2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

canım telaşlanma hemen akşama kadar hareket etmezse yemekten sonra soluna uzan sessiz bi odada iyice dinle hareketlerini say bakalım 1 saatte kaç defa oynayacak
bide zaten 32 haftadan sonra hareketleri değişiyomuş daha az ve sert oluyomuş

Ebrucum, yeni yaşına girdğini yeni öğrendim, nice yıllar diliyorum ailenle eşinle ve bebişinle...yeni yaşında anne olacaksın, ben de nisan'da doğum günüm.. yeni yaşlarımızda annelik duygusunu yaşayacağız nasip olursa...
gelelim yazdıklarına;
tıpkı benden bahsetmişsin. Kimseye minnet duymam. Eşim askere gitti, tek başıma herşeyin üstesinden geldim. Arayan soran bile olmadı ne yapıyorsun diye. Eşimin askerliği bitmeye yaklaştı herkes çevremde..artık geliriz seni yalnız bırakmayız diyorlar. Kayınvalide yanımda olmak istiyor ama ben annemi tercih ederim.Aynı binada oturuyorum annemle ama annem şu an memlekette. Dönecek benim için...eşim de sana ben bakarım kimseye bırakmam diyor...ama ilk etapta ben istemesem de kayınvalide de yanımızda olacak gibi..
bu arada bebeğim kıpraşmıyor diye korkuyordum ama şimdi kıpraşmaya başladı :dance:

teşekkürler canım...şu an oğluşumun tekmelerini göğsümün hemen altında, göbeğimde ve sağ kaburgamda hissediyorum, canım bebişinin döndüğünü sen hissetmiş miydin..

Murgizciğim, oğluşunun dönmüş ve iyi olduğuna sevindim..:dance: maşallah canım inşallah hep güzel haberler paylaşırız:))

teşekkürler canım...şu an oğluşumun tekmelerini göğsümün hemen altında, göbeğimde ve sağ kaburgamda hissediyorum, canım bebişinin döndüğünü sen hissetmiş miydin..

bak boşa telaş etmişsin
canım ben hala ters hissediyodum ama başı diğe hissettiğim şey poposuymuş
dr başı alt tarafta diyince çok şaşırdım:1shok:
dedimki ama ben yukarda hissediyom başını dediki o poposu:roflol:

ben hiç farkedemedim, ama zaten benim çok seyrekti.onlar da normal süresinde uzuyor sanırım..ama dikkat edeyim bakalım...:uhm:

Ridacığım,telaş etme canım...a.s bu haftalardan sonra hareketler düzenli ve az olabiliyor,bebişlerin yeri daraldığı için cok rahat hareket edemiyorlar..bazende hareket etseler bile anlayamayabiliyoruz...hareket esnasında dirsekleri veya bacakları değerse daha cok farkediliyor...sessiz bir ortam ve dinlenir olmak gerekiyor..birde birşeyler yedikten sonra hareketleniyorlar...neyseki hareketlenmiş..sevindim canım...seninde için rahatlamıştır :))

kızlar buarada dün druma sordum ulturasonda görünen tarihmidir doğum tarihi yokda son adetmidr diye
dediki son adetten hesaplanır ulturosona göre geç giden bir çoççuk geç doğmaz ulturasona göre erken olacak olnada erken doğmaz dedi
bu sadece gelişimi içindir dedi aynı doğan bir bebeğin boyu ve kilosuna göre yaşının değişmeyeceği gibi karındaykende gelişime boyu kilosuna göre gebelik yaşı ve doğumu değişmez dedi kızlar haberiniz olsun
yani doğum zamanınızı adetiniz göre düşünün ulturason sonuçlarına göre değil

Ridacığım,inşallah dönmüştür...dönmediğini ben anlıyorum:) dr da onayladı zaten...
yumurtalık kısmımda devamlı hareketler oluyor..mesala,hareket ettikçe devamlı tuvaletim var gibi geliyor.. göbişimin altı daha yumuşak..ayaklarının sığabileceği şekilde sankii..:) gögüs altında sertlik var. ve büyük. başı..
göbek kısmımda da sertlik var,fakat daha küçük ebatta...hareket oldukça göbişim yamuluyor...gövde kısmını sağa sola götürüyor:))
ve en garibi sabah kalktığımda sanki karnım yok, gibi,gece gögüslerimin oraya toplanıyor,üste çıkıyor:))

eğer yanılmıyorsam ebrunun ve senin dediklerinden yola çıkarak benim bebiş dönmüş olabilir..alt kısımlarda çok hissediyordum hareketlerini ama şimdi hep yanlarda ve üstte hissediyorum a.s

işte benimki tam da senin dediğin gibiydi, göbiş altı çok yumuşaktı hatta hareket ettiriyordum aşağı yukarı şeklinde naniknanik. ama şimdi sertleşmiş ama hala hareket ettikçe wc ihtiyacım var gibi oluyor...göbeğim yamuluyor, sürüklüyor sanki beni a.s
bunun anlamı ne peki ayperin,
dönmemiş mi oğlummm?

ridacım ters olunca daha çok hareket ihtiyacı oluyo benim bi hafta falan öncesine kadar bebek içerde oynadıkça sanki tuvalet ihtiyacım var gibi oluyodu
şimdi o baskı hissi daha az
ama karnım daha sert kızlar
dün dra söledim baktı dediki erken doğum riski yok diye ama azcık ayakta kaLAyım karnım göbek etrafım sertleşiyo kasılma tarzı değil ama sertlik oluyo sadece

Ridacım bebişinin hareketlerini hissetmek için biraz tatlı bişiler ye..

