2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çiş konusu bana çok zor aşılmaz bir duvar gibi kızlar üçüne öğretmek çok zor olucak birde şu emzik ve biberonu nsl unutturucam onu düşünüyorum.....benimkilerde diş çıkarıyor onur hasta oldu burnu akıyor aman valla şu dişten bıktım tamamen ne zaman kurtulucaz diş çıkartmaktan anlamadım..fatmacım bende asker yolu bekliyor sayılırım canım allah kavuşturur inşallah tez zamanda bizi...burcucum benimkiler park yatakta yatıyorlar bu konuyu daha hiççç düşünmek istemiyorum...çizgi filme gelince gece bahçesini çok seviyorlar tv desen akşam açılıyor sabah kapanıyor...kızlar bu arada ben sapiha paktunanın kitabını aldım daha başlamadım ama inceledim baya gzl kitap ayrıntıları size yazarım byyyy

Ayşegül canım tabiki unutmadık seni.Hadi okulalra kapandı evde hep çocuklalarla zaman nasıl geçiyor?Biz de hep aynı babannemiz kalb amaliyatı geçirdi artık ayklandı ve işe başladı biz tekrar yalnız kaldık evde.Yine sanberk için oyunlar bulmak zorundayım çünkü çook sıkılıyor.
Yatak konusunda biz de küçük alçak yatak almayı düşünüyoruz İKA da çok güzel beyaz ahşaplı bir yatak gördük.Daha doğurusu Sanberk onu beğndi sanki:)Oraya gidince bir sn içinde yatağın içinde girdi gözleri kapatım uyucam dedi:))))))) güldük ama çok da utandım ya herkes bize baktı
Ama şimdi değil şuan ev dolu yer yok birkaç ay sonra babaanemiz kendi evine gidince sanberkin odasi boşaltınca o zamna oğluma oda yapacaz.
Çiş konusunda ayşegül dediğin belki çok doğuru biz çok bahsettik bu konuyu sanırım çocukta bir korku uluştu.Ben de biraz ara verip unutmasını bekleyeceğim.Çünkü Sanberk yere yapacak diye çok korkuyor.
Bide biz de başak ayanlışımız var.Şİmdiya kadar pis dukunmaması gerken şeylere kakak derdik sanırım kaka kakak aynı şey gibi geliyor ona ve kendisi pis bir şey yaptığını düşününce korkmaya başladı.
Onun için şimdi kakak kelimeyi silmeyi düşünüyoruz.
Aynurcum biz de bu dişlerle uğraşıyoruz akşam dr götürdüm kan tahlili yapıldı bişey çıkmadı boğazı biraz kızarık şurup verdi dr.Ama batım antibiotik vermiş.Kendi dr olmadığı için tel arayıp soramadım.Ama bğazı çok kızarık değil dedi dr ne yapsam antibiotiği versemi vermesem mi ?Akşam ve sabah verdim ama bu akşam ne yapsam.Bunun yerine başka bir şey kullanamazmıyım?

kızlar ege altını bağlatmıyor artık nefret ediyor, ağlıyor napcam bilmiyorum çişini de söylemiyor ama 4 saat falan da yapmıyor bazen zorla bağlıyorum bezine yapıyor ya da altına (( geçen gün uyuması için yatağına bıraktım hava çok sıcak olduğu içinde sadece bez bağlamıştım şortu yoktu bi de baktım ki bezini çıkarmış yataktan atmış çıplak popoyla öylece uyumuş canım benim ya ama altı bağlı olmamasına rağmen uykusunda da çişini kaçırmadı

herkeze merhaba
ben ayda yılda bir buraya uğrayan ağustos annelerinden briiyim ama son zamanlarda bir derdim var ve sizin fikirlerinize çokkk ihtiyacım var benim kız 27.8 doğumlu

