- 22 Mart 2019
- 357
- 156
- 26
-
- Konu Sahibi limonluekler
Allah size de yardım etsin çok zor. Evlilik durumunda falan yardım ederler esirgemezler benden ama annem başkalarından da esirgemiyor malesedBaban bu konuda ne yapıyor?
Artık gelmişsin kaç yaşına e memur olmuşsun ben senin yerinde olsam tayin ister giderim altıma da bi araba çekerim.insallah tüm maaşını ailene vermıyorsundur
Yapacagin tek şey kendine ait bi birikim yapmak.yarin evlenirsen falan ailen yardim edebilecek mı?
Aklını kullan.Annene diyecek bişey bulamıyorum
Benim babam da bu tarz çünkü.akrabalarina hizmet etmekten gına geldi.bu modeller değişmiyor.sen akilli davranacaksın artik
Canım benim laf söylemeyi denedim,kavga ettim çoğu şeyi yaptım. Çeker krediyi sıfır araba alır öderim aslında ama annem geçinemeyiz deyince ödeyemem diye korkuyorum cesaret olayı bu sadeceHer öneriye bir ama..lı cevabın var. Sen de biliyorsun aslında ne yapman gerektigini. Cesaretin yok sadece. Onlar değişmeyecek ilişkileri düzenleri böyle kurulmuş. Kendini kurtarmaya bak.
Baban pasifse annene sen diş gecireceksinBabam pasif bir insan annem baskındır malesefBorca mecbur gireceğim ama araba alsam araba ananemlerin evinin önünden bana gelmeyecek 4-5 yıl önce bir arabamız vardı dayım her akşam nişanlısını işten aldı işe bıraktı sağolsun dedem de dayımda diğerlerinden araba bile isteyemezler benden aldığı bir tane çeyrek altını 6yıl vermedi dedem ama diğer teyzemden aldığı milyarları takır takır ödedi Ailenin şamar oğlanıyız
O zaman düşünme gir borca. Tamam yardım yardım da bir yere kadar.İnşAllah borca girersem biraz çekinir diye düşünüyorum.
Her gün kavga ediyoruz canım sonuç değişmiyorBende bunu anlamıyorum ya. Keşkeler, ağlamalar, zırlamalar havada uçuşuyor. Bu kadar zor değil, rest çekmek, ben kazanıyorum ben harcayacağım demek. Bdv ye konu açıyorsanız çözüm arıyorsunuz demektir. Eee millet size çözümün alasını sunuyor. Yapamam edemem. Kıyamam. Üzülürüm. Öffffff.
sizinde babanızdan kalır yanınız yok konu sahibi. Daha çok para yedirirsiniz siz çooook.
Hayırsız evlat ol o zaman. Ben gerçekten anlamıyorum. Hak yedirmek hayırlı evlat olmak olmuşHer gün kavga ediyoruz canım sonuç değişmiyorçözüm arıyorum kesinlikle. Bir üniversite daha okuyacağım ve borca gireceğim ne alsam diye düşünüyorum kara kara. Ağlamaya başlıyor hiçbir şey yapamıyorsun ki hayırsız evlat oluyorsun
İnşAllah bende senin gibi olurum canım.Benim annem babam da böyleydi yıllarca kiracılarımız çok ucuza oturdu biz varlık içinde yokluk çektik neden böyle yapıyorsunuz dediğimde her şey para değil diyorlardı bu yüzden ailemle çok kavga ettim ailemle de en son çıkan kiracılarla da çok kavga ettim kötü oldum sonra ne oldu en son çıkan kiracı evi kendi evi sanmaya başladı evi mahvetti o kadar ucuza oturmasına rağmen bozuk musluğu bile değiştirmedi annem kendisi çıkardı şimdi yeni gelene de piyasada ne kadarsa o fiyata oturtuyor. Teras katımızı bi akrabamız istedi kadın Almanya’da yaşıyor çok anasının gözüdür eşyalarımızı koyalım İzmir’e geldiğimizde burda kalalım dedi annem hayır diyemedi para da vereceği yoktu kadının bende olmaz ben orda ders çalışıyorum dedim. Bütün birikmiş paramı iki sene önce babamın borcuna verdim geçen sene kimseye sormadan gittim araba aldım onun borcunu ödüyorum hala kimse benden para isteyemiyor çekindikleri için arabamı da isteyemezler zaten sende git bi araba al borca gir isteyen olursa da verme gerekirse kötü ol.
