Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

selamlar kızlar.silvişim takım kaptanı olarak fırça atman gerkecek galiba bize.ben mesela ne zamandır günlük rapor veremiyorum.bir gün yazmadım,2. gün acelem vardı derken unuttum gitti.artık toparlanmamın vakti diyorum başkada bişey demiyorum.çuvaldızı kendime batırdım..off çaok acıdı ya:))))

silvişim hele bi yap bakalım şu detoksu çarşambayı iple çekeceğim bakalım nasıl oldu son durum.benm oğlumda kulak enfeksiyonu geçiriyormuş meğer.bugün doktordaydık.randevusuz acil gitmek zorunda kaldım diye bekledikte bekledik.neyse ilaçları alıp eve geldik.antibiyotiğin teki yere düşüp dökülmez mi?haydaaa akşam olmadan bi daha eczaneye.ilaçta 39 ytl imiş.neyse daha sonra yazdırmak üzere aldık bakalım.bu gece başlayacağız.inşaallah etkisi olur.şimdiden mızmızlık başladı.ben ilaçlarını içirip yatırmam lazım oğluşumu.hepinizi öpüyorum iyi geceler.


p.tesi neler yedim:

sabah :klasik kahvaltı,3-4 ince biber
öğle :yok
akşam :sebzeli tavuk yemeği ve birazda pilav.cacık.
2 lt. kadar su.maalesef spor yok.
 
enfurtu canım oğluna çok geçmiş olsun.umarım çabuk geçer..

ben fırça çekmekten vazgeçtim artık.dileyen dişlediğini yapıyo... kale alınmamaktansa hiçbişey demem daha iyi :)

detoksuma gelince dün ve bugün farkı 800 gr ama bu sadece kilodaki fark yağ farkı varmı diye bakmadım ona yarın bakıcam...
 
merhaba hatunlar,ohh ben yokken resimler paylaşılmış ne ala ben nasıl göreceğim sizi peki hatunlar yönlendirir misiniz beni ?
silviyacığım analiz yazını yeni gördüm.bir ay aradan sonra en iyi kilo vermiş olmamı yaptığım spor şeklini değiştirmeme borçluyum.önceden her gün spor yapar ve genelde aynı şeyleri yapardım ama artık gün aşırı ve farklı sporlar yapıyorum.yazın sıcaklarıda desteklediği için su tüketimimi de arttırdım onunda etkisi var tabiki.önümüzdeki haftaya kadar tatilde aldığım kilo dahil 1 kg verip mezun olmayı planlıyorum
 
selam kızlar.başım çok ağrıyor inanın.annemler burdayken hazır çocuğa bakan biri var diye doktorluk işlerimi hallettim.jinekoloğuma göründüm bugün.smear testi yaptık.sonuçlar p.tesi günü alınacak inşaallah.bi ağrı kesici içtim inşaallah etkisi olur.


silvişim zaten ben senin yazılarından bu vazgeçişini anlamıştım canım.sen takım kaptanı olarak herşeyi yapıyorsun valla.tembel olan bizleriz sanırım.tatildeki arkadaşlarımızda yavaş yavaş dönüyorlar artık eminim toparlanacağız canım.sorumluluklarımızı yerine getireceğiz diye umuyorum:)))oğluma gelince yine saat 2 den 3.30 a kadar uyutmadı bende sabah namazını kaçırdım onun yüzünden(( ha silvişim ramazan için önerilerin var mı tatlım????



mooncum hepimizin adının üstüne tıklarsan özellimize gelmiş olursun.oradan görebilirsin sanırım.ha bide bazılarımızın mesela benm resimlerim için arkadş listeme eklemme lazım seni.sen sayfamı ziyaret et ben seni listeme alayım görürüsün canım tamam mı?

eşim geliyor eve hemen sofrayı kuarayım raporum için yine uğrayacağım.öpüldünüz.
 
salı günü neler yedim:

sabah :kaşarlı tost ve çay
ara :yok
öğle :kuru kuru simit
akşam :sebzeli tavuk yemeği ve pilav
gece :meyve yer uyurum sanırım.2 lt. su spor yok maalesef....
 
günaydın hatunlar,günler sonra yine ben tükanı açtım çok mutluyum kaydirigubbakcemile3 teşekkür ederim enfurtucuğum ilk fırsatta bakacağım.
tatilin ağırlığını üstümden atmak ve ramazana rahat başlamak için bu hafta hafif şeyler tüketiyorum

18,08,2009 günlük beslenme
sabah:klasik kahvaltı
ara:yok
öğle:1 tas mercimek çorbası
semizotu salatası
akşam: 1 tabak fasülye yemeği
ara:2-3 adet kırmızı erik

4 lt ye yakın su tükettim yerimseniben
 
merhaba kızlar... cevaplara geçmeden hemen önce şu %100 detoksunun sonucunu yazayım...

