- 22 Mart 2019
- 357
- 156
- 26
-
- Konu Sahibi limonluekler
O konuda da konum var canım gideceğim inşAllahParanizi da internet bankacılığından altin/döviz hesabı acin her ay biseyler atin
Yasiniz kac bilmiyorum ama ceyiz almaya başlayın bir yandan. Zaten hersey o kadar pahalı ki azar azar alin koyun kenara. Annenize de kenara para koydugunuzu söylemeyin, sadece ceyiz alışverişi için aciklama yaparsiniz gönlü olsun diye. Simdiden alayim ki ileride sorun yasamayalim diye. Hem evlenme fikriniz oldugu düşünülürse korkarlar :) kizimiz elden gidiyor diye. Bunu da dile getirin ben yarın bir gün evlenip gidecegim, benden sizin anneannem ve dedeme yaptiklarinizi beklemeyin siz onlara yedirmeye devam ettiginiz.muddetce benden kuruş islemez deyin.
Bakin bu konuda siz de bir psikologdan yardim alabilirsiniz çünkü sizde de sınır çizme ve hayir diyememe sorunu var.
Orası öyle tabikiMemur yapmadılar, sız calisip oldunuz.
Onu başlattım birkaç tane de altın bilezik aldım. Tek yapabildiğim bu oldu zaten yeni memur sayılırımanneniz ne kadar ezdirmiş sizi ve babanızı araba almayın çünkü bu yüzsüzlükle çok sevinirler ve size değmez ev alın desem kendi başınıza oturmaya kalksanız da bu sefer hem kendi evinize hem ailenize para vermek zorunda kalırsınız daha büyük sıkıntı sizi çok iyi anlıyorum annenize hayır diyemiyorsunuz kimsenin musallat olamayacağı bir şey yapın bireysel emeklilik başlatın mesela ve ödemeleri çok yüksek olsun hem ona göre de devlet katkısı alırsınız nakte ihtiyacınız olursa da bozarsınız kolaylıklar ve bir an önce bunlardan kurtulmanızı diliyorum
Sınır koyma sorunu işte... madem öyle siz koyun o sınırı. Evin gecim.sorumlulugunu siz alin, yani annenizin babanızın maaslari sizde toplansin. Faturalari otomatik ödemeye verin, ailenize de harçlık verin, alışverişe birlikte gidin liste yaparak. Ailenizin parasını ayri biriktirin kendinizinkini ayri. En azindan kendi birikiminizle ileride ev araba vs alirsiniz. Ailenizinkini de baska bir sekilde değerlendirirsiniz. Sartlar koşun, psikologa gidilecek bu sınır koyulacak yoksa git dedemlerle yaşa ya da ben ayri eve çıkıyorum bir daha yuzunuze bakmam seklinde rest çekin. Bazen bazi insanlar mesafeyi koruyamiyor. Onlara gostererek ogretmek lazim. Anne babanız da olsa...Başka teyzemlerinkini ya da dayımınkini değil bizimkini herkes ortak görüyor
Öyle tabiOnlar annenizin evladı değil.
Boyle devam.edin ama ailenize söylemeyin kendinize ait bir alaniniz olsunOnu başlattım birkaç tane de altın bilezik aldım. Tek yapabildiğim bu oldu zaten yeni memur sayılırım
Doğru söylüyorsunuz. Psikolog randevusunu aldım zaten bir yerden başlamak lazımSınır koyma sorunu işte... madem öyle siz koyun o sınırı. Evin gecim.sorumlulugunu siz alin, yani annenizin babanızın maaslari sizde toplansin. Faturalari otomatik ödemeye verin, ailenize de harçlık verin, alışverişe birlikte gidin liste yaparak. Ailenizin parasını ayri biriktirin kendinizinkini ayri. En azindan kendi birikiminizle ileride ev araba vs alirsiniz. Ailenizinkini de baska bir sekilde değerlendirirsiniz. Sartlar koşun, psikologa gidilecek bu sınır koyulacak yoksa git dedemlerle yaşa ya da ben ayri eve çıkıyorum bir daha yuzunuze bakmam seklinde rest çekin. Bazen bazi insanlar mesafeyi koruyamiyor. Onlara gostererek ogretmek lazim. Anne babanız da olsa...
