• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 çocuklu çalışan anneler, ne zaman dinleneceğiz ?

Çalışırken bir görev verilir yaparsın ve teslim edersin.
Arkadaş bitmiyor bitmiyor.. ardı arkası yok.

Baya havuz problemiyle uğraşıyoruz, 1 musluk (ben) dolduruyor, 3 musluk(2çocuk ve eş) boşaltıyor. :KK12::ruh:

Çok güzel bir benzetme

Çok tuttum

Burada da yazarım bundan sonra ama ismi unutur bir arkadaş derim telif Hakkı isterseniz özelden yazın :)))))

Teşekkür ederim

2 yasindaki oglen uyuyor halen, digeri uyumuyor.
cok erken kalkiyorlar ama,
hani bazen gec yatsinlar ama gec uyansinlar dedigim oluyor, her allahin gunu 6.30da ayaktayiz.
hmm anladım ondan dolayı erken yatıyorlar. benimki 9 gibi uyanıyor

Büyük okula gitti küçük uyuyor hala. Kalkıp sessiz sakin toplasam diyorum sonra amaaaan diyip yatıyorum. Toplasam da akşama aynı :KK70:
Mila hasta cumadan beri , evin halini gorsen savas alani , bide yagmur firtina vardi camasirlar bile salonda asili , ayaklarimizla birseyler ittirmeden yuruyemiyoruz bile evde , ay cok fena cook

İnsan çalışınca sanki daha rahat. Ben çalışmasan evde en fazla bi tayt tişört gezerim. Evde olunca her yer gözüme batar orayı burayı temizleme derdine düşerim. Doğum iznim öncesiyle 7 ay sürdü çalışmaya başladım kafam daha rahat, psikolojim daha iyi.

Kesinlikle calismak daha rahat , evde oturmak cok ama cok yorucuymus yani sanki ben ben degilim , dagildim cok

Bu konuda anlatılanları okuyunca içim daraldi, insan bunu kendine niye yapar dedim. ama çoğunuzun da en az ikinci çocuğu var. Hayatınız bu kadar elinizden alindiysa hadi biri yaptiniz gördünüz ,niye devamini yapıyorsunuz? Cidden merak ediyorum.
Aynen ya sanki yapip yapmamak tercih meselesi değilmiş de bir kuralmiş gibi herkes 2.yapmiş ve hep sikayet ediyorlar

Aynen ya sanki yapip yapmamak tercih meselesi değilmiş de bir kuralmiş gibi herkes 2.yapmiş ve hep sikayet ediyorlar
Valla 34 yaşımdayım 5 yıllık evliyim ,konu sahibinin her konusunda kendini hayatını aşırı övüşü gibi olmasın da:) hayatım gerçekten harika, fönüm kişisel bakımım, eşimle iletişimim, uykum, gezmem tozmam on numara. Niye çocuk yapıp bu hayati bozayim buna mantıklı bi cevap veremiyorlar,tek dedikleri şey ama bir gülüşü yetiyor, hiç inandırıcı değil. Yetmiyor ki bu kadar ağliyorsunuz, dışarıdan bakınca hayatı bitmiş, gözünün feri gitmis kadınlar. Doğrusu şu toplum baskısına hayır demek hiç aklımıza gelmedi ya da toplumda statu sahibi oluruz sandık.

Eylulde ıse başladım canım , ucretlı ve ucretsızler bıtınce.
Ozel sektordeyım , maasım ıyı. Aptallık etme dedı herkes, sakın çıkma dedıler dovız endekslı maas alıyorum . Sıstemın kolesıyız yanı, çıkarsam bır daha bu sartlarda calısamam dıye ıhtıyacımız yokken ama bu dıger dogrultudakı mecburiyetten ıse dondum.

Bence sizin çalışma şartlarınız çok iyi asla bırakmayın derim, zaten bir zaman sonra rahatlarsınız. Bir de konularınızdan gördüğüm kadarıyla çok çok ilgili bir annesiniz, benim annem çalışmazdı mesela hiç sizin gibi ilgilendiğini hatırlamam bizimle:) Yardımcı her gün geliyor mu orayı kaçırmışım ama her gün gelecek birini bulsanız iyi olur bence. Yemek çamaşır da dahil yapan biri. İstanbul 'da bir tanıdığım böyle alıyordu ve rahat etmişti.

