2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

hayatım ben yıkattıktan sonra sermicem 2 ay kadar ben evde olmucam eşim yalnız kalıcak temiz kalsın die sermicem.eşim idare eder belki oturma odasına ufak bişey sererim.güneyde falanda yazın kaldırırlar ankarada pek kaldırmıyorlar belkide ufaltıyorlar

ayperincim bebek dönmedi diyemi erken alıcaklar yoksa doğuma yakın diemi anlamadım:uhm:ultrason ölçümlerine bende pek innamıyorum drdan dra değişiyor.bebeğin uyluk kemiğini ölçünce ultrasondaki parogram kilosunu veriyor milim oynasa fark ediyor.

ebrucum halılarını kuru temizlemeye verdinmi daha önceden?bende bi düşündüm kuru temizlemeyi ama nasıl olur die cesaret edemedim?temiz oluyormu?dediğin gibi aileleri yanında olanlar çok şanslı bende senin gibiyim burda kimsem yok bi görümcem var oda yenikentte çoluğu çocuğu var

arkadaşlar bugün evdeyim izinliyim biraz kafamı dinlicem geçen hafta çok yorulmuştum..dün akşam kanapede uzanıyordum oğlum oynarken kafasıyla karnıma bir vurdu hemde sağ tarafıma benim bebişte sağda biraz ağrı oldu korktum,oğumda küçük daha bilmiyo yawrum.neyse hareketleri varmı die kontrol ettim vardı.ya ALLAH dedim gittim yattım ne olur ne olmaaz çok şükür sabah uyandığımda hareketi vardı bişeyde olmadı.

anladım canım daha iyi olur
yasemincim izni aLIR Almaz gidicenmi :uhm:

Murgizciğim,teşekkürler canım..tabiki sağlıklı olsunda erken olsun cok takmıyorum..sadece şok oldum..bukadar yakın bir zaman söyleyince heyecanlandım.telaşlandım...

Buarada akşama güzel haberlerle gelirsin inşallah...dr a nezaman doğum olacağını ve muanelerin nezamanda bir olacağını sor canım mutlaka..bizimki ben sormasam söylemeyecektii!CADIARZU
benim meleğimin başı sağ gögüs altımın altında,sertliğinden anlıyorum,kıpırdadıkça göbeğimin üstüne başını koyuyor..ayakları aşağıda olduğundan, devamlı yumurtalıklarımda hareketlenmeler ,vurmalar daha fazla oluyor,bazen canımı acıtıyor..seninkidemi öyle canım?

Buarada kızlar NST ye girdim..15 dk bir süreç..meleğinizin kalp atışlarını dinliyorsunuz.. nst aletinin bir düğmesi var,bebişler hareket ettikçe size verilen düğmeye basıyorsunuz,hareket esnasındaki kalp atış hızını ölçüyorlar...sonra dr değerlere bakıyor..değerlendiriyor..
yalnız benden size öneri nst ye bağlanmadan kısa bir önce çikolata veya birşeyler yiyin..ben 2 saat önce yemiştim,hareketleri cok çok az oldu..

Yaseminciğim..oğluşunda minicik...oyun oynuyor..:) vallahi hepimizden daha çok dikkat etmen lazım canım..aslında bencede birşey olmamıştır,bebişlerin suyu koruyor ama işte.. aklında en ufak bir soru varsa dr git istersen canım..

Yasemincim ben daha önce vermedim ama evinde köpek beslediği için sık sık veren ve memnun kalan arkadaşım var..Geçen hafta elimdeki yumurta kolisi mutfak halısının üstüne düştü ve ne kadar sildiysemde çıkaramadım hazır bu bahaneyle diğerlerini de verdim :1rolleyes: En geç bu perşembe gelecek halılar bende memnun kalırsam buraya firma ve telefon adını yazarım..Evinden alıp evine bırakmaları da iyi bişey getir götürle uğraşmıyorsun, fiyatları da fena değil..Aslında en güzeli eve bir makina almak ama onu da bebiş olduktan sonra düşünüyorum artık..

