- 14 Nisan 2016
- 2.699
- 1.137
- 133
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mutlu değil misiniz?Ben 16 yasimdan itibaren yemek yapmaya, ev isi yapmaya baslamistim. Ama evlenince bocaladim. Çalışıyordum. Ona ragmen cok buyuk sorunlar yaşadik esimle. Ustelik 2 yillik okudum onun icin 4e tamamlamadim. Hayatimin hatası. Hala da okula baslayamadim 4.5 senelik evliyim
evet o yatırım için benimde çalışmam gerekiyor o yüzden diyoruz ki ben okulu bitireyim o da yavaştan yatırımını yapsın bekarken sonra evlenelim inşallah işim de olunca rahat oluruz ama bakalım
Okuyorum inşallah :) ama her şey evlilik olmadığı gibi her şey okumak da değil dengeyi kurmak lazım çok çok sevdiğiniz bir işiniz olsaydı ama hiç sevmediğiniz bir eşiniz olsaydı ne olacaktı..Once okul. Once okul !!! Ailen hakli guzelim.. 1 aylik sevgili icin okulumu tepeceksin ?
Evlilikle okulu beceren cok az insan var...! 1 aylik insanin lafina kanipta, yok ben yemegi utuyu temizligi yaparim diyene inanma ! Birgunluk is degil !
Ayrica bende okulu evlilik yuzunden birakanlardanim.. tmm esim harika ama ne yazik ki simdi sevmedigim bir isim var ! Okusam bu saaten sonra ne okicam..! Bekar iken tek ders tek makyaj süs püs.. kafayi yormicak seyler dusunurken..
Simdi evli ve cocuklu nasil okurum ?
Birkere evlilik yapinca okumak cok cok cok zor !!!! Benden sana 26 yasindaki bi abla tavsiyesi once oku !!
evet her şey para demek zaten hele bu krizde :)Herkes sana okulu bitir diyor zaten önce sayfalardir. :)
Yoksa hayal oluyor butun bunlar. Oyle yemegi temizligi ben yaparim sen okursun demekle olmuyor. Eşim kendi işlerini gorur genelde ama kahvalti, yemek olayini genelde haftasonlari yapabiliyor. İşten gelip sen evde oturuyorken her aksam mutfak başına gecip, haftasonlarini da temizlikle geciremez yillarca onu unut sen.
Ben yemek yapmasam açip disarda yiyoruz veya disardan yemek soyluyorum haftanin 3-4 gunu, bu da para demek oluyor.
Tabii ki öyle. Şu an o maaşla ev geçindirmek tamamen asgari düzeyde, düşük standartlarda yaşamak ile olur. Ha yaşarlar mı yaşarlar ama işte...Kiralarin herseyin ucuz oldugu kucuk bir sehirdeyse evet gecindirir ama kiralarin vs ucuz oldugu yerlerde maaşlarda ona gore oluyor genelde ve cok yuksek olmuyor 4bini kim veriyormuş ilginc.
Babam buyuk sehirlerden birinde ve 50 yasinda adam 3,500 anca aliyor 20lerin baslarindan beri işci calisma hayatindaymis. Yeri geldi 2-3 kisinin yaptigi isi tek basina yapardi:) Annemde ayni sekilde calisiyor. Yazik acidim adamcagiza, bizimkilere...
Neyse
Kira verecekse ve bu en az 800-1000tl olsa bile gecinir ama dugun, esya borcu, ev gecimi, okul masrafi yaninda yatirim yapmayi filan kaldiracak bir para degil.
Tabii ki öyle. Şu an o maaşla ev geçindirmek tamamen asgari düzeyde, düşük standartlarda yaşamak ile olur. Ha yaşarlar mı yaşarlar ama işte...
O maaşta adam babası karşılamıyorsa zaten düğün yapmaz yapamaz. Düğün borcuna girilmez.
Yani küçük şehirde 3-4 bin maaş alan adam evini döndürür ama başa baş döndürür.
evet daha o var zaten biz evlenelim desek anca bir buçuk iki sene alırgençliğini yaşa gez toz üniversitenin tadını çıkar evlenmek de ne bu yaşta
geri gelmiyor ha bu yaşlar
hayatımı mahvetmek istiyorum ev hanımı olayım diyosan evlen
gençliğimi yaşamadan birsürü sorumluluk alıp hayatımı yaşamadan öleyim diyosan evlen
evlenip de okula devam etmeyeceğinden adım gibi eminim çok nadir erkek karısını okula gönderir şu an lafta kolay da garantisi var mı yok
gerçekten seviyosa beklesin
ayrıca arkadaşn askerliği yok mu daha
Okumuş birinin kotu birine dusecegi anlamina gelmiyor. Ayrica okumus olsam ve esim kotu olsa.. en azindan ayakta durabilecek gucum kapasitem olur.. ama ya senin ? Dusunki okumadin ve esinde kotu cikti.. ne yapacaksin ? 1 aylik cocugu bana taniyyorum deme Allah aski..Okuyorum inşallah :) ama her şey evlilik olmadığı gibi her şey okumak da değil dengeyi kurmak lazım çok çok sevdiğiniz bir işiniz olsaydı ama hiç sevmediğiniz bir eşiniz olsaydı ne olacaktı..
