- 9 Kasım 2022
- 218
- 891
- 23
-
- Konu Sahibi carpediem33
Boşanırdım.Hic hayat ettigim gibi olmadi.Burada yazanların evliliği nasıl acaba? Kolay boşan demesi. Kendileri yaşamadığı için zorluğunu bilmiyorlar. Siz kendiniz boşanır mıydınız; hele ki 1 yaşında cocukla?
Yani kendiniz yazmışsınız salak gibi paramı da ona aktarıyorum diye.Kizlar fikirlerinize ihtiyacım var. 2.evliligimi yaptim. Hem yanliz yasamin zorlugu hem bebek istegiyle 39 da evlendim. Bir yil sonra kizim oldu. Bu surede esimle cok sikintili surecler yasadim. Evlendigimde esimin psikolojik sorunlari oldugunu bilmiyordum.Doktora gitmiyor. 3 yillik evliligimde toplasaniz yarim yil kavgasiz gecmistir o da sayemde alttan alarak. Carsida markette durup dururken yavas hareket ettim diye bile bagirir. Yillarca yanliz yasamış ben bisi secmesini bilmiyormusum. Ne bisi alasim geliyor ne onunla disari çıkasım. Alsam ne gerek var. Kendisine bile zor kiyafet alirim hakarekler ve bagrisla zorla. Ot gıbı yaşıyor. Ne bir arkadas edinme cabasi var ne bir sosyal hayat. Surekli evde uyur uyanir telefon basinda bir hayat.Durup dururken bagirir agir hakaretler eder durur. Ben yine alttan alır sakinligimi korurum bu yüzden kaygısız oldu adım. Surekli tehdit eder bosanalim diye belki yuzlerce. Beni kandirdin surukledin memleketine. Degismiyormusum. Dediklerini yapmiyormusum Isik acik unutuyormusum. Kaygisizmisim. Hicbirseyimden memnum degil. Bir bucuk yildir cinsellikte kalmadi. Begenerek severek evlendim ama bana eziyetler edecegini bilemedim. Cok mutsuz kendisi.Disari arkadaşlarımla çıkarım gitmeden laf sokar hayat bana güzelmiş. Mutlu ve keyifli gün geçirmek haram. Yasamak istemiorum yok nefes almak bile yoruyor diyor surekli. Sürekli karamsar. Bir gün iyiyse 3 gün kötü. Cok tembel. Soda sisesini bile copun yanina koyar. Ilk zamanlarda ev alalim dedim yanaşmadi.Esya alalim dedim istemedi. Etmedigi azar kalmadi. 300 500 iken evler ve ikimizde memuruz. Kredi cekebilirdik. Benim bekar esyalarimla yasiyoruz.Simdi evler oldu 3 trilyon bana diyor senin yüzünden sana güvenmedim diyor. Odada yuksek isik yaktigimdan tutun, sogan ve davar eti yememenden dolayi ailesinin yaninda bile soylemedigi azar kalmadi. Ailemi bile arasam sen yigenlerini daha cok sev diye aileme olan duskunlugumu basima kalkiyor. Kendi annesi hergun arar hesap verir ne yedigimize kadar. Ne bir tatil gittik ne bir sinemaya. Elinde bir telefon aksama kadar bitcoin borsada.Birsuru paralar kaybetti 200 bine yakin. Hergun acayip hesap verilen bir kaynanam var. Ogluna cok duskun. Daha yaz tatili ve ara tatil baslar baslamaz ailesinin yanindayiz. 