Ya bırak borca girmeyi falan. Çek git evden. Annen ne kadar hayırlı bi anne ki senin evlatlığını sorguluyor. Senin rızkını dayına dedene yediren anne mi hayırlı anneHer gün kavga ediyoruz canım sonuç değişmiyorçözüm arıyorum kesinlikle. Bir üniversite daha okuyacağım ve borca gireceğim ne alsam diye düşünüyorum kara kara. Ağlamaya başlıyor hiçbir şey yapamıyorsun ki hayırsız evlat oluyorsun
Anne tarafım biraz cahildir canım okumaya çalısmaya pek sıcak bakmazlar(annem hariç) ama kızların parasını yemeyi iyi bilirlerAfedersin de beni buyutup memur yaptılar ne demek. Büyütmeyip neyapacaklardi. Dünyaya getirmişler bi kere. Sokağa bırakmadılar diye minnet mi duyuyorsun.
annen para yedirmeyi birakirsa gecinirsiniz gibi görünüyor. Sen nasıl bir çözüm istiyorsun ki anlamadım benCanım benim laf söylemeyi denedim,kavga ettim çoğu şeyi yaptım. Çeker krediyi sıfır araba alır öderim aslında ama annem geçinemeyiz deyince ödeyemem diye korkuyorum cesaret olayı bu sadece
Annem ben senden ne esirgedim de sen arabanı esirgiyorsun diye bozuluyor. Araba alma konusu açıldığında araba lazım ananenlerle gezeriz demisti bende laf söylemiştim. Annenden bir arabayı esirgiyorsun demişti.Belli bir yaşa gelmişsiniz. Anneniz ağlamak istiyorsa da bırakın ağlasın bu vicdansizlik değil. Madem anneniz fikrini değiştirmiyor. Siz bir birey olduğunuzu unutmayın. Ben araba alıyorum. Araba da sadece benim. Benden başkası binemez. Çok netim derseniz ve net tavır sergilerseniz en azından sizden bir şey beklemeleri gerektiğini anlarlar.
Diş geçirmek zorunday aynenBaban pasifse annene sen diş gecireceksin
O araba seninse benden baska kimse kullanamaz diyeceksin ve kimseye vermeyeceksin gerekirse resti cekeceksin ben baska eve cikarim anca gezmeye gelirim tek kurus vermem kendimden başka kimse icin yasayamam diyeceksin.
Sen kendi paran üzerinde söz hakkina sahipsin ve isteyen kirilip gucensin arabani dayina vermek zorunda degilsin.
Aynen öyle. Geçen bayram sınavım olmasına rağmen bayram hazırlıklarına yardım ettim bana ananemin tatlısını da yaptırdı. Laf söyledim sınavım var başkları da el atsın işlere diye. Arife günü bütün gün ağlayıp kardeşlerine anlattı onlarda beni kınadıHayırsız evlat ol o zaman. Ben gerçekten anlamıyorum. Hak yedirmek hayırlı evlat olmak olmuş
En iyisiO zaman düşünme gir borca. Tamam yardım yardım da bir yere kadar.
Dayanamıyor onlaraYa bırak borca girmeyi falan. Çek git evden. Annen ne kadar hayırlı bi anne ki senin evlatlığını sorguluyor. Senin rızkını dayına dedene yediren anne mi hayırlı anne
Babam pasif bir insan annem baskındır malesefBorca mecbur gireceğim ama araba alsam araba ananemlerin evinin önünden bana gelmeyecek 4-5 yıl önce bir arabamız vardı dayım her akşam nişanlısını işten aldı işe bıraktı sağolsun dedem de dayımda diğerlerinden araba bile isteyemezler benden aldığı bir tane çeyrek altını 6yıl vermedi dedem ama diğer teyzemden aldığı milyarları takır takır ödedi Ailenin şamar oğlanıyız
Aynen öyle ama annem bırakmadığı için ben kendi paramı değerlendiriyim ki bana güvenmesin istiyorum. Parayı nasıl değerlendirebilirim buna bir cevap arıyorum asslındaannen para yedirmeyi birakirsa gecinirsiniz gibi görünüyor. Sen nasıl bir çözüm istiyorsun ki anlamadım ben