henüz konuşamıyoruz her kelimeyi biliyor herşeyi anlıyor ama canı istemezse asla söylemiyor mesela kızmm ismin ne senin diyorum duru diyor ama sonra bidaha sorarsan asla söylemiyor anne baba diyebiliyor ama kullanmıyor aba diyor seslenirken herkeze hemde bana babasına hatta erkek çocuklara bile aba diyor anlamsız kelimeler üretiyor tabi ama bu daha çok kızınca bize yapıyor .annecim diyorum doabı açık bıraktık kapatırmısın koşa koşa gidiyor ve kapatıyor ..bu tarz şeylerde alışkanlık yaptı bu güzel tabi kapıları kapatır ışıkların kapatılmasını ister.. vss ama konuşmaması beni üzüyor bunun sebebi tv biliyorum ama bu konuda bişey yapamıyorum ben çalışıyorum bakıcının ilkokula ve liseye giden çocukları var evde onlarda çizgi film maç falan açıyor ne kadar istesede engel olamıyor bakıcı başka odaya geçiyorum diyor ama ne kadar geçsede çocuk çizgi film varken dururmu ayrı odada olsa gidiyor yanlarına calio hastası zaten seyrederken kıpırdamıyo bile onun dışında öle odaklanmıyor tv ye gündüzleri çok sıcak olduğu içinde dışarı çıkaramıyor evde oynuyorlar ama acaba bizde sorunmu var diye düşünüyorum bazen bişey istediğinde meme dışında ııııı ııııııı deyip parmakla işaret ediyor bunu sık yapıyor
siz ne dersiniz ? dr amı gitsek

bez olayına hala beze devam klozet üzerine apart aldım kaka yapacağı zaman zaten yüzünden anlaşılıyor bide koltuk arkasına giriyor hadi kuşum kaka yapalım diye oturtturuyorum yapmıyor oyun oynamaya başlıyo rol yapıyor sözde ıkınıyomuş ama yapamıyormuş gibi bezi takıyorum kaka yapıyor ben üstüne gitmiyorum tabi

çok hareketli biran yerinde durmuyor ya koltuk tepesinde ya bi yerlere tırmanmaya çalışıyor oturup bebekleri yada başka şeyleriyle oynamıyor ya su olacak ona yada park bazen kitaplara alışsın diye yanında kitap okuyorum elimdekini alıyor bana kendi kitaplarını veriyor kitaplarındakileri sorunca hemen gösteriyor hani kuş hani salıncak hani fil hepsini biliyor ama söylemiyor o ayrı

yatağınıda ayırdım yatağın bi tarafını duvara verdim diğer tarafınada geçici olarak sandalye sandakyenin üzerinde ağır bir hurç koydum allahtan bi sorunla karşılaşmadık akşam süt içerek uyuyor beni biraz okşayıp uyuya kalıyor okşamadan asla uyuyamıyor sonra sabah kalkıyor ben tabi işte oluyıorum

bide kefiri çok seviyor günde 0,5 çilekli kefir içiyor o yüzden yoğurdu çok sık vermiyorum

Slm arkadaşlar...uzun zaman oldu yine görüşmyeli nasılsınız keyifler iyiydir umarım...beni soracak olursanız ben çok çok bunalmış durumdayım sıcaklardan gün boyu nerdeyse çıplak dolanıyorum evin içinde geceleri ölüyorum sabaha kadar doğuma daha 4 haftam var ne yapıcam bilmemiyorum...bu arada Kaan dışarı olayını iyice abarttı artık sabahtan çıkıyor nerseyse gece eve giriyor diyebilirim bu arada ne uyku ne yemek gün boyu kendide perişen bizde ...saatlerce geziyor şu sıcakta yindede eve girerken öyle bir yaygara koparıyoki tüm mahalle seyrimize geliyo artık...nasıl düzelicek bilmiyorum babası alıştırdı bu kadar dışarıya şimdide çekiyoruz işte...çiş olayını ben hiç denemedim dr lar genel olarak 2 yaşın erken olduğu görüşünde çocuk alışmış görünse bile bir müddet sonra tekrar yapmaya başlıyomuş hazır olmadığı için...görümcem geldi geçen Avusturyadan ...kendisi orda okul öncesi öğretmeni..1-3 yaş arası çocuklara bakıyo...oda aynı şeyleri söyledi şimdi alıştırırsan hem sen hem çocuk yıpranır dedi...en az 2,5 yaş dedi 3 yaş daha idealmiş aslında..o zaman çocukta sende zorlanmazsın dedi...çocuk şu an organlarını bile tam bilmiyo dedi..bende hiç denemedim zaten eğilip kalkacak halim bile yok zaten seneye bahara artık kısmet olursa....bu arada geçmişi pek okuyamadım hepinizi uzun uzun öpüyorum doğumum 20 ağustos bana dua edin belki bir dahaki girmeme iki erkek canavar annesi olarak girerim beni unutmayın öpüldünüz....

