How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2 çocuklu yatılı misafir ve 5 aylık bebeğim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türküm. En son kardeşim ve eşi geldi bulaşıgi diz demedim o kolay iş ama çocukların dağıttığı oyuncakları topla dedim evi süpürürken yarısına gelince kalanı da sen süpür dedim falan. Eşim zaten misafir gelince o gün çalışıyorsa tabii edemez ama gelince bulaşıgi o dizer, çöpleri atar. Çayını herkes kendi alır en azından 2.'yi. Kendisininki doldurmaya giderken boşalan varsa alır. Yaşadığım yerden ziyade evlendigim kişinin kafa yapısıyla alakalı. Aynı şekilde kardeşleriminkininde. Eşimin kuzeni hiç gelmedi bilemiyorum ama ona da derim ben
Yaw yeri gelince evet yapar evdeki erkek herseyi..kadin hayatinda gormwmis bu insanlari.. bazi misafir kadinlar bile yardim etmez cocugunu salarken gelen erkege gel salatayi yap denmez bence😂 kardesime bende derim onda bisey yok.. yani ben erkekler kutsal demiyorum zaten ama bizim
Toplumumuzda boyle gelen misafir erkege yumus Buyruldugunu daha hic gormedim😂

aslında bu ulke veya memleket degılde kısılerle alakalı

esımın lıseden berı gorustugu bır arkadas grubu var 5 kısılık hepsı eslı aynı memleketlıler ama baska sehırde yasıyorlar ıs dolayısıyla ...halıyle geldıklerınde kalıyorlar geleceklerı zaman da haberlesıp hep bırlıkte toplanıyoruz evlerımız musaıt

esımın arkadası mustafa ve esım sofrayı toplar karısı bılge ve ben yerlestırırız yerlerıne samet cocuklarla ılgılenır tuba cayı koyar esı cay servısı yapar :KK70: bızım evımızde de onlara gıttıgımızde de hep boyle oldu bu o yuzden sadece bu pandemıde gorusemedık normalde her sene mutlaka toplanılır ve yatılı kalınır ve hep boyle olur

yanı erkeklerde yapıyor yalnız bu konuda mısafırlerle konu sahıbının hıc bır samımıyetı yok adam yardım etmek ıstese bıle konu sahıbı lutfen oturun der buyuk ıhtımal
Yaw oylesi daha zevkli zaten ama ilk defa gordugu insana ne desin bu kadin

Los angeles herhalde 🙄

Erkeklerin ev işi yapması gerektiğini düşünüyorum ve eşim ben evde olmama rağmen yapar sağolsun ama gelen misafirlerden erkeğe iş buyurduğumu hayal edemedim çünkü toplum belli, bön bön bakarlar eminim.

Düşünsenize oturuyorlar siz gidip adama "kardeş şu makineyi bi boşaltıver ellerinden öper." dediğinizi, millet kalakalır.
Agauahah valla ruya goruyor bu hanfendi zaten.. dusun caylari doldurdun begfendi servis eder misiniz? Dermisiz😂 valla komik yani..

Oturup dertlerini kendi çekecekse, bütün hizmetlerini yapacaksa olur tabi neden olmasın.
+1
Yemekleri yapıp, kendisi ilgilenecekse buyursun çağırsın.
Valla kızlar, ben çok becerikli bir kadın değilim. Çocuğum da yok. Misafir geliyor olsa, akşam oturmasına bile, belli bir mesai harcıyorum. Bir de bebeğim olsa hayatta içinden çıkamam. Her kadını bir sanmayın bence. Kucağında çocukla iki dakikada kek çırpıp, kısır dökebilenlerden değiliz bazılarımız. Yapamıyoruz, niye anlamıyorsunuz ya hu? :KK53:
Ondan dolayı, çağırıyorsa adam, kendi ilgilenecek artık. Çünkü hem beceriksizim hem de yapmak istemiyorum. Bu kadar basit ya hu!
Hem belki asosyalim, eşimin amca oğlunu ağırlayıp, iyi ilişkiler kurmak istemiyorum. Olamaz mı? Yani ben bekarım, asla evlilik hayalim eşimin sülalesi ile kaynaşmak, oturmalara gitmek vs. değil. o_O

