• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eş ilgisizligi(bu basligi açacagim aklima gelmezdi)

haklisin canim bunu soyledim sustu birsey demedi yani o benim ilgisizlikten trip yaptigimi dusundrek bunlari soyledigimi dusunuyor suan .fazla anlayisli es olmakta kotu .evimizde tartisma olmadi hic boyle aramizda sorunlar yoktu.hala gayet iyiyiz diye dusunuyo galiba.ama cok duygusalim suan aksam konusmaya calissam onla aglarim hemen
Artık anlayışlı olmayın o zaman, alın karşınıza konuşun baktınız adam olmayacak insan yerine koymayın, çocuktan sonra ohhh nasılsa eli kolu bağlandı deyip salıyorlar kendilerini, göz açtırmayın ki alışmasın, ona da sorumluluklar verin , bebeğin altını değişsin, getir götür yapsın, yemek vs herseye koştur, müsahama gösterme, kaynanayı da olabildiğince erken yolla , bunlar analarını görünce de bir haller oluyor, fazla evde tutma derim ...

merhaba kizlar, suan 25 gunluk anne olarak lohusa donemimdeyim .klasik bir konu gibi gozukuyor ama insan iste yasiyor bu durumu.lohusaligimi cok sogukkanli gecirdim desem yeridir gereksiz duygusallik ofke vs ilk zamanlar hic yasamadim kendimide o moda sokmadim dikislerim agrimasin diye.konuya gireyim.dogumumda esim ve kayinvalidem vardi kayinvalidem gayet iyidir bana sıkınti cikarmadi etmedi.evimi temizliyor yemegi yapiyor yani kisaca ben cocukla ilgileniyorum sadece.ama kendimi yalniz hissediyorum eşim hic gelip bakmiyor bu cocuk napiyor kadin napiyor diye.varsa yoksa kendini odaya kapatmis ibadet yapiyor beyefendi ve bu duruma artik cok takildim sinirlerimi bozuyor belli etmiyorum yani arada yuzum asık oluyor ama adam umursamiyor 2 sn bakip geri odasina gidiyor .yani ibadet yapsin tamamda simdi mi bulmus gece gunduz namaz kiliyo felan.bunca sene bos yatti beyefendi basima alim oldu simdi.ya sinirlenip evde cinnet geciresim var ama kayinvalideme rezil olmak istemiyorum o da ogluna diyor kizini ilgisiz birakma bebeklerin ilgiye ihtiyaci var diye.esime gore o yeni dogmus anlamiyormus .cok sinirliyim cok kurgu yapiyorum .yani gunluk ihtiyaclarimizi gider alir hicbirseye ypk demez gunde 5 kez markete yollarim sesi cikmaz ama bu evdeki hali beni deli ediyor.onunla kavga etmek istiyorum boyle ilgisiz olursan kizima onu sevecek ilgili baba bulmasini bilirim gibisinden laf vurmak kiskandirmak istuyorum.yani hos degil ama evliligimi bitirmek istiyorum sirf bundan dolayi.moralim bpzuk nasil duzelecez bilmiyorym.
Oyle cenneti garantiliyor. Karisini bebegini boşluyor kul hakkina giriyor ama cennete girecek. Agzimi acacak cok sey varda iste mune basar cezayi

normalde de dindar biriydi ama bianda adam ölumu daha net hatirlamis eski borclarini felan oduyor iste kaza namazi vs.ramazandayiz diye cüz okuyor e bunlari vakit namazlarindan sonra yapiyor derken ha bide camiye gidiyor gun icinde birkac vakit.evde sofraya aksam iftarda bi bulusuyoruz onun disinda ortak hicbirseyimiz kalmadi .bendd kendi odamdayim cocuk bakiyorum genelde .gece yataga gelmiyor daha sahura kadar namaz kildigi odada siziyor felan.ya cok sinirim bozulyyor.kayinvalidem gittgnde evde yalniz kaldigimizda 4 senedir yapmadim cinneti bi gecireyim belki duzelir
Ay bu ibadet aşkı falan değil ya uçacak mıymış . Düpedüz çocuk sorumluluğundan kaçmak için bahane. Büyük ihtimal ağzını bu şekilde acamayacagini düşünüyor . Kırk gün dolunca sende bir abdest al bari birkaç gün ibadet et o çocuk baksın hiç başından ayrilmadan . Bu erkekler her türlü kaçmanın yolunu buluyor ya çocuktan

