- 20 Kasım 2017
- 2.747
- 7.952
- 39
-
- Konu Sahibi limonluekler
Ayıp ya, sen gir krediye arabayı al. Annen milleti taşıdığı yetmiyor gibi sana da taşıtma derdinde. Yetişkin kadın, kararlarının sorumluluğunu almalı.Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum. Arkadaşlar biz 3 kişilik çekirdek aileyiz. Oturdugumuz ev kendimize ait. Bir miktar kredi ödememiz dışında borcumuz yok şükür +o da 1 yıla bitecek. Aldığımız parayla evi geçindireceğiz sadece. Giderleri anlamanız için bu kadar detaylı yazdım. Gel gelelim başlıktaki konuya. Benim annem eli açık bir kadındır herkese yedirir içirir. 30 yıldır evliler babamla 30 yıldır annesine,babasına,kardeşlerine,yeğenlerine harcadığı parayla inanın 2 .evimizi alırdık. 5 kardeşler diğerleri bizim üstümüze yıktılar kendileri bayramlarda gelip ahkam kesip gidiyorlar maddi manevi her konuda. Artık hepsinden nefret ediyorum anne-babasına 5 kuruşu geçmez mi bir insanın! Nasıl olsa biz yapıyoruz diye onlar paralarına para katarken biz yıllardır ananemlere yedireceğiz diye kredi ödüyoruz. Dedem cahil bir insandır oğluna bir tapınmadığı kaldı nerdeyse. Biz bir süre onun evinde oturduk bizden aldığı kirayı çatır çatır yedi(ekstra annemin harcamaları,verdiği harçlıklari hariç) şimdi oğlundan 5 krş kira almıyor. Böyle bir adam gençliğinden dayım yer içer gezer karısına karısının ailesine yedirir bizde onlar gezmeye gidecek diye çocuklarına bakarız annem maddi olarak yağdırır sağolsun. Çok uzun oldu biliyorum ama yanlış anlaşılmak istemediğim için detaylı yazdım. Annesine babasına tabiki baksın ama her şeyi tek başımıza biz yapıyoruz. Yirmi küsür yaşındayım daha 1 kez tatile gittik. Arabamız yok. Ev hariç birikimimiz yok. Eve 10.000den fazla para giriyor kurbanı bile zor kesiyoruz artık canıma yetti gerçekten. Ben bir şey alacağım zaman paranı gereksiz şeylere harrcama diye vazgeçiriyor,araba almak istiyorum kredimiz var baban veya ben işten çıkarsak sen evi geçindireceksin ödeyemezsin arabayı falan diyorlar. Devlet memuruyum paramı yiyemiyorum çünkü dedem çok kıymetli oğlu ve gelini rahat yaşasınlar diye onlardan kira almıyor, çocuklarına bakıyorlar bizde annemin kardeşlerini ve anne babasını beslemek zorundayız. Onların evinin yemeğini temizliğini her seyini biz yapıyoruz o çocuk kirletiyor biz temizliyoruz yengem hayatta iş yapmaz ananemlere 1 tas çorba yapmışlığı yoktur. Halası(annem) ve dedemler çocuğuma bakmak zorundalar diye düşünüyor. Kusura bakmayın çok uzun ve karışık oldu bana bir akıl verin nolur. Bir şekilde borca girip annemin elinde para bırakmak istemiyorum. Gerçi yemek olarak,harçlık olarak da yediriyor ama.. Bir fikir verin ne olur
Değişmeye niyetim var inanınSiz hiçbir şey yapamazsınız. Anneniz kendi annesine yediriyor kıyamıyor, siz de annenize yediriyorsunuz kıyamıyorsunuz. Verilen her öneriye "ama, olmaz, yapamam, edemem, inşallah, maalesef" dışında bir yorumunuz yok. Cesaret yok sizde böyle yaşamaya devam..
Onların bir ihtiyacı varsa iki elinin kanda olması önemli değildirBir kere para verdiğiniz sürece o parayı vermeye devam edecek. Yapma etme diye konuşsanız acındırmaya çalışacak, hatta sokağa atmışsınız gibi dudağını titretecek.
Sonra da dıdının dıdısına lüks telefon almak için bir daha kredi çekecek.
Sizin durumunuzda en güzeli elinizde para kalmaması. Konuşmaya çalışmayın olmayan parayı veremezsiniz.
