2. kez evlenenler

Arkadaşlar araniza yeni katıldım ve bir derdim var... 19 yaşındayım ve 5 ay süren bir evliligim oldu. . Ama bosandim kayinvalidem oğlunu sisirip sisirip saldı üzerime şu anki korkum bir daha evlenememek acaba aartık gorucum gelir mi yoksa babam evinde çuruyup gider miyim ne olur yardım edin...
Görücüm gelir mi ne demek ya,sen beğen birilerini senin beğenme hakkını elinden mi aldılar ?
Niye kendinizi halde seçilen domates zannediyorsunuz anlamıyorum ki ben:KK34::KK20::KK51:

benim yaşım geçti değilmi :KK43:
Neden gecsin :)

Ayrica icten ice sana kizdim.
Baba evinde curuyorum demissin. Daha yakin kac basin kac. Buradan gordugum kadariyla cok mantikli hanimhanimcik dusuncelerin var.

Ne curusumesi..

Bir hata yapmissin. Ama hayata surekli ya aynisi olursa ya ayni seyleri yasarsam ya evlenemezsem gibi bakmayin lutfen..

Hayati yasayin yahu..

Varsa kaderinizde kismetinizde biri elbet cikar karsina zaten

Aceleye ne gerek var? Oku calis birseyler yap o zaman baba evinde curumezsin ayrica gorucu beklemek de neymis bu dediklerimi yaparsan esini kendin secebilirsin baba evinde curumek deyimi kizlarimizin kendi secimi okumaya calismaya yok ama kocaya varlar ondan

hayatın anlamını evlenmek zannedenler,koca beklerken çürürler tabii...bir erkek gelip de sizi beğenecek ,nikahı basıp koynuna alacak diye değer mi ömür heba etmeye??
siz önce kendi hayatınızınb kontrolünğ elinize alın da sonra ,siz kendiniz beğenin koca adaylarını olma zmı ?

Neden gecsin :)

Ayrica icten ice sana kizdim.
Baba evinde curuyorum demissin. Daha yakin kac basin kac. Buradan gordugum kadariyla cok mantikli hanimhanimcik dusuncelerin var.

Ne curusumesi..

Bir hata yapmissin. Ama hayata surekli ya aynisi olursa ya ayni seyleri yasarsam ya evlenemezsem gibi bakmayin lutfen..

Hayati yasayin yahu..

Varsa kaderinizde kismetinizde biri elbet cikar karsina zaten

güvenemiyorum kimseye olay tam ciddiye binince arkama bilebakmadan ayaklarım popoma çarpa çarpa kaçıyorum

gelir gibi oldular sonra geri gittiler valla halen bekarım görücünün her türlüsü kabulüm
çünkü kız çocuğu baba evinden çıktıktan sonra tekrar sığamıyor
... ( evet eski rahatlığı bulamadım babam evinde ) inşallah ikimizde bir an önce hayırlı biri ile evleniriz. ..
Sen iyimisin. :KK57:Valla senin yaşındaki ler daha üniversite de okuyo evlenmeyi bırak uzuuuuuun bi müddet düşünmüyorlar bile nasıl bi ailede yada çevrede yetistiysen 19 yaşında evde kalma korkusu sarmış bi evlilik yapmışsın olmamış 2.ye niye acele ediyorsun Çok yanlış dusunuyorsun bu yaşta neden görücü bekliyorsun kendin bul sevgili evlenecegin kişiyi

güvenemiyorum kimseye olay tam ciddiye binince arkama bilebakmadan ayaklarım popoma çarpa çarpa kaçıyorum

Bir insana guven duygusu hemen besleyemeyiz ki zaten..

Bunu zamanla icinde hisseder guvenmek istersin..

Bugun tanistin, yarin evleniyoruz diyemeyecegimize gore ?

Taniya taniya ufak ufak sohbetlere bulusmalarla flort evreleriyle pekistirecegiz ..

Guven duygusuna on yargi bulasirsa yalan olur bu hayaller..

Ne acele bu boyle? Baskı var diye hemen önüne çıkan ilk adamla evlenecek misin? Bırak arkadaş senin yerinde olsam okurdum kocayi sonra düşünürdüm.

