Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum. Arkadaşlar biz 3 kişilik çekirdek aileyiz. Oturdugumuz ev kendimize ait. Bir miktar kredi ödememiz dışında borcumuz yok şükür +o da 1 yıla bitecek. Aldığımız parayla evi geçindireceğiz sadece. Giderleri anlamanız için bu kadar detaylı yazdım. Gel gelelim başlıktaki konuya. Benim annem eli açık bir kadındır herkese yedirir içirir. 30 yıldır evliler babamla 30 yıldır annesine,babasına,kardeşlerine,yeğenlerine harcadığı parayla inanın 2 .evimizi alırdık. 5 kardeşler diğerleri bizim üstümüze yıktılar kendileri bayramlarda gelip ahkam kesip gidiyorlar maddi manevi her konuda. Artık hepsinden nefret ediyorum anne-babasına 5 kuruşu geçmez mi bir insanın! Nasıl olsa biz yapıyoruz diye onlar paralarına para katarken biz yıllardır ananemlere yedireceğiz diye kredi ödüyoruz. Dedem cahil bir insandır oğluna bir tapınmadığı kaldı nerdeyse. Biz bir süre onun evinde oturduk bizden aldığı kirayı çatır çatır yedi(ekstra annemin harcamaları,verdiği harçlıklari hariç) şimdi oğlundan 5 krş kira almıyor. Böyle bir adam gençliğinden dayım yer içer gezer karısına karısının ailesine yedirir bizde onlar gezmeye gidecek diye çocuklarına bakarız annem maddi olarak yağdırır sağolsun. Çok uzun oldu biliyorum ama yanlış anlaşılmak istemediğim için detaylı yazdım. Annesine babasına tabiki baksın ama her şeyi tek başımıza biz yapıyoruz. Yirmi küsür yaşındayım daha 1 kez tatile gittik. Arabamız yok. Ev hariç birikimimiz yok. Eve 10.000den fazla para giriyor kurbanı bile zor kesiyoruz artık canıma yetti gerçekten. Ben bir şey alacağım zaman paranı gereksiz şeylere harrcama diye vazgeçiriyor,araba almak istiyorum kredimiz var baban veya ben işten çıkarsak sen evi geçindireceksin ödeyemezsin arabayı falan diyorlar. Devlet memuruyum paramı yiyemiyorum çünkü dedem çok kıymetli oğlu ve gelini rahat yaşasınlar diye onlardan kira almıyor, çocuklarına bakıyorlar bizde annemin kardeşlerini ve anne babasını beslemek zorundayız. Onların evinin yemeğini temizliğini her seyini biz yapıyoruz o çocuk kirletiyor biz temizliyoruz yengem hayatta iş yapmaz ananemlere 1 tas çorba yapmışlığı yoktur. Halası(annem) ve dedemler çocuğuma bakmak zorundalar diye düşünüyor. Kusura bakmayın çok uzun ve karışık oldu bana bir akıl verin nolur. Bir şekilde borca girip annemin elinde para bırakmak istemiyorum. Gerçi yemek olarak,harçlık olarak da yediriyor ama.. Bir fikir verin ne olur