2 çocuklu yatılı misafir ve 5 aylık bebeğim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iste parayı kazanırken de fiziksel ve ruhsal olarak adam etkileniyor ya niye o konudaki fikirlerde tümüyle veya çoğuyla erkeğin olmuyor deniyor? Siz de hala kadın daha çok etkileniyor diyorsunuz aynı mantiktaki soru aslında cevabı kendiniz veriyorsunuz

Ama o zaman evde çocuklarla ilgilenen, çocuklar hakkında daha fazla karar alma ve söz söyleme hakkına sahiptir diyebilir miyiz yani çok alakasız bir karsilastirma.
Biri dışarda biri içerde çalışıyor,dışarda kazanılan para da evin işleyişi ve çocukların bakımı için verilen etmekte evlilik bütünlüğü için olmazsa olmaz ve ortak bir amaca hizmet ediyor.

Yatılı misafir ağırlama bunlarin çok dışında ekstra bir durum.O sebeple kimi daha çok etkileyecekse,meşgul edecekse onun müsaitliği elbette daha önemli olmalı.

Hiç mi sevmiyorsun kocanı ya alt tarafı 3 gün

Diyemeyiz.parayi kazanana da her şeye sen karar ver diyemeyiz. evde durana da eve girene çıkana sen karar ver diyemeyiz. Ben de onu diyorum işte. Daha doğrusu bir üye çok mantıklı olarak bu soruyu sormuş ben de anlaşılmadı sanırım tam diye açtım. Ben karışmıyorum zaten artık isterse yazılı izin kağıdı alsın eşler eve şu, bu gelebilir mi diye kendine yediriyorsa . Kâğıtta giriş, çıkış saatleri falan da yazsın hatta.

Konu 17 sayfa olmuş, baştan sona hepsini okuyamadım ama sanırım misafirler gelmişler. Ben kimse kusura bakmasın da virüsün bin türlü mutasyonu çıkmış vakalar olmuş 20 bin 30 bin, değil yurtdışından misafir yan komsumu bile eve buyur edemem, değil ki bir de yatıli misafir. Bunun dışında pandemi olmamış olsaydı bile bebekli bir eve cumbur cemaat yatılı gelmek isteyecek misafiri de kabul edemem. Biz de eşimle hiçbir akrabamızda yatılı kalmadik bugüne dek. Kimseyi rahatsız etmenin anlamı yok.

Benim de 3 aylık bebeğim var. Annem yanimda olmasina rağmen çoğu zaman tabağımı bitiremiyorum, duşa giremiyorum ya da çocuk ağlıyor susmuyor tuvaletten nasıl firladigimi bilmiyorum. Bir de bebekli evde yatılı misafir ağırlamayı düşünemiyorum bile.

Toplama hazırlama 4 saat sürdü 5 gün kalcaklarms
Dışardan söyleyin yemekleri , 10 a doğru dışarda kahvaltıya gidin. Böylece 2 öğünle halledersiniz. Siz neden sesinizi cikarmiyorsunuz , bı de kocanız misafirleri size bırakıp gitmesine neden bir şey demediniz. Yapmayın toplamayın, bebeğinizle ilgilenin, neden hizmetçi gibi davranıyorsunuz?? Eşek olursanız semer vuran çok olur. Ezik davranmayı bırakın , yemek yapamicam dışarda yiyelim deyin. Sizin psikolojiniz iyi degil, burda 5 saat yemek hazırladım yazıyorsunuz ama kocanizla tek laf edemiyor gibisiniz.

Ben sizi anliyorum. Kucuk bebekle degil 3 gun yatili misafir bir aksam yemegine misafir almak bile bebegin ve annenin tum dengesini alt ust edebiliyor. Heleki zor bir bebekse. Esinizin sizi zorlamaya hakki yok. Gelen misafirde ayri gorgusuz. Dugunden cikip bebekli eve gitmek nasil bir bencilliktir. Kizim 8 aylikken esim kuzenimin dugunune gidecegim diye tutturdu. Ne soylediysem dinlemedi ayip olur kirilirlar bilmem ne. Gitti ve koronayi hepimize bulastirdi. Kizim 10 gun boyunca hastaydi oyle hafif falanda gecirmedi bir hafta yuksek atesle bogustuk. Ben ayri hasta kizim ayri hasta 10 gunde eridi suzuldu yavrucak. 8. aya kadar istahli ve tombul olan bebegim koronadan sonra zayifladi ve istahsiz bIr bebek oldu bir sene gecmesine ragmen hala eski istahi yok. Dugunden gelecek misafirin gonlu kirilmasin diye bebeginizi riske atmaya degmez benden soylemesi su yazdiklarimida okutun esinize belki bir ders cikarir.