Bunun için seçenekler:
1) Bankaya dilekçe verip ay başında otomatik olarak vadeli hesaba para yatırılmasını sağlamak veya bozdurulması zor bir yatırım talimatı verdirmek (altın vb)
2) BES (Bireysel Emeklilik) Sistemine yazılıp otomatik parayı yatırtmak
3) Kiraya çıkmak ya da en güzeli araba falan almayıp ev kredisine girip o evden kurtulmak - mobilya beyaz eşya derken başınızı kaldıramayacaksınız
- Ev ister pis ister minicik olsun ama sizin olsun
Anneniz sorarsa - krediye girdim param yok diyin. Zaten veremeyeceksiniz. Hele o evden bir çıkın rahatlayacaksınız
Anneniz aylık minimum ev masrafını hesaplayıp kalanını veriyor. O borçtan çıkmaya niyeti yok zaten, gayet de hesaplayarak krediyi çekiyor.
Yani çok ihtiyaçları vardı dayanamadım yok biz aç kalırız kızım vb. bahane, sadece öncelikleri farklı. Siz çıkarsanız gayet de iyi geçinirler, gayet de hesaplı gördüm kendisini.
Tabiki. Daha önce annemle babama ait arabayla kaza yapıp masrafları karşılamamışlardı. Aynen hacze girmedik şükür ama sürekli bir krediyle çıkıp geliyor diğerlerinden fazla kazanan bir aileydik şimdi hepsi bizden önde en kötüsü bileDikkat edin tatile çıkamıyoruz vs. demişsiniz ama hiç hacze girmemişsiniz. Anne gayet de ne yaptığının farkında, acındırmasına falan bakmayın, zayıfmış gibi davranacak ki parayı onlara verebilsin.
Büyük ihtimalle düşük özgüveni var, para ile sevgilerini satın almaya çalışıyor. İşe yaramıyor tabi ki, kötü gününde bir bardak su vermezler.
Bu tip insanlar en yakınlarının kendisini terkedemeyeceğini düşündüğü için onlara önem vermez, gider yabancıya uzak akrabaya paraları saçar.
Merak etmeyin siz yokken sadece onlara verdiği paradan biraz eksilecek, bu kadar kolay mıydı niye şimdiye kadar paramı vermişim diye hayret edeceksiniz.
Arabaya çökmeye çalışmalarına şaşırmadım, o evde oturduğunuz sürece “paylaşmanız” baskı yapmaya çalışacaktır. Araba almayın, evin ön ödemesine yatırın. O araba ile kaza yaparlarsa sizin sorumlu olacağınızı biliyorsunuz değil mi?
Kesinlikle. Diğer teyzemden bir borça aldılar diye kul köle oluyorlar biz şamar oğlanı. Aynen evli olsam duramazdım böyle anne olunca dayanamıyorum. Ama böyle giderse de hizmetçi olarak kalacağım. Diğer kuzenlerim yiyip içip gezerken ben birilerinin çocuğuna kim bakacak diyr düşünüyorumHayatımda bu kadar saf birilerinı görmedim o kadar sinirlendim ki okurken . Yahu güzel kardeşim o kadar memur da olmuşun azıcık özgüvenli olsana.. Annem ağlar diye ne diye üzülüyorsun..Ben olsam anneme düşman olurum ailesine ezdire ezdire bir hal olmuş. Kendi aile olduğunun bile bilincinde olmayan bir anne . Annelik böyle olmaz ağlar üzülür diye onun sizi dusunmesi lazım sizin değil.
Kimsenin evini temizlemeyin, çocuğuna bakmayin, para yedirmeyin, arabanıZi vermeyin. .
İlk başta kötü olursunuz sonra eskisinden daha çok adam yerine alirlar ..
Ne yapayım yapicam demeyin hersey ortada ömür kısa isterseniz daha güzel daha iyi şartlarda saygın şekilde yasarsinuz. İster de yenge dayı teyze dede neyse artık onların gudumuyle yasarsiniz.
Evli olsanız çocuk bile olsa dakika durmazssiniz böyle bir durumda ama anne bağımlılıģindan bunları yasiyorsunuz.
Bu nedir ya annenize acaip bilendim.
Tabi öncelik maaşımı kurtarmak haklısın canımSon bir not, mutlaka ama mutlaka önce krediyi çekin sonra haber verin.