1- günlük tam 2 lt tüketemedim
2- iki gün boyunca hiç extra bişey yememeyye çalışsamda 2. günün sonunda (ablamda yemekteydik yemeklere hiç dokunmadım ama tatlıya gelince sonuç hüsran) 1 top profiterol ve 1 dl güllaç yedim..
3-gün boyunca hiç aç hissetmedim hatta çorbaları içerken aç olmadığım halde içtim çoğunlukla
4-yeteri kadar su içemedim..

ve.. bunlara rağmen 2 gün sonunda fark tam 1000 gr üstelik 800 gr ı yağ!!! şiddetle tavsiye ediyorum.bilirsiniz ben böyle diyetlere karşıyım aslında ama bu gayet mantıklı geldi.
sebep:
1- uygulama süresi 2 gün
2- kahvaltı normal bir şekilde yapılıyo
3- yoğurt ve bakliyat içeirği var kısaca hem protein hem karbonhidrat alımı yapılıyo vücuda.

ben bundan sonra ayda 1 kez bu işi tekrarlamayı düşünüyorum.çünki bağrsaklarımda sevdi bu işi :)))
umarım cuma gününe kadar bu -1000 gr sonucudan olumsuz bi değişme olmaz...



canım yazını senin ağından yazılmış gibi ufak değişikliklerle eklicem analize bilgin olsun.teşekkürler a.s.


enfurtu canım geçmiş olsun.sonuçları bizede yaz..
bu arada ben doktor işimi ramazandan sonraya erteliyorum.düğün dolayısı ile bizim doktor kuzenlerle bir araya gelmiş olduk onlara danıştım durmu endişelenmeme gerek olmadığını söylediler.önce hapı 1 ay kullan sonuçları tekrar kontorl ettir deidler.bende öyle yapıcam en azından 2 farklı tahlil sonucuyla giderim.

enfurtucum ben çok uzun zamandır burdayım motovasyonu sağlamak içn çaba göstermeye çalıştım ama neyi nasıl yapmam gerek bilmiyorum. benimde desteğe ihtiyacım var ama kendimden başka desteğim yok.bu yüzden artık her fikre açığım ama takım için extra bi çabam olmayacak... üsgünüm...

ramazan için öneri sormuşsun.özel bi önerim yok.geçen ramaznada bende dikkat etmediğimdne kilo alarak bitirmiştim ama daha önceki ramaznda 4 kili kadar verebilmiştim.tek yaptığım ise mutlaka yatana kadar 2 lt su tüketmemdi.tabi yemekleride abartmadan yemiştim.üstelik küçük bir porsiyon tatlıda yemiştim hergün..

ramazaan geldi çattı. sıcaklarda zor olucak ama dayanıcaz

artık havalar serinlemeye başladı şekercim.Alalh verir kolaylığını. günler uzun ama 30 gün ne ki gelir geçer.Afrikada hergün aç olanlar naapsın dimi ((
 
haha bende içimden singing, megi ve leah nerelerde acaba diyodum ki aşağıda megiyi görüyorum şuan ..
 
enfurtu geçmiş olsun küçüğüme.
seninde tahlil sonuçların iyi çıkar inşallah.
silvişimde gene çözümler üretmiş.
sana övgüler ...... gene yaşından olgun söylemlerin var. sen bizim için çok gerekli ve önemlisin.tembellik yapan biziz.detoksa sevindim.
 
selam kızlar. nasılsınız?

silvişcim detokla 1 kg. vermene sevindim. Bende bugün başladım. inşallah 1,5-2 veririm :=))

umarım sende iyi bi sonuç alırsın.ben hiç zorlanmadım.hatta birazcık tuz eklense normal zamanda tüketilebilecek bişey olduğunu düşünüyorum.hoşuma gitit yani.
sana en önemli önerim suyu 2-3 lt kadar tüket.ben tüketemedim yoğunluktan. ayrıca önümde binbir iştahla yenen tatlılara dayanamadım sonunda yoksa daha iyi bi sonuç çıkardı diye düşünüyorum.


:kedi:
singingim tavsiye ederim detoksu.bide senin seanslar ne oldu?erteleyebildin mi yoksa devam mı ediyosun?
 
ooo silviş harişkasın yaa. benimde canm çekti çorbalı ayran yada ayranlı çorba ama sadece yarın var. neyse bende ramazandan sonra yaparm artk. bu hafta sonçlar iyi galiba. inşallah ben kilo almamşmdır. neysee yine öptm herkesiii
 
ADAÇAYI YAPRAĞI
Salvia officinalis L. bitkisinin yapraklarıdır. Özellikle Adriatik denizi çevresinde doğal olarak yetişen Adaçayı bitkisinin, günümüzde Arnavutluk, Yunanistan, ıtalya, Fransa, ıngiltere, ve Amerika’da kültürü yapılmaktadır. Cins ismi olan Salvia, Latince salvere (eklemek) kelimesinden gelmektedir. Bu bitki eski Mısırlılar, Yunanlılar ve Romalılar döneminden beri kullanılmaktadır. Eski Mısırlılar bu drogu doğurganlık, bereket, verimlilik amacıyla kullanmakta idiler. Adaçayı yaprakları Anadolu’da uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. Adaçayı, bu geleneksel kullanılışında doğal tonik etkisi nedeniyle tercih edilmektedir.


