20 yıllık evliliğim biterken...

Eski konularını bilmiyorum üyenin.
Şimdi tek tek de bakmak zor geliyor.
Sürekli mi böyleydi üyenin eşi ?
ezelden
kendi de aldığı bileziklerin çocuklarını gönderdiği özel kursların hesabını yapıyordu
ve biz gönderemediğimiz için onu kıskandığımızı düşünüyordu :ukala:

Vallahi güzel tespit. Kesin bi halt yiyodur.Örneğin Benim enişte. Başka hayatlar, yabancı kadından çocuklar............
Belli seyler.. eskiler yani 60-70 lerde gidenler ya ailesini goturmus ya goturmeyip baska hayatlar yasamis ya da geri donmusler.. yani kim 20-30 yil uzaktan evlilik yurutur.. mumkun degil yani..

Sizin evliliğiniz zaten normal bir evlilik değildi yıllardır.
En son herşey iyi yazdınız kızınızla ilgili açtığınız konuda ama hiç inandırıcı değildi, nitekim de öyle düzelmiş birşey yokmuş ortada. Düzelecek tarafı kalmamıştı çünkü.

Eşinizin yaşadığı ülkede hayatında biri olmama ihtimalini de çok düşük görüyorum. Mümkün değil bir yılda çok az bir süre eşinin yanına gelip, gittiği yerde öylece durması. Sizin bu kısmı da çok önemsediğinizi sanmıyorum. Çünkü umurunuzda olan böyle saçma bir evliliği sürmezdiniz.

Maddi meselelere de hiç şaşırmadım. Adam malesef sizi, kızlarını ailesi olarak görmüyor. Görse kendisine sizden ayrı bir hayat kurmazdi.

Son düzenleme:
Ben eski konularıni bilmiyorum ama adamın aile yapısından, kadının ilk kez olmuş gibi anlattığı olaylara çocuklarının ve kendisinin verdiği tepkilerden vs. bile o kadar belli ki zaten hep böyle oldukları okumaya gerek bile yok.. " Bu çocuklar boş nikahla babadan yoksun büyüyor, noluyor yahu ? " demeden habire doğurup , gelen üç beş dolara tav olup yıllar gecirirsen işte böyle ortada kalırsın. Tencere kapak ayrılığı da gürültülü oluyor böyle. Ne diyelim kısmet, çocuklara yazık başka birşeye üzülmem.
seni yanına almayan sana maaşını bile yalan söyleyen sana böyle davranan adamdan hayır gelmez o koymadan koy kapının önüne dedik
zaten evli gibi değildi ki
senede bir gelen adamla ömrünü çürüttü
şimdi malını alacak beni kapının önüne koyacak diyor
o zamanlar üzülüyordum böyle konulara
şimdi bunca yaşananı insan kendine reva görüyorsa üzülünür mü

Eski konularını bilmiyorum üyenin.
Şimdi tek tek de bakmak zor geliyor.
Sürekli mi böyleydi üyenin eşi ?
diyelim ki adamın 2. bir eşi ve yok ya da annesine/abisine para yollamıyor bile olsa

2006'dan beri ayrı yaşıyorlar
bu normal bir şey mi yahu?
hangi insan kabul eder bunu?

1 sene 3 sene bilemedin bebekler küçüktür doğum vardır hadi 5 sene
insan evli olup senede 1 ay kocasını görmeyi kabul eder mi tam 16 yıl boyunca! kaçak değil mahpus değil.

kadın normal bir kadın olsa ya o işi bırakır gelirsin ya da biz de geliriz derdi, konu sahibi de normal bir insan değil ki...
ben de hatırlıyorum eski konuları..hep dedik bu adamla eninde sonunda boşanacaksın diye. insan az akıllı olur da üstüne bir mal edinirdi hiç olmazsa.

seni yanına almayan sana maaşını bile yalan söyleyen sana böyle davranan adamdan hayır gelmez o koymadan koy kapının önüne dedik
zaten evli gibi değildi ki
senede bir gelen adamla ömrünü çürüttü
şimdi malını alacak beni kapının önüne koyacak diyor
o zamanlar üzülüyordum böyle konulara
şimdi bunca yaşananı insan kendine reva görüyorsa üzülünür mü
Zaten adam yurtdışında kadın burada , 1 ay değil 3 ay değil 20 yıl geçmiş. Böyle evlilik olmaz . Olmayan adamdan da 3 cocuk..

