2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ohh şükür demekki bundan sonra rahat edicez onurunda dişi bitince
burcuuuuuuuu burdasın inşallah beni görürsün

fikriyecim çok teşekkür ederim canım
onurun doğuştan sağ ayapında sorun cardı canım içe basıyordu içe dönüktü onun tedavisi için geliyoruz canım istanbula artık tedaviler bitti sadece kontrolumuz var 6 ayda bir 4 yaşına kadar da devam edecek canım
canım arkadaşım yardım etmek istediğin için çok sagol ablamlarda istanbulda yaşıyorlar sağolsunlar çok yardımcı oluyorlar bşze şuan da onlarda kalıyoruz canım

demek sanberk paşa tembel çıktı :) ha olsun canım üsteleme fazla sonra ters etki yapıyor hiç söylemiyor çocuklar onurda 1 aydır söylemeye başladı sadece geceleri bez bağlıyorum ona da yapmıyor zaten kuru kalkıyor
1-2 kere gee kaldırıp tuvalete götürmek istedim çok asabi oldu ağladı yapmadı bende götürmüyorum artık zaten çogunlukla da temiz kalkıyor

hoşbuldum aynurcum
sen eşine kavuşmuşsun canım darısı benim başıma şu kışı bi atlatsam gerisi çabuk gelecek ama ....

hoşbuldum ayşegülcüm
aliye çok geçmiş olsun ama evde okula giden çocuk varsa hastalıktan kurtulmak baya zaman alıyor biri bitiyor biri başlıyor malesef bizde de olmuştu bir aralar

hepiniz saolun var olun kızlarr ...

burcu canım bizd e de hala durumlar nerdeyse aynı çok sırnaşık bi mikropmuş bu ali de öksürüken ağlıyo artık çok yoruldu kuzum inş artık atlatır rabbim sanada yavrunada şifa versin canım
fatmacım içe basma derken nasıl canım biraz açarmısın sanki ali de de var gibi geeliyoayak iç yanları içe yatık gibi geliyo bana şimdi çok tedirgin oldum nasıl bi tedavi uyguluyolar size rabbim kuzuna şifa versin ama beni biraz aydınlatırsan sevinirim
aynurcum evet canım inş onur paşada hemen çıarır ve diş işi artık biter canım çok zorlandın 3 bebek kolaymı doğduklarından beri herşeyi 3 kat birden yaşadın az daha sabır canım az kaldı yakında iyice akıllanır paşalarr
fikriyecim gelmemiş bugün inş iyidirler
şimdilik bizden bu kadar kızlar çok öpüyoruz

saolasın canım ama sanırsam bu değide belkide düz taban olduğu için yana hafif yatıklığı var yürürken düz taban olduğunu da düşünüyorum ama en iyisi bi ortopedi dr na gitmek galiba küçükkken daha kolay düzelir inşallah rabbim yavruna şifa versin canım küçük olmaları bi avantaj tabi daha kolay düzeliyo ... benim yiğenim 4 aylıken kalça çıkığı farkedilmişti .. çok üzülmüştük geç kalındı diye ama şükürler olsun hiç bişeyi kalmadı şu an 8 yaşında darısı senin kuzununda başına .. 2 yıl tedavi görmüştü yiğenim kemikler henüz tam sertleşmediği için çok daha kolay olur inş çok öp kuzuyu

Fatmacım İstanbulda yakın biri olmasına çok sevindim.zis daha önceden de geliyormuşsunuz demekki keşek bana haber verseydin ya bir kez görüşseydik keşke ama seni de anlıyorum siz gezmeye değil hastaneye gelmişsiniz.Umarım sonraki kontrolünüzde bizde İstanbulda olursak bu sefer görüşelim.
Canım onur nasıl şimdi.