Ben anne olunca tüm kariyeri bitirip kendini çocuğa adamayı doğru bulmuyorum, elbet karşı çıkanlar olacaktır, ama çocuk bir zamandan sonra zaten kendi başına bir birey olacak ve anne de bir birey, hayattaki tek amacı annelik olursa çocuklar büyüdükten sonra boşluğa düşüyor, tek elindeki çocukları gibi kalıyor ve onlardan beklentiye giriyor. Bu süreci mümkün olduğunca yardım alarak atlatırsanız rahatlarsınız, anneniz gelmiyorsa parayla gelecek yardımcı olabilir.

30 yaşıma doğru ufak ufak ilerlerken ilk çocuğu yapmaya yönelik korkularım git gide artıyor benim :KK43:

Zaten hep 30'dan sonra olacağını biliyordum olursa ama sanki 40'ıma da gelsem hiç yapamayacakmışım gibi geliyor.

Bir hocam; bizim meslekte ya hiç evlenmeyeceksin ya da evlenip çocuk yapmayacaksın diyordu onun dedikleri canlanıyor hep kafamda.

Hep yorgunum hep yapmam gereken başka şeyler var hep kafamda bir şeyler var. Akşamları hep dinlenmek istiyorum. Bazen ciddi ciddi annelik yapmaya hiç uygun biri olmadığımı düşünüyorum.

Bir,iki veya daha çok çocuklu ve çalışan anneleri cidden çok takdir ediyorum.

Ben de sizin gibiyim...Meslek neydi?

Neler yazılmış öyle, annelik çilekeşlik gibi herkes çektiği zorlukları yarıştırmış :D
Bir de bütün evin yükünü sırtlanmak marifet gibi anlatmışsınız, haftada kendine bir kaç saat ayırmak isteyen biriyle de dalga geçmişsiniz. Haftada 2 saat yalnız kalamıyor, bakım yaptıramıyor dahası rahat rahat duş bile alamıyorsam neden yaşıyorum diye sormuyor musunuz kendinize? Bunlar zaruri şeyler yani lüks değil.

akşam eve gittim saat 7.30.
yemek yedirdim 1 saatte yutmuyorlar benim sıpalar.oldu saat 8.30.
yemeğin üstüne spagetti istediler yaptım, puding istediler birlikte pişirdik .mı mıy yediler oynaya oynaya hadi hadi saat oldu 10. uyuttum. gün bitti bende bittim. banyo yap yat.hayat böyle.kitap yok ,dizi yok .ot gibi yaşıyorum.Ama çocuklarımla vakit geçirmeyi seviyorum.Günü mutlu bitirince ertesi günüm işte huzurlu geçiyor.geçici bir süreç o yüzden mutlu olsunlar.

Son düzenleme:
İmdaaaaat diye bağırasım geldi burdan :)
Ben zevkle yapıyorum .

Konu sahibine “maniküre gidemiyorum” kısmını okuyunca gülmüştüm her noktada yardımcısı varken hala bu kadar dertlenmesine, bunu okuyunca gülecek hal bile kalmadı :KK70:
Aslında anlatınca zor ama yaşarken sanki çokta zor değil gibi.

Bu konuda anlatılanları okuyunca içim daraldi, insan bunu kendine niye yapar dedim. ama çoğunuzun da en az ikinci çocuğu var. Hayatınız bu kadar elinizden alindiysa hadi biri yaptiniz gördünüz ,niye devamini yapıyorsunuz? Cidden merak ediyorum.
Biz insanlığa, katma değer katıyoruz . :halay:
Kesinlikle calismak daha rahat , evde oturmak cok ama cok yorucuymus yani sanki ben ben degilim , dagildim cok
Ćalismak mutlu ediyor insanı . Birsey üretiyorusunuz . Ürettiğiniz şey değer görüyor . Karşılığında ücret alıyorsunuz . Aldığınız ücretle ekonominin çarkını döndürüyorsunuz . Temizliğe kadın alıyorsunuz . Çocuğunuza özel ders , alışveriş . Herkesin birşeyler üretip para kazanmasına vesile oluyorsunuz .
Evde yaptığınız iş sizi bu yüzden tatmin etmiyor .

