How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2 çocuklu yatılı misafir ve 5 aylık bebeğim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yemekleri sofrayı yetistiremedim eşim ise gitmişti çocuk ben yemek yaparken baş baş başladı ağlamaya kendimi zor giyindim şuan malesef baya agliyo uyku saaati geldi kapidalarmis

Yemekleri sofrayı yetistiremedim eşim ise gitmişti çocuk ben yemek yaparken baş baş başladı ağlamaya kendimi zor giyindim şuan malesef baya agliyo uyku saaati geldi kapidalarmis
Maskeni tak korona var diye soylen onlar anlarlar . Onlarin yaninda maskeni cikarma dugunden geldiniz neticede de bebegi asla sevdirme .hep korona varken insanlarin nasil dugune misafirligw gittigine soylen

Küçük bi bebegin var anlayışlı olmak zorundalar . Geri kalanına yardım etsinler sen de bebeğinle ilgilen

Kadının çocuklar küçükmüş biri 1.5 yaşında biri 9 bizimki uyuyo onunki bağıra bağıra agliyo napcaaz blmyrm
Ha geldiler yani.
Valla kendinizi hiç sıkmayın artık. Bebeğiniz ağlarsa, akşam kocanızın kucağına bırakıverin. Babası değil mi, azıcık da o baksın. Siz de başım ağrıdı, yoruldum deyip odanıza dinlenmeye çekilin.
Yemeğe de yardım istemekten çekinmeyin. Bebekli kadına misafir gelirken paşa sofrasına oturamayacaklarını hesap etmelilerdi. Baktınız yardım da gelmiyorsa, yapmayın, dışarıdan söyleyin.

Bende pek misafir sevmem ama ne zaman gelseler gittikten sonra kendimi daha iyi hissettiğimi fark ettim. Bundan dolayı eve birisi geleceği zaman eskisi gibi gerilmiyorum.
Emin olun size de iyi gelir bebişe de

Eşinizin daveti neticesinde mi sizde kalmaya karar verdiler, yoksa onlar sizde kalmak istediler de eşiniz mi ayıp olmasın diye reddedemedi bilemiyorum ama olan olmuş artık. Bence maske takarsanız da, covid le ilgili laf ederseniz de eşiniz kendisini mahçup ettiğinizi düşüneceği için aranızda sorun çıkabilir. Nasılsa artık geldiler, kalacaklar. İnşallah size yardımcı olurlar ve düşündüğünüz gibi kötü geçmez. Belki size de değişiklik olur, iyi gelir. Eşinize tavır yapmak niyetindeyseniz de gitmelerini bekleyin derim.

üzgünüm ama ben de o insanlardanım. benim de 10 aylık bir bebeğim var. ne kadar sosyalleştirmeye çalışsam da pandemiden dolayı çoğunlukla benimle olduğu için sürekli ama sürekli uyumadığı sürece dip dibeyiz. öyle ki tuvalette önümde oturuyor ve işimin bitmesini bekliyor. yemin ederim abartmıyorum. böyle bi durumum varken annem ve kardeşim hariç kimsenin bana gelmesini istemezdim çünkü onlar ailem ben evde me yapıyorsam bana geldiklerinde onlar da onu yapıyorlar. zaten pandemiden dolayı ne birilerine gidiyoruz ne eve birilerini alıyoruz orası ayrı.

bir de tam tersini düşüneyim. konu sahibininki gibi kuzenime gitme durumum olsa benim 2 çocuğum onun bir bebeği olsa direkt otel ayarlarım ki iki ailenin de kafası rahat etsin. dinlenelim diye dışarda yer içeriz mesela. deniz falan demiş konu sahibi bunu değerlendiririz gibi. yani mümkün olduğu kadar yükümü azaltırım birilerine "ne yapacağım hem de 3 gün kalacaklar" gibi bir sıkıntı veremem sanırım.

ben bu durumda olsam nasılsa durumum ortada, kusura bakmaya kimsenin hakkı yok diyerek doğal davranmaya devam ederdim.
evime gelen insan bal börek için geliyorsa bir daha gelmez böylece. ha gelip yardımcı oluyor, halden anlıyorsa da ömürlük dostluk kazanırım.
belki de insan ağırlamayı çok şekilciliğe bağlamadığımdan böyle.
elbette evde yabancı erkek ile emzirme vs süreçleri açısından sıkıntılı olur. o ayrı bir konu.
belki mevzu biraz da genelde rahat olabilmekle alakalı.
yada ben çok misafirle hem de küçük evde çok yatılı misafirle büyüdüğümden bana abes gelmiyor bilmiyorum.

herkesin bakış açısına göre ele alacağı bir konu yani. bence net bir doğrusu yok.
rahat insanlar için önemsenmeyecek birşey.

ben benzer durumda gitsem, direkt yardımcı olma niyetiyle giderim. olabildiğince elim boş da gitmem, orada da mutfağa girip yapmasam bile ısmarlarım en kötü. bebek için de yardımcı olmaya çalışırım. bizzat bana vermek istemese en azından evini derler toplarım.

