadı zaten, rahat olsun yeter :)) Yalnız yamuk bastığımı farkettim sanırım aşırı kilodan ayaklarımın şekli bile bozulmuş :)))

ebrucum sancı karnının altında ağrı şeklinde değilde tuhaf bir his şeklinde oluyor.böbreklerinde olmaması lazım acaba idrar yolundamı bişey var?benimde bacaklarımın arasına koyduğun kırlent ağırlıktan olsa gerek yapışmış:roflol: pek iş görmüo değiştircem.babet almakla çok iyi etmişin rahat edersin...ben hala bot giyiyorum kısa olduğundan sorun çıkarmadı ama fermuarı bazen açmakta zorlanıyorum.bazen çok iyi oluyorum sanki hamile değilmişim gibi ama bazende çok çoookkkk ağır hissediyorum kendimi.

ebrucuğum,dr sormak en iyi canım..gaz sancında olabilir..gaz sancısı cok rahatsızlık veriyor malesef..ve gazdan rahatsız olduğunu anlayamıyabiliyorsun..fisfisfis
bu haftalarımda benimde uykululuk hallerim arttı..sabah bir türlü kalkamıyorum ...sürünüyorum resmen..fisfisfis en son dr gittiğimde sırt üstü yatma demişti..yatmamaya çalış canım sende..ben sola alıştırdım kendimi aradada sağa dönüyorum..bacaklarımın arasında 1,başımda 2 yastık var ve buaralar küçük bir yastıkta göbişimin altına koyuyorum..sanki göbişimin altına koymadığımda karnım geriliyor ve rahat edemiyormuşum gibi geliyor..tabi sabah kaltığımda da yastıklar arasında yüzüyorum resmen :)) herşey zorlaştı,çok kilo almanın en kötü kısımlarından biride vucudumun beni taşımaması oldu..şimdi daha iyi anlıyorum:))
Sağlıklı olalım sağlıklı olsunlarda bebişlerimiz napalım..:))

Mercancığım,...beişimin dönmemesini şurdanda anlıyorum...intr.şöyle bir araştırdım hıçkırık nöbetlerinde bebişlerimizin vücudu hareketleniyor,sallanıyor ve hareket oldukça ellerini ayaklarını göbişlerimizin bazı yerlerine çarpıyorlar...bu çarptığı yerler encok göbişinde nerelerse bundan belki çıkarabilirsin...baştan beri hıçkırık nöbetlerinde ,ben kızımın hareketlerini hep sağ yumurtalıklarımın üzerinde,yada sol yumurtalıklarımın üstünde ritmik olarak hissediyorum..dışarıdanda hafif hareketlerle belli oluyor..ve hala başının yukarda olduğunu çıkartıyorum:))
sağlıklı olsunlarda ...nasıl olursa olsunlar:))
aralıklı sancıların uzun bir süre devam etiyse dikkat etmen lazım canım.. benim sancılarım yok ama dr un dediğine göre nisanın 2.haftasına bile çıkamayacağım..:))

günaydın tülaycım genel olarak iyiyim ama bugün ellerimde bi uyuşma var bi atraştırayım internetten

Yasemincim uyusma normal..ellerinde sislik vardir mutlaka o yapiyor....Bende de var o hatta gecen pazar telefonumu kirdim bu yuzden ...bir anda hissetmedim,kavrayamadim ve dusup kirildi

Kizlar bu arada herkes yuzuklerini cikarttimi elinden yoksa ayni yuzuk takabilen sanslilar var mi aramizda???????ben cok uzuluyorum,alyansim olmayinca bosluk hissediyorum

Ebrucum sancilarinin baslamasi cok normal sana yardimci olacksa soyle soyliyeyim biraz regl sancisini andirmasi gerekiyor eger bunun diisnda bir agriysa dedigin gibi gaz olabilir..O corap giyememek o kadra zor ki...ben birde kiizimin ayakkabilarini giydirirken mahvoluyorum...cocuk bana yardimci olmak icin ne duruma girecegini sasiriyor...

