2.Evlilik ve sorunlarım

Cocukta yapmissin zaten neden bosanmiyorsun bosuna bu adamin yukunu tasiyorsun anlamadim maddi gucu olanda boylesini cekecekse digerleri ne yapsin anneniz bakmaz krese verirsiniz coUm bulmak isteyen bulur sizin niyetiniz yok

Hic hayat ettigim gibi olmadi.Burada yazanların evliliği nasıl acaba? Kolay boşan demesi. Kendileri yaşamadığı için zorluğunu bilmiyorlar. Siz kendiniz boşanır mıydınız; hele ki 1 yaşında cocukla?
kar zarar dengesine göre baya zarardasınız. o yüzden boşan demesi zor olmuyor

Tabii, biraz sağlam psikoloji istiyor. Ben öğretmen olsam “çocuklar noldu bugün biliyor musunuz?” diye ağlardım muhtemelen fkglgllg
Hayat bilgisi dizisinde bir tane kadın beden eğitimi öğretmeni vardı. Ne zaman bir erkek arkadaşından ayrılsa okuldaki tüm erkeklerden gıcık alıp karnelerine 0 veriyodu aklıma o geldi ahdhhxdh

Yorumlarinizi okudum. Bazılarınız çok acımasız yorumlar yapmışlar ve hiçte yapıcı değildi. Ayrıca hakkımı savunmadigimi nereden çıkardınız ? Ben susmuyorum. Gayet net şekilde isteklerimi de söylüyorum. Kaç gündür kavgaliydik ve benim ayrilamayacagimi düşünüyordu. Ama anladı ki ben geri adım atmıyorum. O geri adım attı. Ben kızımı aldim evden gezmelere gittim kaç gündür. Ve annesine de oğlunuza ev tutun dedim. Annesine ben çocuğumun nasıl yetistirecegime kendim karar veririm anneyim dedim. Ayrıca kızım karşısında güçlü anne görmek ister sen de annesin karışmasin kimse dedim yüzüne. Ben kendimi kotu soyletmem dedim. Şimdi affetsem sonra yine devam ederse dedim. Bizi bıraksın dedim. Kesin tavrımı gördüler. Ve maasimdan da yollamayacağım artik dedim. Sen oğlunu dolduramazsin dedim . Yazları da sürekli kalmam dedim. Istemiyorum. Bir kere geliyorum hayata istemedigim şeyi bana zorla yaptıramazsınız dedim. Tavrımı kesin belli ettim. Ya şartlarıma gelir tedavi olur ve bana kötü söz söylemeyi
bırakır ya da kendi yoluna gider. Ben cocugumla güzel huzurlu bir hayat yaşarım dedim. Bakalım yarın babası gelecek. Tavrım kesin yeter.Adam olacak ve haddini bilecek.

Yorumlarinizi okudum. Bazılarınız çok acımasız yorumlar yapmışlar ve hiçte yapıcı değildi. Ayrıca hakkımı savunmadigimi nereden çıkardınız ? Ben susmuyorum. Gayet net şekilde isteklerimi de söylüyorum. Kaç gündür kavgaliydik ve benim ayrilamayacagimi düşünüyordu. Ama anladı ki ben geri adım atmıyorum. O geri adım attı. Ben kızımı aldim evden gezmelere gittim kaç gündür. Ve annesine de oğlunuza ev tutun dedim. Annesine ben çocuğumun nasıl yetistirecegime kendim karar veririm anneyim dedim. Ayrıca kızım karşısında güçlü anne görmek ister sen de annesin karışmasin kimse dedim yüzüne. Ben kendimi kotu soyletmem dedim. Şimdi affetsem sonra yine devam ederse dedim. Bizi bıraksın dedim. Kesin tavrımı gördüler. Ve maasimdan da yollamayacağım artik dedim. Sen oğlunu dolduramazsin dedim . Yazları da sürekli kalmam dedim. Istemiyorum. Bir kere geliyorum hayata istemedigim şeyi bana zorla yaptıramazsınız dedim. Tavrımı kesin belli ettim. Ya şartlarıma gelir tedavi olur ve bana kötü söz söylemeyi
bırakır ya da kendi yoluna gider. Ben cocugumla güzel huzurlu bir hayat yaşarım dedim. Bakalım yarın babası gelecek. Tavrım kesin yeter.Adam olacak ve haddini bilecek.