Aslına bakarsan benim akrabalarımın pek çoğu Ankara da ve kayınvalidemler bize yakın oturuyorlar (Biz Balgattayız onlar Bahçelide..Arabayla 10 dk da buradalar ) Ama görümcem 27 Nisanda evleniyor ve onun hazırlıkları var..( aslında düşünceli davranıp düğünü mayıs sonuna erteleyebilirlerdi ama yapmadılar ) Hem kayınvalidem ben küçük bebeğe dokunamam, sen okumuşsun bakabilirsin falan deyince bende onlardan bişey istememeye karar verdim çünkü insan çok kırılıyor..Vakti zamanında o da 3 çocuk büyütmüş ve annesi ona hep destek olmuş o dönemin zor geçtiğini benim annemin bana bakmaya gelemeyeceğini bildiği halde umursamaz davranıyor..Neyse ben kendi işimi yapabildiğim kadar kendim yapıp yapamadığım yerde yardımcı tutacağım napim..Hayatta en sevmediğim şey birinden bişey istemektir zaten..Ama bu da bana iyi bir ders oldu başkalarının gazıyla birşey yapmamayı öğrendim yerimseniben..Bundan sonra kayınvalidem bir tane daha çocukk yapın derse verecek çok cevabım olacak :roflol:

dur bakalım hayırlısı olsun tabi az kalınca korku telaş artacak bizde
canım benimde aynı sağ gögsümde başı sol yumurtalığımda aykalrı ve dediğin gibi nerdeyse bacakları mı tekmeliyo ve bazen çok acıyo
canım benim drum 34. haftdan önce doğumu konuşmayacaz dedi ve iki haftada bir gitcem
ama nst ye girermiyim bilmiyorum bu akşam yazarım inşa.s.

canım hiç kırılama kimse senin annen gibi olamaz zaten
bi kere kayınvalden minik bebeğe dokunamzsa sen nasıl donuacan bende onu düşündüm yani:uhm:
buarada benimde annem izmirde 36. haftamda falan gelcek
kayınvaldemler burda ve ne desem yaparlar ama ben gerek duymuyorum çağırmaya ve kimseyede minnet etmeyi sevmiyorum onlar hep diyolar gelelim yapalım ütünü gönder falan
aslında işimi yaptırıyorum çok şükür yemek de yapabiliyorum
kayınbabama kalsa ya kayınvaldem yada görümcemi bana yollayacaktı yalnız kalmayayaım ve işimi yapsınlar diye ben istemedim deimki çok şükür iyiyim şimdi
ya alışmışım tek başıma olmaya evde biri olsa kasarım kendimi

Canım,ultrasyonda normal doğum tarihi 20 nisan görünüyor..normal seyrinden 1.5 haftada önde görünüyor....bebek dönmedi ve birde kordon bağı dolanmasın diye dedi..ama biraz hızlı söyledi..tam çıkarken ayak üstü olduğu için işin aslında bende iç detayınıda cok sormadım..sormakta istemedim.. kordon dolanırsa vs...diye kafama bu endişeleri koymak istemiyorum...artık haftada bir göreceğim dedi..önümüzdeki hafta birazdaha detaylı soracağım artık..

Ayperincim aslında bebeğin 36. haftasında doğacak bu pek erken değil. Bebekler zaten doğacakları tarihten 10 gün önce falan doğuyor.. Yani kafana takma bebişin gelişimini tamamlamış olacak, ..Öbür türlü ani doğum riskiyle karşılaşırsan ters doğma ihtimali çok yüksek olduğu için doktorun seni ve bebeği riske atmak istememiş..Gerçi ben ters doğum da gördüm..Doktor becerikliyse anneyle bebeği hırpalamadan alabiliyor ama o riski de her doktor almaz..Çünkü ufacık bir harekette bebekte kemik kırılmaları olabilir..Kilosunu da sorun etme, çünkü 2500 bile gayet iyi bir rakam şu an için o zamana kadar 3 kiloyu muhtemelen geçecektir. Benim abimin 2. kızı 2500 den biraz fazlaydı, yüzü avucumun içi kadardı ve küçücüktü, ama şimdi cin gibi maşallah.. Herkesi parmağında oynatıyor..

Belki bende bu hafta NTS'ye girerim bilmiyorum bir sorayım doktoruma..Çünkü 33. haftamıza başladık..

ebrucuğum malesef yalnız olunca herşeye kendin koşturup duruyorsun..boşver canım bee...söylemeler hep sözde kalır zaten..hiç cocuk bakmamış bir annenin okumuşluğu le ne ilgisi var..bu başka bir okul..a.s bolca güç ve sağlık versin Allah...herşeyi hallederiz inşallah..benim ailem de benden oldukça uzaktalar..kayınvalidem arabayla 5dk uzaktalar ama oda birsene önce felç geçirdi ,sağlıklı fakat yardım edecek durumda değil..iş ve herşey bana kalıyor..napim artık göze aldım bir kere..:)