ALOE VERA
Ülkemizde sarı sabır olarak da bilinir. Güney ve Kuzey Afrika’da kültürü yapılan bir bitkidir. Gövdesi kısa ve odunsu, yaprakları 15-50 cm boyunda, üçgen biçiminde etli ve kenarları sert dişlidir. Sarımsı kırmızı renkli çiçek açar. Bitki dışarıdan cilde sürüldüğünde nemlendirici ve yara iyi edicidir. Bu nedenle kozmetik ürünlerinde sık yer alır. Ağızdan alındığında sindirime yardımcı olur.


BıBERıYE YAPRAĞI
Rosmarinus officinalis L. (Labiatae) türünün kurutulmuş yapraklarıdır. Biberiye 50-100 cm yükseklikte çiçekleri soluk mavi renkli, çalı görünüşünde kışın yapraklarını dökmeyen çok yıllık bir bitkidir. Doğal olarak Akdeniz bölgesinde ve Portekiz’de yetişmektedir. Günümüzde Fransa, Fas, ıspanya, Portekiz, Güney Afrika, Hindistan, Çin, Avustralya, ıngiltere ve Amerika’da kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde Güney Anadolu’da (Tarsus, Adana, ıskenderun) yabani olarak yetişmektedir. Bahçelerde süs bitkisi olarak da yetiştirilir. Biberiye Avrupa’da eski zamanlardan beri tonik ve uyarıcı olarak kullanılmaktadır. Eski Yunanlılar döneminde, hafızayı kuvvetlendirmek ve konsantrasyonu arttırmak amacıyla, bilginlerin başlarına biberiye çelenklerini taktığı söylenmektedir. Biberiyenin antioksidan özelliği bulunmaktadır. Tek başına çok yüksek dozlarda kullanılmamalıdır, çeşitli yan etkilerinin bulunduğu belirtilmektedir.


FESLEĞEN

Ocimum basilicum L. türünün yapraklı ve çiçekli dallarıdır. Bu tür 20-40 cm yükseklikte, beyaz veya pembe çiçekli, bir yıllık ve otsu bir bitkidir. Orijininin Hindistan, Afganistan, Pakistan olduğu düşünülmektedir. Günümüzde tüm dünyada kültürü yapılmakta olup, ülkemizde Güney Anadolu’da yetiştirilmektedir. Fesleğen, çiçekli ve yapraklı dallardan oluşmaktadır. Yapraklar basit, saplı, 2-6 cm uzunlukta, oval biçiminde, kenarları seyrek dişli, özel kokulu ve baharlı lezzetlidir. Tek başına yüksek miktarlarda özellikle hamilelerde kullanılmaması gerekmektedir.


GıNSENG KÖKÜ
Panax ginseng C.A. Meyer türünün kökleridir. Bu tür 100 cm kadar kazık köklü, otsu ve çok yıllık bir bitkidir. Ginseng doğal olarak Kuzey doğu Çin ‘in ormanlarında, Kore’de ve Rusya federasyonunun uzak doğu bölgesinde yetişmektedir. Kültürü Çin, Japonya, Kore ve Rusya’da yapılmaktadır. Çin’in Changbai dağında tek bir yerde hala yabani ginseng doğal olarak yetişmektedir. Ginseng genellikle 4. yılında çiçeklenmeye başlar ve kökleri 4 ile 6 yıl arasında olgunluğa ulaşır. 10 yıldan daha yaşlı kökler ilaç elde etmekte kullanılır. Kökler çatallı ve etlidir. Beyaz ve Kırmızı olarak iki çeşit ginseng kökü bulunmaktadır. Beyaz ginseng, kökün işlenmemiş formudur. Bazı durumlarda daha da beyazlatılıp, kurutulur. Kırmızı ginseng, taze Beyaz ginseng kökü kurutulmadan önce buharda bekletilerek elde edilmektedir.


IHLAMUR ÇıÇEĞı

Tilia türleri 15-40 m bir boya erişebilen ve kışın yaprağını döken, çiçekleri sarımsı beyaz renkli ve hoş kokulu ağaçlardır. 65. enlemin kuzeyine kadar Avrupa boyunca doğal olarak yetişmektedir. Avrupa ve Kuzey Amerika’da kültürü yapılmaktadır. Bu ağaçlar yüz fit uzayabilirler. ıki cinsin çiçekleri toplanmaktadır. Tilia cordata ve T platypus sırasıyla, küçük yapraklı ıhlamur ve büyük yapraklı ıhlamur olarak bilinmektedir. Bu cinsler tanen ve müsilaj içeriklerinden dolayı çiçeklerinden daha lezzetli çay yapılmaktadır. Ihlamur ağacı ülkemizde özellikle Kuzey Anadolu dağlarında yetişmektedir. Çiçek durumları ilkbaharda el ile toplanır ve gölgede kurutulur. Geleneksel olarak ıhlamur çiçeklerinin rahatlatıcı etkisi vardır. Çay olarak gerginlik durumlarından kaynaklanan mide-bağırsak sistemi huzursuzluklarında kullanılmaktadır.