Afferim Sana, gercekden diyorum. Bu yoldan devam et mutlaka. Kocaman okumus kadinsin, elin ogluna Stress topu olmaya gelmedin bu dünyaya

Kizlar fikirlerinize ihtiyacım var. 2.evliligimi yaptim. Hem yanliz yasamin zorlugu hem bebek istegiyle 39 da evlendim. Bir yil sonra kizim oldu. Bu surede esimle cok sikintili surecler yasadim. Evlendigimde esimin psikolojik sorunlari oldugunu bilmiyordum.Doktora gitmiyor. 3 yillik evliligimde toplasaniz yarim yil kavgasiz gecmistir o da sayemde alttan alarak. Carsida markette durup dururken yavas hareket ettim diye bile bagirir. Yillarca yanliz yasamış ben bisi secmesini bilmiyormusum. Ne bisi alasim geliyor ne onunla disari çıkasım. Alsam ne gerek var. Kendisine bile zor kiyafet alirim hakarekler ve bagrisla zorla. Ot gıbı yaşıyor. Ne bir arkadas edinme cabasi var ne bir sosyal hayat. Surekli evde uyur uyanir telefon basinda bir hayat.Durup dururken bagirir agir hakaretler eder durur. Ben yine alttan alır sakinligimi korurum bu yüzden kaygısız oldu adım. Surekli tehdit eder bosanalim diye belki yuzlerce. Beni kandirdin surukledin memleketine. Degismiyormusum. Dediklerini yapmiyormusum Isik acik unutuyormusum. Kaygisizmisim. Hicbirseyimden memnum degil. Bir bucuk yildir cinsellikte kalmadi. Begenerek severek evlendim ama bana eziyetler edecegini bilemedim. Cok mutsuz kendisi.Disari arkadaşlarımla çıkarım gitmeden laf sokar hayat bana güzelmiş. Mutlu ve keyifli gün geçirmek haram. Yasamak istemiorum yok nefes almak bile yoruyor diyor surekli. Sürekli karamsar. Bir gün iyiyse 3 gün kötü. Cok tembel. Soda sisesini bile copun yanina koyar. Ilk zamanlarda ev alalim dedim yanaşmadi.Esya alalim dedim istemedi. Etmedigi azar kalmadi. 300 500 iken evler ve ikimizde memuruz. Kredi cekebilirdik. Benim bekar esyalarimla yasiyoruz.Simdi evler oldu 3 trilyon bana diyor senin yüzünden sana güvenmedim diyor. Odada yuksek isik yaktigimdan tutun, sogan ve davar eti yememenden dolayi ailesinin yaninda bile soylemedigi azar kalmadi. Ailemi bile arasam sen yigenlerini daha cok sev diye aileme olan duskunlugumu basima kalkiyor. Kendi annesi hergun arar hesap verir ne yedigimize kadar. Ne bir tatil gittik ne bir sinemaya. Elinde bir telefon aksama kadar bitcoin borsada.Birsuru paralar kaybetti 200 bine yakin. Hergun acayip hesap verilen bir kaynanam var. Ogluna cok duskun. Daha yaz tatili ve ara tatil baslar baslamaz ailesinin yanindayiz. 3 ay ailesiyle yasariz. Sikintidan patlarim. Annesi surekli bizi arar. Arada laf sokar. Genel olarak ailesi bana iyi davranır.Ama oglu annesi ne derse ilan olur. Surekli yonlendirmeler yapiyor hergun arayip Gecen gun ogluna tekrar dunyaya gelirsen evlenecegin kisiye sor birsey yemiyorsa kose bucak kac ondan. Lohusa iken annesi sizin evliliginiz yürümez diye bagirdi çağırdı. Kardesim hemsire bebek konusunda yardimci oluyor ariyor mudahele ediyor diye bağırdı cagirdi. Ne bir esli ev gezmelerimiz var ne bir keyifli piknigimiz. Hemen kavga cikarir. Bebegimi emziririm suc olur niye mama vermiyormusum bebegim oksurur suc olur.Bunlari da annesi söyler durur. Surekli baski surekli kavga hakaret. Ve ben15.inde gider maasimi ona aktaririm salak gibi.Kizlar anlayacaginiz eşim bana kötü davranıyor sürekli suçluyor sürekli bağırıyor ve kızımda 1 yaşında onun yanında bile yapıyor. Ailemi üzmek istemiyorum. Anlatmadım hicbirini. Kavgasiz bir evde buyudum annem cok sakin simdi uzulurler zaten 1.evliligimde cok yiprandilar. Milletin gozuyle dul hayatin baskisiyla tekrar yasamayi goze alamiyorum. Hem yanliz yasamin zorluklarini biliyorum. Yanlizligi sevmiyorum. Bir de tek basima kizimi buyutmek cok zor. Annem bakmaz bebegime yogun kendisi. Napmaliyim kizlar? Hassas donemdeyim. Lütfen yapıcı yorumlar yapin
Tek başına kal bu halinden bin kat iyi olur.Sizin talihsizliginiz adam gibi birine düşmeyip evliliğin ne olduğunu anlayamamaniz😑Evlilik bu değil eşler birbirine böyle davranmaz.Her şeyi konuşup eleştirmez.Maasini ona aktarman zaten beni benden aldı.Kendine gel bu adam açık unuttuğun ışık için bile kalbini kırıyor.Adam kumar oynuyor.Lutfen benim taa buradan fark ettigimi eşinin fark etmesiyle seni kullanmasına izin verme.Adam 2.evliligin olduğu için senin bosanamayacagini biliyor ve resmen eziyet ediyor.Bu hareketleri,kelimeleri ona pişman etmelisin.