sağol canım en iyisi doktora gitmek tabiki düztabanlık benim oğlumda da var özel tabanlık verdi doktorumuz ama onur kullanmak istemiyor reddediyor çok az kullandırabildim malesef bakalım kontrolumüzde ne diyecek doktorumuz

bende çok isterdim fikriyecim ama biliyorsun misafirim burda istanbulu da hiç bilmiyorum yalnız bi yere çıksam kaybolurum heralde bende görüşmek isterim fırsat olursa canım

herkese selam ben çok uykusuzum
ege hala geceleri çooooooooook fazla uyanıyor ve ne istediğini bilmez bir halde beni deli ediyor artık ne eşimin ne de benim sabrımız kalmadı çok sinirli biri oldum çıktım gecenin bi vakti çok fazla kızıyorum egeye sanrım sesimi tüm komşular duyuyodur ama elmde değil ya ege 4 aylıkken bıraktı uyanmayı ama ne olduysa 1 yaşında tekrar başladı şimdi ise nerdeyse saatte bir kalkıyor aslında emzik versem sabaha kadar uyanmayacak ama vermek istemiyorum çünkü nerdeyse bağımlı olacak bu emzikte sigara gibi bir şey bırakmak çook zor ama bende oyuncak veriyorum eline su içirtiyorum geri uyumasını sağlıyorum ama tekrar uyanıyor napacağım ben böyle çok uykum var çoookkk :84:

Ayşegül canım senin anlatığın gibi sanberkte de var bir yaşandaylen dr götürmüştük ciddi bir şey omadığını söyledi hatta 3 yaşa kadar kendinden düzelecek dedi.bu anne karnındaki pozisiyondan kaynaklanıyormuş.Gerçekten de düzelmeye başladı ve gittikçe hiç belli olmuyor eğer iyice bakarsan biraz belli oluyor bir tane ayağında.Aslında tekrar götürcez ama önünde daha dişçi,göz,kalb muhayaneleri de var.Ama erkenden dr götürmek fayadası var bence için rahat etsin diye dr götür.

Fatmacım evet canım İstanbulda gezmek kolay olumaz:)Ama kardeşin bize yakın yaşıyorsa ortak bir yerde buluşup görüşürüz canım.Ben çapada oturuyorum.Sizin gittiğiniz hastanenin adı ne,belki biizm bölgededir.

Burcum Sanberk daha bebekliğinden geceleri kesintiisz uyurdu veya kalksa da süt ve su içip tekrar uyurdu.Ama biizm de 1 yaş cıvarında uyukusuz gecelerimiz olmuştu ama sonra tekrar kesintisiz uyuymaya başladı.Şimdi ise yatağa yatma sorunu yaşıyoruz yatsa hemen uyur ama zor yatıyor.Öğlende saat 14 den sonra yatar ancak zor kandırıyorum.
Son zamanlarda yeni yöntemleri kullandım ve işe yarıyor ama bakalım onlar da ne zamana kadar.
Önceden saati gösterip saat 14.00 oldu drim geç oldu hadi uyuku zamanı gelmiş.
Şimdi bunun ek olarak 14.00 5 kala derim 5 dk sonra 14.00 olacak hazırlıklı ol.Öyle geri sayaıyorum 5 dk kaldı,4 dk kaldı....1 dk kaldı hadi yatağa.Yine itraz ediyor ama onu tutup yatağa yatırıyorum.Biraz mızmızlanıyor ama başlıyorum hikaye anlatmyaa ve hemen susuyor.
Bişey fak ettim çocuğuna 2 kez bişey söylenmez ilk söyleyişten sonra yapmasa onu eliden tutup istediğin,z şey yaptırmka lazım.Mesela bunu çöpe atarmısın dediğinizde 2,3 ,4 kez söylemeyin alışkanlık oluyor ve daha sonra her şey için inatlaşıp öyle yapıyorlar.Bişey yapması için 100 kez söylediğinizden sonra yapmaya alışmaması gerk bir kez dedikten sonra yapması gerk.
Ama şu da var sizin sözünüzü dinlemensini istiyorsanız doğru zamanı da seçmelisin.Sanberk bişey çöpe atmayı çok sever ama bazen neden yapmaz çünkü o zmana hoşuna giden bir oyun oynuyor ve bölmek istemiyor.Ve aramızda bir tartişma durumu olmasın diye ben o zamna hiç bişey yaptırmaya çalışmam.Bu şekilde benimle inatlaşmaya bir alışkanlı kazanmıyor.
Buna tersi Sanberk dedesiye hiç iyi bir iletişim kuramıyor tam bu sebebten.ama anlatamıyrum maaalesef.Çocukla inatlaşmaya kalkarsak kaybeden olan biz olacaz.Daha tecrubeli olanı biziz ve bunu kullanmalıyız.

