2.Evlilik ve sorunlarım

Hic hayat ettigim gibi olmadi.Burada yazanların evliliği nasıl acaba? Kolay boşan demesi. Kendileri yaşamadığı için zorluğunu bilmiyorlar. Siz kendiniz boşanır mıydınız; hele ki 1 yaşında cocukla?
Evet boşanırdım, insan gibi yaşamak istiyorum çünkü... Huzurla içilen çayın tadı bile başka.

Maaşınızı olduğu gibi eşinize veriyorsunuz ama kendinize bir kıyafet bile almaya kalksanız hakaret işitiyorsunuz. Sizce bunlar normal mi ?
Evli bir kadın çalışmıyor bile olsa, kıyafet gibi zaruri ihtiyaçları eşi tarafından karşılanmalı. Gerçekten maddi açıdan sıkıntılı dönemdir, o zaman tatlı dille bir çözüm üretilebilir. Ancak sizin eşiniz tamamen cimrilikten veya sizi değersiz gördüğünden yapıyor böyle.

Her tatilde kayınvalideye gidiyorsunuz, tatil değilken o da size yatıya geliyor. Bunlarda ciddi problem.

Evliliğe devam edecekseniz, öncelikle maaşınızı vermeyin eşinize. Evin giderleri için belli bir miktar verin, kalanı kalsın.
Kayınvalide problemi çözülsün, öyle her fırsatta karşılıklı kalmalar olmasın.
Eşinizle beraber aile terapisi deneyebilirsiniz, eşinizin küfür - hakaret gibi şeylere son vermesi gerekir.

Helva tarifini isterler ama..
Babamın cenazesinde biri getirdiği tatlıyı iyi kesmediğimden yakınmış. Spatulayı ona monte etmememin tek sebebi beni tutmuş olmalarıdır. Beni tutana yatsın kalksın şükretsin manyak karı.

Hic hayat ettigim gibi olmadi.Burada yazanların evliliği nasıl acaba? Kolay boşan demesi. Kendileri yaşamadığı için zorluğunu bilmiyorlar. Siz kendiniz boşanır mıydınız; hele ki 1 yaşında cocukla?

Evliligim de bir sorun yok. Ama iyi olmasaydi bile kenarda cocuklarimi ve kendimi tekrar is bulana kadar rahat gecinderecek birikimim var. Bu esin kötü olmakla da alakasi yok. Hicbirimizin hayat garantisi yok. Ben yarin ölsem ve esim cocuklarin yaninda kalmak zorunda olsa onlara da birikim. Ama asıl soruna dönmek gerekirse: Eş olarak insan her gün beni biraz daha yok etmeye calisirsa evet bosanirdim. Yarinimizin garantisi yok. Niye her günümü zehir edip cocuklarima travma yükleyeyim? Bize bosan demek kolay geliyorsa size "düzeninizi" bozmamak daha kolay geldigi icin devam ediyorsunuz.

Öküzü koca diye almışsın 2 evliliklerin çoğu riskli , bence ayrılırsan bir daha asla evlenme , erkeğin kahrını çekmek zor belli yaştan sonra uzun müddet yalnız yaşayan kadın için

Hiç bir şey kolay değil.Peki 5yil sonra bozuk bir ruh haliyle yetiştirdiğimiz çocuğunuz ne olacak.Size 2 önerim var.Bosanmak istemiyorsanız lava etmeyecek her şeyi görmezden geleceksiniz.Yoo böyle devam edemez derseniz aile buyuklerini araya sokup sorunu çözmeye çalışın.olmuyorsa ayrılın.bu arada 2 kız çocuğu küçük olan 4 yaşında büyük 8 boşandım.

Hakli kadin, ne diye bi halta yaramayan Adama hizmetcilik ediyosun

Abla kusura bakma da yalniz yasamanin rahatini birakip sen niye aldin bu hodugu koca diye. Elin ekmek tutuyo asil amac zaten evlat sahibi olmak. Damizlik gozuyle bakip salican ipini. Su yastan sonra cekilir mi bu dert

Amannnn bacim nedecen, sinek kadar olsun basinda kocan olsun. Sen birakinca hemen baskasini bulur, millete mi kaptiracan. Hem bundan sonra alacagin Adam daha iyi mi olacak. Sende yiyiver sogan sigir.

Bundan sonra sizin kafada kadinlara anca böyle yorumlar yapicam. Baska bisey duymak istemiyosunuz belli ki. Böyle bisey duyup kendini rahatlatmak istiyorsun o kadar. Belki okuyunca sacmaligi anlarda kendinize gelirsiniz

Öğretmen olduğunuza emin miyiz
Sesini çıkaramayan bir öğretmen gördüklerinde adamlar sırf garanti meslek + maaş kartı + yarım gün çalışma (yani ev işi yapabilecek) + bol tatil (yani kv lere gidebilecek) sebepleriyle şak diye evleniyolar. Sonra yazık gariplerim de seviliyorum zannediyolar…

Yani yazı şeklinden de değildir diye düşündüm ama belli de olmaz, özel hayatlarında başarısız olup okulda iyi olan öğretmenler de var ya
Coook nadir. Ortaokuldayken hangi ogretmenimizin esiyle kavgali oldugunu anlardik tavirlarindan. Malesef isle evi birbirinden ayirmak her insanin harci degil.

Coook nadir. Ortaokuldayken hangi ogretmenimizin esiyle kavgali oldugunu anlardik tavirlarindan. Malesef isle evi birbirinden ayirmak her insanin harci degil.
Evet hiç unutmuyorum ortaokuldayken bir öğretmenimiz bazı günler güneş gözlüğüyle dolaşıyordu en soğuk havalarda dahi. Meğerse eşi tarafından şiddet görüyormuş.

Pasif bir karakteri olduğu için derste de kimseyi susturamazdı. Doğru düzgün ders işlenmiyordu. Çok üzülüyorum bu duruma.

Bilmiyorum nedenini ama öğretmenlerin evliliklerinde sıkıntı oranı daha yüksek sanki .

Bilmiyorum nedenini ama öğretmenlerin evliliklerinde sıkıntı oranı daha yüksek sanki .
Buraya “maaş kartımı eşime verdim” diyen kadınların hepsi öğretmen nedense. Dediğim gibi ben kurt gibi kurnaz olan adamların hep bu meslekteki pasif kadınları seçip istedikleri gibi davrandıklarını düşünüyorum.

Tabii, biraz sağlam psikoloji istiyor. Ben öğretmen olsam “çocuklar noldu bugün biliyor musunuz?” diye ağlardım muhtemelen fkglgllg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…