Neler yazılmış öyle, annelik çilekeşlik gibi herkes çektiği zorlukları yarıştırmış :KK70:
Bir de bütün evin yükünü sırtlanmak marifet gibi anlatmışsınız, haftada kendine bir kaç saat ayırmak isteyen biriyle de dalga geçmişsiniz. Haftada 2 saat yalnız kalamıyor, bakım yaptıramıyor dahası rahat rahat duş bile alamıyorsam neden yaşıyorum diye sormuyor musunuz kendinize? Bunlar zaruri şeyler yani lüks değil.

Sonra da bu çekilen "cefaların" karşılığı olarak çocuklara bir ömür yapı yapışma, beklentiyi hiç bırakmama, özellikle gelin varsa onu kıskanma sanki gelin onun tek değerli varlığını elinden almış gibi düşman olma. Asla bir hobi, hayvanlara doğaya karşı bir aktivite içinde olmama, çocuklar büyüyünce boşluğa düşüp bu sefer en iyi bildiği şeyi devam ettirmek adına torun isteme...Annem mutlu olsun diye evlenip çocuk yapma.

Lafım meclisten dışarı eminim hiçbiriniz böyle değilsiniz ve olmazsınız bayanlar :)

Sonra da bu çekilen "cefaların" karşılığı olarak çocuklara bir ömür yapı yapışma, beklentiyi hiç bırakmama, özellikle gelin varsa onu kıskanma sanki gelin onun tek değerli varlığını elinden almış gibi düşman olma. Asla bir hobi, hayvanlara doğaya karşı bir aktivite içinde olmama, çocuklar büyüyünce boşluğa düşüp bu sefer en iyi bildiği şeyi devam ettirmek adına torun isteme...Annem mutlu olsun diye evlenip çocuk yapma.

Lafım meclisten dışarı eminim hiçbiriniz böyle değilsiniz ve olmazsınız bayanlar :)
Yalnız sizin kaynanızla aynı kuşak değiliz . Büyük ihtimal öyle olmayacağız . Çocuklarımız da z kuşağı veletleri .Onlarda kocanız gibi olamayacak . :dondurma:

Valla 34 yaşımdayım 5 yıllık evliyim ,konu sahibinin her konusunda kendini hayatını aşırı övüşü gibi olmasın da:) hayatım gerçekten harika, fönüm kişisel bakımım, eşimle iletişimim, uykum, gezmem tozmam on numara. Niye çocuk yapıp bu hayati bozayim buna mantıklı bi cevap veremiyorlar,tek dedikleri şey ama bir gülüşü yetiyor, hiç inandırıcı değil. Yetmiyor ki bu kadar ağliyorsunuz, dışarıdan bakınca hayatı bitmiş, gözünün feri gitmis kadınlar. Doğrusu şu toplum baskısına hayır demek hiç aklımıza gelmedi ya da toplumda statu sahibi oluruz sandık.
Tabiki bu düşünce de biri anne olmasın..bir can yetiştirmenin lütfunda erişmesin..
Evliliğinin ilk 4 yılı çocuk yapmadım.Covuksuz hayatında çocuklu hayatında tadını biliyorum.Evet eski günleri özlesemde asla geri dönmek istemenin sebebi kızım..muthiş bu neşe heyecan kattı hayatımıza..evet zor tabi..Ama hayat enerjimi boş,günü anı yaşama eğlencelerini ayırmaktansa kızımı büyütüyorum..ve bence büyük bu lütuf bu.
Hep böyle bebek kalmayacak ki..büyüyecek elbet..o zaman bu başka keyifli olacak..
Bu tanıdığım var 60 yaşında bakımlı bir bayan..hic çocuk yapmamış,ve inanılmaz pişman..cok yanlız..yilların bıkmışlıği üzerinde.. yaşıtlarımyaşıtlarıevlatlarinin torunlarının yanında iyice yanlız kaldım diyor.
Bu açıdan düşünürsek bu genç yaşınız bitecek..ve etrafinizdakilerinde aynı bu telaseleri olacak..herkesin bir evladı torunu vs olacak..onlarla ilgilenecekken siz belkide gezmekten bıkmış bir yanlışlığın içinde bulacaksınız kendinizi.
Şatafatlı hayattan örnek verirsek eğer Anda pekkanin bu açıklaması var.
Hayattaki en büyük pişmanlığını evlat sahibi olmamak diyor.
Bu karar alırken ilerisinde düşünmek gerekir zita

