2 ev geçindirmek

limonluekler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
357
156
26
Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum. Arkadaşlar biz 3 kişilik çekirdek aileyiz. Oturdugumuz ev kendimize ait. Bir miktar kredi ödememiz dışında borcumuz yok şükür +o da 1 yıla bitecek. Aldığımız parayla evi geçindireceğiz sadece. Giderleri anlamanız için bu kadar detaylı yazdım. Gel gelelim başlıktaki konuya. Benim annem eli açık bir kadındır herkese yedirir içirir. 30 yıldır evliler babamla 30 yıldır annesine,babasına,kardeşlerine,yeğenlerine harcadığı parayla inanın 2 .evimizi alırdık. 5 kardeşler diğerleri bizim üstümüze yıktılar kendileri bayramlarda gelip ahkam kesip gidiyorlar maddi manevi her konuda. Artık hepsinden nefret ediyorum anne-babasına 5 kuruşu geçmez mi bir insanın! Nasıl olsa biz yapıyoruz diye onlar paralarına para katarken biz yıllardır ananemlere yedireceğiz diye kredi ödüyoruz. Dedem cahil bir insandır oğluna bir tapınmadığı kaldı nerdeyse. Biz bir süre onun evinde oturduk bizden aldığı kirayı çatır çatır yedi(ekstra annemin harcamaları,verdiği harçlıklari hariç) şimdi oğlundan 5 krş kira almıyor. Böyle bir adam gençliğinden dayım yer içer gezer karısına karısının ailesine yedirir bizde onlar gezmeye gidecek diye çocuklarına bakarız annem maddi olarak yağdırır sağolsun. Çok uzun oldu biliyorum ama yanlış anlaşılmak istemediğim için detaylı yazdım. Annesine babasına tabiki baksın ama her şeyi tek başımıza biz yapıyoruz. Yirmi küsür yaşındayım daha 1 kez tatile gittik. Arabamız yok. Ev hariç birikimimiz yok. Eve 10.000den fazla para giriyor kurbanı bile zor kesiyoruz artık canıma yetti gerçekten. Ben bir şey alacağım zaman paranı gereksiz şeylere harrcama diye vazgeçiriyor,araba almak istiyorum kredimiz var baban veya ben işten çıkarsak sen evi geçindireceksin ödeyemezsin arabayı falan diyorlar. Devlet memuruyum paramı yiyemiyorum çünkü dedem çok kıymetli oğlu ve gelini rahat yaşasınlar diye onlardan kira almıyor, çocuklarına bakıyorlar bizde annemin kardeşlerini ve anne babasını beslemek zorundayız. Onların evinin yemeğini temizliğini her seyini biz yapıyoruz o çocuk kirletiyor biz temizliyoruz yengem hayatta iş yapmaz ananemlere 1 tas çorba yapmışlığı yoktur. Halası(annem) ve dedemler çocuğuma bakmak zorundalar diye düşünüyor. Kusura bakmayın çok uzun ve karışık oldu bana bir akıl verin nolur. Bir şekilde borca girip annemin elinde para bırakmak istemiyorum. Gerçi yemek olarak,harçlık olarak da yediriyor ama.. Bir fikir verin ne olur

Karişik anlatmışsınız çok anlamadım kim ne yiyor.Ama böyle devam ederseniz kocanız sizi boşar.Bence boşasın da.

"Ben ya da baban işten çıkarsak bize sen bakacaksın,borca girme" diyen nasıl bir annedir bilemedim.Galiba kardeşleri tarafından başına gelen her şeyi hak eden bir annedir. Kocanla tatile çık, araba alacaksan al.Canın ne istiyorsa yap ve bunu canın istrdiği için yap anne korkusundan değil. Annenede de ki " Kocam ve ben kendimize bakacağız artık, ilerde bizim de çocuklarımız olacak.Onları düşünmek zorundayız.Senin anne babana da kardeşlerine de daha fazla bakamam.Kardeşlerine yedirip benden bir şey bekleme,kendi parana sahip çık anne "de rest çek.Yemin ederim rest çekmezsen ömür boyu köleleri olursun ve kocan da bir noktada bıkar gider.Ana baba atılmaz satılmaz,tabi ki ihtiyaçları olursa gerçekten yardımcı olursun ama buna güvenip kendilerini yaymasınlar.Ayrıca kafanı çalıştır,ne dayının ne dedenlerin evine gitme artık.Temizliklerini yapma, paranı yedirme. Aklını kullan,rest çek ve görüşme. Bayramdan bayrama görüşçeksen görüş,o bile çok.Bir şey kaybetmezsin merak etme.

