2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yağmur gözün aydın SAğlıkla büyüt bebeğini zor bi döneme denk geldi kaan için kardeş çünkü zaten 2 yaş zor geçen bi dönem ve yeni bir kardeş kaan için çok daha zor bence de profosyonel bir yardım alman en doğrusu benim kuzenim de kazara hamile kaldı hemde ikiz ve bir kızı vardı zaten ama kızı o kadar kıskandı ki çocuk çok kötü oldu kirpikleri bile döküldü neyseki psikologa gittiler şimdi daha iyi ama hala kardeşlerini kabullenemiyor

bu arada ege de saldırganlık ve şiddet eğilimleri görüyorum !!!!!!!
buna rağmen eskiye göre daha sosyal ve dışa dönük

çok güzel bir fikir canım sana katılıyorum
bu arada hep söylecem hep yaayı unutuyorum.Çoçuklarla karşladığınız sorunları nasıl çözdünüz bunu yazalım mı bundan sonra.Yani bir şey oldu çocuk çok ağaldı neler yaptınızki çocuğu ikna ettiniz.
Gördüğüm kadarıyal aynı sorularla karşılıyoruz belki sizin yöntemlerini uyugulayarak biz de kendi sorunlarımız çözeriz.ne dersiniz.

Ayşecim dediğim gibi genelde çocuklarda azıcık deforme olur ayaklarında ve doğru ayakkıbı kullanırsa kendinden düzeliyor.Sizde düzelmiş demekki.Ama yine madem böyle bişeyden şüphelendin bir dr görse en yiy olacak.Biliyoruzki ne hastalık olursa olsun zamanında bulununca iyileşme şansı daa büyüktür.Bu durum da böyle erkenden dr görse en iyiy olur.Biz de gidecez bir sorun var diye değil sadece bana göre erken yaşt bir genel muayene götürmek faydalıdır.Çocuklar illa hastayken dr götürmek çok doğuru bulmuyorum.

Yağmurcum hoşgeldin canım.Seni çok merak ettim hep.Hep aklımdaydın canım.Kaan bebek gelmeden önce de seni çok yoruyordu gerçeği biizmkilerden büyük bir fark yoktu aslında.Ama 2 yaşında bir çocuk için eve yeni bir bebek çok zor kesinlikle.Bence de tek kaan için değil kendin ve eşin için bir profesyonel bi yardımı alın.Biz birçok yanlış davranışlarımız farkında olmuyoruz ve sonra nerde hatta yapıyorum diye düşünüp kalıyoruz.Ama bazen büyük sorunların çözümü çok pasit olabilir.
Eminim 2 yaş sendromu için okumuşsundur.bunu hepimiz yaşıyoruz.Bence bu konuda biraz araştırman gerek.Ayrıca Kaan çok zeki aynı zamanda çok hareketli br çocuk ve onun ihtiyaçlarını karşılamak anne ve babayı çok zorlar.KEndi çocuğumdan görüyorum sürekli bişeyle uğraşmak istiyor ve 1 sn boş kalınca huysuzlamaya başlıyor.
Biliyorum siz eşinle kaan için çok zaman ayrıyorsunuz tv,pc sizde hep kapalıdır buna rağamne kakan ilginizi hep yetersiz buluyor.Bence siizn gözünüzden kaçan bir sorun var.Bu sorun başak sorunları da yaratıyor.Gerçekten prefesyonel bir yardımıyla çok iyi sonuçları alacağınızdan eminim.
Hiç bekletmeyiniz bir yere başvurun.
Bu ara Çapa hastansinde Denver testi yapılıyor.Daha önceden bahsetmiştim.Çocuk gelişimi izleyen bir yöntem.Dr muz orda yaptırabileceğimizi söyledi.

