2 çocuklu yatılı misafir ve 5 aylık bebeğim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de tek derdi masraf etmeden kalmak. Tanımadığı birinin gül yüzünü görmeye gelmedi ya.
Ya zaten muhtemelen iki oda olan bir evde nasıl rahat edecekler? Otelde kalmak yerine, sıkış tepiş başkasının evinde kalmayı yeğliyorlar.

Kadin zaten yapar diye dusunuyorum yani umuyorum yapar.. ben olsam yapardim..kadin kadinin halinden anlar diye dusunduklerinden.. yani bi cocuk hem annenin hem babanindir ama bi baba asla anne gibi olamaz.. yani yaratilis olarak bile cok farkliyiz
3 yaşına kadar evet anne gibi olamıyor bence. Sonrası eşit olabiliyor ya.

Valla bence de alsın ama kaç erkek alır gerçekçi düşününce? Nasıl olsa istemese bile mecbur idare edecek eşi biliyorlar hiç misafire hizmet etmek için izin alır mı keşke alsalar.

Ilgincmis baştan size yıkmaya kararlı olduğunu sorarak belli ediyormuş neyse ki Ben meraklı ya da uygun değilim ama hiç tanimadigim memleketlimi eve aldım 2 kere benim olduğum yere atanmışlar. Tekiyle çok iyi dostluk kurduk biz nasıl aynı yerde büyüyüp hiç tanışmamışız dedik hatta. Ben konu özelinde şunu diyorum zaten konu sahibi asla istemiyor 5 aylık deyip duruyor bir de onun için eşi de eşşek gibi yapacak.

Pandemi bitmiş, hiç haber vermiyorsunuz biz de mal gibi korunuyoruz… Tabii ki kabul etmeyeceksiniz. Eşiniz otel ayarlayacak eğer misafiri ağırlamak istiyorsa. Diğer türlüsü tartışmaya bile açık olmamalı.

Erkek sabahtan akşama kadar çalışıp para kazanıyor, kadın evde. Paranın nasıl harcanacağı tabii ki erkeğe sorulacak. Oldu mu sizce?
Dikkat ederseniz mesajda kadının fikri "daha" önemli yazmışım sadece kadının fikri önemli dememişim ve hala aynı fikirdeyim. Bebek bakmak gibi zaten başlı başına zor bir işle uğraşan kadın üstüne ek görev alacağı bir durumu kabul etmek zorunda değil, burada daha önemli olan onun fikri.

5 güne çıktı o çocuklarında küçük bebek bizim bebeğe vuruyo
Kışın halamda 1 gece kaldım (aynı şehirdeyiz ama çok uzak semtler). Benim bebek 10 aylık onun iki çocuk. Allahım kaç kere uyandı bebeğim gürültü yüzünden kaç kere uyuttum Allah bilir. Çünkü benim bebeğim erken uyuyup erken kalkıyor halamın çocukları gece oturur öğlene kadar yatar o yüzden o gece halamla keyifli vakit geçirmek şöyle dursun zırt pırt çocuk uyuttum ve çok sıkıcı bir durumdu. Yani çocuklu aileler bebekli aile için daha da zor bence.

Allah yardımcınız olsun.

Sadece bebeginiz çok ufak olduğu için haklısınız .

Geriye kalan kisimda eşiniz sorun ddegil çözüm odaklı pek çok yaklaşımda bulunan hayatınızı kolaylaştıran bı adamken ben sizi hiç cekemezdim açıkçası.dedigim gibi sadece bebeginiz ufak olduğu için bunca yorgunluğun içinde misafir istemenekte hiç bişey yapmak istememekte haklısınız

Çocuk bebeğinize vururken çok sevgili misafir anne ne yapıyor? Allah aşkına yapmayın yemek falan gelsin eşiniz dışarıdan söylesin, madem reddemeyeceksiniz tatil köyüne mi götürüyordu ne yapıyordu onu yapsın. Elalemin poposu rahat edecek diye bebeğiniz neden rahatsız olsun? Saçma sapan iş hakikaten. Beş gün ne ya hu? Pansiyon mu sizin ev? Kim ne derse desin misafirlik başlığı altında milleti kendine hizmet ettiren, konudaki gibi çıkarcılığın dibine vurup akrabayız ayağına yatan ( konu sahibi o insanları tanımıyor bile, daha önce akılları nerdeydi?) bunu da gelenek görenek diyerek normalleştiren büyük çoğunluğa ifrit oluyorum.

2 saat toplama 2 saat hazırlama mı sürdü? Gene mümkün değil. Nasıl bir sofra kurdunuz gerçekten merak ettim 4 saatlik sofrayı. Yok 5 gün kalmazlar siz 2 güne kaçırtırsınız merak etmeyin
Kuzu çevirdiğini düşünüyorum ben 4 saatte şahsen
Başka 4 saat süren yemek varsa da ben bilmiyorum
İyi li de bilmiyorum
Belki mantı açmıştır
Nasıl yani adamın kendi evinde gelecek insanla ilgili söz hakkı yok mu? Neden?
Çünkü evin hanımı değil
Bu kurali hiç duymamış olamazsın

Yani para konusunda da erkeğin mi fikri “daha” önemli?

Ne kadar bencil insanlar ya hic gormedigin bebekli insanin evine hadi max bi gunluk git resmen otele para vermemek icin yapiyor by tarz insanlar ya da otel diye biseyden haberleri yok.

Kuzu çevirdiğini düşünüyorum ben 4 saatte şahsen
Başka 4 saat süren yemek varsa da ben bilmiyorum
İyi li de bilmiyorum
Belki mantı açmıştır
Ben de mantı mı açtı diye düşünmüştüm bir ihtimal içli köfte dedim hatta ufak çocukla nasıl uğraştı diye şaşırmıştım ama yanılmışız. Menüde patates oturtma, mercimek çorbası, salata, pilav varmış.

Çünkü evin hanımı değil

Bu kurali hiç duymamış olamazsın

Ay duydum tabi. Aşkı memnu Bihter ‘ben bu evin hanımıyım, bana soracaksınız’ diye azarlamıştı mutfaktakileri. Bu evin hanımı sadece köşklere, yalılara ait bir tabir gibi geliyor hala, ondan konularda anlamıyorum sanırım

Yani para konusunda da erkeğin mi fikri “daha” önemli?
Yoo bütçeyle ilgili konularda bütün ev halkı eşit etkilenir bence çocukların bile fikri önemli, ihtiyaçları vs ama burada fiziksel, ruhsal ek bir görev alınacak ve muhtemelen %90 kadının üstünde olacak bu yüzden onun fikri daha önemli. Ha adam izin alıp evde olsaydı bu süreçte eşit olurlardı çünkü birlikte ağırlarlardı.

Konu sahibine 3 gün idare edilebilir demiştim ama ben de eve misafir ağirlanacağinda evdeki kişinin ( kadın ya da erkek ) fikrinin daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Çünkü evde olanin rutini bozulacak,daha çok etkilenecek, daha çok yorulacak,ekstra bir durum oluşacak.
Aynı sekilde dışarıdaki için de " Hazır dışarda trafikteyken şu kişinin şu işini halledecegine söz verdim,yapmak zorundasın " diye bir emrivakinin olamayacağı gibi.

Çünkü eksta durum,çünkü müsaitlik,çünkü disardakinin o gün o iş için hiç havasında olmaması falan filan...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…