burcum uyukusuzluk anneyi çok stresli ve siirli yapıyor bunu kendimden biliyorum.Ben yorgun olunca çok çok sabırsız ve sinirli oluyorum.Çok kolay patlıyorum ve bağrıyorum.Ama bağrmak sesi yükseltmek şimidya kadar hiç yardımcı olmadılar tama tersi durumu daha çok ağrlaştı.
Eğer sen sakin olursan bir süre sonra çocuk da sakinleşir temposunu yavaşlatacaktır.
Bir problemle karşılaşınca hep nasıl çözeceğimiz düşünüyoruz ama bir çözüm bulmak için ilk önce sorunu için sebei bulmalıyız.
Sen de düşün neden böyle davranıyor.Ne zamandır bunu yapıyor.Acaba memeyi vermediğin için mi uyumak istemiyor.Emzikle uyuyormuydu.

bizim hastane baltalimanı kemik hastanesi canım
fikriyecim inatlaşmak konusunda çok haklısın canım ya biz üsteledikçe onlar daha da inatçı oluyorlar bende senin dediğin gibi yapmaya çalışıyorum çoğu zaman

bu arada hep söylecem hep yaayı unutuyorum.Çoçuklarla karşladığınız sorunları nasıl çözdünüz bunu yazalım mı bundan sonra.Yani bir şey oldu çocuk çok ağaldı neler yaptınızki çocuğu ikna ettiniz.
Gördüğüm kadarıyal aynı sorularla karşılıyoruz belki sizin yöntemlerini uyugulayarak biz de kendi sorunlarımız çözeriz.ne dersiniz.

Fatmacım o hastaneyi bilmiyorum ben acaba avropa yakışındamıdır.Ben çapada oturuyorum kapalı çarşı,Sultan ahmet bize yakın sayılır.Hastane ne tarfta acaba.

fikriyecim canım doğuştan değil ali deki sonradan oldu hatta çok güzel hiç bi sorunu yoktu gerçi büyük oğlumunda böyle bi sorunu vardı evde çok ayakkabıyla gezdieme denildi bana bende yazları özellikle öyle yaptım şimdi şükür olsun bişeyi kalmadı bakalım inş geçer bu da ama yinede götürcem

burcu canım yaa emzikten yapıyodur muhtemelen .. ne yazıkki biz bırakmıştık ve geceleri kabus gibi olmaya başlayınca emziğe geri döndükçünkü ne uykuya dalabiliyodu ne de düzgün uyuyodu eee bende 3 çocuk bi eş sabrım ve direncim çok olamadı maalesef geri döndük neticede ..ya ben sabiha hocadan bişey dinlemiştim bu kardeş kıskançlığından dolayıydı o .. demiştiki bi kardeş geldiği zaman büyük olan çocuğunuz emzik biberon isterse mutlaka verin ben kızımda yapmıştım hem biberona geri dönüş yapmıştık hem emziğe bilemiyorum canım ben zorla bişeylerin unutturulmasından taraf değilim belki yavaşça belki arada vererek ya da ben yanlış düşünüyorum orasını bilemiyorum alide yapmaya çalıştım ama olmadı ya da ben çok istikrarlı ve sabırlı değilim
çocuklar şu sözden hiç hoşlanmıyolar hayır yapma ve şunu çok seviyolar afferin sana harikasın ben bunu yapmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar tabi bazen bende de sabır taşabiliyo ne yazıkki .. yemek seçerler benimkiler özellikle büyük oğlumla yaşadık bunu hiç bişey yemezdi bede hiçç zorlamadım hiç yiyomusun yavrum hayır peki yavrum ne yiyeceksin peynir ekmek tamam yavrum al dolaptan ... bu dialog yıllarca sürdü ama hep anlatarak sevirmeye çalıştım yemek resimleri göstererek bak ne kadar güzel gözüküyoo offf karnım acıktı diyerek onu tabiri caizsse gaza getirerek şu an yemediği yemek hala çok ama en azından sevdikleride çok geçen gün bamya yedi ona belli etmedim ama nası sevindim.. yani kızlar bu iş çok meşakkatli ve uzun bi yol deneye yanıla öğreniyoruz işte ama kesinlikle rencide etmeden hoşgörü ile inşallah başarıcaz