Erkek de izin alsın kendi çağırıyor madem 3 gün? Asıl siz nasıl mantık kuruyorsunuz ben anlamadım. Bir zahmet izin aliversin. Almıyorsa da sofraya kurmaya gelemez ama sofrayı toplasın sonra gece yatmadan yataklarını hazırlasın?o da mı olmuyor
Bu konuda haklisin.. evin erkegi zaten yapsin yapmalida ama sen misafir erkekten bahsettin az once

Yaw yeri gelince evet yapar evdeki erkek herseyi..kadin hayatinda gormwmis bu insanlari.. bazi misafir kadinlar bile yardim etmez cocugunu salarken gelen erkege gel salatayi yap denmez bence😂 kardesime bende derim onda bisey yok.. yani ben erkekler kutsal demiyorum zaten ama bizim
Toplumumuzda boyle gelen misafir erkege yumus Buyruldugunu daha hic gormedim😂
Bize misafirligi gelin isterseniz belkigörürsünüz:) Şimdi akşam yemeğine veya çaya gelene ben de demem kadına da demem. Ama 3 gün gelene derim hatta konu sahibi 5 demiş. Bu arada yemek veya salataya da demem öyle ya hele salata konusunda takıntılıyım. Kendim yapmayı severim.

Bize misafirligi gelin isterseniz belkigörürsünüz:) Şimdi akşam yemeğine veya çaya gelene ben de demem kadına da demem. Ama 3 gün gelene derim hatta konu sahibi 5 demiş. Bu arada yemek veya salataya da demem öyle ya hele salata konusunda takıntılıyım. Kendim yapmayı severim.
Sen bulasik dizmeye basit dedigin icin salata dedim😂 ben elin adamina bisey diyemem vallahi😐😂

Kadına söyle demişler çünkü. Ee kadını da tanımıyor ona soyleyebilirse ona neden olmuyor? Hatta esas akraba olan adammış.
Kadin zaten yapar diye dusunuyorum yani umuyorum yapar.. ben olsam yapardim..kadin kadinin halinden anlar diye dusunduklerinden.. yani bi cocuk hem annenin hem babanindir ama bi baba asla anne gibi olamaz.. yani yaratilis olarak bile cok farkliyiz

Evde kim varsa misafirle o ilgileniyor çünkü neyini anlamıyorsunuz ben de bunu anlamıyorum. Adam akşama kadar işte çıkıp gelip iki üç saat vakit geçirecek kadın bütün gün misafirle ilgilenecek haliyle kadının fikri daha önemli. Eğer erkek evde olsaydı erkeğin fikri daha önemli olurdu misafir çağırırken.

Konu için konuşursak konu sahibinin koca tatil yeri ayarlamış bütün gün işte olduğunu sanmıyorum, böyle bir bilgi de vermemiş zaten. O ayrıntıları konu sahibi yazarsa öğreniriz.
Kocası çalışıyor bile olsa akşam geldikten sonra yatak sermek, sofra toplamak vb işleri gayet yapabilir. Kimse zaten çocuklu kadından dört dörtlük performans beklemez, beklerse de beklediğiyle kalır.

Benim dikkatimi çeken nokta kimin fikrinin daha önemli olduğu değil, anlamamışsınız beni. Kocanızın bu konuda söz hakkı yok cümlesi, fikri önemsiz kabul edilmiş yani.

Yaw oylesi daha zevkli zaten ama ilk defa gordugu insana ne desin bu kadin
tabı canım kı ustelık mısafırlerın ultra dusuncesız ve bencıl oldukları cok bellı... kucuk ve bebeklı eve coluk cocuk tombalak gelıp 5 gun kalan kısıler kendı cayını doldurmaz tıpte olur

Niye yapmasın ki?kaç kişi aynı şeyi yazmış misafirin tüm yükü kadındaymış falan...Ev sahibi kadın misafir kadına canım sen şunu yapıver falan diyecekmiş misafir erkeğe laf yok... Nasıl insanlarla evleniyorsunuz hiç anlamadım.
Şöyle insanla evlendim çok merak etmişsiniz,
Karıcığım bir işimiz var mı, sen nasılsın iyi misin diye sorup ona göre evimize misafir çağıran biriyle.

he siz her daim misafir ağırlamaya uygun , çok seven biri olabilirsiniz o sizin bileceğiniz iş, ben keyfim isterse ağırlıyorum, bir mecburiyetim olduğunuda düşünmüyorum.