3 ay ailesiyle yasariz. Sikintidan patlarim. Annesi surekli bizi arar. Arada laf sokar. Genel olarak ailesi bana iyi davranır.Ama oglu annesi ne derse ilan olur. Surekli yonlendirmeler yapiyor hergun arayip Gecen gun ogluna tekrar dunyaya gelirsen evlenecegin kisiye sor birsey yemiyorsa kose bucak kac ondan. Lohusa iken annesi sizin evliliginiz yürümez diye bagirdi çağırdı. Kardesim hemsire bebek konusunda yardimci oluyor ariyor mudahele ediyor diye bağırdı cagirdi. Ne bir esli ev gezmelerimiz var ne bir keyifli piknigimiz. Hemen kavga cikarir. Bebegimi emziririm suc olur niye mama vermiyormusum bebegim oksurur suc olur.Bunlari da annesi söyler durur. Surekli baski surekli kavga hakaret. Ve ben15.inde gider maasimi ona aktaririm salak gibi.Kizlar anlayacaginiz eşim bana kötü davranıyor sürekli suçluyor sürekli bağırıyor ve kızımda 1 yaşında onun yanında bile yapıyor. Ailemi üzmek istemiyorum. Anlatmadım hicbirini. Kavgasiz bir evde buyudum annem cok sakin simdi uzulurler zaten 1.evliligimde cok yiprandilar. Milletin gozuyle dul hayatin baskisiyla tekrar yasamayi goze alamiyorum. Hem yanliz yasamin zorluklarini biliyorum. Yanlizligi sevmiyorum. Bir de tek basima kizimi buyutmek cok zor. Annem bakmaz bebegime yogun kendisi. Napmaliyim kizlar? Hassas donemdeyim. Lütfen yapıcı yorumlar yapin
kızınıza böyle bir aile hayatını reva görüyorsanız ??!Zor bir hayatım olmadi aslında. Rahatım iyiydi. Şimdi kızımı babasız büyütmeye hakkım var mi diye sorguluyorum.
Kendi adıma her yaz tatile gitmeden babaannemle gergin annemle kavgacı babamla yaşayacağıma, boşanmış annemle gider tatilimi yaparım. Annemle tek yaşayacağım hayatı tercih ederim. Kendi cesaretsizliklerine kılıf yapıyorlar ama çocuklar da sorsan bu hayatı istemez.kızınıza böyle bir aile hayatını reva görüyorsanız ??!
Yarım gün çocuğa bakıyor dedi de bi koptum orda. Yarım gün kreş parası olur verdiği nafaka, gül gibi.
Kizlar fikirlerinize ihtiyacım var. 2.evliligimi yaptim. Hem yanliz yasamin zorlugu hem bebek istegiyle 39 da evlendim. Bir yil sonra kizim oldu. Bu surede esimle cok sikintili surecler yasadim. Evlendigimde esimin psikolojik sorunlari oldugunu bilmiyordum.Doktora gitmiyor. 3 yillik evliligimde toplasaniz yarim yil kavgasiz gecmistir o da sayemde alttan alarak. Carsida markette durup dururken yavas hareket ettim diye bile bagirir. Yillarca yanliz yasamış ben bisi secmesini bilmiyormusum. Ne bisi alasim geliyor ne onunla disari çıkasım. Alsam ne gerek var. Kendisine bile zor kiyafet alirim hakarekler ve bagrisla zorla. Ot gıbı yaşıyor. Ne bir arkadas edinme cabasi var ne bir sosyal hayat. Surekli evde uyur uyanir telefon basinda bir hayat.Durup dururken bagirir agir hakaretler eder durur. Ben yine alttan alır sakinligimi korurum bu yüzden kaygısız oldu adım. Surekli tehdit eder bosanalim diye belki yuzlerce. Beni kandirdin surukledin memleketine. Degismiyormusum. Dediklerini yapmiyormusum Isik acik unutuyormusum. Kaygisizmisim. Hicbirseyimden memnum degil. Bir bucuk yildir cinsellikte kalmadi. Begenerek severek evlendim ama bana eziyetler edecegini bilemedim. Cok mutsuz kendisi.Disari arkadaşlarımla çıkarım gitmeden laf sokar hayat bana güzelmiş. Mutlu ve keyifli gün geçirmek haram. Yasamak istemiorum yok nefes almak bile yoruyor diyor surekli. Sürekli karamsar. Bir gün iyiyse 3 gün kötü. Cok tembel. Soda sisesini bile copun yanina koyar. Ilk zamanlarda ev alalim dedim yanaşmadi.Esya alalim dedim istemedi. Etmedigi azar kalmadi. 