- 9 Mayıs 2019
- 1.837
- 2.721
-
- Konu Sahibi limonluekler
Ev arsa altin döviz ne yapabiliyorsaniz yatirim yapmaya bakin. Hayatta ne olacagi belli olmaz. Kesinlikle ailenize para vermeyin. Paraniz sizindir ve buna karismak isterlerse de izin vermeyin. Iyi gunlerin kötü günleri olur ve o zaman kime yardim ettiyseniz hicbirisini yaninda goremezsiniz. Herkes kendi gemisini yürütmeye bakar sizde oyle yapin bir an önce.Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum. Arkadaşlar biz 3 kişilik çekirdek aileyiz. Oturdugumuz ev kendimize ait. Bir miktar kredi ödememiz dışında borcumuz yok şükür +o da 1 yıla bitecek. Aldığımız parayla evi geçindireceğiz sadece. Giderleri anlamanız için bu kadar detaylı yazdım. Gel gelelim başlıktaki konuya. Benim annem eli açık bir kadındır herkese yedirir içirir. 30 yıldır evliler babamla 30 yıldır annesine,babasına,kardeşlerine,yeğenlerine harcadığı parayla inanın 2 .evimizi alırdık. 5 kardeşler diğerleri bizim üstümüze yıktılar kendileri bayramlarda gelip ahkam kesip gidiyorlar maddi manevi her konuda. Artık hepsinden nefret ediyorum anne-babasına 5 kuruşu geçmez mi bir insanın! Nasıl olsa biz yapıyoruz diye onlar paralarına para katarken biz yıllardır ananemlere yedireceğiz diye kredi ödüyoruz. Dedem cahil bir insandır oğluna bir tapınmadığı kaldı nerdeyse. Biz bir süre onun evinde oturduk bizden aldığı kirayı çatır çatır yedi(ekstra annemin harcamaları,verdiği harçlıklari hariç) şimdi oğlundan 5 krş kira almıyor. Böyle bir adam gençliğinden dayım yer içer gezer karısına karısının ailesine yedirir bizde onlar gezmeye gidecek diye çocuklarına bakarız annem maddi olarak yağdırır sağolsun. Çok uzun oldu biliyorum ama yanlış anlaşılmak istemediğim için detaylı yazdım. Annesine babasına tabiki baksın ama her şeyi tek başımıza biz yapıyoruz. Yirmi küsür yaşındayım daha 1 kez tatile gittik. Arabamız yok. Ev hariç birikimimiz yok. Eve 10.000den fazla para giriyor kurbanı bile zor kesiyoruz artık canıma yetti gerçekten. Ben bir şey alacağım zaman paranı gereksiz şeylere harrcama diye vazgeçiriyor,araba almak istiyorum kredimiz var baban veya ben işten çıkarsak sen evi geçindireceksin ödeyemezsin arabayı falan diyorlar. Devlet memuruyum paramı yiyemiyorum çünkü dedem çok kıymetli oğlu ve gelini rahat yaşasınlar diye onlardan kira almıyor, çocuklarına bakıyorlar bizde annemin kardeşlerini ve anne babasını beslemek zorundayız. Onların evinin yemeğini temizliğini her seyini biz yapıyoruz o çocuk kirletiyor biz temizliyoruz yengem hayatta iş yapmaz ananemlere 1 tas çorba yapmışlığı yoktur. Halası(annem) ve dedemler çocuğuma bakmak zorundalar diye düşünüyor. Kusura bakmayın çok uzun ve karışık oldu bana bir akıl verin nolur. Bir şekilde borca girip annemin elinde para bırakmak istemiyorum. Gerçi yemek olarak,harçlık olarak da yediriyor ama.. Bir fikir verin ne olur
Gidişat da böyleyken isyan bayraklarını çekmek için, kendi hayatını yaşamak için ne bekliyorsun?Zaten öyle malesef. Torunları içinde de kullanılan benim
Borç olmasın diyorAlsam bile arabayı da onlara kullandıracak. Ben ehliyet aldım diye yıllardır arabadan korkan teyzem ehliyete yazıldı yani araba almamı da bekliyorlar bir yandan. İki ucu ... değnek malesef
Aynen öyle. Ki dedem bir araba almıştı dayım sağolsun onu da kendi arabası olarak kullandı annem bizden gizli o arabanın ,sigortasını vergisini bile ödemiş.Bu zinciri kırmak zorundasınız. Yoksa sizde bundan 5 sene sonra geriye baktığınız da elde avuç da hiç birşey olmadan yaşanmış hayat göreceksiniz. Üzgünüm ama hayır demeyi öğrenemedikçe anneniz gibi olacaksınız. Arabanızın anahtarı sizde duracak ve kimseye vermeyeceksiniz.