Bir yaşında çocuğu tek basima nasıl büyütürüm. Annem de bakamaz.Tekim. Ayrıca babasız büyüterek ona haksızlık etmiş olmuyor muyum ?
Boşanmak sizin için bir seçenek değilse konudaki amaç ne?
Eşiniz narsist bir insan. Düzelmez. Can çıkar, huy çıkmaz. 38 yaşından sonra sihirli değnek değecek pamuk gibi bir insan olmayacak. Siz dediği hakaretleri umursamamaya bakın

Karşınızda yapıcı bir adam yok. Siz yapıcı yorum bekleseniz kendi kendinize yapıcı olsanız da faydası yok. Burada @tivoli26 diye bir üye vardı. Sizin geleceğiniz o işte. Aynı sizin eşiniz gibi her tatil köylerine gitmişler bir kere bile tatile gitmemişler. 16 senelik evlilikte bir kere bile.
Sizin de sonunuz bu.
Gençlikte mi yükünüzden kurtulacaksınız yoksa yaşlanınca mı? Sizin için soru bu.

Kusura bakmayın ama hormonlarınız, çocuk istediğiniz, yaşım geçiyor diye evlilik yapmak nedir arkadaş.

O doğurduğunuz çocuklara yazık günah… Böyle bir ailede sorunlu bir babanın elinde çocuk yetişecek.

Evlenmeden önce nerden bileyim psikolojik sorunlu oldugunu diyorsunuz da anlattığınız adam evlenmeden önce de kabak gibi ortadadır ama görmek istememissinizdir.
Çünkü evlenmek mutlaka gerekli, elalem ne der, dedikodu mu yapıyorlar, çocuğum olmalı vs vs.

Simdi de o kadar kaçak dövüşüyorsunuz ki, elalem ne der, tekrar boşandı dedirtmem, tek yaşamanın zorluğu, annem çocuğa bakmaz eeee peki cocuk mutsuz bir evlilikte sorunlu bir babada aman elalem ne der diye köşeye sinmiş bir annenin etrafında mı büyüsün…

Kv niz sizin ikinci evliliğiniz olduğu için yapıcağını 2 kat daha arttırarak yapıyordur, eşinizde aynı şekilde adam bi iki deneme yapmış baktı siz gitmeyeceksiniz iyice iyice yoldan çıkmış.

