- 6 Ekim 2024
- 85
- 23
- 3
Herkese merhaba ben yine çaresiz kaldığım bir anda sizinle dertleşmek ve sizden fikir almak için buraya yazıyorum. Bebeğim 5 ay 15 günlük bugün. Şu zamana kadar zaman zaman zor dönmeler geçirdik ama yaklaşık 1-1,5 aydır çok zor günler geçiriyoruz. Son günlerde daha da şiddetlendi ağlama krizleri, hiç böyle ağladığını görmedim hıçkıra hıçkıra ağlıyor nedenini de bilmiyorum sakinleştiremiyorum bir türlü
4. aya kadar yatağında kendi kendine uyuyordu bazen zor daldığı oluyordu vs ama geçiciydi. Şimdi hem gece hem gündüz uykularımıza yatarken kriz geçiriyoruz 3 kişi zor sakinleştiriyoruz. Kucağımda sallıyordum çok yorucu olduğu için ayağımda sallamaya geçtim yapmam dediğim her şeyi yaptım yeterki sakinleşsin diye. Her gece aynı saatlerde duşunu aldırıyorum, pijamasını giydiriyorum, müziğini açıyorum, dişleri çok kaşınıyor rahatlaması için tetagil de veriyorum. Karnı tok altı temiz 2 gece rahat geçiyorsa 5 gün krizle geçiyoruz gece uykularına. Yatırıyorum 40 dk sonra uyanıyor geri dönmüyor uykuya. Gündüzde aynı şekilde saat aralıklarına dikkat ediyorum 2-2,5 saati geçirmiyorum uyutuyorum. Gündüz uykularımızda en fazla 40 dk sürüyor tam uykusunu alamadan uyanıyor. Bugün 40 dk sonra uyandı tekrar uyuttum 1,5 saat filan uyumuştur. Ama uyandıktan sonra yine huysuzluğu devam etti. Sürekli eee eee eee hiç huzurlu değil. Kız kardeşlerim geldi yardıma uyuturken yatağın yanına sıralanıyorlar kıyamam ellerinde sakinleştirmek için oyuncaklar vs yatırmaya korkuyorum artık. Altını alacağım bezini bağlayamadan krize giriyor. Kucağımda giydiriyorum kıyafetlerini vs. Mamasınıda hiç iştahlı içmiyor. Gece uykusunda güzel içebiliyor bir tek uyanıkken içiremiyorum 30-50 cc içip bırakıyor. Mamasını değiştirmek istiyorum artık belkide başka bir mamayı daha iştahlı içer öneriniz varsa alırım. Derseniz ki hiç huzurlu olduğu bir zaman yok mu var sabah ilk uyandığında keyfi biraz daha iyi oluyor yatakta uzanıp kitap okuyoruz kitaplarını inceliyor. Egzersizlerini yaptırıyorum hoşuna gidiyor. Birde bebek arabasına binip dışarıda gezmeye bayılıyor bende çıkarabildiğim zamanlar çıkarıyorum mutlaka bazen dışarıda uyutuyorum. Ama onun haricinde evde ve misafirliğe gittiğimiz yerlerde hep huzursuz sürekli ayakta gezdiriyoruz sakinleştirmeye çalışıyoruz. Bazen teyzesiyle yada babasıyla oyun oynuyorlar bir sıkıntı yok ben odaya gireyim benim sesimi duysun beni görsün çok değil bir kaç dk sonra ağlamaya başlıyor. Doktorumuz söylemişti anneye bağımlılık artar bu ayda diye. Kucağıma alıyorum sakinleşmiyor ki kucakta dursa hiç indirmiyim yeterki ağlamasın ama ne yaparsam yapayım olmuyor. Bu durum ne zaman geçer tecrübeli anneler sinir sistemim çöktü o ağladıkça ben onu sakinleştiremedikçe kendime kızıyorum.