Kendisine soyle çocuk bakma zorunlulugi dinen ona ait . Sen süt vermek zorunda bile değilsin dinen . O dini vecibelerini yerine getimek isitiyorsa önce dogurttugu çocuğa baktiracak bir süt anne bulsun bakıcı bulsun ev temizletecek birini bulsun ondan sonra uçsun göklere. Dini de hep kendi çıkarları uğruna kullanirlar

konustum daha dogrusu konusmaya calistim yani zaten yuzyuze cok karsilasamiyriuz ayni evin icindr firsat olmuyor cocukla ilgilenmekten odada.iceriye gittgmdede genelde namaza durmus oluyor hicbitmeyen bir namazdir gidiyor Allahim affet ya sinirlerim bozuldu
Başlarım namazına bu çocuğu tek başıma yapmadım gel yardım et desenize yahu

esim ogretmen 3 gun evde 4 gun calisiyor oglen 3 gibi eve geliyor.yani aslinda bos vakti cok olan bir insan
Kocanız çocukla, sizinle ilgilenmemek için kendine bir yol bulmuş kısaca. Doğumla birlikte gelen ibadet aşkının başka bir açıklaması yok bence. Alttan almayıp, bunları olduğu gibi söyleyin.

Bir yerde okumuştum bir sürekli vaktini ibadet ile geçiren adamın evine gidiyor bir alim ziyarete. Kapıyı perişan bir kadın açıyor (paspal , mutsuz anlamında ) işte adam bu alimi evine alıyor dini sohbetler etmek istiyor ama alim " evdeki hanımının gönlünü hoş etmeden, onu görmezden gelip sadece ibadet ederek hanımının hakkına giriyorsun " gibi bir şey diyordu tabi ben tam toparlayamadım konuyu ama özünde anlaşılmıştır diye düşünüyorum. Madem evi bu kadar boşladı sizi de dikkate almadığına göre dini bilgisine güvendiği biri akıl versin kendisine. Daha da anlamazsa siz bir cinnet geçireceksiniz . Yoksa Lohusalıkta herşey hep hatırınızda kalıcak böyle ve her hatırladığınızda kötü hissedeceksiniz o yüzden içinize atarak kendinize bunu yapmayın

Kendisine soyle çocuk bakma zorunlulugi dinen ona ait . Sen süt vermek zorunda bile değilsin dinen . O dini vecibelerini yerine getimek isitiyorsa önce dogurttugu çocuğa baktiracak bir süt anne bulsun bakıcı bulsun ev temizletecek birini bulsun ondan sonra uçsun göklere. Dini de hep kendi çıkarları uğruna kullanirlar
bunu soyleyecegim ona zaten😀gecen aksam al sen bak ben uyuyacam rahatsiz etmeyin sakın beni dedim kapattim odanin kapiisini.basta guzel ilgilendi sonra yuzu asıldı.bir de diyorki beyefendi senin evde canin sıkılmiş ondan boylesin .iyilesince cik gez girme eve diyor lan derdim gezmekmi ben zaten iyilesince eskisi gibi hayatima donerim.hic kafa yok adamda ya