ISIRGAN YAPRAĞI

Isırganın çok yıllık bir bitkidir. Yabani olarak her iki yarıkürede, ılıman bölgelerde yetişmektedir. Ticari olarak toplanılan ısırgan çoğunlukla yabani bitki olarak, Arnavutluk, Bulgaristan, Macaristan, Almanya, eski Sovyetler Birliği ve Yugoslavya topraklarından gelmektedir. Memleketimizde aşağıdaki türlerin yaprakları kullanılmaktadır. U. dioica L. (Büyük ısırgan otu): Çok yıllık, ve otsu bir bitkidir. Yapraklar koyu yeşil renkli, saplı, dişli kenarlı ve yakıcı tüylü yaygın bir türdür. U. urens L. (Küçük ısırgan otu): Bir yıllık, ve otsu bir bitkidir. Boyu 60 cm kadar olabilir. Yapraklar açık yeşil renkli, saplı, dişli kenarlı ve yakıcı tüylüdür. Urtica, Latince bir fiil olan urereden (yakmak) gelmektedir. Bunun nedeni ısırganın yakıcı tüylerinin bulunmasıdır. Tür ismi olan dioica çift genden gelmektedir. Bunun nedeni bitkinin genellikle erkek ve dişi çiçeklerin her ikisine birden sahip olmasıdır. Taze yapraklar deri ile temas edince deride kızartı ve yanma yapar. Potasyum tuzları, organik asitler, vitamin C taşımaktadır. Anadolu’da geniş bir kullanımı bulunan, ısırgan yaprakları, idrar arttırmaya yardımcı olan etkisiyle kullanılmaktadır.


KARANFıL

Eugenia caryophyllata Thunb. türünün kurutulmuş çiçek koncasıdır. Bu tür 20 m yüksekliğinde kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır. Doğal olarak Molluk adalarında yetişmektedir. Günümüzde Tanzanya, Madagaskar ve Brezilya gibi tropikal iklim bölgelerinde kültürü yapılmaktadır. Karanf, 10-17 mm uzunlukta, siyahımtırak renkli, çivi biçiminde bir çiçek tomurcuğudur. Kuvvetli kokulu, yakıcı ve baharlı lezzetlidir. Baharat olarak kullanılır.


KETEN TOHUMU

Linum usitatissium L. türünün olgun tohumlarıdır. Bu tür 30-60 cm kadar yükseklikte, mavi çiçekli ve bir yıllık bir kültür bitkisidir. Keten tohumu, 4-6 mm uzunlukta, yumurta biçiminde, yassı, parlak, kırmızımtrak esmer renkli, kokusuz ve yağlıdır. Keten tohumunun doğal orijininin Mısır olduğuna inanılmaktadır. Mısır mezarlarında, bu bitkiden dokunan kıyafetler bulunmuştur. Tüm dünyada birkaç yüzyıldır kültürü yapıldığı için coğrafi orijini kesin değildir. Keten tohumu Avrupa’ya, Arjantin, Fas, Türkiye, Hindistan ve diğer ülkelerden ticaret yolu ile gelmektedir. Kitabı mukaddesin Çıkış 28 ‘i bölümünde büyük rahip Jewish’in kıyafetinin ketenden yapıldığından bahsedilmektedir. Günümüzde Asya’da, Avrupa’da ve Kuzey Amerika’daki terapotik kullanılışı, Eski Roma ilaçları ve hatta Eski Yunan ve Mısır ilaçlarında kullanıldığı şekliyledir. Pliny the Elder (ca. 23-79 C.E.) keten tohumunun kullanıldığı 30 ilaçtan bahsetmektedir. Bunların içerisinde hafif laksatif, yüzeyel olarak belirli bir bölgedeki inflamasyonu azaltmak için yara lapasının içinde bulunduğundan belirtilmektedir. Günümüz Çin farmakopesinde, halen peklik probleminde ve kaşınan kuru ciltte kullanıldığı belirtilmektedir. Almanya’da keten tohumu laksatif olarak kullanılır. Amerika’da tüketiciler genellikle keten tohumunu sağlıklı yiyecek ve doğal preparat olarak tercih etmektedir. Doktoruna danışmadan, herhangi bir nedenle oluşan bağırsak iltihabı durumunda tek başına kullanılmaması gerekmektedir.


KıMYON MEYVESı

Carum carvi L. türünün olgun meyveleridir. Bu tür 30-100 cm kadar yükseklikte, beyaz veya pembe çiçekli, parçalı yapraklı, çok yıllık ve otsu bir bitkidir. Avrupa’da, Sibirya’da, Himalaya Dağları’nda, Kafkas Dağları’nda, Moğolistan, Fas’ta yetişmektedir. Ülkemizde Doğu Anadolu’nun sulak çayırlarında yabani olarak bulunmaktadır. Kimyon, 4-6 mm uzunlukta, esmer veya parlak sarımsı esmer renkli ve tüysüz tanelerdir. Kuvvetli kokulu ve baharlı lezzetlidir. Hazımsızlık ve karın bölgesinde gaz hissedilen durumlarda kullanılmaktadır.