Bana kendisine kıyafet alırken bağırıp hakaret edecek kocayı mağaza ortasında rezil ederim bu nedir böyle kocanız ruh hastası değil sizi mazluma çevirmiş, getirin mazlumu bana adam sizi kum torbası olarak olarak görüyor. Sinir stres ne varsa hepsini sizin üzerinizde atıyor annesine de aynı şekilde.

Kendiniz icin çocuk yapma bencilliğinde olup, çocuğun hayatını kendi korkaklığınızı bahane ederek mahvedemezsiniz.

Oh ha şöyle. Onların sana ihtiyacı var. Senin onlara değil.

Tek seçenek boşanma ama siz ona yanaşmıyorsunuz. Bir sürü bahane sıralamışsınız. Çekmeye devam etmek sizin tek seçeneğiniz. Neden böyle bir konu açtınız anlamadım.

inş. böyle devam edersiniz.

Kizlar fikirlerinize ihtiyacım var. 2.evliligimi yaptim. Hem yanliz yasamin zorlugu hem bebek istegiyle 39 da evlendim. Bir yil sonra kizim oldu. Bu surede esimle cok sikintili surecler yasadim. Evlendigimde esimin psikolojik sorunlari oldugunu bilmiyordum.Doktora gitmiyor. 3 yillik evliligimde toplasaniz yarim yil kavgasiz gecmistir o da sayemde alttan alarak. Carsida markette durup dururken yavas hareket ettim diye bile bagirir. Yillarca yanliz yasamış ben bisi secmesini bilmiyormusum. Ne bisi alasim geliyor ne onunla disari çıkasım. Alsam ne gerek var. Kendisine bile zor kiyafet alirim hakarekler ve bagrisla zorla. Ot gıbı yaşıyor. Ne bir arkadas edinme cabasi var ne bir sosyal hayat. Surekli evde uyur uyanir telefon basinda bir hayat.Durup dururken bagirir agir hakaretler eder durur. Ben yine alttan alır sakinligimi korurum bu yüzden kaygısız oldu adım. Surekli tehdit eder bosanalim diye belki yuzlerce. Beni kandirdin surukledin memleketine. Degismiyormusum. Dediklerini yapmiyormusum Isik acik unutuyormusum. Kaygisizmisim. Hicbirseyimden memnum degil. Bir bucuk yildir cinsellikte kalmadi. Begenerek severek evlendim ama bana eziyetler edecegini bilemedim. Cok mutsuz kendisi.Disari arkadaşlarımla çıkarım gitmeden laf sokar hayat bana güzelmiş. Mutlu ve keyifli gün geçirmek haram. Yasamak istemiorum yok nefes almak bile yoruyor diyor surekli. Sürekli karamsar. Bir gün iyiyse 3 gün kötü. Cok tembel. Soda sisesini bile copun yanina koyar. Ilk zamanlarda ev alalim dedim yanaşmadi.Esya alalim dedim istemedi. Etmedigi azar kalmadi. 300 500 iken evler ve ikimizde memuruz. Kredi cekebilirdik. Benim bekar esyalarimla yasiyoruz.Simdi evler oldu 3 trilyon bana diyor senin yüzünden sana güvenmedim diyor. Odada yuksek isik yaktigimdan tutun, sogan ve davar eti yememenden dolayi ailesinin yaninda bile soylemedigi azar kalmadi. Ailemi bile arasam sen yigenlerini daha cok sev diye aileme olan duskunlugumu basima kalkiyor. Kendi annesi hergun arar hesap verir ne yedigimize kadar. Ne bir tatil gittik ne bir sinemaya. Elinde bir telefon aksama kadar bitcoin borsada.Birsuru paralar kaybetti 200 bine yakin. Hergun acayip hesap verilen bir kaynanam var. Ogluna cok duskun. Daha yaz tatili ve ara tatil baslar baslamaz ailesinin yanindayiz. 3 ay ailesiyle yasariz. Sikintidan patlarim. Annesi surekli bizi arar. Arada laf sokar. Genel olarak ailesi bana iyi davranır.Ama oglu annesi ne derse ilan olur. Surekli yonlendirmeler yapiyor hergun arayip Gecen gun ogluna tekrar dunyaya gelirsen evlenecegin kisiye sor birsey yemiyorsa kose bucak kac ondan. Lohusa iken annesi sizin evliliginiz yürümez diye bagirdi çağırdı. Kardesim hemsire bebek konusunda yardimci oluyor ariyor mudahele ediyor diye bağırdı cagirdi. Ne bir esli ev gezmelerimiz var ne bir keyifli piknigimiz. Hemen kavga cikarir. Bebegimi emziririm suc olur niye mama vermiyormusum bebegim oksurur suc olur.Bunlari da annesi söyler durur. Surekli baski surekli kavga hakaret. Ve ben15.inde gider maasimi ona aktaririm salak gibi.Kizlar anlayacaginiz eşim bana kötü davranıyor sürekli suçluyor sürekli bağırıyor ve kızımda 1 yaşında onun yanında bile yapıyor. Ailemi üzmek istemiyorum. Anlatmadım hicbirini. Kavgasiz bir evde buyudum annem cok sakin simdi uzulurler zaten 1.evliligimde cok yiprandilar. Milletin gozuyle dul hayatin baskisiyla tekrar yasamayi goze alamiyorum. Hem yanliz yasamin zorluklarini biliyorum. Yanlizligi sevmiyorum. Bir de tek basima kizimi buyutmek cok zor. Annem bakmaz bebegime yogun kendisi. Napmaliyim kizlar? Hassas donemdeyim. Lütfen yapıcı yorumlar yapin
anneni üzmek istemiyorsan hemen olanları anlat kimse evladını sokakta bulmadı o mikrop heriftende kurtul yalnız kalmayım diye seni ruh hastası yapar yada kanser yazık değilmi bebeğine yalnız değilsin bebeğin var işin var bas tekmeyi kurtul yazık değilmi sana bunun içinmi evlendin elin ruh hastasına katlanmak için