Ben evli değilim canım annemlerle yaşıyorum. Yediren benim annem. Kardeşlerine ve anne babasına yediriyor. Yıllardır annem babam borçtan kafasını kaldıramadılar. Ben maaşımdan veriyorum kendi anne babama. Ekstra ihtiyaçlarını da karşılıyorum üzüldüğüm için. Tatil bilmezler,lüks bilmezler. Dışarda yemek yiyen bir aile bile değiliz. Artık anneciğimle babacığım da yiyip içip gezsin istiyorum ama annem ailesine yedirmekten kalmıyor para
İnşAllah gücüm yettiğinceBoyle devam.edin ama ailenize söylemeyin kendinize ait bir alaniniz olsun
Boyle devam.edin ama ailenize söylemeyin kendinize ait bir alaniniz olsun
24 yaşındayım. Konuştum canım hukuk fakültesi hayalim vardı okuyacağım inşAllah,gitmek istediğim kurslar vs varKaçyaşındasın , ailene oturup düzgün birşekilde ben ben bunun için çalışıyorum paramı şuraya harcamak istiyorum diye konuşup onları ikna etmeye çalıştın mı , ne diyolar.
Aynen konu sahibi ile annesi arasinda uzulerek söylüyorum ki hic fark yok.. belki annesi de farkinda her seyin ama o da kendi annesine dayanamıyor demek ki... ya duygusalliga falan kanmayip kararli olacaksiniz ya da bu duzen böyle gidecek malesefEee anneniz anneannen ağlıyor diye her istediğini yapıyor, siz de anneniz ağlıyor diye istediğini yapıyorsunuz. Hiç şikayet etmeyin boşa
Babam dünya iyisidir. Aslında annemde öyledir ama ailesine dayanamıyor işte. Şimdiki erkekler kendi ailelerine yedirmek için uğraşıyor. Teyzeniz de annem gibiymişGenelde aileler erkek evlatlarina bir sey söylemiyorlar
Kizlar için de hizmet etmek zorunda algisi var. Zamaninda benim.dedem de dayima ev almis tapusu uzerinde yani. Arti mirastan da pay alıyor ananem ona evlerden gelen kirayi veriyor yüksek olan kira dayima 200.tl gibi komik bir rakam da anneme ama annemin bundan baska mirastan gelen payı yok. Aslında var da kagit üstünde. Hepsi de anneannemden kaynaklı annem de yaşlı diye kiyamiyor ama cok şükür durumumuz iyi ondan gelecek olana ihtiyacimiz yok diye yoksa böyle herseye koşturan da bizde teyzemdir. Ve hep.sikayet eder kizar soylenirdi herkes tamam biz de yardim.edelim dediler ama kimse elini taşın altina koymadi şimdi rest cekti teyzem haftada 1 saat ugruyor ondan kiymetlisi yok digerleri de mecbur gelip.gidiyorlar. Tabii isin ucunda miras var diye yapiyor diğerleri ama olsun teyzem yükten kurtuldu.
Yani demem o ki her ailede var bir fedakar evlat. Baba tarafında da babamdi mesela ama bize yansimadi hic bir sey. Ailem de o yüzden evde olan evde kalir disari gitmez diye buyuttuler bizi.
Ben de sizin buyuklere destek olmanizi takdir ediyorum gerekirse diğerleri yapmasin ama maddi olarak da sizden beklenmesin
Bence bir psikoloğa gidin, annenizi de psikolog seninle de konuşmak istiyor diyerek götürün böyle böyle aşarsınız zamanla.diye düşünüyorum.
Burada hep erkeğin ailesinin sömürülerini okuyoruz ama kadinin da sömürüldugu evlililler varmış maalesef. Açıkçası babanız annenize nasil bunca sene tahammul.etmis anlamıyorum simdiki erkeklerin binde biri bile kabul etmez on kere bosardi. Helal olsun babaya
Altina bir imza bendenŞimdi benim gördüğüm ailenizde "aile sınırı/mahremiyeti " yok
Yani bir eve 10 bin mi giriyor, bu para sizin annenizin ve babanızın parasi. Elbette anneniz anne babasına ihtiyac halinde bakmak zorunda, ne bileyim gelirleri yoksa yemek yapıp götürür maddi destek de olabilir imkan ölçüsünde, hastalarsa bakar vs. Bunlar olmasi gerekenler. Ama anneniz özel alan sınırını aşmış.
Bu konuda her aksam kavga ediyoruz demissi iz. Alin karsiniza annenizi babanizi, anlatın güzel güzel.