Oturup evden çıkmak istiyorum ne düşünüyorsunuz diye sormayın, ucuza buldum diyin çekin gitsin. Sonuçta kira geliri için de o evi alıyor olabilirdiniz değil mi?
İçine 1-2 eşya atınca taşınırsınız.
Yoksa anneniz eyvah dıdıya lüks cep telefonu alamayacağız .... diyemeyecekonun yerine yok yalnız kalma yok zaten evin var diye bir sürü bahane sayacak.
Krediyi bir çekin kabullenecekler.
Ev eski olsun problem değil, ileride o evi satıp daha lüksünü alırsınız, önce maaşınızı kurtarın.
Onların bir ihtiyacı varsa iki elinin kanda olması önemli değildirBes açtırdım şükür. Ama hayır demeyi öğrenmem gerekiyor tabiki
İyi de onların maaşının sizin eve faydası yok ki zaten. Yine tek maaş geçiniyorsunuz gibi bir şey. İşi bırakıp gelseler en azından başkasına yedirmiş olmazsınız daha mantıklı.MalesefAtandığım yerde ev tutacaktım işi bırakır bizde geliriz diyorlar onlar çıkarsa hiç geçinemeyiz
İnşAllahBES açtırdığınız çok iyi olmuş, ihtiyacınıza göre fazladan ödeme yaparsınız ihtiyacınız olunca çekersiniz. Maksat o paraya kolay ulaşmayın.
Anneye hayır demek zor hele gençken, huyunuza göre taktik yapıyorlar.
Bağımsızlığınızı kazanınca hayır demek çok daha kolaylaşıyor.
Konu sahibi biliyor musun annenden hiçbir farkın yok. Armut dibine düşmüş .Ayrı yaşamayı kabul etmiyorlar canım
Bu konuda tavsiyem bir uzmandan destek almaniz daha önce de yazmistimOnların bir ihtiyacı varsa iki elinin kanda olması önemli değildirBes açtırdım şükür. Ama hayır demeyi öğrenmem gerekiyor tabiki
iyi bayramlarÖncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum. Arkadaşlar biz 3 kişilik çekirdek aileyiz. Oturdugumuz ev kendimize ait. Bir miktar kredi ödememiz dışında borcumuz yok şükür +o da 1 yıla bitecek. Aldığımız parayla evi geçindireceğiz sadece. Giderleri anlamanız için bu kadar detaylı yazdım. Gel gelelim başlıktaki konuya. Benim annem eli açık bir kadındır herkese yedirir içirir. 30 yıldır evliler babamla 30 yıldır annesine,babasına,kardeşlerine,yeğenlerine harcadığı parayla inanın 2 .evimizi alırdık. 5 kardeşler diğerleri bizim üstümüze yıktılar kendileri bayramlarda gelip ahkam kesip gidiyorlar maddi manevi her konuda. Artık hepsinden nefret ediyorum anne-babasına 5 kuruşu geçmez mi bir insanın! Nasıl olsa biz yapıyoruz diye onlar paralarına para katarken biz yıllardır ananemlere yedireceğiz diye kredi ödüyoruz. Dedem cahil bir insandır oğluna bir tapınmadığı kaldı nerdeyse. Biz bir süre onun evinde oturduk bizden aldığı kirayı çatır çatır yedi(ekstra annemin harcamaları,verdiği harçlıklari hariç) şimdi oğlundan 5 krş kira almıyor. Böyle bir adam gençliğinden dayım yer içer gezer karısına karısının ailesine yedirir bizde onlar gezmeye gidecek diye çocuklarına bakarız annem maddi olarak yağdırır sağolsun. Çok uzun oldu biliyorum ama yanlış anlaşılmak istemediğim için detaylı yazdım. Annesine babasına tabiki baksın ama her şeyi tek başımıza biz yapıyoruz. Yirmi küsür yaşındayım daha 1 kez tatile gittik. Arabamız yok. Ev hariç birikimimiz yok. Eve 10.000den fazla para giriyor kurbanı bile zor kesiyoruz artık canıma yetti gerçekten. Ben bir şey alacağım zaman paranı gereksiz şeylere harrcama diye vazgeçiriyor,araba almak istiyorum kredimiz var baban veya ben işten çıkarsak sen evi geçindireceksin ödeyemezsin arabayı falan diyorlar. Devlet memuruyum paramı yiyemiyorum çünkü dedem çok kıymetli oğlu ve gelini rahat yaşasınlar diye onlardan kira almıyor, çocuklarına bakıyorlar bizde annemin kardeşlerini ve anne babasını beslemek zorundayız. Onların evinin yemeğini temizliğini her seyini biz yapıyoruz o çocuk kirletiyor biz temizliyoruz yengem hayatta iş yapmaz ananemlere 1 tas çorba yapmışlığı yoktur. Halası(annem) ve dedemler çocuğuma bakmak zorundalar diye düşünüyor. Kusura bakmayın çok uzun ve karışık oldu bana bir akıl verin nolur. Bir şekilde borca girip annemin elinde para bırakmak istemiyorum. Gerçi yemek olarak,harçlık olarak da yediriyor ama.. Bir fikir verin ne olur
Hemen hemen yeni. Uzun bir gidilecek/yapılacak listem varYeni atanmissin herhalde cok olmamış. Sana tavsiyem gez gör, gitmediğin yer kalmasin. Alemin akıllısı sen misin, seninde paraya ihtiyacin var.