Son düzenleme:

evet ebrucuğum doğru söylüyorsun ama nekadar zamanına yakın gelse okadar iyi..ciğerlerinin gelişimi tamamlanamıyor gibi geliyor...budurumda normal doğuma zaten cesaret edemem..kalpten giderim o an:tomato: ölçümler doğru sonuç vermiyor gibi..üç aşağı beş yukarı tahmin..şuan kilosu iyi görünüyor ama nekadar doğru Çok üzgünüm çoook artık doğuma kadar beslenmeme elimden geldiğinde daha çok dikkat edeceğim..biraz kilolu olsunda ele avuca gelsin,daha iyi bakarım diyordum ama ....artık doğduktan sonra şişiririm kızımı....a.s

Canım mutlaka sor Nst yi..dr lara sormazsak bazen söylemiyorlar..haftalarımız ilerliyor..:) güzel sağlıkla geçiririz inşallah...))

Bende hiç hiç söyleyemem..minnet etmek bana göre de değil..kendim koşuşturup yapmaya çalışırım..eşime söyleyene kadar 2 dk ben halledeyim derim..sonrada akşam pestil gibi olurum..aslında hiçte iyi değil..bu halde erkenden daha çok çökeriz tatlicadiarzu beklentilerde daha cok artar durur..:a015:

Kızlar maşallah maşallah ne kadar çok yazmışsınız...Ayrı ayrı ileti yazabilmek için not tutmak lazım burda çok oturamadığım için toptan yazmaya çalışayım...

Yarencim gözün aydın sonuçların güzel çıkmış umarım daim olur...

Mercan-dilara öncelikle sana gecmiş olsun umarım kızında iyileşmiştir...

Ebrucum doğum günün kutlu olsun..Yeni yaşın hayır oğluşun da mutluluk getirsin inşallah...Sınavında başarılar dilerim...

Yasemincim izne ayrılmışsın sanada rahat huzurlu izin günleri dilerim...Temizlik için de kolaylıklar dilerim..:)

ayperincim hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallah..benimde 35-36. haftalarda olacak gibi görünüyor...Sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil ne yapalım...

Sana öyle katılıyorum öyle katılıyorum ki :)) Düne kadar bende öyleydim..Herşey bir yana, elinden herşeyin gelmesi kadar güzel birşey yok... Benim kayınvalidem de aynen ebrunun anlattığı gibi...lafla bütün işleri halleder :)) Allah sağlık versinde gerisi boş...

Arkadaşlar,

Aslında benim en yakın arkadaşım da şu an hamile (29. haftasına girdi) O mesela hamileliğinin başından beri sürekli bana "Ben kayınvalidemden herşeyi beklerim, görümcemden de, yapacaklar tabi" deyip durdu hatta karşılığını da aldı :sm_confused: Hamilelik kıyafetlerinin tamamını ve bebek eşyalarının bir kısmını kayınvalidesi bir kısmını görümcesi aldı..Kendileri sadece bebek için birikim yaptılar..Kayınvalidesi doktor kontrolünden ev işine kadar hep yanındaydı hala da öyle..Gelip yemek falan yapıp elleriyle meyve soyuyormuş bizim kıza..

Acaba biz diyorum yetiştirilme tarzımızdan dolayı mı böyleyiz:uhm: Yani ya bazı insanlar çok uyanık, insanları nasıl kullanacaklarını çok iyi biliyorlar, yüzsüzlüğe vurup her istediklerini yaptırıyorlar, bizse gurur yapıp söyleyemiyoruz yada ailemiz bizi hep kendi işini kendin gör tarzında yetiştirdiğinden başkalarından birşey istemek bize eziklik gibi geliyor, herşeyi içimize atıp son gayretimizle işimizi yapmaya bakıyoruz..

Yani ben evde kocamdan birşey rica ediyorsam ve sallıyorsa bir daha asla istemem kendim yapmaya çalışırım..İnsanların bir işi yapmak istemediklerini ima etmeleri bile beni rahatsız eder..Çok mu hassassım ne acaba daha mı vurdumduymaz olmak lazım hayatta rahat edebilmek için :uhm:

iyi olur ebrucum senin halın bi gelsin sonucunu yazarsın.... halı yıkamanın fiyatı en son arkadaşım vermişti metresi 2,5 ytlmiş.

kayınvalidende bi tuhafmış yani ebrucum kusura bakmada 3 çocuğu nasıl büyütmüş bence o işin bahanesi sende çocuğun olunca tavırlarınla belli edersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…