yağmurcum anlıyorum canım seni yazın hamilelik çok zor oluyor allah kolaylık versin canım....demek karnındaki bebişte erkek sende benim yolumdan gidiyorsun üçüncü erkek ne zaman olucak:))şaka şaka allah bunlara ömür ve sağlık versin valla ben kimseye tavsiye etmiyorum 3 çocuk çok zor hele üçüz çoooook zor allah sağlık versin onları çok seviyorum ama çok yoruluyorum onlarla yeterince ilgilenemiyorum ve üzülüyorum... neyseki seninkilerin arasında yaş farkı olucak bebiş birşeyler anlayana kadar kaan büyür süper ikisi bir arada büyür giderler canım..benim oğluşlarımda 21 ağustos doğumlu bu arada isim düşündünüzmü canım isime dikkat et ben isim konusuna çok inanıyorum uysal bir çocuk olması için ona göre isimler seç mesela buraklar hep meraklı ve hareketli olurlarmış çok doğru canım

Yağmurcum sana yardımcı olmadığımı için çök üzülüyorum canım,keşek biraz daha yakın olsaydık da Kaana alıp Sanberk ile ikisini gezdidirdim.Bizimki de sabah 8 de uyanır biz 8.10 parkatız daha kimse yok park bomboş ama biz ordayız.Kahvaltıdansonra tekrar parka gidilir öğlen yemeği içn geliyoruz uyukudan sonra tekrar park,akşam yemeği için geliyoruz sonra yine park saat 21.30 döneriz ancak.
Sana hep gelmek istiyorum ama sen yorgunsun senizaten sahmette sokmek istemiyorum.Artık kısmet ise ikinci oğlun dünyya gelince onu görmeye geliriz.Olurmu.Lütfen kosurama bakma.
Canım hiç de merak etme.Bak bir ay önce arkadaşım ikinci çocuğu oldu ilk 2 yaşında O da çok telaşlıydı iki çocukla nasıl yetişirim diye.ama şimdi sorarsan beklediğim kadar zor değilmiş dedi.Eşi de çok yardımı seven biri değil.Yani herşeyi kendi yapıyor arkadaşım.Ama yine herşeye yetişiyor.Sen de merak etme.Herşey yerine olacak.

Aynurcum canım seni anlıyorum canım.Evde 1 çocuk var ve o kadar yorucu oluyorki.Kaç kez sinir krizleri geçirdim.Bi de 3 kata olursa artık bilmem.Ama sen hep yheterince zaman geçiremiyorum onlarla diyorsun.Canım zaten onlar 3 tane birbirine arkadaşlık ediyor.Sen boş yerde üzülüyorsun

merhaba arkadaslar,
nasilsiniz, oncelikle uaydin icin soyluyorum, ayni dert bizim de problemimiz, Doktora gittik, kesinlikle tv yok dedi, artik tv evde acilmiyor, sanal uyaricilar (tv,pc) hayatimizdan cikti, haftanin uc gunu oyun grubuna yazildik, anca anca kendine geldi cocuk, ama hala konusma yok, konusmaya calistigimizda agliyor nolur bizim icin de dua edin.