Araba istenmesi birinden bana çok garip geliyor. Bir yerde bir kaza olsa, içinde ki kişi görünmese, direk araba sahibi zan altında kalır.
Zaten öyle. Ara sıra karşıma alıp laf sokuyorum. Nolmuş yapıyorsa diyorlar. Onlar uzakta oturdukları için rahat rahat konuşuyorlar ben isyan edince kavgacı oluyorumYapabiliyorsan babanı yanına çek. Hatta annenin bile maaşına el konulması lazım. Üzgünüm sülalenin kötüsü, eli maşalısı sen olacaksın. Olmazsan kurtulamazsın. Otur konuş tüm geliri kontrolüne al. ona göre yatırım da gezi de planla. anan tarafını da kov gerekirse eve dama koyma başka çaresi yok. anne-baba sözüne bakmazsa kaç kurtar kendini en azından. Tek çocukları sensin anladığım kadarıyla seni kaybetmeyi de göze almazlar herhalde. Annen tarafı da hesaplamıştır zaten sizin eve 10 bin girdiğini çok görüyorlardır. Annenin çok katı bi şekilde ikna edilmesi lazım. tavırlar da net konacak annen ailesine muhtemel kavga çıkar bunca yıl alışmışlar, kudurmuştan beter olurlar ama başka çözüm yok. kesinlikle taviz verme
Borç olmasın diyorAlsam bile arabayı da onlara kullandıracak. Ben ehliyet aldım diye yıllardır arabadan korkan teyzem ehliyete yazıldı yani araba almamı da bekliyorlar bir yandan. İki ucu ... değnek malesef
Her öneriye bir ama..lı cevabın var. Sen de biliyorsun aslında ne yapman gerektigini. Cesaretin yok sadece. Onlar değişmeyecek ilişkileri düzenleri böyle kurulmuş. Kendini kurtarmaya bak.Öyle olunca annem kavga çıkartır beni kararlı görüncede ağlamaya başlar
Yok ama Allah razı olsun beni büyütüp memur yaptılar. Bugüne kadar doğru dürüst gün yüzü görmediler dayanamıyorum onun için. Borçları kalmasın küçük bir araba onlara alalım bir tanede bana alalım normal aileler gibi yaşayıp gidelim istiyorum ama malesef iştePara sizin değilmi belliki siz çok müsamaha göstermişsiniz siz istemezseniz zorla alırlar mı
KesinlikleEtkilenseniz de belli etmeyin. Bazen mantıklı düşünemiyorlar o durumda de kontrolü ele geçirmek şart.
İnşAllah borca girersem biraz çekinir diye düşünüyorum.Keşke diye bir şey yok. Hayat sizin, para sizin...Alın ipleri elinize
Benzin bile koymazlar kullanmak içinŞimdiden siz pes etmiş durumdasınız bikere önce bu durumdan kurtulun. En baştan kesinlikle kimseye araba vermeyeceğinizi söyleyin, bu sizi kötü yapmaz vermek zorunluluğunuz yok. Bide sürtüp çarpıp masraf çıkarırlar aman haa..
Aynen öyle. Dedem kibirli ve cahil bir insanNe bir de kredi mi.... yarın bi gün milletin çoluğunun çocuğunun derdine anan kredi çeker sen kefilsin zaten. Bir an evvel ağlasa da zırlasa da akıllanması lazım. O yaş kadınlar ağlamayı koz da yapıyo zaten şu anki hali ağlanacak. Bırak ağlasın sonunuz iyi olsun. Deden tarafı sizi paravan yapmış başkalarına yediriyor annenin paralarını. yoksa yaşlı insanın ihtiyacından ne olacak. dedenler kime destek oluyorlarsa onların lüksüne gidiyor senin babanın annenin parası...
1+1 yazlık düşündüm aslındaO zaman hemen 1+1 ev alın ve taşının. İçinde kiracısı olan 1+1 ev de alabilirsiniz. Böylece biz oturalım da demezler.
Her gün evde kavga varEee anneniz anneannen ağlıyor diye her istediğini yapıyor, siz de anneniz ağlıyor diye istediğini yapıyorsunuz. Hiç şikayet etmeyin boşa
Ayrı yaşamayı kabul etmiyorlar canımGidişat da böyleyken isyan bayraklarını çekmek için, kendi hayatını yaşamak için ne bekliyorsun?
Çogu konuda akrabalar birbirini kullanmaya çalışıyor. Insan en büyük dertleri ailesinden görüyor galibaYa vermeyin ne olcak zorla mi alcaklar sizden. Gercekten bdv ye girmemle sinirlenmem arasindan saniyeler var ya her konu mu insani delirtir.