300 500 iken evler ve ikimizde memuruz. Kredi cekebilirdik. Benim bekar esyalarimla yasiyoruz.Simdi evler oldu 3 trilyon bana diyor senin yüzünden sana güvenmedim diyor. Odada yuksek isik yaktigimdan tutun, sogan ve davar eti yememenden dolayi ailesinin yaninda bile soylemedigi azar kalmadi. Ailemi bile arasam sen yigenlerini daha cok sev diye aileme olan duskunlugumu basima kalkiyor. Kendi annesi hergun arar hesap verir ne yedigimize kadar. Ne bir tatil gittik ne bir sinemaya. Elinde bir telefon aksama kadar bitcoin borsada.Birsuru paralar kaybetti 200 bine yakin. Hergun acayip hesap verilen bir kaynanam var. Ogluna cok duskun. Daha yaz tatili ve ara tatil baslar baslamaz ailesinin yanindayiz. 3 ay ailesiyle yasariz. Sikintidan patlarim. Annesi surekli bizi arar. Arada laf sokar. Genel olarak ailesi bana iyi davranır.Ama oglu annesi ne derse ilan olur. Surekli yonlendirmeler yapiyor hergun arayip Gecen gun ogluna tekrar dunyaya gelirsen evlenecegin kisiye sor birsey yemiyorsa kose bucak kac ondan. Lohusa iken annesi sizin evliliginiz yürümez diye bagirdi çağırdı. Kardesim hemsire bebek konusunda yardimci oluyor ariyor mudahele ediyor diye bağırdı cagirdi. Ne bir esli ev gezmelerimiz var ne bir keyifli piknigimiz. Hemen kavga cikarir. Bebegimi emziririm suc olur niye mama vermiyormusum bebegim oksurur suc olur.Bunlari da annesi söyler durur. Surekli baski surekli kavga hakaret. Ve ben15.inde gider maasimi ona aktaririm salak gibi.Kizlar anlayacaginiz eşim bana kötü davranıyor sürekli suçluyor sürekli bağırıyor ve kızımda 1 yaşında onun yanında bile yapıyor. Ailemi üzmek istemiyorum. Anlatmadım hicbirini. Kavgasiz bir evde buyudum annem cok sakin simdi uzulurler zaten 1.evliligimde cok yiprandilar. Milletin gozuyle dul hayatin baskisiyla tekrar yasamayi goze alamiyorum. Hem yanliz yasamin zorluklarini biliyorum. Yanlizligi sevmiyorum. Bir de tek basima kizimi buyutmek cok zor. Annem bakmaz bebegime yogun kendisi. Napmaliyim kizlar? Hassas donemdeyim. Lütfen yapıcı yorumlar yapin
Ne güzel yazmışsınız. Benim annem de ben 6 yaşında iken boşandı. Üstelik ona sahip çıkacak ailesi bile yoktu. Sadece çalışıyordu onun maaşı vardı ama beni çok güzel yetiştirdi. Yokluk göstermedi. Yeri geldi birlikte gezdik tatil yaptık. Şimdi benim çok güzel mesleğim gelirim var birlikte geziyoruz tozuyoruz yine. Bunları gördükçe helal olsun diyorum anneme. O babanın evinde kalsaydık böyle bir geleceğim olamazdı.Diğer yazdıklarınızı da okudum. Az bile yapıyor. Alçak eşeğe semer vuran çok olur derler çok doğru. Siz bu kafada devam edin. Çocuk da böyle saçma sapan bir şeyi evlilik diye görsün ileride gitsin benzerini yaşasın.
Ablam kızı 6 yaşındayken boşandı. Bu sene tıp kazandı çok akıllı tatlı bir kızı var. Kocasızlıktan da ölmedi merak etmeyin.
