2.Evlilik ve sorunlarım

Elalem ne deri düşünüyorsanız onlar belki de arkanızdan böyle adamı boşamıyor, kahrını çekiyor, ezik bu falan diyorlardır. En azından ben olsam aynen bunları derdim. Boşanmanın zorluğundan, yalnızlıktan bahsetmişsiniz de bu şekilde yaşamak daha mı iyi yalnızlıktan gerçekten. Çocuğunuzu da düşünmüyorsunuz ayrıca. Düşünseniz böyle bir babayla böyle bir aile ortamında büyümenin ona zarar vereceğini bilip ona göre hareket ederdiniz. Kusura bakmayın ama koca meraklısısınız. Eziyet de etse başımda erkek olsun, yalnız naparım diyorsunuz resmen.

Yalnız yaşamak bu andavalı çekmekten daha mı kötü gerçekten? İşiniz maaşınız varmış. Neden bebeğinize daha güzel bir hayat sunabilmek için plan yapmıyorsunuz. Bebeğiniz bu şekilde daha mı güzel, sağlıklı büyüyecek.

Hic hayat ettigim gibi olmadi.Burada yazanların evliliği nasıl acaba? Kolay boşan demesi. Kendileri yaşamadığı için zorluğunu bilmiyorlar. Siz kendiniz boşanır mıydınız; hele ki 1 yaşında cocukla?
Boşanırdım.
Ben baştan eş ailesinde aylarca kalmazdım.
Bizim de tatillerimiz uzun. Bayramda seyranda gitmeyiz. Yazın bir hafta kışın beş gün kalır döneriz. Daha fazlasını istese de kaynana çekeceğime boşarım.
Kusura bakmayın ama sinek kadar kocam olsun diye ben bu hayatı çekmezdim

İlk boşanmandan sonra ne yaşattılar sana ya üzüldüm gerçekten ben toplumun boşanan kadına baskısına ne diyeyim ki

Diğer yazdıklarınızı da okudum. Az bile yapıyor. Alçak eşeğe semer vuran çok olur derler çok doğru. Siz bu kafada devam edin. Çocuk da böyle saçma sapan bir şeyi evlilik diye görsün ileride gitsin benzerini yaşasın.
Ablam kızı 6 yaşındayken boşandı. Bu sene tıp kazandı çok akıllı tatlı bir kızı var. Kocasızlıktan da ölmedi merak etmeyin.
Bir de herkesin evliliği nasıl demişsiniz. İnanın çoğu kadın sizin yaşadığınızın binde birinde boşar. Kocanın size ne gibi bir faydası var da vazgeçmiyorsunuz. Sohbet yok, gezme tozma tatil yok. Neymiş evlilik kocaymış. Koca yok ki evlilik olsun.
kendi adıma evliliğime bakarsam sizinkinden apayrı bir şey çıkıyor. Yazları iki ayımız olduğu halde en fazla bir hafta gider geliriz. Haftada bir arar annesini iyi misiniz der kapar. Yönlendirmelerine asla müsade etmez. Çekirdek aile her haftasonu gezeriz tatile gideriz.
Dediğim gibi ben koca yazımı kayınvalidemle geçireceğime boşarım.
Allah akıl fikir versin size. Çocuğunuza da sabır versin. Böyle pasif bir anneyle nasıl bir rol model alıyor yazık.

Yani kendiniz yazmışsınız salak gibi paramı da ona aktarıyorum diye.
Kendi paranız ile kendinize işkenceci tutmuşsunuz ne diyebilirim ki?

kızınıza böyle bir aile hayatını reva görüyorsanız ??!
Kendi adıma her yaz tatile gitmeden babaannemle gergin annemle kavgacı babamla yaşayacağıma, boşanmış annemle gider tatilimi yaparım. Annemle tek yaşayacağım hayatı tercih ederim. Kendi cesaretsizliklerine kılıf yapıyorlar ama çocuklar da sorsan bu hayatı istemez.