KıŞNıŞCoriandrum sativum L. (Umbelliferae) türünün kurutulmuş olgun meyveleridir. Bu tür 20-
60 cm yükseklikte, tüysüz, bir yıllık ve otsu bir bitkidir. Bütün bitki özel bir kokuya sahiptir. Akdeniz bölgesinde, Orta ve Doğu Avrupa’da, Doğu Asya’da, Kuzey ve Güney Amerika’da yetişmektedir. Anadolu’da ise doğal olarak yetişmektedir. Kişniş, esmer sarı renkli, küre biçiminde, 2-7 mm çapında, özel kokulu, baharlı, lezzetli meyvelerdir.


KUŞBURNU


R. Canina L. Yabani gül türünden kurutulmuş olgun meyveleridir. Bu tür 1.5 – 3.5 m yükseklikte, dalları sarkık, çalı görünüşünde, dikenli bir ağaççıktır. Çiçekleri beyaz veya pembe renkli olan Kuşburnu, Avrupa’da ve Kuzey Afrika’da doğal olarak yetişmektedir. 1-2.5 cm uzunlukta, yumurtamsı biçimli, turuncu kırmızı veya kırmızı renkli, içinde beyaz renkli, üzeri tüylü, çekirdekler (meyve) bulunan kuşburnu, sonbaharda olgunlaşır ve Anadolu’da yaygındır. C vitamini içeriği ile tercih edilmektedir.


LAVANTA ÇıÇEĞı

Lavandula angustifolia Miller (Syn: L. spica L.) türünün kurutulmuş çiçeğidir. Çiçeklerin tamamen açılmadan önce (tomurcuk halinde) toplanması gerekir. Bu tür 100 cm kadar yükseklikte, çalı görünüşünde, yapraklar gümüşi, çiçekleri ise koyu mor renkli bir bitkidir. Alçak dağlık bölgelerde Akdeniz havzasında doğal olarak yetişmektedir. Fransa, Bulgaristan, ıtalya, ıspanya, Yugoslavya, Hollanda, ıngiltere, Amerika ve Avustralya’da kültürü yapılmaktadır. Lavanta, eski Araplar, Yunanlılar ve Romalılar tarafından antiseptik özellikleri ile kullanılmaktaydı. Cins ismi Latince lavare’den (yıkamak) gelmektedir. Banyolara eklenerek vücudun temizlenmesinde ve canlandırılmasında kullanılmaktaydı. Bakterileri öldürücü özelliği ile hastaneleri ve hasta odalarını dezenfekte etmek amacıyla, Eski ıran, Yunan ve Romalılar tarafından kullanılmaktaydı. Özellikle Tibet’te Makhzan-El- Adwiya, kitabında lavantaya beyin süpürgesi lakabı takılmıştır. Bunun nedeni o dönemde, beyinden kötülüklerin süpürüldüğünün sanılmasıydı. Stres kaynaklı mide huzursuzluklarında kullanılmaktadır. Özellikle dikkat çekici kokusunun rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır.


MELıSA YAPRAĞI

Melissa officinalis L. türünün taze veya kurutulmuş yapraklarıdır. Bu tür 20-150 cm yükseklikte, tüylü, çok yıllık ve otsu bir bitkidir. Yaprakları, basit, saplı, dişli kenarlı; çiçekleri ise beyaz sarımsı veya kırmızımtırak renklidir. Melisa (oğul otu) Doğu Akdeniz ve Batı Asya’da doğal olarak yetişmektedir. Avrupa’da yaygın olarak kültürü yapılmaktadır. Akdeniz bölgesinde bol olarak bulunmaktadır. Yaprak ve gövdedeki tüylerin şekillerine ve cinslerine göre, Türkiye’de 3 alttür saptanmıştır. Bunlardan yalnız subsp. officinalis limon kokulu olup tedavide kullanılır. Melisa Almanya’nın önemli tıbbi ürünlerinden biridir. Cins ismi olan Melisa Yunan kelimesi olan “arı”dan gelmektedir. Bunun nedeni çiçekleriyle arıları etkilemesinden ve Melisadan iyi kalitede bal yapılmasından olabilir. Melisanın şarapta bekletilerek oral ve topikal olarak eski Yunanlılar ve Romalılar tarafından ilaç olarak yaralarda, zehirli ısırıklarda, arı sokmalarında kullanıldığı belirtilmektedir. Melisa sıklıkla, diğer rahatlatıcı ve gaz giderici bitkilerle kombine edilerek kullanılmaktadır. Yatmadan önce tercih edilen bitkilerden biri olan Melisa, genel rahatlatıcı özelliği ile stres kaynaklı uykusuzluk durumlarında ve bu nedenle karşılaşılan mide-bağırsak sistemi şikayetlerinde kullanılmaktadır.