Son düzenleme:
Slm arkadaşlar yaklaşık 5 aylık bir aaradan sonra anca fırsat bulup girebildim....bayağı bir yenilik olmuş topikte alışmak zor olacak öncelikle...hepinizi çok ama çok özledim...Fikriyecim anlatmıştır sizlere bir ay gibi bir süre ile erken doğum yaptım...şu anda minik oğluşum Kerem 4 aylık...oldukça zor günler geçirdim vede geçiriyorum...bebeğim çok uslu maşallah ama Kaanımız biraz sorunlu...kardeşini hem çok seviyor hemde çok kıskanıyor...yemeyi tümden bıraktı gün boyu yediği içtiği sadece 2 biberon süt.....aşırı derecede hırçınlaştı....çocuk psikiyatrisi araştırıyorum bende harıl harıl....doktorlara göre önce benim görünmeme gerekiyomuş...bende çok iyi sayılmam zaten...Kaanın önünde akıl ve ruh sağlığımı yitrmek üzereyim...sizlerde iyisinizdir umarım...bundan sonra inşallah fırsat buldukça girmeye çalışıcam çok bunaldım çünki ...sizlere çok ama çok ihtiyacım var...hepinizi öpüyorum sonra görüşürüz...

yağmurcum hoşgeldin canım ve de gözün ayın güle güle büyüt bebişini sağlıkla sihhatla ailece hep mutlu olun tatlım
kaan demek üzüyo anesini canım yeni doğana alışmaları o kadar uzun zaman alıyoki benimde kızımda yaşadım kelimenin tam anlamıyla bana kök söktürmüştü.. altını bağladık yemek yemedi biberona emziğe geri dönmüştük hep ağlar hep inat yapardı .. bebeği uyuturdum gelip bebeğin odasının kapısında bağırırdı ağlardı uyansındiye çok zor günler geçirmiştik ama şunu söyliyeyim canım geçecek zaten kaan şu anda en hırçın dönemini yaşıyo 2 ile 6 yaş arası inatlaştıkları saldırgan oldukları bi dönemde bi de kardeş gelince iyice hırçınlaşıyolar .. sabır canım mutlaka geçiyo tabi anne için çok zor oluyo bende oturup ağlardıım ilk dönemlerde ne yapacağımı bilemez bi haldeydim ..kızım kreşe başladıktan sonra herşey o kadar çabuk düzeldiki seneye kreş yaşı geliyo kaanın istersen gönderebilirsin canım orada enerjisini atar bu kadar hırçınlık etmez ben çok faydasını gördüm tavsiye ederim canım yarım gün olsun gitsin oynasın paylaşmayı öğrensin psikiyatr dan çok bu daha faydalı olur kanısındayım kolay gelsin canım

selam herkese dediğiniz gibi arkadaşlar bende bir şeyi zorla yaptırma taraftarı değilim emzik konusunda eşim çok problem yapıyor ama ben bırakmasını çokta istemiyorum çünkü gündüzleri hiç istemiyor sadece uyku vakitlerinde istiyor birde odasında yalnız kalmak istemiyor neden anlamıyorum ama korkuyor kaloriferin pısss diye gelen bi sesi var onu çok ürkütüyor bazen onu rüzgar sesi zannediyor ve anne rüzgarrr !! diye ağlıyor annecim diyor rüzgar yok perdeyi açıp bakıyoruz gece oldu her şey uyuyor bak güneş bile uymuş sabah tekrar gelecek şimdi hepimiz uyumalıyız vs. konuşup anlatıyorum ışığını hafif açık bırakıyorum ama bazen o da işe yaramıyor park yatağını bazen yanımıza alıyoruz çünkü artık benim halim kalmadı gece odasına gidip gelmekyen ama ertesi gün hemen odasına geçiriyoruz alışmasın diye ben egeyi 3 aylıkken odasına almıştım şimdi 2 yaşını geçmiş bir çocuğu tekrar odama almak pek hoş değil alışıp hep istemesinden korkuyorum yani mesleğim çocuk gelişimi.. hatta bunun üzerine bir sürü kitaplar okudum ama bazen çaresiz kalıyorum iyiki sizler varsınız bu arada eşim istersen egeyi kreşe verelim 2-3 gün diyor ama ben istemiyorum ben onun için şu an çalışmıyorum kreşe giderse benim evde olmamın ne anlamı var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…