- 7 Kasım 2017
- 16.725
- 40.938
-
- Konu Sahibi limonluekler
Bize bakamazsın gibi değil de zora düşeriz diyor.Yazımı evli olduğunuzu sanarak yazmışım ama anafikir çok da değişmiyor.Evde kiracıymışsınız gibi bir meblağ verin başka hiçbir şeye karışmayın ya da ayrı eve çıkın.Bence hatta ayrı eve çıkın.Anne babanız biraz da sizden gelecek paraya güvendiklerinden bu kadar rahat savuruolardır.Biraz kendilerini sıkıp geçinmeyi öğrensinler.Çık 1+1eve keyfine bak.Anne baban hariç diğer aile bireylerini de bayramdan bayrama gör.Gerekli tepkiyi göstermezsen ilerde annenden beter olursun.
Ayrıca annen de çok bencil bir kadın.. Çocuğum evlenir gider para biriktirelin demio da aman sakın paranı borca sokma sonra bize bakamazsın dio. Siz kendinizi düşünmezsiniz siizi düşünen yok,haberiniz olsun.
Ya inanın konuşuyorum kavga ediyorum ama bu sefer de ağlıyor işi duygusallığa döküyorNiye? Araba alsan "arabamı benden başka kimse kullansın istemiyorum,kimseye anahtar veremem" demek bu kadar zor mu??? Bu kafayla senin de anne babandan farkın yok ki,yazık yahu.
Borç olmasın diyorBeni vazgeçiriyor dediği kişi sizsiniz yalnız. Ben araba alacağım bitti. Gidin alın. Neden düşünüyorsunuz? Neden vazgeçiyorsunuz? Ben maaşımla bu ay gittim altın küpe aldım mesela. Canım takmak istedi aldım. Kimseye söylemedim. Aman alma deselerdi de dinlemez yine alırdım. Azıcık kullanın kendi iradenizi. Kocaman insansınız.
Bende onun derdindeyim. Halbuki tatile gitmeye,araba sürmeye falan da çok özenir annem ama ananemler kendilerini acındırınca dayanamıyorTek kuruş verme ailene bu kadar yazıyorum. Senin aile akıllanmaz sen kendini kurtar
MalesefPeki ayrı eve çıksan? Öyle bir şansın var mı?
Vermeyin. Aktif şekilde kullanın isteyene de vermeyin. 6 yıldır araba kullanıyorum etrafımda bir kere versem sonu gelmez şekilde isteyecek insanlar var; babam ve abim hariç (onlar da asla suistimal edemez) kimseye araba vermedim, vermem. Bakkala markete heryere de arabayla giderim, iyi bişey değil ama boş durması sıkıntı olacaksa bu şekilde kullanın derim...Babam pasif bir insan annem baskındır malesefBorca mecbur gireceğim ama araba alsam araba ananemlerin evinin önünden bana gelmeyecek 4-5 yıl önce bir arabamız vardı dayım her akşam nişanlısını işten aldı işe bıraktı sağolsun dedem de dayımda diğerlerinden araba bile isteyemezler benden aldığı bir tane çeyrek altını 6yıl vermedi dedem ama diğer teyzemden aldığı milyarları takır takır ödedi Ailenin şamar oğlanıyız
O zaman kavgaysa kavga ama o parayı verme derim ben.MalesefAtandığım yerde ev tutacaktım işi bırakır bizde geliriz diyorlar onlar çıkarsa hiç geçinemeyiz
Düşünmesi önemli değil canım. Paraya güvenip gizlice kredi çekip onlara veriyorBırak ne düşünürse düşünsün sizde yüz vermişsiniz asarını istiyorlar
Öyle olunca annem kavga çıkartır beni kararlı görüncede ağlamaya başlarVermeyin. Aktif şekilde kullanın isteyene de vermeyin. 6 yıldır araba kullanıyorum etrafımda bir kere versem sonu gelmez şekilde isteyecek insanlar var; babam ve abim hariç (onlar da asla suistimal edemez) kimseye araba vermedim, vermem. Bakkala markete heryere de arabayla giderim, iyi bişey değil ama boş durması sıkıntı olacaksa bu şekilde kullanın derim...
KeşkeO zaman kavgaysa kavga ama o parayı verme derim ben.
Para sizin değilmi belliki siz çok müsamaha göstermişsiniz siz istemezseniz zorla alırlar mıDüşünmesi önemli değil canım. Paraya güvenip gizlice kredi çekip onlara veriyor
Etkilenseniz de belli etmeyin. Bazen mantıklı düşünemiyorlar o durumda de kontrolü ele geçirmek şart.Ya inanın konuşuyorum kavga ediyorum ama bu sefer de ağlıyor işi duygusallığa döküyor
Keşke diye bir şey yok. Hayat sizin, para sizin...Alın ipleri elinize
Şimdiden siz pes etmiş durumdasınız bikere önce bu durumdan kurtulun. En baştan kesinlikle kimseye araba vermeyeceğinizi söyleyin, bu sizi kötü yapmaz vermek zorunluluğunuz yok. Bide sürtüp çarpıp masraf çıkarırlar aman haa..Öyle olunca annem kavga çıkartır beni kararlı görüncede ağlamaya başlar
Ne bir de kredi mi.... yarın bi gün milletin çoluğunun çocuğunun derdine anan kredi çeker sen kefilsin zaten. Bir an evvel ağlasa da zırlasa da akıllanması lazım. O yaş kadınlar ağlamayı koz da yapıyo zaten şu anki hali ağlanacak. Bırak ağlasın sonunuz iyi olsun. Deden tarafı sizi paravan yapmış başkalarına yediriyor annenin paralarını. yoksa yaşlı insanın ihtiyacından ne olacak. dedenler kime destek oluyorlarsa onların lüksüne gidiyor senin babanın annenin parası...Düşünmesi önemli değil canım. Paraya güvenip gizlice kredi çekip onlara veriyor
O zaman hemen 1+1 ev alın ve taşının. İçinde kiracısı olan 1+1 ev de alabilirsiniz. Böylece biz oturalım da demezler.Borç olmasın diyorAlsam bile arabayı da onlara kullandıracak. Ben ehliyet aldım diye yıllardır arabadan korkan teyzem ehliyete yazıldı yani araba almamı da bekliyorlar bir yandan. İki ucu ... değnek malesef
Eee anneniz anneannen ağlıyor diye her istediğini yapıyor, siz de anneniz ağlıyor diye istediğini yapıyorsunuz. Hiç şikayet etmeyin boşaÖyle olunca annem kavga çıkartır beni kararlı görüncede ağlamaya başlar