Ama en zor olan ne biliyor musunuz...Banyoda kisisel temizlik yapmak ne yardim alabiyorsunuz ne de kendinize yatebiliyorsunuz,o zoruma gidiyor....Annem ayna kullanmami tavsiye etti ama o bile zor....

Canim dort gozle haberlerini bekliyorum.Icimden bir arka arka gelecek bebislerimiz diyor ....benim artik karnimda sisecek bir yre kalmadi gibi geliyor.hele oynadigi zaman oluyorum sanki derim patlayacak gibi geliyor....hepimiz icin hayirlisi...

KIzlar bu uyku durumu cok fene ve hepmiizn sikintisi sanirim .esim bir turlu anlayamiyor bunu cunku ne zaman arabay binsek ben 10 sn icinde uyumaya geciyorum.

Ama Allah hic bir seyi bosuna yaratmamis.Intrenetten arastirmistim .Bunun nedeni dogum sonrasi uykusuz kalacagimiz gunlere bizi hazirlamak icinmis..Tipki hamilelik boyunca En cok yaglanmanin karin bolgesinde olmasi gibi..Buda bebegi disaridan gelecek darbe veya carpmalara karsi korumak...Birde dogum sonrasi herhangi bir aclik ,kitlik durumunda annenin bebegini besleyebilmesi burada ki rezervlere bagli ...Allah herseyi daha yaratirken dusunuyor.....
Uyuma sansiniz varsa tavsiyem degerlendirin .Ben kiizimin gozunun icine bakiyorum ki beraber uyuyalim diye

Allah hiç birşeyi sebepsiz Yaratmamıştır...Yaratmak da yalnız O'nun şanına yakışır...
Ve Mülk Suresinde Allah Teâlâ, insana hitap ederek, onu alemleri yaratmasındaki mükemmelliği görmeye davet ediyor. Gaflet içerisindeki insana;
"Sen Rahman'ın yaratmasında bir eksiklik bulamazsın. Gözünü çevir de bak; bir aksaklık görebilir misin?"
Diye seslenerek ona yaratılışın intizam ve mükemmelliğini, varlığına işaret eden en büyük delil olarak sunuyor.

herkese günaydın kızlar....
ewet bizim bebişler bizi şimdiden hazırlıyo uykusuzluğa....
gece o kadar çok uyanıyorumki....
zaten 1-2 saat arayla tuvalete kalkıyorum sağa sola dönmek problem zaten.....
artık alıştım inannki....
ama size tavsiyem çok geç saatte yatmayın ben en geç 11-12 de uyumuş oluyorum hatta 12 ye bile kalamıyorum....

Canim dort gozle haberlerini bekliyorum.Icimden bir arka arka gelecek bebislerimiz diyor ....benim artik karnimda sisecek bir yre kalmadi gibi geliyor.hele oynadigi zaman oluyorum sanki derim patlayacak gibi geliyor....hepimiz icin hayirlisi...

benimde aranızda bi hafta var bakalım kimin bebişi önce gelcek
buarada bende yüzüklerimi ve hatta saatimi bile çıkardım
ama çorap falan giyebiliyorum hala
ama bu hafta çok şiştim ya bilmiyom neden ellerim bile ağrıyo şişten

Bende sol tarafıma yatmakta zorlanıyorum..Kısa süreli olmak şartıyla sırt üstü yatıyorum ama biraz yattıktan sonra ondan da rahatsız olup yine sol yanıma dönüyorum...Sağ tarafa yatmak hakkındaki yazıları okumuşsundur, bebeğe giden kanın azalması dışında birde karaciğere olan baskıda artıyormuş..
Canım sırt üstü yattığını söylemişsin sanırım, elinden geldiği müddetçe süreyi kısa tutmaya çalışmalısın, çünkü ana toplar damara baskı sonucu kirli kan kalbe geri dönebiliyormuş belki okumuşsundur ama ben bugün öğrendim yazayım dedim..Hatta bu baskı sonucu başka biryerden okuduğum kadarıyla böbreklere ve idrar torbasına olan baskı da idrar yolu enfeksiyonunun artmasına sebep olabiliyormuş... Kolaylıklar diliyorum cnm en iyisini yapacağından hiç şüphem yok...