Çevremde de oldu yurt dışına giden adam önceden gidip düzen kurup , daha sonra eşini çocuklarını götürdü , olması gereken budur.

diyelim ki adamın 2. bir eşi ve yok ya da annesine/abisine para yollamıyor bile olsa

insan evli olup senede 1 ay kocasını görmeyi kabul eder mi tam 16 yıl boyunca! kaçak değil mahpus değil.

kadın normal bir kadın olsa ya o işi bırakır gelirsin ya da biz de geliriz derdi, konu sahibi de normal bir insan değil ki...
ben de hatırlıyorum eski konuları..hep dedik bu adamla eninde sonunda boşanacaksın diye. insan az akıllı olur da üstüne bir mal edinirdi hiç olmazsa.
evi bile adamın üstüne yapmış
o ev için koluna sıra sıra bilezikler dizmişti
ben de kıskanmıştım:lülülü:

Valla ben de sizin gibi düşünüyorum bizi neden götürmüyorsun derim , ya gel ya bizi de götür derim . Çünkü böyle evlilik olmaz.

evi bile adamın üstüne yapmış
o ev için koluna sıra sıra bilezikler dizmişti
ben de kıskanmıştım:lülülü:
Şimdi de 500 dolar nafaka alacak. Biz onu da kiskanicaz :-)ama ben ümitliyim, bu adam gerekirse emekli olup 5 kuruş vermese de , bilezikler yanına kar kalır yine konu sahibinin

Zaten adam yurtdışında kadın burada , 1 ay değil 3 ay değil 20 yıl geçmiş. Böyle evlilik olmaz . Olmayan adamdan da 3 cocuk..

Çevremde de oldu yurt dışına giden adam önceden gidip düzen kurup , daha sonra eşini çocuklarını götürdü , olması gereken budur.
o 3.cü için burda ne diller döküldü
oh iyi ki yaptım ne de güzel büyütüyorum özel kurslara okullara gönderiyorum der kendini avuturdu
ama babasız çocuğa kemanın işe yaramayacağını anlatamadık
yalnız keman bana ne koymuş ya hala unutmamışım:işsiz:

Eşiniz çok sevdiğiniz altınları size hediye ederken aslında sizi boşayacağı zaman harcamanız için yatırım yapmış.

Ben sonradan değiştiğini düşünmüyorum, siz hediyelerden dolayı göz yummuş olabilirsiniz bazı şeylere. Adamın resmen orada başka bir hayatı var. Senelerdir sizi oraya nasıl davet etmemiş, buradan bile uyanmanız gerekirdi. Şantiye falan hikaye, kalacak bir sürü yer bulabilirdiniz. Bunu söyleyebilirdiniz.

Oradaki mal mülk için geçmiş olsun ve ben boşanacağınızı düşünmüyorum. Fena kandırılmışsınız.

o 3.cü için burda ne diller döküldü
oh iyi ki yaptım ne de güzel büyütüyorum özel kurslara okullara gönderiyorum der kendini avuturdu
ama babasız çocuğa kemanın işe yaramayacağını anlatamadık
yalnız keman bana ne koymuş ya hala unutmamışım:işsiz:
Yurtdışında amelilik yapan kocasından hediye olarak burma bilezik geldikçe sevinen kadın çocuğuna keman eğitimi aldırıp virtüöz yapacak değildi ya , kimbilir kimden gördü de özendi garibim...

Valla ben de sizin gibi düşünüyorum bizi neden götürmüyorsun derim , ya gel ya bizi de götür derim . Çünkü böyle evlilik olmaz.
her ülkeye aile götürülmüyor
ama en saçma sapan ülkelerde bile şantiyeci olan tanıdıklar çocukları okula gitmiyorken eşlerini götürdü.

ya da anlaşırsın 2 sene iş alırsın, proje bitince 6 ay 1 sene ülkende kalırsın. ülkede iş bağlarsın.

ki bunlar en kötü ihtimaller yani eğer aileni götüremiyorsan ev alıp biraz da birikim yapar dönersin gayet.
dönen nasıl dönüyor bizler nasıl döndük? ki ben evli bile değilim.

bu şekilde evlilik mi olur?

evet 60larda 70lerde durum farklıydı. ama o zamanlar büyük şehire çalışmaya giden bile senede 2 kere gidiyormuş ailesinin yanınına. sene olmuş 2022 ortam başka hayatlar başka insan daha 20lerinde kendine neden böyle bir hayata mecbur eder hiç anlamıyorum.

bir de herkes ya 2. bir kadın olduğunu ya kaçırılan mal olduğunu hesaplayabilir yani az matematik biliyorsa...kadına gelen para da ayda 500 dolar. adam güya bin alıyor da 500 yolluyor. yersen. e bu adam türkiyede de çalışsa koordinatör olarak o parayı zaten alır ki...kadının adama "sen bize 500 dolar için mi bu hayatı yaşatıyorsun" demesi lazımdı senelerdir.

20 yıl gurbet olmaz hadi oldu diyelim bu kadar zahmet çekiliyor ve taş taş üstüne konmuyor paralar hep başka yere yatırım yapılıyor ve 20 yıl boyunca buna ses edilmiyor tuhaf bi durum

Yurtdışında amelilik yapan kocasından hediye olarak burma bilezik geldikçe sevinen kadın çocuğuna keman eğitimi aldırıp virtüöz yapacak değildi ya , kimbilir kimden gördü de özendi garibim...
7000 dolar maaşı varmış.kazakistandaymış eski konularına baktım.karşı komşumda yurtdışında mühendis bu kadar para asla kazanmıyor.hem de 2 dil biliyor ve önemli bir okuldan mezun.ben de amele olacağım bananeeeee.2 yıla kalmaz da ceo olurum orada. :işsiz: :KK45:

X