Baby tv gibi kanallari cocuk kanali diye masum sanmayin, biz o hatayi yaptik, su an her gun nerdeyse neden seyretmesine izin verdim diye agliyorum, Allahtan daha erken farkettik, ama genede iletisim bozuklugumuz var, zaman icinde gecmesi icin elimizden geleni y
apiyoruz, bilgi isterseniz daha detayli yazarim. ama lutfen tv seyrettirmeyin.

ayy bambam ya yazını okuyunca kötü oldum valla bizdede tv sabah açılıyo akşam kapanıyo napıcaz şimdi ben hergün dışarıda çıkaramıyorum bunları tv en büyük kurtarıcımız ama benimkilerde sadece tek kelimelerdeler hatta eymen hiç konuşmuyor canım ya neler söyledi başka dr. bende eymeni 1 ay sonra gelicekmiş nörologa götürücem çünkü o kardeşlerine göre çok geri geliyor bana birde benimkiler çok zayıf artık ne yedirecegimi sapıttım siz neler yediriyorsunuz kızlar bana yardımcı olun kafayı yiycem yaaa

arkadaşlar biz bulgaristandayız günler çok yoğun geçiyor nette pek giremiyorum.
konu hakkında ben her zamn tv karşıyım.Çocukların önünde kesinlikle tv açılmamak gerk.ama benimki bişey izlemedn yemek yemz.Tek yemek yerken biraz callo,gecebhaçesi izletiyorum.ama daha çok kendi kilerini izletiyorum çükü onlar daha sakin ve daha az yorucudur.Ama yine tv son çarem oluyor.Aynurcum sen biliyorsun ben gündüz hiç tv açmam.Gece de tv açıldı odada oynamsını izin vermiyorum.tabii her zamn kurallara uyumuyor bazen babannesinin yanında oturup tv açılmış odada oluyor ama yine kontrol etmeye çalışıyorum.
Bence de tv çocukların gelişimi engeliyor.Aynurcum sen de tv kapatmaya çalış canım.İlk baştan zor olsada zamnla alışırsınız bu sefer çocuklar zaman geçirmek için yeni oyunları bulur.
Canım her çocuk farklı gelişiyor bide seninki 3 tane dah aküçük doğudular gelişimi biraz daha geç olması normal ama yine kontrol etmek gerk.
Yemke konusunda biz de de azılma far ama köye geldiğimizdenberi biraz dah iştahlı.Sanırm dişler patlayınca iştahı düzeldi.

evt fikriyeciğim bilirim sen tv açmazsın izlemezsin canım......bende 2 gündür çok az açıyorum... itiraf edeyim ama bende tv izlemeyi seviyorum napıyım ben gezmeyi seven çarşı pazar dolaşan bir insan değilim 7 yıl çocugum yoktu bende hep evimde vakit geçirdim.kitap, müzik,tv ile oyalandım hep ama azalttım artık kapatıyorum.... kızlar özellikle eymen makarna,pilav çorba bunları yiyyor eskiden et,falanda yerdi şimdi oda yok şu nutrigen sebze şurubunu alayım eymene dedim ama tokatta bulamadım sizler aldınızmı yada denedinizmi acaba?....gerçi kime yazıyorum ya fikriye yazar yada burcu yaz geldi sene, aslı hala yoksunuz yaaa bizleri unuttunuz kesin siz kimseler girmez oldu neyse bekliyoruz özlemle bakalım bizi ne zaman hatırlıycaksınız eskisi gibi ne zaman paylaşımlarımız olucak

