esim bizi ilgisiz biraktiginin farkinda.benim ruh halimin modumun dusuklugununde farkinda.kocami taniyorum benm hafif suratim dusse herseyi ayaklarimin altina sererdi.ve simdi bilerek farkinda olsrak boyle yapiyor konustugumdada cevabi su: ahiret var ölum var geri kalan hersey oyalamaca gibisinden.bizim hakkimiz ne olacak dedim bu cocugun ilgine ihtiyaci var dedim.benim elimden suan ne gelirki diyor bakimi doyurmasi sende diyor buyuyunce ben ilgilenirim diyor.napayim yaninizda oyle oturayimmi diyor.bhnu diyen adama ne yapayim daha.onu farkli vurmayi planliyorum bende cok kinlendim
Dayaklık kocanız var.
Ne demek doğurdun bakımı sende?
Kusura bakmasın da, o da baba olarak elinden gelen desteği size vermek zorunda.
Eşten alacağınız güzel bir söz bile sizi motive etmeye yetecekken, kaldı ki size destek anlamında bebeği uyutmada, altını almada, vs. gibi bir çok işte destek olabilir.
40 gün sonunda nasıl davranacak bakalım? Yanaşmaya başladığında asıl davranışları çıkacaktır ortaya merak etmeyin siz.
Sakin kalmaya bakın, ama bu sürecin onun için de sınav olduğunu hatırlatın.
Bu çocuğu siz doğurmuş olabilirsiniz ama tek başına olmadı bu çocuk nihayetinde.
Ben kendimden örnek vermem gerekirse, 2 doğumumda da eşim bana aşırı destek oldu.
Hakkını yiyemem. Bir erkeğin yapabileceğinin fazlasını bile yaptı diyebilirim.
İlk çocuğum aşırı kolik bir bebekti 2 sene uyutmadı bizi diyebilirim, yeri geldi ayağında salladı, yeri geldi ben uyanmayayım diye mamasını hazırladı o doyurdu, ertesi gün işe gitmesi gerektiği halde bıkmadan usanmadan her gün desteğini gösterdi.
İkinci cocuğumda da aynı şekilde destek verdi, ki daha sakin bir bebeklik dönemi geçirdik onda. Yine de desteğini çekmedi üzerimden.
Sonuç; ilgili bir baba nasıl ilgilenirse çocuklar büyüdükçe de aynı şekilde ilgisi devam ediyor.
Şu an hala hakkını yiyemem, benim emeğim kadar emeği vardır üzerlerinde, bebekliklerinden bu güne kadar.
O yüzden eş desteği çok önemli. İnsanı psikolojik anlamda çok rahatlatıyor ki kadınların en çok sorun yaşadığı nokta bu.
Çünkü biz kurarız kafamızda, olmayanı bile olacak gibi düşünme kapasitemiz var. Eşlerden alınan manevi destek negatif düşünceleri suspanse ediyor.
Konuşun, karşısınıza alıp anlatın derdinizi, o anlamak istemese de siz dil dökün.
İlla ki bir noktada anlayacaktır, anlamıyorsa da cinnetinizi geçirin, bazen o da gerekiyor anlamaları için.