Nasıl yapıcı yorumlar mesela, sabredin değişir geçecek gibi mi? Kendinize layık gördüğünüz bu hayatsa sabredin. Ama sadece çocuk var diye saçma sapan değer görmediğiniz, hakaretin biri bin para olan evliliğinizi sürdürmeniz saçma. Çalışan ayakları üstünde duran biriyken, hasta olup tedaviye bile yanaşmayan eşinizi niye çekiyorsunuz. Gönüllü rehabilitasyon merkezi gibi olmuşsunuz, hakaretleri, boşanalım tehditlerini sineye çekerek. Böyle bir ortamda büyüyecek çocuğuma ve kendime olan saygımdan dolayı acil boşanırdım.

Ne güzel yazmışsınız. Benim annem de ben 6 yaşında iken boşandı. Üstelik ona sahip çıkacak ailesi bile yoktu. Sadece çalışıyordu onun maaşı vardı ama beni çok güzel yetiştirdi. Yokluk göstermedi. Yeri geldi birlikte gezdik tatil yaptık. Şimdi benim çok güzel mesleğim gelirim var birlikte geziyoruz tozuyoruz yine. Bunları gördükçe helal olsun diyorum anneme. O babanın evinde kalsaydık böyle bir geleceğim olamazdı.

Allah yardımcınız olsun. Sizce yalnızlık mı daha zor böyle bir evlilik mi? Cevabı ve kararı en nihayetinde siz vereceksiniz.
Eşinizin ruh hali ve size yansıyan davranışları konusunda kesinlikle terapi görmesi gerekiyor.
Sizin çabalarınızla düzelecek bir durum değil. Boşa kürek çekersiniz, maddi manevi yorulursunuz.
Bebeğinizin daha sağlıklı bir ortamda büyümesi adına böyle bir şey düşündüğünüzü, çift terapisi alabileceğinizi teklif edebilirsiniz. Sen sorunlusun terapiye git tedavi ol gibi değil de bebek üzerinden ikinizin de dahil olacağı bir terapi teklif edebilirsiniz diye düşünüyorum. Nasıl kabul ettirebileceğinizi siz bilirsiniz. Belki annesi vesilesiyle belki bebek bahanesiyle.

1- boşan
2- boşan
3- boşan
böyle hayat mı geçer. bu ne be!

Daha çok gençsin.
Biraz cesaret ya, bu kadar cesaretsiz gördükçe hem dee ekonomik özgürlüğü olan bir kadını çok çok üzülüyorum.
Çok daha iyilerine layıksın

Siz olsanız naparsiniz. Tek başınıza büyütebilir misiniz ?
Pısırıklığınız içimi baydı. Boşanan nasıl boşanıyor? Tek başına çocuk büyütmek yaşadığınız hayat kadar zor değil emin olun. Öğretmen halinizle kendinize bunları reva görüyorsanız biz ne desek boş. Çocuğum için hikayelerini de bir kenara bırakın. Siz kendiniz için boşanmak istemiyorsunuz.

Konuyu taM okumadım da, anne olmak için evlenmişsiniz. AnNe de olmuşsunuz. Tamam boşanın ve anneliginizin keyfini çıkarın. Yalniz yaşamak efsane bir şey. Kafanızı dinlersniz

Kizinizi düsünüyorsaniz asıl toksik insanlardan ve ortamlardan kacmaniz lazim. En büyük zarari o görücek

Sunu da eklemek ister: Siz ömür boyu bu herifi cekseniz ve ondan sonra ölüp gitseniz kimse mezariniza "iyi cekti" madalyasi takmayacak. Bugün korktugunuz elalem helvaniz sogumadan unutacak sizi
Cenazesinde cayır cayır dedikodu yapacak, o helvayı afiyetle yiyecek, bir de karton bardağı beğenmeyecek o elalem, neymiş kolaya kaçmak oluyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…