slm arkadaşlar hepinizi özledim konuşacak birilerine ihtiyacım var benimde
konuşmamaktan açılmış konu
şöyle özetleyim benim ablamın oğlu 4 yaşında konuştu götürmedikleri nörolog, tıp fakülteleri kalmadı ablamın nette araştırıp okumadığı yazı da tabi.... söylenilen tek şey sizi anlayıp istediklerinizi yapıyorsa yani işitme problemi yoksa problem yoktur oldu. o zamanlar çalıştığım anaokuluna ısrarla kaydettirelim açılır dememe rağmen ablam konuşamadığı için ezilir diyerek kaydettirmedi ve sonuçta ikna ederek anaokunda uygun yaş grubunda başladı.. sonuç: çok kısa bir zaman sonra çok hızlı bir şekilde konuşmasını geliştirdi evet başlarda biraz problem yaşadı ama çok kısa sürdü öğretmen arkadaşımızında desteğiyle bizi hergün şaşırtarak konuşması ilerledi bu konuda gerçekten tv sakıncalı ama siz konuşmuyor diye o ııı ııı diye bi şey istediği zaman direk yerine getirmeyin istediği şeyin adını düzgün bir şekilde telaffuz ederek yerine getirin ve asla söylemesi için zorlamayın bazen anlamamış gibi yapın tekrar etmesi yada onun adını nasıl telaffuz edeceğine dikkat edin veeee asıl önemlisi sabredin konuşacak sadece bu süreç biraz uzayacak canlarım....

ege de büyüyor sanki daha bi olgunlaştı ayrıca gören herkes ege için yaşından daha olgun olduğunu söylüyor beni üzecek çok fazla şey yapmıyor sadece hep onunla oyun oynayalım istiyor hayır deyip neden hayır dediğimi anlattığım zaman beni anlıyor sanırım ısrar etmiyor fazla yeme problemimiz her zaman var en son 12.400 gr gelmişti ama kendine yetecek kadar yiyor çok az sadece meyve yemiyor ve de meyve suyu içmiyor bir zamanlar çok seviyordu oysa ....

aynurcum ben nutrigenin sebze şurubunu denemedim ama iştahsız olduğu zamanlarda multitabsın balık yağından veriyorum 1 tatlı kaşığı sanki iştahına iyi geldi gibi ondan sonra açılıyor biraz yemesi sana da öneririm ama balık yağını uzun süre kullanmak sakıncalıymış canım o yüzden ben arada sıra veriyorum mesela 2 aydır falan da hiç vermedim sanırım bu yemek yedirmek konusunda hepimize bol sabır diliyorum biz her gün dondurma alıyoruz mesela çok seviyor nondu nondu diyor ona elimizden tutup götürüyor :))) önce hasta olacak diye korkuyordum ama alıştı şimdi sanırım birde haşlanmış süt mısırlara bayılıyor

burcucum merhaba canım
benim de internetim yok artık giremiyorum malesef
onur haşlanmış mısırları çiğnemeden yutuyor kakasında çıkıyor hep sonradan seninki çiğniyor mu
tuvaletini canı isterse söylüyor ,istemezse olduğu yere yapıveriyor bu konuyta daha çözüm bulamadım

evet canım ya bir oğu kakasında çıkıyor maalesef sanırım çiğneyemiyor :))

burcucum içim rahatladı canım o zaman benimkilerin konuşmaması imkansız burak iyide eymene üzülüyorum oda kardeşlerinden özenip konuşmaya başlar inşallahh...bende duymuştum canım balıkyagını çok vermemek lzm zaten ben düzenli veremiyorum iyide oluyor aklıma gelirse ama multitab denememiştim birdahakine ondan alırım canım....evet bende her istedikleri gösterdikleri nesnenin adını söylüyorum birde beni düşündüren bu çocuklar normal kahvalti yapmaz oldu her sabah cocopops yiyyorlar ondan sonra salatalık,meyve suyu,biz kah. yaparken 1-2 lokma falan öğlen yatmadan öncede süt bu çocuklar normak kahvaltı yapmıy caklarmı kızlar ya hep böylemi gidicek artık ne peynir,zeytin,yumurta hiç birini yemez oldular

slm kızlar burdaymışınız çok sevindim....benimkilerde bayılıyor haşlanmış mısıra ama dediğiniz gibi kakasından çıkıyor hep ama onun vitaminini alıylardır bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…