- 24 Mayıs 2008
- 3.721
- 5.932
-
- Konu Sahibi limonluekler
Olmalısın artıkİnşAllah bende senin gibi olurum canım.
Senden esirgemiyorum ama senin akrabalarına vermek zorunda değilim diyebilirsinizAnnem ben senden ne esirgedim de sen arabanı esirgiyorsun diye bozuluyor. Araba alma konusu açıldığında araba lazım ananenlerle gezeriz demisti bende laf söylemiştim. Annenden bir arabayı esirgiyorsun demişti.
Eninde sonunda savaş çıkaracağım canım sadece biraz desteğe ihtiyaç duydum.Bakın bu manipülasyon. Anneniz sizi manipüle ediyor. Zaten babayı da bastırmış. Ben seni büyüttüm,ben seni okuttum , çok mu görüyorsun , bunlar hep manipülasyon. Anneannenizin ve ailesinin yaptığının aynısını anneniz size yapıyor. İlerde kızınız şöyle diyecek ,annem hep manipüle edilmiş. Anneannem ağlayınca hemen bırakıyor, istemiyor ama yediriyor, annesi suçlu ama annemde suçlu. Sizi büyüttüler diye manipüle edemezler. Herkes evladına mal saklarken kırk kapı yediremezler.
Hep ama şöyle ama böyle diyorsun. Ya bunu kabul edip oturacaksın yada ailede savaş çıkaracaksın. Millet enayi bellemiş sizi bunun yerine cadaloz desinler çok daha iyi. 3 maaş ,10 bin ,tatil yok,lüks yok araba bile yok. Yok artık. Çok sinirlendim resmen.
Annem karakter olarak baskın olduğu için bende bu şekilde büyüdüm yeni yeni sesim çıkmaya başlıyorAyy bu tarz pasif insanların konularını okuyunca benim için daralıyor. İnsan hayır demeyi bilmez mi ya? Herkes hakettiğini yaşıyor. İzin vermeyin bu kadar basit. Araba alsam bizden çok dayımlara vs gider diyorsunuz. Annenizin bir alt modelisiniz yani. Tek yapmanız gereken vermek istemiyorum demek.
Tek çare oSenden esirgemiyorum ama senin akrabalarına vermek zorunda değilim diyebilirsiniz
Yanlış anlamayın ama essek olursanız semer vuran çok olur. Lütfen bir birey olduğunuzu ve teyzeniz dayiniz daha iyi koşullarda yaşasın diye sabahtan akşama kadar calismadiginizi unutmayin. Siz kendinizi ezdirmesseniz kimse ezemez. Aileniz dahi olsaTek çare o
Haklısın canım kusura bakacak bir şey yok. Annem babam yese sıkıntı yok aynen ama herkesin sorumluluğunu biz üstlenmek zorundayızBöyle durumlarda disaridan konuşmak kolay gelir, yasayan için zor ama konu sahibi bu döngüden cikmaniz gerek artık. Madem babaniz da pasifmis büyük olay çıkmaz bence, anneniz kendi kendine küser sonra mecbur barışır sizle. Anne ve babanız yese tamam ayni evdesiniz derdim de su durum cidden insanin kanına dokunacak bir durum.
Ben olsam bahane ile değil de aciktan yillardir emek verip çalıştığım ve hala kazanmak icin caba harcadığım maasimin tek kurusunu bile dayima, dedeme yedirmeyecegim diye resti çekerdim. Çünkü bunun ismi artik bambaska bir sey oluyor kusura bakmazsaniz.
Tek tarafli fedakarlık durumunu istemiyorum deyin bitti gitti. Bence acik sözlü olmaniz gerekiyor.
Tavizin sonu yine taviz oluyorYanlış anlamayın ama essek olursanız semer vuran çok olur. Lütfen bir birey olduğunuzu ve teyzeniz dayiniz daha iyi koşullarda yaşasın diye sabahtan akşama kadar calismadiginizi unutmayin. Siz kendinizi ezdirmesseniz kimse ezemez. Aileniz dahi olsa
1. Lazere yazılınİşte paramı nasıl değerlendiririm buna çözüm arıyorum. Yani para bir yere giderse onlar yiyemez diye düşünüyorum
annen anneanneye dayanamıyor sen ağlayınca annene dayanamıyorsun , hala daha araba alırsam benim diyemem diyorsun...sen bu zinciri kıramayacaksın bari evlenip bi kız doğur da 20 yıl sonra senin de somüreceğin biri olsun , yoksa işin zorBende onun derdindeyim. Halbuki tatile gitmeye,araba sürmeye falan da çok özenir annem ama ananemler kendilerini acındırınca dayanamıyor
Ne tekmeler yedi ama akıllanmadıBenim annemi anlatmıs gibisin valla . gecen yıl anneme çok sevdiği kardeşleri bir tekmeyi vurdu ohh olsun dedim içimden .çünkü böyleleri hakediyor senin anneninde gözü açılacak ama bakalım ne zaman bence anneni dinleme kendine yatırım yap
6.yı düşünmüyor değilim1. Lazere yazılın
2. Kendinize yeni telefon alın
3. Kendinize laptop alin
4. Her ay banka hesabıniza atıyorum 750 tl ayırın
5. Çeyizinizi almaya başlayın
6. Olmadi kredi çekin ev alın kendinize toptan kurtulun tüm paranız oraya gitsin
annen anneanneye dayanamıyor sen ağlayınca annene dayanamıyorsun , hala daha araba alırsam benim diyemem diyorsun...sen bu zinciri kıramayacaksın bari evlenip bi kız doğur da 20 yıl sonra senin de somüreceğin biri olsun , yoksa işin zor
İnşAllah bende senin gibi olurum canım.