MERCANKÖŞK
Origanum majorana L.(Syn: Majorana hortensis Moench) (Labiatae) türünün kurutulmuş çiçekli dallarıdır. Bu tür 20-80 cm yükseklikte, çalı görünüşünde, yaprakları tüylü, çiçekleri beyaz veya pembe renkli bir bitkidir. Kuru sırtlar, kayalık yerler ve orman açıklıklarında yetişir. Anadolu’da nadir bulunan bir bitkidir. Yalnız Güney Anadolu (Alanya, Anamur, Mersin) da bulunmaktadır. Mercanköşk’ün yaprakları karşılıklı, saplı veya sapsız, 1,5-2 cm uzunlukta, küt uçlu, beyazımtırak tüylü ve kuvvetli kokuludur. Gözde tüylü ve dört köşeli… Çiçekler çok küçük, genellikle beyaz renkli. Anadolu’da 20 kadar Origanum türü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları tedavi amacıyla veya baharat olarak kullanılmaktadır.


NANE YAPRAĞI

Mentha piperita L. türünün gölgede kurutulmuş yapraklarıdır. Bu tür bir kültür bitkisi olup M. aquatica L. (su nanesi) ile M. spicata L. (spearmint) türlerinin bir melezidir. Bu tür 30-90 cm yükseklikte, kuvvetli kokulu, hemen hemen tüysüz, gövde ve dalları genellikle kırmızımtırak, çok yıllık otsu bir bitkidir. Yapraklar dişli kenarlı, üzeri buruşuk, saplı ve koyu yeşil renklidir. Yabani olarak Avrupa ve Kuzey Amerika’da kültürünün dışında dere kenarları boyunca ve nemli boş alanlarda yetişmektedir. Pluto’nun karısı Persephone, Orman perisi Mythicalnymph’i kocasının kollarında yakalayınca Mythicalnymph’i zalimce ayaklarının altında ezer. Pluto da Mythicalnymph’e acıyarak onu tatlı kokulu bir bitkiye dönüştürür. Böylelikle, cins ismi olan Mentha Yunanca Mintha, mythicalnymph isminden gelmektedir. Tür ismi olan piperita Latice piper (biber) kelimesinden gelmektedir. Bunun nedeni aromatik ve acı keskin tadından dolayıdır. Nane yaprakları, Eski Yunan, Roma ve Mısırlılar döneminden beri, ilaç olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde Kuzeybatı ve Batı Anadolu’da bulunur. Tohum vermediği için kökleri ile üretilir.


PAPATYA ÇıÇEĞı

Matricaria chamomilla L. türünün gölgede kurutulmuş çiçek durumlarıdır. Papatya kısa boylu 20-50 cm, çok dallı, yaprakları parçalı, tüysüz, çiçekleri küçük başlar şeklinde, bir yıllık otsu bitkidir. Doğal olarak Güney ve Doğu Avrupa ile Kuzey ve Batı Asya’da yetişmektedir. Ekim yapılmamış bakımsız alanlarda ve kültürünün yapıldığı yerlerde özellikle Avrupa’da yetiştirilmektedir. Buradan Kuzey Asya ve Hindistan’a kadar uzanmaktadır. Macaristan, Yugoslavya, Kuzey ve Doğu Afrika’da özellikle bol miktarda yetişmektedir. Avustralya ve Amerika’nın iklimine alıştırılmaktadır. Türkiye’de yol kenarları ve boş tarlalarda bol miktarda yetişir. Almanya’da kültüründen elde edilen en önemli tıbbi bitki papatyadır. Tıbbi yazıtlarda geçmişten beri papatyaya rastlanmaktadır. Eski Mısır, Yunan ve Roma ilaçlarında kullanılan önemli bir drogtur. ıngilizce ismi Yunanca “chamos” (yer) ve “melos” (elma) kelimelerinden gelmektedir. Bunun nedeni kısa boylu bir bitki olması ve taze çiçeklerinin elma kokusu vermesinden dolayıdır. Bu bitki Hipokrat, Dioskorides, Galen’in yazılı kaynaklarında bulunmaktadır. Geçen 30 yıldaki geniş bilimsel araştırmalar geleneksel kullanılışını onaylamaktadır. 19. yüzyıl boyunca Amerika’nın seçilmiş doktorlarının reçetelerinde özellikle küçük çocukların hastalıklarında papatya önemli bir drog olmuştur. Rahatlatıcı etkisinin bulunduğu belirtilmektedir.


REZENE MEYVESıFoeniculum vulgare Miller türünün olgun meyvesidir. Bu tür 1-1.5 m yükseklikte, sarı çiçekli, yaprakları iplik biçiminde parçalı, çok senelik otsu bir bitkidir. Rezene doğal olarak Akdeniz bölgesinde yetişen günümüzde Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Yunanistan, Türkiye, ıtalya, Fransa, Almanya, Mısır, Hindistan ve Çin’de kültürü yapılan bir bitkidir. Ülkemizde Kuzey Anadolu bölgesinde yabani olarak yetişmektedir. Rezene Almanya’nın en önemli tıbbi bitkilerinden biridir. Ticarette kullanılan Rezene Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Mısır ve Çin’den gelmektedir. Almanya’da ve Amerika’da Rezenenin modern terapotik kullanılışı geleneksel Yunan ilaçlarından özellikle Hipokrat ve Dioscorides tarafından hazırlananlardan temel almaktadır. Hala günümüzde geleneksel Arap ilaçlarında diüretik, baharat ve hazımsızlığı azaltıcı olarak kullanılmaktadır. Orijinal Yunanca cins ismi Marathron, maraino’dan gelmektedir, bunun anlamı ince yetişendir. Şu an geçerli olan cins ismi Foeniculum, Romalılardan gelmektedir. Latince foenum (kuru ot) kelimesinden türemiştir.