Bir de herkesin evliliği nasıl demişsiniz. İnanın çoğu kadın sizin yaşadığınızın binde birinde boşar. Kocanın size ne gibi bir faydası var da vazgeçmiyorsunuz. Sohbet yok, gezme tozma tatil yok. Neymiş evlilik kocaymış. Koca yok ki evlilik olsun.
kendi adıma evliliğime bakarsam sizinkinden apayrı bir şey çıkıyor. Yazları iki ayımız olduğu halde en fazla bir hafta gider geliriz. Haftada bir arar annesini iyi misiniz der kapar. Yönlendirmelerine asla müsade etmez. Çekirdek aile her haftasonu gezeriz tatile gideriz.
Dediğim gibi ben koca yazımı kayınvalidemle geçireceğime boşarım.
Allah akıl fikir versin size. Çocuğunuza da sabır versin. Böyle pasif bir anneyle nasıl bir rol model alıyor yazık.
Allah yardımcınız olsun. Sizce yalnızlık mı daha zor böyle bir evlilik mi? Cevabı ve kararı en nihayetinde siz vereceksiniz.Kizlar fikirlerinize ihtiyacım var. 2.evliligimi yaptim. Hem yanliz yasamin zorlugu hem bebek istegiyle 39 da evlendim. Bir yil sonra kizim oldu. Bu surede esimle cok sikintili surecler yasadim. Evlendigimde esimin psikolojik sorunlari oldugunu bilmiyordum.Doktora gitmiyor. 3 yillik evliligimde toplasaniz yarim yil kavgasiz gecmistir o da sayemde alttan alarak. Carsida markette durup dururken yavas hareket ettim diye bile bagirir. Yillarca yanliz yasamış ben bisi secmesini bilmiyormusum. Ne bisi alasim geliyor ne onunla disari çıkasım. Alsam ne gerek var. Kendisine bile zor kiyafet alirim hakarekler ve bagrisla zorla. Ot gıbı yaşıyor. Ne bir arkadas edinme cabasi var ne bir sosyal hayat. Surekli evde uyur uyanir telefon basinda bir hayat.Durup dururken bagirir agir hakaretler eder durur. Ben yine alttan alır sakinligimi korurum bu yüzden kaygısız oldu adım. Surekli tehdit eder bosanalim diye belki yuzlerce. Beni kandirdin surukledin memleketine. Degismiyormusum. Dediklerini yapmiyormusum Isik acik unutuyormusum. Kaygisizmisim. Hicbirseyimden memnum degil. Bir bucuk yildir cinsellikte kalmadi. Begenerek severek evlendim ama bana eziyetler edecegini bilemedim. Cok mutsuz kendisi.Disari arkadaşlarımla çıkarım gitmeden laf sokar hayat bana güzelmiş. Mutlu ve keyifli gün geçirmek haram. Yasamak istemiorum yok nefes almak bile yoruyor diyor surekli. Sürekli karamsar. Bir gün iyiyse 3 gün kötü. Cok tembel. Soda sisesini bile copun yanina koyar. Ilk zamanlarda ev alalim dedim yanaşmadi.Esya alalim dedim istemedi. Etmedigi azar kalmadi. 300 500 iken evler ve ikimizde memuruz. Kredi cekebilirdik. Benim bekar esyalarimla yasiyoruz.Simdi evler oldu 3 trilyon bana diyor senin yüzünden sana güvenmedim diyor. Odada yuksek isik yaktigimdan tutun, sogan ve davar eti yememenden dolayi ailesinin yaninda bile soylemedigi azar kalmadi. Ailemi bile arasam sen yigenlerini daha cok sev diye aileme olan duskunlugumu basima kalkiyor. Kendi annesi hergun arar hesap verir ne yedigimize kadar. Ne bir tatil gittik ne bir sinemaya. Elinde bir telefon aksama kadar bitcoin borsada.Birsuru paralar kaybetti 200 bine yakin. Hergun acayip hesap verilen bir kaynanam var. Ogluna cok duskun. Daha yaz tatili ve ara tatil baslar baslamaz ailesinin yanindayiz. 