Arkadaşım mis gibi garanti işin,gelirin var,kimseye ihtiyacın yok…bi arkadaşım geçen yıl bi çocukla 3.evliliğini bitirdi,üstelik işi gücü de yoktu..şimdi bi cafede çalışıyo,evini tuttu,kızıyla mutlu huzurlu yaşıyo…ne kadar yaşayacağımızın garantisi yokken gençliğini,hayatını böyle bi adam için harcamaya değer mi?

Bence cozum belli. Madem siz alttan alip ses cikarmayinca kavga etmiyorsunuz, madem kiziniz babasiz (!) buyumesin istiyorsunuz, o zaman her seye susacaksiniz. Alttan alacaksiniz. Kavga etmeyeceksiniz. Agam pasam diye pohpohlayacaksiniz ki kavga gurultu olmasin.

Kizinizi boyle sagliksiz bir evde buyutmenin bir bedeli olacak tabii ki, o da bu karari veren siz oldugunuza gore sizin alttan alip ezilmeniz olsun. Alin size eldeki imkanlarla mis gibi cozum.

E valla bunlara ragmen halada maaşını ona verıyorsan suc sende derim

Maaşımı eline saydığım adam bitcoin'de 200 bin lira batırsa bu bile tek başına boşanma sebebi. Ayrıca bir öğretmen için (aslında yazı yazan herkes için geçerli ama ) yazım hatalarınız çok rahatsız edici. 10 kere "yanlız" yazmışsınız ya. Öğretmenler bile böyleyse öğrenciler de doğal olarak doğru düzgün yazı yazamazlar.

Aynısını bende gözlemledim bizim ailede de öğretmen var acayip dengesiz empati yoksunu

X