Meyveleri hafif hazımsızlık problemlerinde, mide-bağırsak sistemine bağlı huzursuzluk durumlarında, kullanılmaktadır. Rezene meyvesi infüzyonu, özellikle bebek ve çocuklarda gaza bağlı olarak mide- bağırsak sistemindeki krampların hafifletilmesine yardımcı olur.


YABAN MERSıNı

Karadeniz bölgesi dağlarında doğal olarak yetişen 30 cm kadar boyu olan çalımsı bir bitkidir. Yaprakları küçüktür ve kışın dökülür. Koyu kırmızı siyah renkli lezzetli meyveleri vardır. Meyve asitleri içerir. Son zamanlarda yapılan çalışmalarda antioksidan maddeler taşıdığı görülmüştür.


YASEMıN


Güzel kokulu, beyaz çiçekli, tırmanıcı, çok yıllık bir bitkidir. Vatanı Himalaya dağları ve Hindistandır. Akdeniz ve çevresindeki ülkelerde kültürü yapılır. Ülkemizde Alanya civarında yetiştirilir. Hoş kokusundan dolayı yaygın kullanımı vardır. Çay olarak kullanımı sindirime yardımcı olmasındandır.


YEŞıL ÇAY

Yeşil çay siyah çayla aynı bitkiden – Camellia sinensis’den – elde edilmektedir. Farklılık işleme tekniğinden kaynaklanmaktadır. Yeşil çay yaprakları siyah çaya göre çok daha az işlem görmüştür. Yeşil çay bitkisinin yaprakları, taze yeşil rengini kaybetmeden korur. Siyah çay bir parçalanmaya ve oksidasyona maruz kalırken, yeşil çay buharla ısıtılarak enzimlerinin denatüre edilmesi ile bu parçalanmaya ve etkili polifenolik (antioksidan) maddelerinin azalmasına karşın korunmuş olur. Yeşil çay yumuşak içimli ve siyah çaya göre daha az buruktur. Yeşil çayın tadı daha taze, hafif ve aromatiktir. Doğal bir antioksidan kaynağıdır. Yeşil çayın Dünya’ da ve Türkiye’de popülaritesi her geçen gün artmaktadır. Yeşil çay’ın vücut üzerinde olumlu etkilerinin bulunması son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlanmaktadır. Bu olumlu etkinin Yeşil çay içerisinde bulunan ve ANTıOKSıDAN genel ismi verilen maddelerden ileri geldiği düşünülmektedir.


ZENCEFıL KÖKÜ

Zingiber officinale Roscoe türünün kurutulmuş yumrularıdır. Bu tür 100 cm kadar yükseklikte, kamış görünüşünde, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Zencefilin anavatanı Güney Asya’dır. Günümüzde özellikle Çin, Hindistan, Nijerya, Avustralya, Jamaika ve Haiti olmak üzere neredeyse tüm tropikal ve yarı tropikal ülkelerde yaygın olarak yetiştirilmektedir. Eski Sanskrit ve Çin yazıtları ile Yunan, Roma Arap tıp literatürlerinde, Zencefilin antik çağlardan beri ilaç olarak kullanıldığına dair kayıtlar bulunmaktadır. Asyalıların mide ağrısı, ve mide bulantısı tedavisi için binlerce yıldır kurutulmuş zencefili ilaç olarak kullandıkları bilinmektedir. Afrika’da da bu kullanım yaygındır. Almanya’da zencefil ekonomik açıdan önemlidir çünkü büyük ölçüde ithal edilmektedir. Ayurvedik ve geleneksel Çin ilaçlarında bitkisel çay olarak kullanılmakla beraber, lisanslı akupunktur uzmanları ve doğal metotlarla tedavi eden doktorlar tarafından da geniş bir kullanımı vardır.



Bitki çaylarının faydaları. internette gezerken buldum. belki işinize yarar (=
 
Kilo aldırmayan 15 yiyecek

Yumurta: Protein dolu yumurtalar sayesinde kendinizi daha uzun süre tok hissedersiniz. Birçok üniversite tarafından aynı anda 30 obez ve şişman kadın üzerinde uygulanan araştırmada düşük kalorili meyve salatası ve iki dilim tostla beraber sütlü omlet yiyen kadınlar, simitle kahvaltı eden kadınlara göre gelecek 36 saat süresince daha az yemek yedi.

2. Fasulye: Safra kesesinin kasılmasına sebep olan hormon, kolesistokinin’i hiç duymamış olabilirsiniz ancak bu hormon en iyi kilo verdiricilerden birisidir. Bu hazmettirici hormon doğal bir iştah kesicidir. Yüksek lifli fasülyeler ayrıca kolestrolünüzü de düşürür.