3 ay ailesiyle yasariz. Sikintidan patlarim. Annesi surekli bizi arar. Arada laf sokar. Genel olarak ailesi bana iyi davranır.Ama oglu annesi ne derse ilan olur. Surekli yonlendirmeler yapiyor hergun arayip Gecen gun ogluna tekrar dunyaya gelirsen evlenecegin kisiye sor birsey yemiyorsa kose bucak kac ondan. Lohusa iken annesi sizin evliliginiz yürümez diye bagirdi çağırdı. Kardesim hemsire bebek konusunda yardimci oluyor ariyor mudahele ediyor diye bağırdı cagirdi. Ne bir esli ev gezmelerimiz var ne bir keyifli piknigimiz. Hemen kavga cikarir. Bebegimi emziririm suc olur niye mama vermiyormusum bebegim oksurur suc olur.Bunlari da annesi söyler durur. Surekli baski surekli kavga hakaret. Ve ben15.inde gider maasimi ona aktaririm salak gibi.Kizlar anlayacaginiz eşim bana kötü davranıyor sürekli suçluyor sürekli bağırıyor ve kızımda 1 yaşında onun yanında bile yapıyor. Ailemi üzmek istemiyorum. Anlatmadım hicbirini. Kavgasiz bir evde buyudum annem cok sakin simdi uzulurler zaten 1.evliligimde cok yiprandilar. Milletin gozuyle dul hayatin baskisiyla tekrar yasamayi goze alamiyorum. Hem yanliz yasamin zorluklarini biliyorum. Yanlizligi sevmiyorum. Bir de tek basima kizimi buyutmek cok zor. Annem bakmaz bebegime yogun kendisi. Napmaliyim kizlar? Hassas donemdeyim. Lütfen yapıcı yorumlar yapin
1- boşanKizlar fikirlerinize ihtiyacım var. 2.evliligimi yaptim. Hem yanliz yasamin zorlugu hem bebek istegiyle 39 da evlendim. Bir yil sonra kizim oldu. Bu surede esimle cok sikintili surecler yasadim. Evlendigimde esimin psikolojik sorunlari oldugunu bilmiyordum.Doktora gitmiyor. 3 yillik evliligimde toplasaniz yarim yil kavgasiz gecmistir o da sayemde alttan alarak. Carsida markette durup dururken yavas hareket ettim diye bile bagirir. Yillarca yanliz yasamış ben bisi secmesini bilmiyormusum. Ne bisi alasim geliyor ne onunla disari çıkasım. Alsam ne gerek var. Kendisine bile zor kiyafet alirim hakarekler ve bagrisla zorla. Ot gıbı yaşıyor. Ne bir arkadas edinme cabasi var ne bir sosyal hayat. Surekli evde uyur uyanir telefon basinda bir hayat.Durup dururken bagirir agir hakaretler eder durur. Ben yine alttan alır sakinligimi korurum bu yüzden kaygısız oldu adım. Surekli tehdit eder bosanalim diye belki yuzlerce. Beni kandirdin surukledin memleketine. Degismiyormusum. Dediklerini yapmiyormusum Isik acik unutuyormusum. Kaygisizmisim. Hicbirseyimden memnum degil. Bir bucuk yildir cinsellikte kalmadi. Begenerek severek evlendim ama bana eziyetler edecegini bilemedim. Cok mutsuz kendisi.Disari arkadaşlarımla çıkarım gitmeden laf sokar hayat bana güzelmiş. Mutlu ve keyifli gün geçirmek haram. Yasamak istemiorum yok nefes almak bile yoruyor diyor surekli. Sürekli karamsar. Bir gün iyiyse 3 gün kötü. Cok tembel. Soda sisesini bile copun yanina koyar. Ilk zamanlarda ev alalim dedim yanaşmadi.Esya alalim dedim istemedi. Etmedigi azar kalmadi. 