Yalnız sizin kaynanızla aynı kuşak değiliz . Büyük ihtimal öyle olmayacağız . Çocuklarımız da z kuşağı veletleri .Onlarda kocanız gibi olamayacak . :dondurma:

Ben kaç kuşaktır değişen bir şey görmüyorum, inşallah dediğiniz gibi olur en çok sevinenlerden biri ben olurum gelecek nesil için zira. x-y-z kuşağı kültürel olarak değişen pek bir şey yok ortada çünkü. Sizin çocuklarla benim eşim ne alaka onu çözemedim :) Karakter kuşakla otomatik gelen bir şey değil ki.

yalnız biz burada 2 çocuklu hayat nasıl bunun cevabını veriyoruz halimizden asla şikayet etmiyoruz. herkez bende dahil 2. çocuğu farklı nedenlerden yaptık. tek kalmasın diye, çocukları sevdiğimizden, hastalık, kaza vss. şikayet edelim diye yapmadık. zaten evin temiziğinin olmaması bu kadar dağınık olmamız herşeyimizin aksaması hep onlara zaman ayırdığımız için hep onlar önceliğimiz olduğu için. kimin ikinci veya üçüncü olursa olsun aynı şekilde olacak. bazı yorumlarınız hoşuma gitmedide belirtmek istedi. haksızmıyım?

Ilk çocuğum..Bebeğim doğalı 75 gün oldu..Eşimle bebegim doğduğundan beri doğru dürüst sohbet edemiyoruz bebegim sürekli ağlıyor doyur altını temizle gazını çıkar uyur yatsın değil...Evde iş bitmiyor çamaşır bulaşık yemek cocuk misafir önceden hergün banyo yapardım şimdi bazen 3, 4 gün yapamadığım oluyor bazen sadece vücudumu yıkayıp çıkıyorum saçlarım çok uzun saçımı yika tara kurula saatlerimi alıyor malesef o saatlerde bende yok.Kuafre gitmeye firsat yok.Lavaboya gidebildigime şükrediyorum.. Soğuk çay soğuk yemek ne zaman düzene girer bilmiyorum ama biri bitse biri başlıyor.. Her yaşın ayrı sendromu var sizin durum bi tık daha vahim iki çocuk Allah kolaylık versin..

32 yaşıma girdim , dün akşam rüyamda 40 yaşındayken öldüğümü gördüm. Baya öldüm ve acı cekıyordum. Ben hiç yaşamadım filan diye agladığımı hatırlıyorum.Bizim bebeğin aglamasına uyandım o sıra.
Büyük olan 9 yaşında 4.sınıfa gidiyor(bu sene not sıstemı oldugu ıcın derslerı asırı yogun gecıyor , bır oncekı konumda bahsetmıstım ), diğeri ise 1 yaşına girecek 10 gün sonra.

İşe başlayalı(mecburiyetten başlamadım ) 2.5 ay filan oldu. 4 gün çalışıyorum , 3 gün evdeyim.Eşimde çalışıyor, o 2 hafta hafta içi tam gün , 2 hafta bir gün gidip bir gün gitmiyor. Son zamanlarda hafta sonları mesaiye gidiyor, eğitim veriyor.Eve temizlikci geliyor, oglana öğretmen geliyor , hafta içi 3 gün annem yemek yapıyor, eşimde hafta içi mutfagı topluyor.

Ama zaman yetmiyor. Bu sabah zaten böyle kötü uyandım ama aslında hafta sonundan beri kafam atıktı. Cumartesı günü , ufaklıgı uyutamadım , baya saatlerce ugrastım uyutamadım . Tam uyudu , büyük olanın yapamadığı dersi vardi,ona yardım ettim.
Kursa gideceği için yemeğini hazırladım , yedi hazırlandı çıktı . Ve bebeğimiz uyandı :KK53: Gülüyorum ama o gün agladım buna , baya bacak kıllarım serce parmagımın yarısı kadar olmuş. Saçlarımı boyattım , bu hafta da bir işlem yapılması gerekiyordu .Annemi aradım , benı cagırmayacaksın dımı dıye actı telefonu , yok dedım kıvırdım kapadım. Manikür yaptıramıyorum , en son 5 hafta( 1 aydır mahalle sınırlarından cıkmıyorum , servısle ıse gıdıp gelıyorum - arada kuafore gıttım geldım dumduz arabayla, cıkısta dogru eve dondum) önce cocuklara aldıgım kıyafetlerı cıkıp degıstıremedım elimde kaldılar.