Bir yerde okumuştum bir sürekli vaktini ibadet ile geçiren adamın evine gidiyor bir alim ziyarete. Kapıyı perişan bir kadın açıyor (paspal , mutsuz anlamında ) işte adam bu alimi evine alıyor dini sohbetler etmek istiyor ama alim " evdeki hanımının gönlünü hoş etmeden, onu görmezden gelip sadece ibadet ederek hanımının hakkına giriyorsun " gibi bir şey diyordu tabi ben tam toparlayamadım konuyu ama özünde anlaşılmıştır diye düşünüyorum. Madem evi bu kadar boşladı sizi de dikkate almadığına göre dini bilgisine güvendiği biri akıl versin kendisine. Daha da anlamazsa siz bir cinnet geçireceksiniz . Yoksa Lohusalıkta herşey hep hatırınızda kalıcak böyle ve her hatırladığınızda kötü hissedeceksiniz o yüzden içinize atarak kendinize bunu yapmayın
kesinlikle haklisin deneyecegim bunu da

bunu soyleyecegim ona zaten😀gecen aksam al sen bak ben uyuyacam rahatsiz etmeyin sakın beni dedim kapattim odanin kapiisini.basta guzel ilgilendi sonra yuzu asıldı.bir de diyorki beyefendi senin evde canin sıkılmiş ondan boylesin .iyilesince cik gez girme eve diyor lan derdim gezmekmi ben zaten iyilesince eskisi gibi hayatima donerim.hic kafa yok adamda ya
Empati yoksunluğu ve bencillik daha yirmi gün olmuş ya

merhaba kizlar, suan 25 gunluk anne olarak lohusa donemimdeyim .klasik bir konu gibi gozukuyor ama insan iste yasiyor bu durumu.lohusaligimi cok sogukkanli gecirdim desem yeridir gereksiz duygusallik ofke vs ilk zamanlar hic yasamadim kendimide o moda sokmadim dikislerim agrimasin diye.konuya gireyim.dogumumda esim ve kayinvalidem vardi kayinvalidem gayet iyidir bana sıkınti cikarmadi etmedi.evimi temizliyor yemegi yapiyor yani kisaca ben cocukla ilgileniyorum sadece.ama kendimi yalniz hissediyorum eşim hic gelip bakmiyor bu cocuk napiyor kadin napiyor diye.varsa yoksa kendini odaya kapatmis ibadet yapiyor beyefendi ve bu duruma artik cok takildim sinirlerimi bozuyor belli etmiyorum yani arada yuzum asık oluyor ama adam umursamiyor 2 sn bakip geri odasina gidiyor .yani ibadet yapsin tamamda simdi mi bulmus gece gunduz namaz kiliyo felan.bunca sene bos yatti beyefendi basima alim oldu simdi.ya sinirlenip evde cinnet geciresim var ama kayinvalideme rezil olmak istemiyorum o da ogluna diyor kizini ilgisiz birakma bebeklerin ilgiye ihtiyaci var diye.esime gore o yeni dogmus anlamiyormus .cok sinirliyim cok kurgu yapiyorum .yani gunluk ihtiyaclarimizi gider alir hicbirseye ypk demez gunde 5 kez markete yollarim sesi cikmaz ama bu evdeki hali beni deli ediyor.onunla kavga etmek istiyorum boyle ilgisiz olursan kizima onu sevecek ilgili baba bulmasini bilirim gibisinden laf vurmak kiskandirmak istuyorum.yani hos degil ama evliligimi bitirmek istiyorum sirf bundan dolayi.moralim bpzuk nasil duzelecez bilmiyorym.

Eşinize yeni bir kimlik yüklendi ve baba rolüne henüz uyum sağlayamamış, kendini kısıtlanmış mı hissediyor acaba artık? Çünkü kızına ve size karşı sorumlulukları arttı bu yükü psikolojik olarak kaldıramıyor mu ki. Madem ilgilenmeyecekmiş neden yapmış çocuğu gerçekten bu erkekler kendilerini ne sanıyor. Şu an çocukla en çok bağ kurması gereken dönemde kendini geri çekmiş. Siz de tavrınızı koyun bırakın annesi varsa var evde sorumluluk bilsin

esim bizi ilgisiz biraktiginin farkinda.benim ruh halimin modumun dusuklugununde farkinda.kocami taniyorum benm hafif suratim dusse herseyi ayaklarimin altina sererdi.ve simdi bilerek farkinda olsrak boyle yapiyor konustugumdada cevabi su: ahiret var ölum var geri kalan hersey oyalamaca gibisinden.bizim hakkimiz ne olacak dedim bu cocugun ilgine ihtiyaci var dedim.benim elimden suan ne gelirki diyor bakimi doyurmasi sende diyor buyuyunce ben ilgilenirim diyor.napayim yaninizda oyle oturayimmi diyor.bhnu diyen adama ne yapayim daha.onu farkli vurmayi planliyorum bende cok kinlendim
Babaliga hazır mı değildi , uzun süre yolu gözlenen bir çocuk mu ya da eşin bir halt yedi Allah a tövbe edip senin yüzüne bakamıyor ? Hangisi sence ?

