2 ev geçindirmek

Böyle durumlarda disaridan konuşmak kolay gelir, yasayan için zor ama konu sahibi bu döngüden cikmaniz gerek artık. Madem babaniz da pasifmis büyük olay çıkmaz bence, anneniz kendi kendine küser sonra mecbur barışır sizle. Anne ve babanız yese tamam ayni evdesiniz derdim de su durum cidden insanin kanına dokunacak bir durum.
Ben olsam bahane ile değil de aciktan yillardir emek verip çalıştığım ve hala kazanmak icin caba harcadığım maasimin tek kurusunu bile dayima, dedeme yedirmeyecegim diye resti çekerdim. Çünkü bunun ismi artik bambaska bir sey oluyor kusura bakmazsaniz.
Tek tarafli fedakarlık durumunu istemiyorum deyin bitti gitti. Bence acik sözlü olmaniz gerekiyor.

Bakın bu manipülasyon. Anneniz sizi manipüle ediyor. Zaten babayı da bastırmış. Ben seni büyüttüm,ben seni okuttum , çok mu görüyorsun , bunlar hep manipülasyon. Anneannenizin ve ailesinin yaptığının aynısını anneniz size yapıyor. İlerde kızınız şöyle diyecek ,annem hep manipüle edilmiş. Anneannem ağlayınca hemen bırakıyor, istemiyor ama yediriyor, annesi suçlu ama annemde suçlu. Sizi büyüttüler diye manipüle edemezler. Herkes evladına mal saklarken kırk kapı yediremezler.

Hep ama şöyle ama böyle diyorsun. Ya bunu kabul edip oturacaksın yada ailede savaş çıkaracaksın. Millet enayi bellemiş sizi bunun yerine cadaloz desinler çok daha iyi. 3 maaş ,10 bin ,tatil yok,lüks yok araba bile yok. Yok artık. Çok sinirlendim resmen.
Eninde sonunda savaş çıkaracağım canım sadece biraz desteğe ihtiyaç duydum.

Ayy bu tarz pasif insanların konularını okuyunca benim için daralıyor. İnsan hayır demeyi bilmez mi ya? Herkes hakettiğini yaşıyor. İzin vermeyin bu kadar basit. Araba alsam bizden çok dayımlara vs gider diyorsunuz. Annenizin bir alt modelisiniz yani. Tek yapmanız gereken vermek istemiyorum demek.
Annem karakter olarak baskın olduğu için bende bu şekilde büyüdüm yeni yeni sesim çıkmaya başlıyor

Böyle durumlarda disaridan konuşmak kolay gelir, yasayan için zor ama konu sahibi bu döngüden cikmaniz gerek artık. Madem babaniz da pasifmis büyük olay çıkmaz bence, anneniz kendi kendine küser sonra mecbur barışır sizle. Anne ve babanız yese tamam ayni evdesiniz derdim de su durum cidden insanin kanına dokunacak bir durum.
Ben olsam bahane ile değil de aciktan yillardir emek verip çalıştığım ve hala kazanmak icin caba harcadığım maasimin tek kurusunu bile dayima, dedeme yedirmeyecegim diye resti çekerdim. Çünkü bunun ismi artik bambaska bir sey oluyor kusura bakmazsaniz.
Tek tarafli fedakarlık durumunu istemiyorum deyin bitti gitti. Bence acik sözlü olmaniz gerekiyor.
Haklısın canım kusura bakacak bir şey yok. Annem babam yese sıkıntı yok aynen ama herkesin sorumluluğunu biz üstlenmek zorundayız

Benim annemi anlatmıs gibisin valla . gecen yıl anneme çok sevdiği kardeşleri bir tekmeyi vurdu ohh olsun dedim içimden .çünkü böyleleri hakediyor senin anneninde gözü açılacak ama bakalım ne zaman bence anneni dinleme kendine yatırım yap

İşte paramı nasıl değerlendiririm buna çözüm arıyorum. Yani para bir yere giderse onlar yiyemez diye düşünüyorum
1. Lazere yazılın
2. Kendinize yeni telefon alın
3. Kendinize laptop alin
4. Her ay banka hesabıniza atıyorum 750 tl ayırın
5. Çeyizinizi almaya başlayın😂
6. Olmadi kredi çekin ev alın kendinize toptan kurtulun tüm paranız oraya gitsin:KK53:

Bende onun derdindeyim. Halbuki tatile gitmeye,araba sürmeye falan da çok özenir annem ama ananemler kendilerini acındırınca dayanamıyor
annen anneanneye dayanamıyor sen ağlayınca annene dayanamıyorsun , hala daha araba alırsam benim diyemem diyorsun...sen bu zinciri kıramayacaksın bari evlenip bi kız doğur da 20 yıl sonra senin de somüreceğin biri olsun , yoksa işin zor

Benim annemi anlatmıs gibisin valla . gecen yıl anneme çok sevdiği kardeşleri bir tekmeyi vurdu ohh olsun dedim içimden .çünkü böyleleri hakediyor senin anneninde gözü açılacak ama bakalım ne zaman bence anneni dinleme kendine yatırım yap
Ne tekmeler yedi ama akıllanmadı 🤷‍♀ umarım sizinki gibi düzelir 😒 size de hayırlı olsun 🙏

İnşAllah bende senin gibi olurum canım.

Siz hiçbir şey yapamazsınız. Anneniz kendi annesine yediriyor kıyamıyor, siz de annenize yediriyorsunuz kıyamıyorsunuz. Verilen her öneriye "ama, olmaz, yapamam, edemem, inşallah, maalesef" dışında bir yorumunuz yok. Cesaret yok sizde böyle yaşamaya devam..

Bir kere para verdiğiniz sürece o parayı vermeye devam edecek. Yapma etme diye konuşsanız acındırmaya çalışacak, hatta sokağa atmışsınız gibi dudağını titretecek.
Sonra da dıdının dıdısına lüks telefon almak için bir daha kredi çekecek. 🤦‍♀️

Sizin durumunuzda en güzeli elinizde para kalmaması. Konuşmaya çalışmayın olmayan parayı veremezsiniz.

Bunun için seçenekler:
1) Bankaya dilekçe verip ay başında otomatik olarak vadeli hesaba para yatırılmasını sağlamak veya bozdurulması zor bir yatırım talimatı verdirmek (altın vb)
2) BES (Bireysel Emeklilik) Sistemine yazılıp otomatik parayı yatırtmak
3) Kiraya çıkmak ya da en güzeli araba falan almayıp ev kredisine girip o evden kurtulmak - mobilya beyaz eşya derken başınızı kaldıramayacaksınız
- Ev ister pis ister minicik olsun ama sizin olsun 😊

Anneniz sorarsa - krediye girdim param yok diyin. Zaten veremeyeceksiniz. Hele o evden bir çıkın rahatlayacaksınız 👍

Anneniz aylık minimum ev masrafını hesaplayıp kalanını veriyor. O borçtan çıkmaya niyeti yok zaten, gayet de hesaplayarak krediyi çekiyor.

Yani çok ihtiyaçları vardı dayanamadım yok biz aç kalırız kızım vb. bahane, sadece öncelikleri farklı. Siz çıkarsanız gayet de iyi geçinirler, gayet de hesaplı gördüm kendisini.

Dikkat edin tatile çıkamıyoruz vs. demişsiniz ama hiç hacze girmemişsiniz. Anne gayet de ne yaptığının farkında, acındırmasına falan bakmayın, zayıfmış gibi davranacak ki parayı onlara verebilsin.

Büyük ihtimalle düşük özgüveni var, para ile sevgilerini satın almaya çalışıyor. İşe yaramıyor tabi ki, kötü gününde bir bardak su vermezler.

Bu tip insanlar en yakınlarının kendisini terkedemeyeceğini düşündüğü için onlara önem vermez, gider yabancıya uzak akrabaya paraları saçar.

Merak etmeyin siz yokken sadece onlara verdiği paradan biraz eksilecek, bu kadar kolay mıydı niye şimdiye kadar paramı vermişim diye hayret edeceksiniz. 😊

Arabaya çökmeye çalışmalarına şaşırmadım, o evde oturduğunuz sürece “paylaşmanız” baskı yapmaya çalışacaktır. Araba almayın, evin ön ödemesine yatırın. O araba ile kaza yaparlarsa sizin sorumlu olacağınızı biliyorsunuz değil mi?

X