Ben sabahları 6.30 gibi kalkıyorum hemen demir hapımı alıp iki tatlı kaşığı pekmez içiyorum (çünkü eskisine oranla daha az yiyorum ve bebek zarar görsün istemiyorum, ayrıca demir hapı süt ve süt ürünleriyle birlikte alınmamalıymış) O yüzden oğluş hala hareketli..Sende bir dene şekerden aldığı enerjiyle hareketlenebilir..Ben oğluş hareket ettiğinde bazen açıp göbüşümü seyrediyorum..Çok eğlenceli gerçekten :dance:

Bu arada kayınvaliden gelecekse hiç itiraz etme bence..Hatta bırak kendini biraz, baksın sana..Bir daha böyle naz yapma fırsatın da kolay kolay olmaz bak sölim sana jeyyar..

murgızım oğluşun için çok sevindim sağlığı kilosu iyiymiş inşallah doğuma kadar kadar böyle devam eder öptüm canım

canım olabilir,benim bariz çünkü sağ gössümün altında ağrı var..ve beni zorluyor,ciğerlerime baskı yapıyor..ama sen şimdi öyledir terstir diye düşünerek kendini sıkma sakın....cumartesi zaten dr gidiceksin o zaman öğreneceksin..bebişin belkide ozaman kadar dönmüştür ve güzel haberlerle gelirsin inşallah:)

Ebrucum esim 18 yildir burada yasiyor ona artik Turkiye uzak gorunuyor.BIrde ilk evliliginden olan ogluda burda sehir bile degistiremiyoruz onu birakip

Ayperin ne guzel anlatmissin canim .benim ikinci dogumum oldugu halde hala cahilim .Burda hamilelik boyunca sadece 2kez ultrasona sokuyorlar eger bir teslik yoksa.turkiyede sanslisiniz her kontrolde giriyorsunuz.bende oradayken bunun keyfini cikardim.Ben sizin yazdiklarinizdan esime bahsedip sonra kendimle dalga geciyorum .kizlarin inadina benim kizim yan duruyor diyorum .cunku karnim ( hani eskiden uzun bir karpuz turu vardi ya) tipki o karpuz gibi sagdan sola duruyor.tam yanlarimda iki koca cikinti...ama gece yattigimda kasiklarimda bir dolgunluk bu donmus anlamina mi geliyor acaba???????

Mercanda dogumum kolay olmustu ama ultrasona yine girmedigim icin o kadar ikinmaya cocuk cikmadi bir turlu ve boydan boya biraz kesik attilar....Kocaman bir top firladi sanki ben merakla soruyorum tabi cunku aglamadi....meger bebekten once son gelmis mercanada kordon dolanmis... oda arkadaan geldiginde aglamadi hemen yuttugu suyu vakumladilar....bu yanlisliklarinin bana maliyeti de rahim sarkmasi oldu ,zorlanmadan dolayi...Logusaligim bittikten sonra bile fazla ayakta kaldigimda hemen agrim oluyordu.....
Sizler sanslisiniz...herseyden haberiniz oluyor.Bende gecen hafta bebek kalp atislarini dinlemeye yarayan bir alet aldim .Aksamlari esimle ne buyuk egelencemiz ...ikimizde kulakliklari takip kalbini dinliyoruz...

Mercandilaracığım,inşallah bebişin dönmüştür ..belli olmaz tabiki..belkide dönmüştür...benim kasıklarımda doluluk yok,daha yumuşak,ellerimle hafiften yokluyorum hergün,şeklinde değiiklik olmuyor:) geçen gece meleğim cok değişik hareketler yaptı...dönmeye çalışıyor ama dönemiyor diye güldük eşimle:)tahmin tabiia.s
Hollandada bir arkadaşım var,dediğin gibi ultr.2 veya 3 kez girebilmiş..cinsiyetini bile öğrenememişti :sm_confused: normal doğum ve ebeyle evde doğum yapılıyormuş,ama yetişmiş ebelerle....hastanede doğum yapmak için birsürü prosedür yapmışlar da hastanede normal doğum yapmış...bebeği hastalanmış,soğukalgınlığı gibi birşey olmuş,dr lar ilaç vermemişler,doğal yoldan iyileşmesini beklemişler..
Türkiyede herşey farklı birsürü testlere giriyoruz,bu zamana kadar kaçkere ultr.girdim bilmiyorum.....şimdide haftada bir dr gidiyorum..ne nekadar doğru tartışılır vallahii..CADIARZU

Dogru syluyorsun canim .sizde mesela tetanoz asisi vuruluyor burda oyle birsey yok.ama ordan donmeden onlem olsun diye dr um 1kez vurmustu.burada da hamilelik boyunca 3kez aids testi yapiyorlar insanin siniri bozuluyo.... kisi kendisi gibi bilir hesbi...orf ve adet farkliligi cikiyor ortaya...umarim donmustur..senin meleginin hareketlerini bana sik sik anlatirsan bende kendimle kiyaslarim :içelim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…