esim bizi ilgisiz biraktiginin farkinda.benim ruh halimin modumun dusuklugununde farkinda.kocami taniyorum benm hafif suratim dusse herseyi ayaklarimin altina sererdi.ve simdi bilerek farkinda olsrak boyle yapiyor konustugumdada cevabi su: ahiret var ölum var geri kalan hersey oyalamaca gibisinden.bizim hakkimiz ne olacak dedim bu cocugun ilgine ihtiyaci var dedim.benim elimden suan ne gelirki diyor bakimi doyurmasi sende diyor buyuyunce ben ilgilenirim diyor.napayim yaninizda oyle oturayimmi diyor.bhnu diyen adama ne yapayim daha.onu farkli vurmayi planliyorum bende cok kinlendim
Dayaklık kocanız var.
Ne demek doğurdun bakımı sende?
Kusura bakmasın da, o da baba olarak elinden gelen desteği size vermek zorunda.
Eşten alacağınız güzel bir söz bile sizi motive etmeye yetecekken, kaldı ki size destek anlamında bebeği uyutmada, altını almada, vs. gibi bir çok işte destek olabilir.

40 gün sonunda nasıl davranacak bakalım? Yanaşmaya başladığında asıl davranışları çıkacaktır ortaya merak etmeyin siz.
Sakin kalmaya bakın, ama bu sürecin onun için de sınav olduğunu hatırlatın.
Bu çocuğu siz doğurmuş olabilirsiniz ama tek başına olmadı bu çocuk nihayetinde.

Ben kendimden örnek vermem gerekirse, 2 doğumumda da eşim bana aşırı destek oldu.
Hakkını yiyemem. Bir erkeğin yapabileceğinin fazlasını bile yaptı diyebilirim.
İlk çocuğum aşırı kolik bir bebekti 2 sene uyutmadı bizi diyebilirim, yeri geldi ayağında salladı, yeri geldi ben uyanmayayım diye mamasını hazırladı o doyurdu, ertesi gün işe gitmesi gerektiği halde bıkmadan usanmadan her gün desteğini gösterdi.
İkinci cocuğumda da aynı şekilde destek verdi, ki daha sakin bir bebeklik dönemi geçirdik onda. Yine de desteğini çekmedi üzerimden.

Sonuç; ilgili bir baba nasıl ilgilenirse çocuklar büyüdükçe de aynı şekilde ilgisi devam ediyor.
Şu an hala hakkını yiyemem, benim emeğim kadar emeği vardır üzerlerinde, bebekliklerinden bu güne kadar.

O yüzden eş desteği çok önemli. İnsanı psikolojik anlamda çok rahatlatıyor ki kadınların en çok sorun yaşadığı nokta bu.
Çünkü biz kurarız kafamızda, olmayanı bile olacak gibi düşünme kapasitemiz var. Eşlerden alınan manevi destek negatif düşünceleri suspanse ediyor.

Konuşun, karşısınıza alıp anlatın derdinizi, o anlamak istemese de siz dil dökün.
İlla ki bir noktada anlayacaktır, anlamıyorsa da cinnetinizi geçirin, bazen o da gerekiyor anlamaları için.

Lohusalıkta pireler deve geliyor göze ama "kızıma baba bulmasını bilirim " cümlesi de baya deve bence.
Onun yerine surat asıp pasif tepki vermektense direk konuşsanız. Odada yanımda istiyorum seni, birşey yapamasan bile iki sohbet etmek, günü değerlendirmek , yüzün görmek ve yüzümü göstermek istiyorum deseniz daha sağlıklı sanki.

Back