Canım gayat normal bir davranış.Bunları biz de yaşıyoruz.Ne kadar doğru yaptığımız bilemeyecem ama böyle bir durumda Sanberke bağrmıyorum ben.Sakin ama cidid bir ses tonuyla diyer çocuğa acıdınığını söylüyorum.Eğer sorun oyuncak paylaşmama ise bağrmadan ve vurmadan Arkadaşım şu oyuncağı bana veriri misin rica etmesini istiyorum.Genelde karşı taraftaki vermez.Sanberk hemen şikayaet ediyor çocuğu.Bana bakar tam ben de bunu kullanıyorum.Şuan bu oyuncakla çocuk oynuyor biraz oynadıktan sonra verecek şimde sen bunu alabilirsin(başak bir şey göstererek).Ve gösterdiğim şey çok pasit olabilir ama ben çok heycanlı öelikleri saymaya başlıyorum.Genelde bu işe yarıyor.Ama tabiki iantlaşma olayımız da az değil.
Eğer iki çocuk inatlaşıp oyuncağı paylaşmaıyorlarsa o oyuncağı ortanadan kaldırmak en doğrudur bence.Ve kaldırdığım nedeni de ikisine anlatıyorum.Bu şekilde Sanberkte paylaşımda büyük bir ilerleme gözetiyorum.Ama yine o sadece 2 yaşında bugün uyumluyken yarın yine eski davranışları gösteriyor.Payşalamyı örneme hemencik olacak bir şey değil.
Ama sabırlı,hoşgörülü olursak herşey daha kolay atlayabiliriz.

fikriye canım sen neden denver gelişim testi yaptırmak istiyorsun anlamadım bu normal gelişim gösteren çocuklar için değil ki..
doktor gerekli görürse yaptırılan özel bir test ama yaptırmak istersen tabiki sen bilirsin

canım benim dediklerin doğru bunları zaten uyguluyorum ama her zaman işe yarayan bi durum değil :76: paylaşılamayan oyuncaklar konusunda bende kaldırıyorum ve söylüyorumda paylaşarak beraber oynamadıkları için kimsenin oynamamasının en doğru olduğunu egenin bir çok arkadaşı oldu oyun grubu fikri suya düşse de :82: ama içinde çok nazlı yada her istediğini elde etmiş 'şımarık' çocuklarda var onun böyle olmasını istemiyorum ben eğer olmayacak bir şeyse istediği kadar ağlamasına izin veririm yerine getirmem tabi önce nedenini anlatırım ve birde bu dönemde çocuklardan nezaket kurallarını beklemek çok doğru değil canımm oldukça bencil bi dönemdeler ve gelişimleri gereği bundan sonra bu davranış bizden görerek uzmanlar diyorki 2 yaşına kadar çocuklara lütfen yapar mısın gibi cümleler yerine basit emir cümleleri kullanın :KK16:
Canım gayat normal bir davranış.Bunları biz de yaşıyoruz.Ne kadar doğru yaptığımız bilemeyecem ama böyle bir durumda Sanberke bağrmıyorum ben.Sakin ama cidid bir ses tonuyla diyer çocuğa acıdınığını söylüyorum.Eğer sorun oyuncak paylaşmama ise bağrmadan ve vurmadan Arkadaşım şu oyuncağı bana veriri misin rica etmesini istiyorum.Genelde karşı taraftaki vermez.Sanberk hemen şikayaet ediyor çocuğu.Bana bakar tam ben de bunu kullanıyorum.Şuan bu oyuncakla çocuk oynuyor biraz oynadıktan sonra verecek şimde sen bunu alabilirsin(başak bir şey göstererek).Ve gösterdiğim şey çok pasit olabilir ama ben çok heycanlı öelikleri saymaya başlıyorum.Genelde bu işe yarıyor.Ama tabiki iantlaşma olayımız da az değil.
Eğer iki çocuk inatlaşıp oyuncağı paylaşmaıyorlarsa o oyuncağı ortanadan kaldırmak en doğrudur bence.Ve kaldırdığım nedeni de ikisine anlatıyorum.Bu şekilde Sanberkte paylaşımda büyük bir ilerleme gözetiyorum.Ama yine o sadece 2 yaşında bugün uyumluyken yarın yine eski davranışları gösteriyor.Payşalamyı örneme hemencik olacak bir şey değil.
Ama sabırlı,hoşgörülü olursak herşey daha kolay atlayabiliriz.