Neden dinliyorsun ki?
Yazık günah. Okumuşsun, memur olmuşsun daha kendi basina tatile gidemiyorsun.
Ben yerinde olsam kendi keyfimden geri durmam, canımın istediğini yaparım. Bana hesap sorduğu zaman da bu gerçekleri tek tek söyler ve lafı ağzına tikarim.
Bence her ay eve o evde yaşadığın için bir miktar parayı toplu bırak. Şöyle dusun, 'kendim yaşasam bir arkadasla paylaştığım evin kirasına/yemeğine/faturasına ortalama ne kadar öderdim?' sadece bu parayı ode,bunu da net bir şekilde soyle.
kalaniyla da birkaç ufa market alışverişi dışında bir şey yapma.
'yarin bize bakarsin' dediklerinde 'birikim yapıyorum zaten, kendi kazandigim paranın da kuruşlarini hesap vereceksem istifa edeyim isten' diye blöf yapın
Azıcık diş geçirin.
Nasıl ki anneniz susmuş kalmiş,alemin enayisi gibi herkes keyif sürerken o zarar etmiş ,yıllarca kendinden vermiş ve eminim ki kimsenin gözünde kıymeti bilinmemisse sizin bu yaptıklarınız da anne babanızın ya da üçüncü bir kişinin gözüne asla görünmeyecek.
O yüzden annenizi örnek alin ,enayi olmayın.
Kendi hayatınızı yasamaniza mani olmaalrina da izin vermeyin.
Yoksa sonunuz çok belli yani, anneniz gibi olursunuz.

Bu zamana kadar boşa harcamışsın bari bundan sonra kendine bir iyilik yap paranı yatır bir banlaya biriktir

Yerinizde olsam bir saniye beklemez borca girer kendime yatırım yapardım. Ev, araba, arsa artık her ne olacaksa. Sizin rızkınızı başkalarına yediriyor anneniz. Ne ayıp. Babanız ne yapıyor tüm bunlar olurken?
Babam pasif bir insan annem baskındır malesef Borca mecbur gireceğim ama araba alsam araba ananemlerin evinin önünden bana gelmeyecek 4-5 yıl önce bir arabamız vardı dayım her akşam nişanlısını işten aldı işe bıraktı sağolsun dedem de dayımda diğerlerinden araba bile isteyemezler benden aldığı bir tane çeyrek altını 6yıl vermedi dedem ama diğer teyzemden aldığı milyarları takır takır ödedi Ailenin şamar oğlanıyız

Yazımı evli olduğunuzu sanarak yazmışım ama anafikir çok da değişmiyor.Evde kiracıymışsınız gibi bir meblağ verin başka hiçbir şeye karışmayın ya da ayrı eve çıkın.Bence hatta ayrı eve çıkın.Anne babanız biraz da sizden gelecek paraya güvendiklerinden bu kadar rahat savuruolardır.Biraz kendilerini sıkıp geçinmeyi öğrensinler.Çık 1+1eve keyfine bak.Anne baban hariç diğer aile bireylerini de bayramdan bayrama gör.Gerekli tepkiyi göstermezsen ilerde annenden beter olursun.
Ayrıca annen de çok bencil bir kadın.. Çocuğum evlenir gider para biriktirelin demio da aman sakın paranı borca sokma sonra bize bakamazsın dio. Siz kendinizi düşünmezsiniz siizi düşünen yok,haberiniz olsun.

Niye? Araba alsan "arabamı benden başka kimse kullansın istemiyorum,kimseye anahtar veremem" demek bu kadar zor mu??? Bu kafayla senin de anne babandan farkın yok ki,yazık yahu.

Ben evli değilim canım annemlerle yaşıyorum. Yediren benim annem. Kardeşlerine ve anne babasına yediriyor. Yıllardır annem babam borçtan kafasını kaldıramadılar. Ben maaşımdan veriyorum kendi anne babama. Ekstra ihtiyaçlarını da karşılıyorum üzüldüğüm için. Tatil bilmezler,lüks bilmezler. Dışarda yemek yiyen bir aile bile değiliz. Artık anneciğimle babacığım da yiyip içip gezsin istiyorum ama annem ailesine yedirmekten kalmıyor para

Beni vazgeçiriyor dediği kişi sizsiniz yalnız. Ben araba alacağım bitti. Gidin alın. Neden düşünüyorsunuz? Neden vazgeçiyorsunuz? Ben maaşımla bu ay gittim altın küpe aldım mesela. Canım takmak istedi aldım. Kimseye söylemedim. Aman alma deselerdi de dinlemez yine alırdım. Azıcık kullanın kendi iradenizi. Kocaman insansınız.

Zaten öyle malesef. Torunları içinde de kullanılan benim

Şu an tayin isteyemiyorum canım Tamamen doğru anlamışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…