300 500 iken evler ve ikimizde memuruz. Kredi cekebilirdik. Benim bekar esyalarimla yasiyoruz.Simdi evler oldu 3 trilyon bana diyor senin yüzünden sana güvenmedim diyor. Odada yuksek isik yaktigimdan tutun, sogan ve davar eti yememenden dolayi ailesinin yaninda bile soylemedigi azar kalmadi. Ailemi bile arasam sen yigenlerini daha cok sev diye aileme olan duskunlugumu basima kalkiyor. Kendi annesi hergun arar hesap verir ne yedigimize kadar. Ne bir tatil gittik ne bir sinemaya. Elinde bir telefon aksama kadar bitcoin borsada.Birsuru paralar kaybetti 200 bine yakin. Hergun acayip hesap verilen bir kaynanam var. Ogluna cok duskun. Daha yaz tatili ve ara tatil baslar baslamaz ailesinin yanindayiz. 3 ay ailesiyle yasariz. Sikintidan patlarim. Annesi surekli bizi arar. Arada laf sokar. Genel olarak ailesi bana iyi davranır.Ama oglu annesi ne derse ilan olur. Surekli yonlendirmeler yapiyor hergun arayip Gecen gun ogluna tekrar dunyaya gelirsen evlenecegin kisiye sor birsey yemiyorsa kose bucak kac ondan. Lohusa iken annesi sizin evliliginiz yürümez diye bagirdi çağırdı. Kardesim hemsire bebek konusunda yardimci oluyor ariyor mudahele ediyor diye bağırdı cagirdi. Ne bir esli ev gezmelerimiz var ne bir keyifli piknigimiz. Hemen kavga cikarir. Bebegimi emziririm suc olur niye mama vermiyormusum bebegim oksurur suc olur.Bunlari da annesi söyler durur. Surekli baski surekli kavga hakaret. Ve ben15.inde gider maasimi ona aktaririm salak gibi.Kizlar anlayacaginiz eşim bana kötü davranıyor sürekli suçluyor sürekli bağırıyor ve kızımda 1 yaşında onun yanında bile yapıyor. Ailemi üzmek istemiyorum. Anlatmadım hicbirini. Kavgasiz bir evde buyudum annem cok sakin simdi uzulurler zaten 1.evliligimde cok yiprandilar. Milletin gozuyle dul hayatin baskisiyla tekrar yasamayi goze alamiyorum. Hem yanliz yasamin zorluklarini biliyorum. Yanlizligi sevmiyorum. Bir de tek basima kizimi buyutmek cok zor. Annem bakmaz bebegime yogun kendisi. Napmaliyim kizlar? Hassas donemdeyim. Lütfen yapıcı yorumlar yapin
Pısırıklığınız içimi baydı. Boşanan nasıl boşanıyor? Tek başına çocuk büyütmek yaşadığınız hayat kadar zor değil emin olun. Öğretmen halinizle kendinize bunları reva görüyorsanız biz ne desek boş. Çocuğum için hikayelerini de bir kenara bırakın. Siz kendiniz için boşanmak istemiyorsunuz.Siz olsanız naparsiniz. Tek başınıza büyütebilir misiniz ?
Aslında kocamı çok beğendim ve sevdim kalbim çarptığı bir evlilik yaptim ama sonrası böyle psikolojik problemli olduğunu yaşayınca öğrendim. Arkadaşlarımla çıkarın suç. Arkadaşlarım gelir sorun. Dışarı beraber çıkarız kavga ederiz. Doktora gidelim diyorum yok. Ailemin yanina gidelim iki gun kavga etmen donmeyiz. Surekli huzursuzluk kavga cok yoruldum. 42 yasindayim. Su saatte sonra yeni bir duzen kurmak icin o gucu bulabilirmiyim diye sorguluyorum.Kizimi bu ortamda buyutmek ne kadar saglikli veya ben ona tek basima guzel bir ortam verebilecek miyim ? Endisem kizim en cok.
Cenazesinde cayır cayır dedikodu yapacak, o helvayı afiyetle yiyecek, bir de karton bardağı beğenmeyecek o elalem, neymiş kolaya kaçmak oluyormuş.Sunu da eklemek ister: Siz ömür boyu bu herifi cekseniz ve ondan sonra ölüp gitseniz kimse mezariniza "iyi cekti" madalyasi takmayacak. Bugün korktugunuz elalem helvaniz sogumadan unutacak sizi