bütün çocuklarımız pırıl pırıl gençler olacak innşallah maaşalalh kızlar bilinçli annelersiniz:81:
kızlar gördünüzmü 2011 ağustos anneleridegelmişş bizimkilerr büyüdüler maaşallah nası duygulandım ben 20 aralıkta öğrenmiştim bebişimi nası sürpriz olmuştu bana rabbim olmayan herkese tattırsın bu duyguyu bundan daha güzel bi duygu yok gerçekten :21::KK66:

Son düzenleme:
selammm kızlar nasılsınız nasıl bir hafta sonu geçiriyorsunuz
bizim kayınpeder falan geldi yine kalabalık ev eksik olmasınlar tabii ben yine uykusuz ve yorgun :KK50:

Burcu kolay gelsin canım,yorulcan kesin ama bir gün kalkıp evine gidecek.Bide biiz düşün onlarla aynı evde olmak da var:KK5: neyse azıcık sabret geçecek canım.

Denvar testi için avropa ve amerikada normal bir uyugulam.Biz istemdik yani dr Sanberki görünce bize söyledi.Sebebi Sanberkin geri kalması değil birden iki dili konuşması ilgini çekti.Onun için bizden bu testi yapmasını istedi.Yani araştırmalar yapıyorlar ve Sanberk iyi bir örnek olabilir dedi....bakacaz bakalım yılbaşında sonra cevap verceğiz.İlk önce bu testi yapınca neler yapılıyor diye araştırmak istiyorum.Eğer çocuğu strese sokarsak yaptırmasını istemem.Ama bir tarftan ben de merklıyım ne diyecekler.

slm kızlarrrrrr....beni merak etmişsiniz evet eşim geldi perşembe gelicekti sürpriz yaptı çarşamba geldi mutluyuz evde 3 kişi olmak çok güzel çok rahat oluyo....oğlanlar babalarını görünce çok mutlu oldular şimdilik haberler böyle...fikriyecigim ben bu testi çok merak ediyorum eger yaptırırsanda mutlaka ayrıntılarıyla bize anlat...
yağmurcum seni görmek ne güzel inan hep aklımdasın merak ediyordum bebiş uslumu diye allahtan o usluymuş kaan için üzüldüm inşallah bu dönem sizin için çabuk geçer canım

evet canım onlarla beraber yaşamak çook zor tahmin edebiliyorum Allah yardımcın olsun fedakar bir anne ve eşsin sen :KK70:
doktor söylediyse tabiki seçim senin canım nette bu testi bulabilirsin hatta uygulayan doktorlara ulaşıp fikirlerini alabilirsin siz nerede yaptırmayı düşünüyorsunuz

uuuu Allah bozmasın canım benim eşimde 3 ay için yoktu bi ara ve dediğinden erken gelip bana kapının önünden telefon edip kapıyı aç demişti şok olmuştum gecenin bi yarısı bundan sonra hiç ayrılmayın inşallah

fikriye canım sen miydin geçenlerde çocuklar için diş macunu soran
bize eşim getirmişti onu kullanıyoruz burda olduğunu bilmiyordum ama geçen gün bim de gördüm varmış dikkat etmemişim

aynurcum hadi gözünaydın canım.Ne mutlu size en sonunda babnıza kavuştunuz.Daha sonra çocukların tepkilerini da anlatırmısın bize.Ben onları da çok merak ettim.Kim bilir ne kadar mutlular onlar.:)Testi yaptırırsak mutlak aanlatacam canım.

Burcu evet canım diş macunu için ben soruyordum.Sanberk çok tan kullanıyor da markalar için soruyordum.Biizm şimdiya kadar kullandığımız marka nenedet-baby(6ay-' yaş)için.Daha sonra aynı marka 2 yaş sonra kullandık ama Sanberk kan ilacından dişlerde lekelri olduğu için diş macunu değiştirdik.Bu macun zayıf eldi çünkü.ama eğer dişlerde bir sorun yoksa onu tavsiye ederim ben.Şİmdi ise ikitane diş macunu kullanıyoruz bir tane chicconun 12 ay sonra için bide bir tane fransız marka elgydium(2-6 yaş)amam bu macun yütmamasını tavsiye edildiği için günde bir kez kullanıyoruz.Dişlerde lekelr olmasaydı kullanmazdık yani.Yarın diş dokturuna gidecez ona da diş macunlarımız göstrecez artık tavsiyeleri yarın yazarım.

X