2.Evlilik ve sorunlarım

carpediem33

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2021
84
-67
43
Kizlar fikirlerinize ihtiyacım var. 2.evliligimi yaptim. Hem yanliz yasamin zorlugu hem bebek istegiyle 39 da evlendim. Bir yil sonra kizim oldu. Bu surede esimle cok sikintili surecler yasadim. Evlendigimde esimin psikolojik sorunlari oldugunu bilmiyordum.Doktora gitmiyor. 3 yillik evliligimde toplasaniz yarim yil kavgasiz gecmistir o da sayemde alttan alarak. Carsida markette durup dururken yavas hareket ettim diye bile bagirir. Yillarca yanliz yasamış ben bisi secmesini bilmiyormusum. Ne bisi alasim geliyor ne onunla disari çıkasım. Alsam ne gerek var. Kendisine bile zor kiyafet alirim hakarekler ve bagrisla zorla. Ot gıbı yaşıyor. Ne bir arkadas edinme cabasi var ne bir sosyal hayat. Surekli evde uyur uyanir telefon basinda bir hayat.Durup dururken bagirir agir hakaretler eder durur. Ben yine alttan alır sakinligimi korurum bu yüzden kaygısız oldu adım. Surekli tehdit eder bosanalim diye belki yuzlerce. Beni kandirdin surukledin memleketine. Degismiyormusum. Dediklerini yapmiyormusum Isik acik unutuyormusum. Kaygisizmisim. Hicbirseyimden memnum degil. Bir bucuk yildir cinsellikte kalmadi. Begenerek severek evlendim ama bana eziyetler edecegini bilemedim. Cok mutsuz kendisi.Disari arkadaşlarımla çıkarım gitmeden laf sokar hayat bana güzelmiş. Mutlu ve keyifli gün geçirmek haram. Yasamak istemiorum yok nefes almak bile yoruyor diyor surekli. Sürekli karamsar. Bir gün iyiyse 3 gün kötü. Cok tembel. Soda sisesini bile copun yanina koyar. Ilk zamanlarda ev alalim dedim yanaşmadi.Esya alalim dedim istemedi. Etmedigi azar kalmadi. 300 500 iken evler ve ikimizde memuruz. Kredi cekebilirdik. Benim bekar esyalarimla yasiyoruz.Simdi evler oldu 3 trilyon bana diyor senin yüzünden sana güvenmedim diyor. Odada yuksek isik yaktigimdan tutun, sogan ve davar eti yememenden dolayi ailesinin yaninda bile soylemedigi azar kalmadi. Ailemi bile arasam sen yigenlerini daha cok sev diye aileme olan duskunlugumu basima kalkiyor. Kendi annesi hergun arar hesap verir ne yedigimize kadar. Ne bir tatil gittik ne bir sinemaya. Elinde bir telefon aksama kadar bitcoin borsada.Birsuru paralar kaybetti 200 bine yakin. Hergun acayip hesap verilen bir kaynanam var. Ogluna cok duskun. Daha yaz tatili ve ara tatil baslar baslamaz ailesinin yanindayiz. 3 ay ailesiyle yasariz. Sikintidan patlarim. Annesi surekli bizi arar. Arada laf sokar. Genel olarak ailesi bana iyi davranır.Ama oglu annesi ne derse ilan olur. Surekli yonlendirmeler yapiyor hergun arayip Gecen gun ogluna tekrar dunyaya gelirsen evlenecegin kisiye sor birsey yemiyorsa kose bucak kac ondan. Lohusa iken annesi sizin evliliginiz yürümez diye bagirdi çağırdı. Kardesim hemsire bebek konusunda yardimci oluyor ariyor mudahele ediyor diye bağırdı cagirdi. Ne bir esli ev gezmelerimiz var ne bir keyifli piknigimiz. Hemen kavga cikarir. Bebegimi emziririm suc olur niye mama vermiyormusum bebegim oksurur suc olur.Bunlari da annesi söyler durur. Surekli baski surekli kavga hakaret. Ve ben15.inde gider maasimi ona aktaririm salak gibi.Kizlar anlayacaginiz eşim bana kötü davranıyor sürekli suçluyor sürekli bağırıyor ve kızımda 1 yaşında onun yanında bile yapıyor. Ailemi üzmek istemiyorum. Anlatmadım hicbirini. Kavgasiz bir evde buyudum annem cok sakin simdi uzulurler zaten 1.evliligimde cok yiprandilar. Milletin gozuyle dul hayatin baskisiyla tekrar yasamayi goze alamiyorum. Hem yanliz yasamin zorluklarini biliyorum. Yanlizligi sevmiyorum. Bir de tek basima kizimi buyutmek cok zor. Annem bakmaz bebegime yogun kendisi. Napmaliyim kizlar? Hassas donemdeyim. Lütfen yapıcı yorumlar yapin

Yalnız yaşamam diyorsanız, yine boşanmam diyorsanız zaten başka seçenek yok. Ömür boyu çekeceksiniz. Bari çocuğunuza baskı yapamasın orada anneliğinizi gösterin. Kendinizden geçmişsiniz çocuğunuzdan geçmeyin. Bol sabır dilerim. Sizin kendi seçiminiz sonuçta. Bu adamla evlenip çocuk yapıp devam ettirmeyi siz seçiyorsunuz. Ama küçücük çocuk böyle babayı seçmeden maruz kalıyor umarım çocukluğu ve gençliği çok etkilenmez ve sağlıklı, mutlu bir erişkin olur.