Bir insana guven duygusu hemen besleyemeyiz ki zaten..

Bunu zamanla icinde hisseder guvenmek istersin..

Bugun tanistin, yarin evleniyoruz diyemeyecegimize gore ?

Taniya taniya ufak ufak sohbetlere bulusmalarla flort evreleriyle pekistirecegiz ..

Guven duygusuna on yargi bulasirsa yalan olur bu hayaller..
en son eşyalar bile hazırdı bize gelmeye niyetlendiler tanışmaya ben nasıl olsa babam sorun yaratacak diye düşünürken babam buyursun gelsinler dedi.
sonra beni korku sardı aradım adama babam onaylamıyor ben kocayı herzaman bulurum ama anamı babamı birdaha bulamam kusura bakma dedim bitirdim

Ailem yalnız dışarı cikmama bile karşı... ya annemle ya kardesimle. .. hattimida aldılar elimden... çalışıyorum ama babamın çalıştığı şirkette... gözü her an üzerimde. .. el alem ne der diye beni maaf ettiler. ..

en son eşyalar bile hazırdı bize gelmeye niyetlendiler tanışmaya ben nasıl olsa babam sorun yaratacak diye düşünürken babam buyursun gelsinler dedi.
sonra beni korku sardı aradım adama babam onaylamıyor ben kocayı herzaman bulurum ama anamı babamı birdaha bulamam kusura bakma dedim bitirdim

Eski iliskinden kaynakli bir durum iste bu.Atlatmis gibi gorunsende kalmis icinde korkular yasanilanlar vs on yargi olusturmus hep..

Pek takip ettiğim biri olmasa da geçenlerde kısa bir biyografisine denk geldiğim Hande Yener ilk evliliğini 17yaşında yapmış ve sanıyorum boşandıktan sonra tekrar evlenir miyim, görücüm gelir mi düşüncelerine kapılmamış ki şuan onu hepimiz tanıyoruz. Yılmayıp hayallerinin peşinden gitmiş ki belki de şuan istediği hayatı yaşıyor. Sen neden yaşamayasın ki?

Ben hiçbir kızın -özellikle de- okuma çağındaki hiçbir kızın kayınvalide - eş arasında bocalamayı hakettiğini düşünmüyorum. Hayallere ve hedeflere saygı duyarım tabi ki ama henüz 20li yaşlarına bile gelmemiş bir kızın tek hedefi evlenip çocuk bakmak olmamalı bana göre. Evet ilerideki hedefi bu olabilir ama tek hedefi değil.. Aaidiyet duygusu her ne kadar önemli olsa da bunu pekiştirmek için illa bi eş şart değil ki. Senin hayatın bitmiş değil. Silkelen, kendine gel, yapabileceklerinin farkına var.

Biz kadınlar çok güçlüyüz, gerçekten. 21. yy'da bunun aksini idda edebilecek fazla insan da tanımıyorum.

Arkadaşlar araniza yeni katıldım ve bir derdim var... 19 yaşındayım ve 5 ay süren bir evliligim oldu. . Ama bosandim kayinvalidem oğlunu sisirip sisirip saldı üzerime şu anki korkum bir daha evlenememek acaba aartık gorucum gelir mi yoksa babam evinde çuruyup gider miyim ne olur yardım edin...

daha 19 yaşındasınız ne bu umutsuzluk ki bence evlilik işini biraz askıya alın sonra düşünmeye başlayın derim. daha çok gencsiniz

Yazık.. Gencecik bir kız eğitim görmek, iş hayatına atılmak, kendi ayaklarının üzerinde durmak gibi konular yerine "görücüm gelir mi" derdinde. Çocuğunu bir birey olarak yetiştirmekten aciz, baskıcı ailelere yazıklar olsun.:KK12:

Neden egitim almak meslek sahibi olmak degil de koca bulmak derdindesin? Ben 33 yasinda yuksek lisans dusunuyorum, sifirdan farkli bir meslek sahibi olmayi planliyorum sen daha 19 yasinda gorucu beklemekten baska bisey dusunmezsen 2. Yanlis evliligi yapman kacinilmaz.

X