Cidden evliliğin kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum ama evet şu an hiç mantıklı durmuyor...Rahmetli babam annemi 12 sene beklemiş. Sizi "seven" sizin "sevdiğiniz" neden bekleyemiyor. Bence sizi evliliğe zorlayan duygu sevgi değil aşk. Yani cinselliği yaşadıktan sonra (yeri sevgiyle değişmezse - ki bu kadar kısa süre tanımışlıkla imkansız gibi) hayatınızı zindana çevirecek bir duygu... Uyandığınızda, gözünüze görünecekler:
*derslerinizin zorluğu
* ev işleri
*size yardım etmeyen koca
*mutluluğunuza imkan vermeyen kv/görümce/elti ilişkileri
*kendin ettin kendin buldun diyen aile
*bir de hazır olunmayan gebelik
*takibinde çocuk sorumluluğu...
...
Bu liste daha da uzatılabilir.
Yine de ben yaparım diyorsanız evlenin 20yaşında Üniv.okurken,eşiniz olacak kişinin evlilik öncesi vaatlerine güvenerek.
ama evlilik sadece “bir evde hep birlikte olup, kimseden saklanmamak” değil maalesef.Evet şu an her şey taze olduğu için her şey hoş geliyor gözümüze bir evde hep birlikte olma fikri, kimseden saklanmama fikri...
Boşanıyorum diye açılan konuların hemen hepsini en az 4 yıllık flört dönemi geçirmiş kişiler açıyor yalnız:)Sevgili olmak neden "ahlaksız" birşeymiş gibi görülüyor anlamıyorum. Sevgililik demeyin, görüşmek konuşmak deyin bunun adına ama özellikle bu yaşlarda en az 1 yıl karşınızdaki kişiyi ve ailesini tanımadan nişanlanmaya bile kalkmayın.
Hiç mi örneklerini görmüyorsunuz çevrenizde, bu forumda. Kaç kişi bu yaşında 1 ay tanıştığı kişi ile evlenmiş de çok mutlu olmuş?
İnan güvenim çok fazla. Elhamdülillah ama korkuyorum geçim zor diyorlar evlilik zor diyorlar evet okurken zor ona bir şey demiyorum ama 23 yaşında da yazsam buraya erken diyenler olacak biliyorumCanım nasibinde varsa ailende karşı koyamaz. Ben de 21 yaşında evlendim, ki eşimle uzak şehirdeyik akraba değildik söz olana kadar hatta 2 kere yüzyüze görüşebildik ama içimde hep Bi güven vardı eşime karşı ve ailesi de çok iyiydi. Ben de burada aynı şeklide sormuştum herkes evlenme yaşın küçük tanımıyorsun güvenme falan demişti ama ben hep güvendim ve Allaha şükür yüzüm kara çıkmadı. Yani içinde güven varsa, nasibinde ise olur zaten canım.
Yapabilirsin. Ben yapmıştım eşim için:)Evet en doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum... İstihare mi yapsam diye de düşündüm
Evet ben buna dayanamıyorum, böyle olsun istemiyoruz ikimizde. Flörtle eskitmek istemiyoruz o yüzden bu genç yaşta evliliğe sarıldık.. ayrılmak istemediğimiz içinBoşanıyorum diye açılan konuların hemen hepsini en az 4 yıllık flört dönemi geçirmiş kişiler açıyor yalnız:)
Beni tanıyanlar, hatta annem bile " şimdi versem evlenir " diyor. O olgunluğun olduğunu söylüyorlar ama okulu bırakmamdan korkuyor herkes.Ailenizden hatırı sayılır sözü dinlenir bir kaç kişiyle konuşun. Evliliğe hazır mısınız birbirinize uygun musunuz önce bunları düşünün. Sonra karar verin.
Yaştan ziyade kafa yapısıyla alakalı olduğunu savunurum hep. 30 yaşında evliliğe hazır olmayan da olabilir 20 yaşında evliliği kaldıracak insan da olabilir.
evet yapmalıyım ama aileme bu konuyu açıp açmama konusunda kararsızımYapabilirsin. Ben yapmıştım eşim için:)
Evet ama flörtün evliliğe götürecek olan o hisleri eskittiğini düşünüyorumMesajınızın birinde evlilik olmadığı takdirde konuşmayı kesmek zorundayım gibi bir şey demişsiniz, neden ki? Okul bitmeden ve bu yaşta tabiki evlenmeyin ama , tamamen de iletişimi kesmek zorunda değilsiniz,flört aşamasında hem birbirinizi daha iyi tanırsınız.
İnan güvenim çok fazla. Elhamdülillah ama korkuyorum geçim zor diyorlar evlilik zor diyorlar evet okurken zor ona bir şey demiyorum ama 23 yaşında da yazsam buraya erken diyenler olacak biliyorum
Evlilik, çocuk sahibi olmak, kendi aileni kurmak çok güzel...Cidden evliliğin kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum ama evet şu an hiç mantıklı durmuyor...
Gençliğin vermiş olduğu bir şey bu, bu kadar ters tepki vermenizin sebebini de ben anlamış değilim :)eminim yemekleri yapar eminim evi temizler belki çocukta doğurur nedir bu acele anlamış değilim.
Bilemiyorum tatlım böyle konularda fikrim olmuyor genelde. Bunun içinde mi istihareye yatsanızevet yapmalıyım ama aileme bu konuyu açıp açmama konusunda kararsızım
1 ayda, yirmilerinin başında, daha doğru düzgün tanımadan apar topar evlenip mutsuz olanların çoğunun aile yapısında boşanmak olmadığı için olabilir mi acaba? :)Boşanıyorum diye açılan konuların hemen hepsini en az 4 yıllık flört dönemi geçirmiş kişiler açıyor yalnız:)
Herkes burada lise mezunu olmasına maaşına değindi, rızkı veren Allah ve görüştüğüm insan yıllardır düzenli çalışan biri elhamdülillah benim öyle bir derdim yok. Erken evlilik istemek salaklık gibi görünüyor anlamıyorum ki..Canım herkesin evlilik düşündüğü yaş farklıdır, ben de bu kadar erken evleneceğimi düşünmüyordum ama nasip erken çıktı ve ben eşime güvendiğim için geri çevirmesin. İnan kendi akrabalarım herkes erkenerken dedi hiç dinlemedim, şimdi eşimi övüyorlar
Geçim zor olabilir ama ileride kolaylaşacak diye bir durum yok, çalıştıktan sonra rabbim veriyor rızkını merak etme ve evlilik zor değil evlendiğini kişiye bağlı birazda herkesin evliliği bir değil
Bana ailesine karşı beni asla ezdirmeyeceğini her daim söylüyor ama bunu test edemem kiEvlilik, çocuk sahibi olmak, kendi aileni kurmak çok güzel...
Fakat mutlu bir evlilik, mutlu bir aile, ve içinde mutlulukla cıvıldaşan çocuklar sizin mutluluğunuza bağlı...
Evlilikte kadının mutluluğunu etkileyen (çok kolay olumsuz duygulara sebep olabilecek pek çok) etken var...
Eğer bu etkenlerin hepsi arasında dengeyi kurabilecek olgunlukla değilse insan, işte o zaman o evlilik cehennem gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?