1 haftadır işlerin yoğunluğundan sizlere katılamıyordum yazılarını takip ediyorum ama cevap yazamıyordum hepinizin ve bebeklerinizin iyi olması sevindirdi beni
Benimde işler yoğunlaştı artık kaldıramıyorum çabuk yoruluyorum eve gittiğimde iş yapacak halim kalmıyor gece uykusu bölünüyor sürekli sıkıntılı zamanlarımız başladı artık Allahtan hiç şişme olmadı vücudumda...birde tuhaf tuhaf rüyalar görür oldum doğumu kafama taktığım içindir diyorum kendimce...
Kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın...sevgiler a.s.

Nazecim elimden geldiği kadar sola yatıyorum ama bir süre sonra kollarım uyuşmaya, şişmeye, karıncalanmaya başlıyor, üstelik sol kulağımda acayip acıyor baskıdan dolayı :sm_confused: O yüzden arada bir dönüyorum..Zaten sağıma uzun süre yatamıyorum bebiş hemen tekmelemeye başlıyor..Yazık daha doğmadı ama onunda canı tatlı işte yerimseniben..

Eylülcüm bu aylarda artık normal rüya görmen..Hatta gördüğünüz rüyaları yazın diyorlar ama ben genelde abuk subuk kabuslar gördüğümden yazmıyorum. Birde henüz zamanı gelmeyen birşeyi şimdiden düşünüp canını sıkma..Benim aklıma ne zaman doğum gelse "aman daha zamanı var, zamanı geldiğinde de kaçışı olmayacağına göre şimdiden düşünmenin bir manası yok" deyip hemen başka bir şey düşünüyorum. Bir de eğer hareketliysen çok fazla şişme olmaması normal..

Murgizcim benim özellikle sağ elim şişiyor ve acıyor..Aslında komposto ve çok su içiyorum bazen yoğurda biraz zencefil koyuyorum (başta iki kaşık koymuştum ama o zaman tadını bilmiyorum, zehir gibiydi ama şimdi arada bir yarım tatlı kaşığı kadar kullanıyorum o da vücuttaki ödemi çözüyormuş diye okumuştum )

Kardelencim ben zaten artık 12'yi falan bekliyemiyorum çünkü gün içinde zaten hep uyukluyorum akşam 10 da da sürüne sürüne yatağa gidiyorum..Bunun tam ders çalışmam gereken dönemde olması pek iyi olmadı..10 soru çözüyorsam bir süre sonra uyuklamaya başlıyorum sinirim bozuluyor..

Mercancım, inanırmısın benim yağlanmalarım en çok basenlerimde ve popomda oldu.. Oralar çok yağlandığı için belki göbüşün büyüklüğü bana normal gelio..Popomdaki çatlaklar her gün biraz daha artıyor.. Bu arada ben kişisel temizlik için jilete geçtim, tüylerim azaldığı için çıkarken o kadar kaşıntı yapmıyor artık, doğuma az bir zaman kala belki ağdaya giderim düşünüyorum ama cildim çok hassaslaştı ağdayı kaldırırmı bilmiyorum..Çünkü en son ağda yaptığımda çok kanamıştı..Görebildiğimi alıyorum göremediğim kalıyor.. Artık idare edicez bir süre daha..

Ridacım dün bebeklerin anne karnındaki macerasını anlatan bir belgesel izledim. Normal de bazı şeyleri okuyordum zaten ama o kadar güzel anlatmışlar ki bir bebeğin dünyaya gelmesinin aslında ne kadar büyük bir mucize olduğunu insan çok daha iyi anlıyor..Çok şükür Allah bizede nasip etti..İnşallah bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız ve güzel bir ömür geçirirler..a.s.

Ayperincim doktorun niye o kadar erken bir tarih verdi ? Gerçi belli olmaz bizde nisanda doğurabiliriz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…