Soda sisesini bile copun yanina koyar.

Çok tanıdık geldi bu cümle.

Çalışmayan kadınlar tutunacak bir dayanağı yok diye bu çileyi çekebiliyor. Siz memurum diyorsunuz, üstüne üstlük birde maaşımı hesabına atıyorum diyorsunuz.
Ekonomik özgürlüğünüz varken neden bağımlı oluyorsunuz?
İnanın anlamıyorum bu durumu.

Yalnızlıktan kurtulmak için neden ince eleyip sık dokumuyorsunuz. Şuan boşanma aşamasındayım ve ileride yeniden yuva kurmak istersem önce Allah'tan ben ve evlatlarım için en hayırlı olanı isterim, sonra da tc kimlik numarasından tut, e devlet şifresine, e-nabızına, sosyal medyadaki hesaplarına, arkadaş listesine, aile bağlarına vs elimden geldiğince araştırırım.

Düşmüşsünüz bir bataklığa, debelendikçe batıyorsunuz

Bu olanlara Dur demelisiniz. Allah yardımcınız olsun.

Güzel kardeşim neden sana iki Güzel sözü çok gören bu davara emeğini kendi ellerinle teslim ediyorsun?
Kavga çıkmasın diye mi?
Dövmesin sövmesin diye mi?
Paranı versen de huzursuz ediyor farkındaysan. Çünkü herif huzurlu yaşamayı bilmiyor, bilemez.
Onu değiştiremezsin.
Kendini değiştirerek başla.
Boşanmak zor gelebilir anliyorum.
Hele senin 2. Olacak, çok daha zor.

Lütfen pasif kalma artik.
Yemegi kendine göre yap ye.
Aa seni düşünemedim de.
Kendince plan yap yaşa.
Aa sen de mi isterdin de.
Maaş günü para sorduğunda farzet ki ev hanımıyim bundan sonra benim param bana çünkü sana güvenmiyorum de.
Boşanmaya giderse gitsin.
Buna bakacağına yardıma ihtiyacı olan insanlara bak sevap kazanırsın.

Bu adımları atmadikca ağlama çünkü eşek olunca semer vuran .... biliyorsun

Bosanmaktan baska caren yok. Boyle hayat mi gecer ayrica artik yalniz kalmicaksin cocugunda var birak git bu pisligi. Arkadaslarin sosyal hayatin var yalnizlik boyle birsey degil. Sizinki evlilikte degil kole gibi kullaniyorlar seni ustune hakaretin her turlusu hem parani aliyorlar hem hayattan sogutuyorlar. Hala evli kalmaya niyetliyseniz boyle devam edin ama size boyle davranan psikolojik sorunlu insan ilerde cocugunuza kim bilir nasil davranir bunu da dusunun. Daha bebekken ayrilmak en kolayi.

Maaşınızı ona aktarmanıza kadar okuyordum ondan sonrasına gerek duymadım. Akıl tutulması yaşayan birine ne öneride bulunur ki

İlk başta okurken acaba şehir değiştirdiği için bunalıma mı girdi filan diye düşündüm ama devam edince yok bu adamla olmaz.Belki de oda farkındadır tek başına kalmaktan korktuğunun,kaybetme korkusu yoktur o yüzden istediği gibi davranıyordur.

Çalışan bir kadınsınız ve kendinizi bu denli ezdiriyorsunuz. Ne için? Yalnız kalmak istemiyorum demişsiniz. Siz zaten yalnız, yapayalnızsınız hanımefendi. Sizin derdiniz elalem ne der korkusu. Sırf bu korku yüzünden elin adamına boyun eğiyorsunuz türlü hakaretler eşliğinde, hem de ona hizmet ediyorsunuz. Pes…

Böyle devam edin.

Daha yaz tatili ve ara tatil baslar baslamaz ailesinin yanindayiz. 3 ay ailesiyle yasariz. Sikintidan patlarim. Annesi surekli bizi arar. Arada laf sokar. Genel olarak
Memurlara 3ay tatil izni mi veriliyor en çok bunu merak ettim açıkçasıbence en önemli ayrıntı burda

Hepsini okumadım, paragraf yok.

Okuduğum kısım kadarıyla belli bir olgunluğa gelmiş, iş güvencesi olan bir kadınsınız. Boşanın gitsin

Memurlara 3ay tatil izni mi veriliyor en çok bunu merak ettim açıkçasıbence en önemli ayrıntı burda
Öğretmenler muhtemelen. İki ay yaz tatili birer hafta ara tatil 15 gün de sömestr.
Konu sahibi tüm tatilleri ailesiyle geçirip bir tatile bile gitmiyorsanız esir olmuşsunuz siz.
Boşanın en azından çocuğunuzla gidersiniz tatile aylarca çile çekmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…