2 çocuklu yatılı misafir ve 5 aylık bebeğim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
misafirler geldi mi, neye karar verildi?

ne olursa olsun artik gelen misafire guleryuz gostermek gerekir.

bir daha da esinizle konusursunuz, once sizinle anlasir sonra misafire okey der.

ben de genel olarak konunuza yorum yapan arkadaslara katiliyorum, sizin icin de gelen misafir degisiklik yaratacaktir, hatta bebeklerin gelisiminde bile onemlidir baska insanlarla gorusmeleri. Evet ilk gun huzursuz olurlar ama misafir gittikten sonra bebeginizde degisim goreceksiniz kesin.

ayrica 3 ogun yemektir, hizmettir falan gerekyok, kimsenin sizden oyle bir beklentisi yoktur eminim, olan varsa da bosverin. Sizden beklenen guler yuz tatli dil.
Ev musait degilse bir oda tutmak da hos bir sey bence.

Henüz gelmediler ikibsaate burdalar yemek yapcam smdi sonra dinlenirler tuttuğumuz eve gideriz denize filan gideriz mangal filan yaparız öyle gorcez bakalm tabiki yuzumu asmak çok ayıp öyle birşey yapmam

Yurtdışından geliyorlarmış onların belli ki paraları da vardır.
Bir zahmet insanlık edip gidip otel de kalsınlar.
Sizi yine ziyarete gelebilirler ama bir kahveni içmek kaydıyla.
Evin zaten dar, bebek var, kedi var her şey var ama sana gelenlerde ve kocan da vicdan yok belli.
Bırak kocanı gelen insanın da vicdanı yokmuş.
Beni çağıracaklar yine de gidip kalmam.

Ben olsam kavga eder bağırır, çağırır yine de evimde ağırlamazdım.

Henüz gelmediler ikibsaate burdalar yemek yapcam smdi sonra dinlenirler tuttuğumuz eve gideriz denize filan gideriz mangal filan yaparız öyle gorcez bakalm tabiki yuzumu asmak çok ayıp öyle birşey yapmam

tamam caninizi da sikmayin,
ben anliyorum sizi, cocuk kucukken insan her seyi stres ediyor,
ama bu tarz seyler aslinda hayatin guzel yanlaridir,
kirk yilin basi yurtdisindan misafiriniz gelmis, ne guzel sohbet dondurursunuz,
cocugunuz ilk gun huysuzluk yapacaktir ama 2. gun yuzlere alisinca belki onlarin kucaklarinda da vakit gecirecektir, evde cocuk bakan bir anne icin azicik ayaklarini uzatip kahvesini icmek ne buyuk bir lukstur degil mi.

Siz çocukla ilgilenin, eşiniz misafirlerle.
Tam tersi olamayacağına göre, yani eşiniz bebeği emzirip bakamayacagina göre sizin gibi..
Bebisin uykudan uyanması falan çok zor, anlıyorum sizi.
Sanırım tahammülsüz ve yorgun bir zamaniniza denk gelmiş.
Hatır için idare ediverin.

Gelenlerde suç.ya bir otel tutup kalamıyormu bu insanlar.eminim kalacak paraları vardır,ben olsam utanır çekinirim hiç görmediğim insanlara 3 gün misafirliğe .birde bebeği var,bende 2 çocuk var asla gitmem,tutarım bir otel.hadi yemeğe çağırırlar gidersin tanışırsın da kalmak nedir .ısrar edilse bile kabul etmemeleri gerek.eşin teklif etmemiştir.onlar sende kalalımmı demişlerdir eşinde kabul etmiştir.bence sen haklısın evin zaten küçük bebek ve kedi var kediyi illaki sıkıştırır çocuktur dayanamazlar o korkar kaçışır,strese girer. Sana sorsaydı baştan bir bahane bulurdunuz,birde yolculuk yapıp gelecekler evde bebek var bu hastalık döneminde allah korusun bebeğe birşey olmasın.yazlık tutulmuş ya eşin gitsin yerleştirsin onları desinki hanım çok hasta ,bebekte ondan kusura bakmayın gelemeyecek.ben ilgilenirim sizle desin

Konu sahibi koronadan endişelendiğinden hiç bahsetmemiş çünkü genel olarak misafir etmek istemediğinden bahsetmiş
valla keşke misafirden çok koronadan korksalar daha iyi ederler. düğün işi varmış bir de ne kadar tehlikeli. üstelik yurtdışından geliyorlarmış.

üzgünüm ama ben de o insanlardanım. benim de 10 aylık bir bebeğim var. ne kadar sosyalleştirmeye çalışsam da pandemiden dolayı çoğunlukla benimle olduğu için sürekli ama sürekli uyumadığı sürece dip dibeyiz. öyle ki tuvalette önümde oturuyor ve işimin bitmesini bekliyor. yemin ederim abartmıyorum. böyle bi durumum varken annem ve kardeşim hariç kimsenin bana gelmesini istemezdim çünkü onlar ailem ben evde me yapıyorsam bana geldiklerinde onlar da onu yapıyorlar. zaten pandemiden dolayı ne birilerine gidiyoruz ne eve birilerini alıyoruz orası ayrı.

bir de tam tersini düşüneyim. konu sahibininki gibi kuzenime gitme durumum olsa benim 2 çocuğum onun bir bebeği olsa direkt otel ayarlarım ki iki ailenin de kafası rahat etsin. dinlenelim diye dışarda yer içeriz mesela. deniz falan demiş konu sahibi bunu değerlendiririz gibi. yani mümkün olduğu kadar yükümü azaltırım birilerine "ne yapacağım hem de 3 gün kalacaklar" gibi bir sıkıntı veremem sanırım.

Bebek var, ev 70 metrekare, olacak iş değil. Bu ortam misafir için uygun değil. Ben olsam idare falan etmezdim.
İlk kez gördüğüm insanlarla da tatile falan çıkmazdım. Madem çok istiyorlar, siz evde kalın, eşiniz götürsün onları tatile.
Emrivakilerden nefret ederim. İyi davranacaksam da içimden gelmez. Suratımı asar otururum, öyle ağırlamak falan da içimden gelmezdi.
Ama siz bana bakmayın tabi, ben geçimsizim biraz. Anlık huzurum bozulmasın diyorsanız, arkadaşların dediği gibi üç gün dişinizi sıkın madem. Ama sonrasında yine bir emrivaki yapacaktır kocanız. Bu sefer bir hafta dişinizi sıkarsınız, bir bakarsınız ki sonra ömrünüz diş sıkmakla geçmiş.
Evlilik demek bir tarafın diğerine katlandığı gibi bir şey olmamalı bence. Ne demek zorla kuzenimi ağırla ya? İstemiyorum kardeşim, benim için kabul edilemez şahsen. Zaten şu ortamda yatılı misafirin hiç oluru yok. Ben olsam ortalığı dağıtırdım. Ama siz bana bakmayın tabi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…