3. Salata: Penn Devlet Üniversitesi’nde 42 kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre düşük kalorili salata yiyenler, istedikleri kadar hamur işi yemeleri serbest bırakılsa bile çok az tüketebiliyorlar. Araştırmacılara göre buradaki sır sizi tıka basa yemekten alı koyan salatanın saflık derecesi.

4. Yeşil Çay: Kilo verdirici içerik kafein değil. Kateçin adlı verilen antioksidanlar yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırıyor.

5. Armut: Orta büyüklükteki bir armut sizi tok tutmaya yeter ve artar. Elma tok tutma konusunda ikinci sırada. Her iki meyvede de kan şekeri seviyesini düşüren ve öğün arası abur cubur yemenizi engelleyen pektin lifi var.

6. Çorba: Bir kase tavuk çorbası bir parça tavuk kadar doyurucu ve tok tutucudur. Purdue Üniversitesi’ndeki araştırmacılar en basit çorbanın bile beyindeki açlık hissini tatmin ettiğini ve tokluk hissi verdiğini söylüyor.

7. Yağsız et: Temel animoasitlerden birisi olan ve içerisinde süt ürünleri, balık ve et kadar protein barındıran Lösin, daha az yemenizi sağlar.

8. Zeytin yağı: Ekstra ham zeytin yağı sayesinde orta yaş kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Kalori yakmanıza yardımcı olur.

9. Greyfurt: 2006 senesinde Amerika’da yapılan bir araştırmada her öğünden önce yarım greyfurt yemek ya da günde iç defa greyfurt suyu içmek insanlara 3 ayda 3kilodan fazla kaybettirdi.

10. Tarçın: Öğleden sonra ani şeker düşüşü yaşamamak için kahvaltıda yulaf ezmesinin üzerine tarçın serpmeniz ya da tam tahıllı tostta kullanmanız aynı zamanda insülin artışını da önler.
Günde bir çeyrek çay kaşığı tarçın kan şekerini, kolestrolü düşürür.

11. Sirke: Mükemmel bir tok tutucudur. ısveç’te yapılan bir araştırmaya göre sirkeye batırılmış ekmek yiyen kişiler, normal ekmek yiyen kişilere göre kendilerini daha tok hissetti.

12. Soya peyniri: Doyurmak için çok ufak gözükse de soya peyniri fazlaca iş görüyor. Yemekten önce soya peyniri yerseniz, daha az yiyebilirsiniz.

13. Ceviz: Şişmanlatıcı olsalar da öğünler arası ceviz atıştıran kişiler, diğerlerine göre daha ince oluyor.

14. Yüksek lifli mısır gevreği: Araştırmalar kahvaltıda bir kase yiyerek iştahınızı azaltabileceğinizi gösteriyor.

15. Acı kırmızı biber: Düzenli olarak acı biber yemeniz size kilo kaybettirir. Japonların yaptığı bir araştırmaya göre kahvaltıda normal kahvaltı yiyecekleri yanında kırmızı biber de yiyen kadınlar (örneğin kırmızı biberli omlet) öğle yemeğinde normalden daha az yedi. Sihirli içerik iştah kesici kapsaisin olabilir.
 

şeker canım öncelikle bilgiler içn teşekkürler...

bu arada evet detoks için sadece gün var ama nedne olmasın ki eğer istiyosan günlüğüne dene..
 
hahaha herkese sobeee


silvişte burda enfurtuda.

tamam bakıym yarn deniycemmm bende kilo veriyim dua edin . amiiin
 
İYİ AKŞAMLAR KIZLAAAR.nasılsınız bakalım.ne güzel bilgiler bunlar.teşekkür ederiz şakercim.silviiiş ama sen böle yazınca ben çok utandım çok üzüldüm çook ne bileyim yani.neyse daha iyi olur inşaallah.demek detoks bir kilo verdirdi ha.bende hemen geçmiş sayfalara bakıp not edeyim tarifi.ramazan sonu hemen yapayım bende.
 
hadi bakalım şeker dene sende bir günlük.

çarşamba günü neler yedim:
sabah :sucuklu yumurta 2-3 çatal kadar.
ara :yok
öğle :arkadaştaydık,yeni yaptığı bir poğaça tarifnen yedim.ama harikaydı.mercimekliydi içi
akşam :bulgur pilavı ve salata,ayran
 
günaydınn hatunlar nasılsınız? bilgiler için teşekkürler şekerim cadım.enfurtucuğum çok sağlıksız beslenmişsin be canım yazık bedenide hep karbonhidrat yüklemişsin,ramazan öncesi yağsız ,tuzsuz ve unsuz şeyler tüketmek oruca hazırlıktır.bendenini birden bunlardan uzaklaştırmak da zarar verebilir.inşallah öyle olmamıştır tabii.
19,08,2009 günlük beslenme
sabah:klasik kahvaltı(çavdar ekmekli)
ara:1 adet büyük erik
öğle:1 tabak taze fasülye kavurması
ara: 6-7 adet taze fındık
akşam: 4 kaşık mantarlı tavuk sote
ara:yok

3,5 lt su tükettim,akşam 45 dak. tempolu yürüdüm

herkese kolaylıklar dilerim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…