ebrucum, inşallah dönmüştür canım.a.s. şuan göbeğim eskiden olduğu gibi dümdüz..dün hastanede sıramı beklerken bebişimin, sağ göğsümün altında kaburgalarıma güçlü vurduğunu hissettim. düne ait tüm kıpırtısı bundan ibaretti.akşam ve bu sabah o deli vuruşları seyrekleşti.hatta bugün :uhm: hiç hissetmiyorum, merak ediyorum, endişeleniyorum...neden kıpraşmıyor
Arkadaşlar,
Aslında benim en yakın arkadaşım da şu an hamile (29. haftasına girdi) O mesela hamileliğinin başından beri sürekli bana "Ben kayınvalidemden herşeyi beklerim, görümcemden de, yapacaklar tabi" deyip durdu hatta karşılığını da aldı :sm_confused: Hamilelik kıyafetlerinin tamamını ve bebek eşyalarının bir kısmını kayınvalidesi bir kısmını görümcesi aldı..Kendileri sadece bebek için birikim yaptılar..Kayınvalidesi doktor kontrolünden ev işine kadar hep yanındaydı hala da öyle..Gelip yemek falan yapıp elleriyle meyve soyuyormuş bizim kıza..
Acaba biz diyorum yetiştirilme tarzımızdan dolayı mı böyleyiz:uhm: Yani ya bazı insanlar çok uyanık, insanları nasıl kullanacaklarını çok iyi biliyorlar, yüzsüzlüğe vurup her istediklerini yaptırıyorlar, bizse gurur yapıp söyleyemiyoruz yada ailemiz bizi hep kendi işini kendin gör tarzında yetiştirdiğinden başkalarından birşey istemek bize eziklik gibi geliyor, herşeyi içimize atıp son gayretimizle işimizi yapmaya bakıyoruz..
Yani ben evde kocamdan birşey rica ediyorsam ve sallıyorsa bir daha asla istemem kendim yapmaya çalışırım..İnsanların bir işi yapmak istemediklerini ima etmeleri bile beni rahatsız eder..Çok mu hassassım ne acaba daha mı vurdumduymaz olmak lazım hayatta rahat edebilmek için :uhm:
canım telaşlanma hemen akşama kadar hareket etmezse yemekten sonra soluna uzan sessiz bi odada iyice dinle hareketlerini say bakalım 1 saatte kaç defa oynayacak
bide zaten 32 haftadan sonra hareketleri değişiyomuş daha az ve sert oluyomuş
kızlar dr dan geldik doğum iznimizi aldık :teytey:
herşeyde çok şükür yolundaymış
oğluşumda dönmüş doğum pozisyonunu almış yumurcak
kilosuda 2000 gr olmuşdr haftasına göre normal dedi 3.5 kilo ile doğmasını bekleriz dedi
gerçi benim beslenmeme göre az bence ama demekki lazım geleni alıyor oğluşum
teşekkürler canım...şu an oğluşumun tekmelerini göğsümün hemen altında, göbeğimde ve sağ kaburgamda hissediyorum, canım bebişinin döndüğünü sen hissetmiş miydin..
Yasemincim bende de öyle..Eskiden iki haftada bir ağda yapacak duruma gelirdi bacaklarım falan sinir olurdum ama şimdi jilet bile kullanıyorum banamısın demiyor..Bir ayda ancak uzadı ve çok seyrek çıkıyor..İnşallah hep böyle olur yerimseniben
ebrucum, inşallah dönmüştür canım.a.s. şuan göbeğim eskiden olduğu gibi dümdüz..dün hastanede sıramı beklerken bebişimin, sağ göğsümün altında kaburgalarıma güçlü vurduğunu hissettim. düne ait tüm kıpırtısı bundan ibaretti.akşam ve bu sabah o deli vuruşları seyrekleşti.hatta bugün :uhm: hiç hissetmiyorum, merak ediyorum, endişeleniyorum...neden kıpraşmıyor
bak boşa telaş etmişsin
canım ben hala ters hissediyodum ama başı diğe hissettiğim şey poposuymuş
dr başı alt tarafta diyince çok şaşırdım:1shok:
dedimki ama ben yukarda hissediyom başını dediki o poposu:roflol:
Ridacığım,inşallah dönmüştür...dönmediğini ben anlıyorum:) dr da onayladı zaten...
yumurtalık kısmımda devamlı hareketler oluyor..mesala,hareket ettikçe devamlı tuvaletim var gibi geliyor.. göbişimin altı daha yumuşak..ayaklarının sığabileceği şekilde sankii..:) gögüs altında sertlik var. ve büyük. başı..
göbek kısmımda da sertlik var,fakat daha küçük ebatta...hareket oldukça göbişim yamuluyor...gövde kısmını sağa sola götürüyor:))
ve en garibi sabah kalktığımda sanki karnım yok, gibi,gece gögüslerimin oraya toplanıyor,üste çıkıyor:))
işte benimki tam da senin dediğin gibiydi, göbiş altı çok yumuşaktı hatta hareket ettiriyordum aşağı yukarı şeklinde naniknanik. ama şimdi sertleşmiş ama hala hareket ettikçe wc ihtiyacım var gibi oluyor...göbeğim yamuluyor, sürüklüyor sanki beni a.s
bunun anlamı ne peki ayperin,
dönmemiş mi oğlummm?
Ridacığım,inşallah dönmüştür...dönmediğini ben anlıyorum:) dr da onayladı zaten...
yumurtalık kısmımda devamlı hareketler oluyor..mesala,hareket ettikçe devamlı tuvaletim var gibi geliyor.. göbişimin altı daha yumuşak..ayaklarının sığabileceği şekilde sankii..:) gögüs altında sertlik var. ve büyük. başı..
göbek kısmımda da sertlik var,fakat daha küçük ebatta...hareket oldukça göbişim yamuluyor...gövde kısmını sağa sola götürüyor:))
ve en garibi sabah kalktığımda sanki karnım yok, gibi,gece gögüslerimin oraya toplanıyor,üste çıkıyor:))
Mercandilaracığım,inşallah bebişin dönmüştür ..belli olmaz tabiki..belkide dönmüştür...benim kasıklarımda doluluk yok,daha yumuşak,ellerimle hafiften yokluyorum hergün,şeklinde değiiklik olmuyor:) geçen gece meleğim cok değişik hareketler yaptı...dönmeye çalışıyor ama dönemiyor diye güldük eşimle:)tahmin tabiia.s
Hollandada bir arkadaşım var,dediğin gibi ultr.2 veya 3 kez girebilmiş..cinsiyetini bile öğrenememişti :sm_confused: normal doğum ve ebeyle evde doğum yapılıyormuş,ama yetişmiş ebelerle....hastanede doğum yapmak için birsürü prosedür yapmışlar da hastanede normal doğum yapmış...bebeği hastalanmış,soğukalgınlığı gibi birşey olmuş,dr lar ilaç vermemişler,doğal yoldan iyileşmesini beklemişler..
Türkiyede herşey farklı birsürü testlere giriyoruz,bu zamana kadar kaçkere ultr.girdim bilmiyorum.....şimdide haftada bir dr gidiyorum..ne nekadar doğru tartışılır vallahii..CADIARZU