Evde kim varsa misafirle o ilgileniyor çünkü neyini anlamıyorsunuz ben de bunu anlamıyorum. Adam akşama kadar işte çıkıp gelip iki üç saat vakit geçirecek kadın bütün gün misafirle ilgilenecek haliyle kadının fikri daha önemli. Eğer erkek evde olsaydı erkeğin fikri daha önemli olurdu misafir çağırırken.
Erkek sabahtan akşama kadar çalışıp para kazanıyor, kadın evde. Paranın nasıl harcanacağı tabii ki erkeğe sorulacak. Oldu mu sizce?

tabı canım kı ustelık mısafırlerın ultra dusuncesız ve bencıl oldukları cok bellı... kucuk ve bebeklı eve coluk cocuk tombalak gelıp 5 gun kalan kısıler kendı cayını doldurmaz tıpte olur
Aynen canim
Heleki bu sicaklarda.. kucuk alan gercekten cok zor.. bu kadin birde kendini kurdu 2 gundur burda.. iyi gecse sasarm ama 5 gun cok uzun bir zaman.. ben bi yerde 1 gun kalsam daral geliyo dogal ortamimi evimi istiyorum. Allah kimseyi evsiz birakmasin

2 saat toplama 2 saat hazırlama mı sürdü? Gene mümkün değil. Nasıl bir sofra kurdunuz gerçekten merak ettim 4 saatlik sofrayı. Yok 5 gün kalmazlar siz 2 güne kaçırtırsınız merak etmeyin
Ya patates oturtma mercimek çorbası pilav salata yaptım doğra doğra uzun sürdü 11 den 2 ye kdr hep ayaktayim sofra kur topla bulaşık yıka yemek yap hepsi genel sürdü o kdr saaat

Ya zaten düşünceli biri olsa, daha önce yüzünü görmediği kadının evine yatılı misafir olarak buyurmaz.
Ben hiç tanımadığım etmediğim insanın evine yatılı gitmedim.
Hele bir de ev çok küçükmüş, bir de bebek varmış. Yani şu ortamda beş gün hiç rahat geçebilir mi? İhtimali var mı?

Aynen herkes koca yardım etsin demiş adam piyasada yok. Biri de kadınlar kendilerine sorulmadan misafir kabul etmiyor demiş Allah Allah niye acaba, misafirin bütün yükü kadının üstünde olduğu için olabilir mi 🙄

Hayır 70 m2 evde bu kadar insan ne işi var? Kuzenlerini özledilerse otel tutup dışarıda birlikte vakit geçirisinler? Tabi düşüncesiz ve bedavacı insanlar böyle şeyleri asla düşünmez. Kuzenleri evde bile yok akşama kadar bu ne saçmalık yani. Zaten iki çocuk da varmış ben onu okuyunca dedim eyvah çocuksuz çift olsa iyi yine çocuklara laf anlatamazsın bebeği bunaltırlar, ses yaparlar vs. Hayır tanıdığın insanlar olsa neyse kadın ilk defa gördüğü insanlarla iyice stres olur.

3 gün idare eder zaten yapacak bir şey yok ama kızması, sinirlenmesi çok normal.
5 güne çıktı o çocuklarında küçük bebek bizim bebeğe vuruyo

Ya zaten düşünceli biri olsa, daha önce yüzünü görmediği kadının evine yatılı misafir olarak buyurmaz.
Ben hiç tanımadığım etmediğim insanın evine yatılı gitmedim.
Hele bir de ev çok küçükmüş, bir de bebek varmış. Yani şu ortamda beş gün hiç rahat geçebilir mi? İhtimali var mı?
kesınlıkle katılıyorum gelen mısafırın tek derdı bedava kalacak yer yıyecek yemek
o kadar bencıller kı kendı rahatlarının konforlarının bıle dısına cıkmaya razı gelmısler kucuk hesapcılar bellıkı
hepsını tek bır kanepede yatırtmak gerek ınsallah konu sahıbının kocası sız bızım yatakta yatın bızım ev kucuk rahat edemezsınız falan demez adamdan o odunsu kokuyu ben aldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back