Burda yazılan her şeye %100 katılıyorum. Ama annem babam gibi beni de bastırarak büyüttüKonu sahibi biliyor musun annenden hiçbir farkın yok. Armut dibine düşmüş .
Sana tüm köprüleri yak, ananı babani huzurevine bırak, evi terket demiyor ki kimse.
Sadece biraz sivri ol, kendi gönlünden geleni yap diyoruz. Anneni gör, nasıl ki yaptıkça kötü oluyorsun, sömürülüyorsun-yapmadikca onun akrabaları gibi el üstünde tutuluyorsun az ders al diyoruz.
Hala annem ağlar diyorsun.
Kusura bakma ama annen zaten akıllı bir kadın değil. Kendi kurduğu aileyi düşünen bir insan değil. Kendisini ezdirdigi yetmemiş kocasını ve çocuğunu da ezdirmis. Ailesi ile göbek bağını kesmemis.
Böyle bir kadın bırak ağlasın , zırlasin. Elbet susacak. Bloflerine aldırma.
Nasıl ki senin annen kendi annesini uzmekten korktuğu için bu iğrenç hayatı size layık görmüş,onun izinden gittiğin sürece sen de böyle elalem için -anne baban için kendini -ve ileride kuracağın aileyi heder ettiğin,saçma sapan bir hayat yasamaya devam edeceksin. 20 yaşında 'annem agliyor' diye her istediğini yapan insan otuz yapan insan 30 yaşında da 50 yaşında da 'annem ağlıyor' diye üzülüp annesinin her dediğini yapacaktır. Kadınlar kulübü böyle anneleri olan ve annesinin ağlamasına dayanamadigi için kendi kurduğu yuvaları dağıtan erkeklerle dolu. İşte o erkeklerden bir farkın olsun.
Nasıl ki annen kredi cekerken senden izin almıyor,sen de kendi paranı harcamak için ondan izin almamalisin. Kendi hayatını yaşamak için onay almamalisin...
Benim annem taniyabilecegin en panik insan. Telefonu on dakika açmayayim panik içinde babamı,ablamı,en yakın arkadaşımı falan arar. Ama böyle bir anneye rağmen Türkiye'nin yarısından fazlasını gezdim,gezmeye devam ediyorum. Artık bir şey demiyor. İlk yurtdışına çıktığımda turun 4. Taksidini odedigimde haber vermiştim mesela. Öncesinde söylesem ayilir, bayılır, bağırır,çağırır huzursuzluk çıkartır,izin vermezdi. Ama ben 4 taksidi ödeyip uzun sürecek seyehatim icin işten istifa edince anneme de kabul etmek düştü :)
Sana da tavsiye ederim
Dünyaya bir kere geliyorsun,rica ederim bu kadar saf olma- kendini kullandırtma.
Öz annene bile!
Hemen bakacağım teşekkür ederimBu konuda tavsiyem bir uzmandan destek almaniz daha önce de yazmistim
Tabii o zamana kadar youtubedan da videolar izleyerek, bu konudaki kitapları okuyarak bir baslangic yapabilirsiniz
En son Basak Kablan hayir demekle ilgili birkaç gün önce bir video paylasti ben de izlemedim ama gorunce aklima.geldi bakmanizi tavsiye ederim
Insallahla masallahla.olmuyor harekete geçmek lazim