5 güne çıktı o çocuklarında küçük bebek bizim bebeğe vuruyo
İki gün kalsınlar bizim planımız vardı anneme gitcem bn de üç günlük tatil 5 e çıktı ne güzel yeme içme kalma bedava bide bebeğe vuruyorlar annesi ne yapıyor o bebeğe vururken izin vermeyin eşinizde bitiyor is

İşin başı hep erkekden oluyo zaten varya. Ne münasebet arkadaş benim karımla niye aynı evde kalsın elin adamı demediği sürece köyün bakkalı bile gelse kalsın ayıp olur derler.
Çok üzücü. Çevrenizdeki herkes birbirinin karısına kızına yanlıyorsa demek…

Korona olayını dışarda bırakarak yorum yapıyorum. Kuzenim 3 günlüğüne gelecek olsa ve eşim bu kadar prüz çıkarsa çok bozulurum açıkçası.
Onun kuzeni gelse "kusura bakmayın bebek küçük" deyip açık açık yardım isterim onlardan. Eşime "yemeği dışarıdan söyle derim" mesela.
Kimse çocuk ağlarken hizmet etmenizi beklemez sizden.
Bebeğim 3 aylıkken de misafir ağırladım, iki küçük çocuğum varken de. Büyük şehirde işi olan gelir bizde kalır. Eşinizi gururlandıracak durumlardır bunlar.
Belki 3 gün sonra Eşinizin o kuzene bir işi düşecek. Belki onların şehrinde bir işi olacak.
Benim de kedim misafirden nefret eder. Kafasını 2 fazla okşayın, iki fazla öpün idare etsin. Temelli gelmiyorlar ki.

Haklısınız ama dünyanın sonu da değil idare edilir bence. Ben size daha beterini diyim 11 aylık ikizlerim var cuma günü görümcem 2 cocuğı arkadaşları 2 cocuğu ile birlikte kalmaya geliyorlar 2 gece için bize toplamda 6 çocuk 6 yetişkin hatta kv kp 8 yetişkin nasıl idare edilir ne olacak 2 geceden benim çocuklarda sesten uyuyamayacak biliyorum şuan emekliyorlar 4 çocuk daha gelecek üstlerine ama olsun gönüller bir olsun

Allhtan bi bebeğim var. Bebeğim bebeğim bebeğim. Olmasa neyi bahane edecektin acaba

Allah eşinize ailenize çevrenize sabır versin . Bi misafir geldi o kadar çok herşeyden şikayet edip söylendiniz ki bize fenalık geldi eşiniz ne yapıyo Allah bilir. Yahu eşinin kuzeni 3-5 günlüğüne gelmiş bi daha ne zaman gelir Allah bilir ne dert ettiniz yemek yapıp yatak açmayı . Evinize yemek yapmıyomusunuz ne var 2 tabak daha koysanız . Eşiniz yazlık teklif etmiş onuda kabul etmemişsiniz. Napıyosunuz 5 aylık bebeğiniz var diye evinizden sokağa adım atmıyomusunuz. Misafirleriniz için çok üzüldüm keşke ulaşıp arkanıza bakmadan çıkın o evden diyebilsem . ( kemalim yapmaz gibi ha bire 5 aylık bebeğim 5 aylık bebeğim)

Evet sen anne değilsen belki anlayamazsın bebeğimde bebeğin çünkü bebeğim herşeyden daha üstün anladın mı ?
Çocuğun düzeni bozuldu ve dün bi türlü uyuyamadım saatlerce çığlık çığlığa ağladı hastaneye gitmeyi filan düşündüm birşey oldu sandık .. çok aşırı ağladı uyutamadim aşırı uykusu olduğu halde saatlerce .. psen ne anlarsın ki kafana göre yorum yapıp birde gülüyorsun minicik bebekle saatlerce bakmak zaten insanı yoruyor ben evden çıkamıyorum çıkınca dışarda uyumuyo uyumadikfa eziyet ediyo kendinde yoruluyo zaten yoruluyorum kenime bile vakit ayiramiyorum bazen 6 kişilik hergunn sabah öğlen akşam yemek yapmak sofra kurup toplamak çok zor oldu birde onların bebeği bizimkine vuruyor ayağını bacağını çekip cimciriyo çocuğumami bakayım onlarlani ugrasayim ben ne yapayım şaşırdım

Bence kovun misafirleri de herkes rahatlasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…