İşe baslayana kadar böyle değildi, sureklı ben baktıgım ıcın etrafımdan cok rahat yardım alabılıyordum. Zaten yazın istanbulda bile değildim, cocuklarla nasıl gezebılırım napabılırım gayet farkındayım. ve idare edebilir yapıdayım. Ama sımdı kıs , havalar cok sogudu .Dısarı cıksam evdekı tempoyu kacırıyorum , burnumdan gelıyor ve telafı edecek zamanım olmuyor.

Evde, evde olduğum günler napıyorum pekı ;ıste her gun evı supuruyorum , cunku ufaklık agzına atıyor. Yemek yapıyorum , çamaşır makineye atıyorum , topluyorum katlıyorum , yerlestiyorum. Evi toplu tutuyorum. Yanlız böyle dediğime bakmayın , ne tezgahtan bulaşık eksik oluyor , ne yerden oyuncak. Bende birikmesin diye anında mudahale edıyorum . Cocuklarla tamamen ilgileniyorum , büyüğün dersi oluyor, veya oyun oynamak istiyor. Ona o zamanı veriyorum , küçüğün zaten tamamen oturmus oldugu bır duzen var ona ayak uydurmaya calısıyorum.

Neyse daha fazla yapabılecek bıseyım yok galıba , 2 gun cocuklarla oynamak dısında tamamen bana aıt kalan zamanda koltuga oturamadan gectı,geçiyor. Çalıştığım için ,annem baktığı için annemden yardım alamıyorum , eşimin bu hafta sonlarıda işe gitmesi durumu herşeyi birbirine soktu. Zaten zordu , sımdı daha zor.

Ne zaman gececek bu gunler, tam olarak ne zaman rahatlıyoruz. Tamamen içimi dökmek istedim , kötü hissediyorum kendimi, kendime ait zaman dilim kalmadı.

“Evde, evde olduğum günler napıyorum pekı ;ıste her gun evı supuruyorum , cunku ufaklık agzına atıyor. Yemek yapıyorum , çamaşır makineye atıyorum , topluyorum katlıyorum , yerlestiyorum. Evi toplu tutuyorum”

Şu dediğiniz işleri de yardımcıya devretseniz? Haftada 1 gün temizlik dışında, 3 yarım gün gelip bu işleri yapacak evinize yakın oturan biriyle anlaşsanız?

Mecburiyetten çalışılmıyor (paraya ihtiyaç yok)
Eve yardımcı geliyor
Eş ev işlerine yardımcı oluyor
Haftada 3 gün izin
Ne zaman dinleneceğim diye dert ediliyor
İlginç:işsiz:
Maddi sıkıntılar nedeniyle çalışmak zorunda olan
Ev işlerini kendi yapan
Eşi evi işlerine yardımcı olamayan
Haftanın 6 günü çalışıp 1 günü izin yapan insanlar da öldüm de gömenim yok demeleri gerekiyor bu durumda:kahve:

Mecburiyetten çalışılmıyor (paraya ihtiyaç yok)
Eve yardımcı geliyor
Eş ev işlerine yardımcı oluyor
Haftada 3 gün izin
Ne zaman dinleneceğim diye dert ediliyor
İlginç:işsiz:
Maddi sıkıntılar nedeniyle çalışmak zorunda olan
Ev işlerini kendi yapan
Eşi evi işlerine yardımcı olamayan
Haftanın 6 günü çalışıp 1 günü izin yapan insanlar da öldüm de gömenim yok demeleri gerekiyor bu durumda:kahve:
doğru tespit sinsirellacığım ben 2. katogoriyim ama insan hep kendi uğraştığını görüp en çok kendi uğraşıyor sanır ya. birde çocuk faktörü var çocuğu uyuyan yumuşak huylu anneler şikayet edince bende delleniyorum kaldıki ben kızım kucağımda wc ye giden annelerdendim.

Back