evet bebeğin küçük olması handikap ama söz konusu çocuktan dolayı misafirliğin problem olmasıysa o çocuk yetişkin olana dek gerçekten kimsenin misafir kabul etmemesi, misafirliğe gitmemesi lazım bence. her an beklenmedik sıkıntılı durumlar olabilir zira.

yani bu durumda konu sahibinin de kimseye gitmemesi lazım. bunu tersten düşünsek, bir yere gitti diyelim çocuğu en ufak seste uyanıp ağlıyor. hangi insan ev ortamında sonsuz sessizlik sağlayabilir ? o zaman onlar da bebeğiniz küçük gelmeyin mi demeli misal ?

bu konularda bu tip detayların ilişkileri zayıflattığını düşünüyorum genel olarak.

pandemi apayrı bir konu, zaten konu başındaki postun pandemi ile alakası yok. o nedenle bununla ilgili çok yorum yapmıyorum.

Eşimin benim hayatımda hiç görmediğim amca oğlu eşi ve iki çocuğu geliyor bize yarın sabah ..
Kardeşinin dugunu için gelmişler Türkiye'ye ve kardeşinin dugunu ve ailesinin yaşadığı şehir bizim şehre bin km uzaklıkta ama şuan ordalar ama yola çıktılar sabah bizdeler .. 3 gün filan kalcaklarmis benim evimde 70 m kare 5 aylık bebeğim var kedim var korkak bir kedim herkesten korkar salonumun ve mutfak kapısı yok evde misafir agirliycak tek yer salon ve kappisi yok .. bebeğim tık sese uyaniyo ve odası ayrı odasında yatiyo odası tam banyonun karşısında..
Zaten uykusuz yorgun oluyorum o kadar insana sabah öğlen akşam yemek yapıp hizmet edip yatak yapmak aşırı yorucu hemde 3 ,4 gün boyunca ve bu yüzden sorun yaratıyorum diye esimle tartıştık annesindeydik tartışırken baya kavga ettik ..
Ardından yazlık yerler ilçeler bizim eve bir saat uzaklıkta yer tutalım kalalim beraber yüzeriz dedii eşim ben istemiyorum evde diye ve yer kiraladı tuttuğu yer 1+1 mutfak odasında yataklar var .. yan yana iki oda zaten tık sese yine bebeğim uyanır neyse bide sabah öğlen akşam yemek masrafı alacakmış galiba kendi bide kiraya para gerçekmiş neyse ama ben onunda istemiyorum .. hayatımda ilk kez gördüğüm insanlaarla tatilde istemiyorum zaten çok küçük o yerde de kalmak istemiyorum kısacası hicbirsey istemiyorum ve kavga ediyoruZ .
Bebeğim Zaten beni yoruyor bu konuda haksismiyim sizce kim haksız ??
Napsam ben ya siz olsanız napardiniz çok stresliyim yapacak careside yoo geliyolar sabah bizdeler malesef hiç istemediğim halde ...
Evinizde ancak misafir odası (banyolu, yataklı misafire özel bir
Oda) varsa yatıya misafir kabul edin. Yoksa (bence) evim müsait değil denilip kabul edilmemeli. Otelde kalsınlar bu ne saçmalık böyle. Ben insanları anlamıyorum keyfine gezmeye gidiyorsan otelde kal kardeşim. Paran azsa öğretmenevi, polisevinde falan kal. Karşı taraf davet ettiyse ancak evinde kalman gerekli 🤷🏼‍♀️ hayat eskisi gibi değil bazı insanların ayak uyduramadığını düşünüyorum 🙄 70 metrekare evde 4 yetişkin 3 çocuk nasıl rahat edecekler ilginç gerçekten. Ben başka bir şehire gidince insanların evine gitmek yerine sırf rahatsız olmasınlar diye dışarıda yemek yemeyi teklif ediyorum insanlardaki rahatlığa bak 😬

Yemeklero disardan söyleyin aksam da mangal balık vs idare edin. Durum zor bende cok zorlandim ama hep bu genisletmelerle cocugumun sınırlarını ogrendim. Mesela asla seste uyuyamaz dedigim cocugum.zoraki katildigim.bir dugunde uyuyakalinca demekki uyuyormus dedim. Rutin sever yatagini sever dedigim cocugum yine zoraki bir misafirlikte sorun cikarmadan gece uyuyunca hmmm dedim. Onu yemez bunu yemez dedigim cocugum yine ve yine zoraki bir disarda aksam yemeginde tıka basa yiyinca şok oldum 😀 biraz sabır sadece cocukla hersey zor evet ama sınırlarımızı asmamiz gerkeiyor bence

Ben söylediğiniz şartlarda kabul etmem.
Aman o üzülmesin aman bu kırılmasın diye yaşamayı bırakalı epey oldu.
Buna eş te dahil.
Velev ki kabul ettim , eşim herşeyleriyle ilgilenir, çocuk dışında hiç birşeye dokunmam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back