2008 Kasm- Anneler bebilerimizin ilk doum gnleri yaklayor..

bu arada yazmayı unutmusum
simdi kurabiyeler piştikten sonra biraz soğumaya bırakın onları
bu sırada şeker hamurlarını iyice yoğuruyorsunuz
istediğiniz renkleri veriyorsunuz
yine merdane yardımı ile 1 cm kalınlıgında acıyorsunuz
ben acarken biraz nişasta da kullandım hava çok sıcaktı yapışma olmasın diye
sonra kalıplarla seker hamurlarını da kesıyorsunuz

kurabıyelerın uzerıne seker hamurlarını yapıştırmak için bişeyler vardı adını unuttum ama ben onun yerine bal kullandım gayet de güzel oldu ve yapıştı
kurabıyenın üstüne ince bir tabaka bal sürüyorsun sonra kalıptan çıkmış şeker hamurunu üzerine yapıştırıyorsun ve sogumaya bırakıyorsun

sizlere tavsiyem bu kurabıyelerı son gune bırakmayın
bir iki gün öncesinde yapın
kurabıye hıcbırsekılde bayatlama falan yapmıyor
aynı tazelıkle kalıyor
elınızı oyalamaz son dakıkada

şeker hamuru için böle bir tarif var nette

Adım Adım Şeker Hamuru Yapımı (Sugarpaste)

Malzemeler:
7,5 su bardağı ince çekilmiş ve elenmiş pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz jelatin (silme)
Çeyrek su bardağı oda sıcaklığında su
1 tatlı kaşığı tel süzgeç ile süzülmüş limon suyu
Yarım su bardağı glikoz
1 yemek kaşığı gliserin (silme)
Yapılışı:
1-Pudra şekerinizi eleyin. 5 su bardağı kadar kısmını yoğurma kabınıza koyun.
2-Mikrodalgaya dayanıklı bir tabağınıza toz jelatini koyun.
3-Toz jelatinin üzerine, çeyrek su bardağı suyu serpin. 1 dakika kadar bekleyin, jelatin suyu çekip, şişsin.

4-Şişen jelatini, mikrodalganın ısıtma ayarında 10 saniye ısıtın. Çok ısınmaması önemli. Sadece eriyecek kadar mikrodalgada kalmalı.
5-Daha sonra eriyen, toz jelatinli suya, limon suyu, gliserin ve 20 saniye mikrodalgada ısıttığınız glikozu da ekleyin. ıyice karıştırın. Glikozun tam dağılmadığını düşünüyorsanız 5 saniye kadar daha, karışımın tamamını mikrodalgaya koyun, ısıtın.
6-Bu karşımı, yoğurma kabınızdaki pudra şekerinin ortasına döküp, yoğurmaya başlayın. Bir süre sonra kabın içinde yoğurmak zorlaşacaktır. Ayırdığınız 2,5 bardak pudra şekerinden bir miktar tezgaha döküp, hamurunuzu tezgahta yoğurmaya devam edin. Çok sert bir hamur olduğundan, oldukça kol kuvvetine ihtiyacınız olacak.
Azar azar ayırdığınız pudra şekerinden ekleyip, elastik ama sertçe bir hamur yoğurun. Pudra şekerinin miktarını kesin söylemek mümkün değildir. Ortamın, hatta elinizin sıcaklığı bile miktarı değiştirecektir. Benim, 7,5 bardak pudra şekerinin tamamını kullandığım hiç olmadı, ama siz bu miktarı hazır bulundurun.
7-Hamurunuz hazır olduktan sonra, kullanıncaya kadar, streç filme sarıp, hava almayan bir kapta ve oda sıcaklığında saklamalısınız. Hava ile temas ettiğinde hamurunuz kuruyacaktır. Buz dolabına koyarsanız da, renklendirdiyseniz, renkleri akacak ve hamurunuz terleyecektir.
Bir süre beklemiş hamurunuzu kullanmadan önce, tekrardan iyice yoğurmanız ve katılaşmışsa birkaç saniye mikrodalgada ısıtmanız gerekebilir.
8-Şeker hamurunuzu açmak için, mümkünse mermer yüzeye, resimdeki gibi, kalınca bir miktarda pudra şekeri elemeniz gerekmektedir. Yüzeyin ve merdanenin kuruluğuna çok özen gösterin. Hamurunuzu merdaneyle açarken, kenarlarından taşan pudra şekerini, yumurta fırçası gibi bir fırça yardımıyla, hamurdan uzaklaştırmalısınız.

