Canım gayat normal bir davranış.Bunları biz de yaşıyoruz.Ne kadar doğru yaptığımız bilemeyecem ama böyle bir durumda Sanberke bağrmıyorum ben.Sakin ama cidid bir ses tonuyla diyer çocuğa acıdınığını söylüyorum.Eğer sorun oyuncak paylaşmama ise bağrmadan ve vurmadan Arkadaşım şu oyuncağı bana veriri misin rica etmesini istiyorum.Genelde karşı taraftaki vermez.Sanberk hemen şikayaet ediyor çocuğu.Bana bakar tam ben de bunu kullanıyorum.Şuan bu oyuncakla çocuk oynuyor biraz oynadıktan sonra verecek şimde sen bunu alabilirsin(başak bir şey göstererek).Ve gösterdiğim şey çok pasit olabilir ama ben çok heycanlı öelikleri saymaya başlıyorum.Genelde bu işe yarıyor.Ama tabiki iantlaşma olayımız da az değil.
Eğer iki çocuk inatlaşıp oyuncağı paylaşmaıyorlarsa o oyuncağı ortanadan kaldırmak en doğrudur bence.Ve kaldırdığım nedeni de ikisine anlatıyorum.Bu şekilde Sanberkte paylaşımda büyük bir ilerleme gözetiyorum.Ama yine o sadece 2 yaşında bugün uyumluyken yarın yine eski davranışları gösteriyor.Payşalamyı örneme hemencik olacak bir şey değil.
Ama sabırlı,hoşgörülü olursak herşey daha kolay atlayabiliriz.