askerlik yokevet daha o var zaten biz evlenelim desek anca bir buçuk iki sene alır
evet haklı babaannen Ben kıyaslamıyorum yani sevdiğim biri ve inşallah bir sıkıntı çıkmazsa ahlaklı gibi de :)Okumuş birinin kotu birine dusecegi anlamina gelmiyor. Ayrica okumus olsam ve esim kotu olsa.. en azindan ayakta durabilecek gucum kapasitem olur.. ama ya senin ? Dusunki okumadin ve esinde kotu cikti.. ne yapacaksin ? 1 aylik cocugu bana taniyyorum deme Allah aski..
Okumak evliyken cok zor.. babaannemin lafi vardi rahmetli: erkek gunduzde iş ister, gecede iş ister
Erkek ev is guc islerinden cabuk bikar. Olsun bu kalsin su kalsin demeye baslar.
Yazacağım şeyi söylemiş zaten. Birde artı olarak ben eve bakarım yemek yaparım demeler.... geç bunları... çevremde evlenen her 3 kişiden 1 i boşanıyor. Sebep ise eşlerin ya aldatması ya tutumsuzluğu.. neyse kısaca gençliğini yaşa... biri gelir biri gidergençliğini yaşa gez toz üniversitenin tadını çıkar evlenmek de ne bu yaşta
geri gelmiyor ha bu yaşlar
hayatımı mahvetmek istiyorum ev hanımı olayım diyosan evlen
gençliğimi yaşamadan birsürü sorumluluk alıp hayatımı yaşamadan öleyim diyosan evlen
evlenip de okula devam etmeyeceğinden adım gibi eminim çok nadir erkek karısını okula gönderir şu an lafta kolay da garantisi var mı yok
gerçekten seviyosa beklesin
ayrıca arkadaşn askerliği yok mu daha
Valla evlilik hazır olma işi bence? Kimisi 30 da kimisi 19 da hazır olur evlenir ama okulu bitirmeden evlenirsen iyi olmaz.... ben çok gördüm okursun,desteklerim diyenleri,hep fos çıktı o vaatler... okulu bitir mesleği al eline ondan sonra evlen... günahla kirletmek istemiyorum demişsinde,iki tane birbirini seven insan el ele tutuştu sarıldı diye de yakmaz Allah insanı ya... sırf günaha girmeyim diye acele eder evlenirsen,gençliğinin günahına girmiş olursun
Gibi yle olmuyor isteevet haklı babaannen Ben kıyaslamıyorum yani sevdiğim biri ve inşallah bir sıkıntı çıkmazsa ahlaklı gibi de :)
Benim okumamı, hatta çok daha iyi bir bölüm okumamı istiyor tekrar hazırlan sınava diyor. Kendisi sürekli okuyan araştıran bir insan. fikirlerimiz denk, o arkadaşlarımda olacak hayat standartları için bana gelecek için olan planlarını anlatıyor. Sinirlendiğimizde ya o ya ben alttan alıyoruz çünkü seviyoruz. Evet bazen kırıcı şeyler oluyor ama her ilişkide olur diye düşünüyorum. Benim üni okumuş olma durumumdan sadece şu sebeple sıkıntı duyuyor ya annem babam beni ona vermezse. Evet o da kararlı bıraksam babamla konuşacak kadar ama bir ay düşün karar ver ben seni beklerim dediSenin kararlı olduğun kadar o da senin için kararlı mı?
Sen üniv.bitirice senin yanında lise mezunu koca olmak ona kendisini nasıl hissettirecek?
Sen bir konuda öneride bulunduğunda, kendisinin daha az okuduğu için ezilmeye çalıştığını düşünecek mi?
Ya da bu gibi kıyaslama duyguları hasıl olduğunda, senin de okulu bitirememiş olma durumun ona kendisini daha iyi hissettirecek mi?
Senin arkadaşların üniv.mezunu birileriyle evlenip, daha yüksek hayat standartlarına sahip olduğunda, sen neler hissedeceksin?
Sen ve o 30lu yaşlarınızdayken eşinin arkadaşlarının senden yaşca daha küçük eşleri olması, onlarla bir araya gelmeniz size nasıl hissettirecek?
Ortak konuştuğunuz mevzularınız, hayata dair (inancınızdan hariç) fikirleriniz denk mi?
İşler ters gittiğinde, onu çok çok sinirlendirdiğinizde, ailesiyle problemler yaşadığınızda, kavga ettiğinizde,... tepkisi ne olacak? Sizin ruhunuzu ya da bedeninizi incitebilir mi?
Bu kadar hızlı aldığınız evlilik kararı, işler terse dönünce hızla alınacak bir boşanma kararına da işaret eder mi?