Deneyecek olanlara, kolay gelsin. :))))

Not: 1-Mikrodalga fırını olmayanlar, malzemeleri, benmari usulü de ısıtabilirler.
2-Pudra şekerini, pasta malzemeleri satan yerlerden almalısınız. Normal, kutu pudra şekerleri, daha iri taneli olduğundan, istediğiniz sonucu elde edemezsiniz.
3-Toz jelatin, glikozu da pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz.
4-Gliserini ise eczanenizden alabilirisiniz.

netten alınıtıdır ..

Lelalcim peki bu kurabiyelerin üzerine baskı şeklinde isim yazmışlar o nasıl olacakl onlar için de ayrı kalıp mı gerekli?

diğer yer ise kadıkoyde
Bilko Mutfak Gereçleri : Caferağa Mah.Arayıcıbaşı SokNo:33 Kadıköy Tel:0216 3496551

evet cıtoscum o ısımler ıcın kalıp kullanılıyor
hrflı kalıplar var onlardan
yanılmıyorsam 20-30 tl gıbı ucretı de
bu kalıplar gerçekten cok pahalı :KK43:
suslu merdaneler guzel guzel kalıplar var ama dunya para

Yaa ben ne yapıcam bu durumda istediğim gibi pasta ve kurabiye yapamayacak mıyım?

çitoscum malzemeleri netten sipariş versen
gönderirler sana tatlım

ay kızlar ben bu konuyu kaçırmışım çok güzel olmuş ya bende bi slayt hazırlıycam ama müzik bulamadım canda erçetin haşgeldin melek şarkısını düşündüm ama çokmu sıradan olur yaratıcı kasım anneleri bi fikir veriverin gari

çitoscum malzemeleri netten sipariş versen
gönderirler sana tatlım

Ya netten sipariş verilen yerler hep kredi kartı istiyor.Ben kredi kartı kullanmıyorum.Kapıda ödeme ya da havale yapacağım bir yer olsun istiyorum.O dA henüz bulamadım.Bulursam o şekilde alıcam.

lelalcım tarıf ıcın tesekkur ederım canım
bende zevkel deneyecegım bakalım ınsa allah senın kadar basarılı olurum

lelalcım supersın ne guzel tarıfler cnm masallah sana ben kendıme pasta borek corekte ıyıydım dıyordum ama sastım valla hıc bole susulusunu yapmamıstım.bu arada lelalım sende varsa ozelden msn ı yazım da bana su gulbenın cılekllı sarkısını yollarsan sevınırım.sarkıyı ılkkez dınledım ve bayıldım dogrusu.

ay yaa ben bu slaytı nasıl halledeceğim bir akıl verin kızlar biraz önce bilgisayarcıyı çağırdım format atılması gerekmiş pc ye acaba atınca düzelir mi
slaytı yapmamnın başka bir yolu yok mu yada

power pointtende yapılıyocanım ama benimki 2010olduğu için ingilizce hiç bişe yapamadım o yüzden

yagmurcum mmf solemıs canım ıse daldım resmen
eger mmf gonderdıyse super ama gondermedıyse benım iş bilgisayarımda yok
aksam eve geçince gönderebilirim tatlım

lelalll dün sana laf ediyodum benim hatun da kurabiye başına 1,5 lira istedi , çok diil mi yaaaaa :KK43:(( napıcam ben çok heveslenmiştim ama onlar için ben :KK43:

X