Bakin bu eve giren bizim rizkimiz, anneanne ve dedeye ihtiyac halinde destek olabiliriz ama dayima teyzemlere bakmak zorunda degiliz seklinde anlatin. Agladi mi, anne ağlayarak çözüm bulamıyoruz babam da rahatsiz bu durum icin ya kendini duzelteceksin olmuyorsa psikolojik destek alacaksin bundan sonra paranizi bana vereceksiniz ben yonetecegim diye resti cekin.
Araba konusunda da bu benim arabam benim eşyam diyebilmelisiniz. Annenden mi esirgiyorsun dediginde de net olun hayir senden ve babamdan esirgemem ama benim arabami kullanma hakkı benim, dayima teyzeme veremem net!
Anne babasi nasil diger evlatlarina kiyamayip annenize yükleniyorsa, anneniz de size yükleniyor.
Sınırları cekmek elinizde.
Ha olmadı mi, ben ev araba alip bu evden gidiyorum annem babamsiniz bayramda vs gelirim ama ben kendi hayatımı yasamak istiyorum senin veya anneannemlerin veya dayım/teyzemlerin cizdigi hayati degil seklinde resti çekeceksiniz.
Araba alirsaniz krediyi ödersiniz bir sekilde. Ama eve cok para vermeyin kira gibi düşünüp verin eksik kaldiginda da ben bundan baska veremem, bunu da istemiyorsanız baska eve giderim ama beni sonsuza kadar kaybedersiniz şeklinde konuşun. Söylediklerinizi de yapin. Net olursanız ve kararinizin arkasinda durursaniz sizi kirmaya çekinirler.
Param yenmesin diyr borç yapmak benimde zoruma gidiyor canım ama annemi değistiremiyorum en azından kendimi kurtarayım.Annenize ve dolayısıyla anneanne ve dedenize paranızı yedirmemeniz için illaki bir yere harcamanız bir borca girmeniz mi gerekiyor? Bahane bulmak yerine neden doğrudan müdahale etmiyorsunuz? Para sizin paranız istediğiniz gibi harcarsınız. Kimseye bahane sunmanıza gerek yok ki. Burada sorun para değil sizin pasifliğiniz konu sahibi. Bunu çözmeye çalışın. Ama şöyle ama böyleyi bir kenara bırakın. Kazandığınız parayı ne yapacağınızla ilgili kimseye hesap vermek zorunda hissetmeyin artık kendinizi. Anneniz çekirdek ailesinin rızkını kök ailesine yediriyor buna rağmen hala üste çıkıyor sizde buna izin veriyorsunuz. Duygu sömürüsü yapıyor size kızıyor sizde üzülüyorsunuz. Benim annem böyle yapsa yüzüne bakmam umrumdada olmazdı ne düşünüp söylediği. Hatta tam tersi ben kızar kavga ederdim annemle. Sonucu nereye giderse gitsin.
NasipAynen konu sahibi ile annesi arasinda uzulerek söylüyorum ki hic fark yok.. belki annesi de farkinda her seyin ama o da kendi annesine dayanamıyor demek ki... ya duygusalliga falan kanmayip kararli olacaksiniz ya da bu duzen böyle gidecek malesef
ha bir de evlenin :)))
%100. İnsanlar bizi düşünmüyor ama biz onları düşünmek zorundayız sankiEn büyük suç annenizin. Tek söyleyeceğim hayır demek diyebilmek çok büyük bir erdemdir. Özellikle siz kesin maaş desteğinizi araba ev yatırımına girin ha arabanızı falanda asla ama asla vermeyin kimseye yardım icin bile olsa .herkese her zaman yardım edilmek zorunda değil
Bakın bu manipülasyon. Anneniz sizi manipüle ediyor. Zaten babayı da bastırmış. Ben seni büyüttüm,ben seni okuttum , çok mu görüyorsun , bunlar hep manipülasyon. Anneannenizin ve ailesinin yaptığının aynısını anneniz size yapıyor. İlerde kızınız şöyle diyecek ,annem hep manipüle edilmiş. Anneannem ağlayınca hemen bırakıyor, istemiyor ama yediriyor, annesi suçlu ama annemde suçlu. Sizi büyüttüler diye manipüle edemezler. Herkes evladına mal saklarken kırk kapı yediremezler.Annem ben senden ne esirgedim de sen arabanı esirgiyorsun diye bozuluyor. Araba alma konusu açıldığında araba lazım ananenlerle gezeriz demisti bende laf söylemiştim. Annenden bir arabayı esirgiyorsun demişti.