2 çocuklu adamla olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi desin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba, ben 5 yıllık bir evlilikten sonra uzun süredir bekarım, çocuğum yok. Çocuk sahibi olmak da istemiyorum. Tekrar evlenmek için bekar çocuksuz beylerden de korkuyorum çocuk isterler diye, çocuklu boşanmış beylerden de korkuyorum eski eş ile iletişim ve çocuklar ile ilişkiler konusunda. İki taraflı da tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?
Şuan bir beyfendiden hoşlandım gibi ama 10 ve 4/5 yaşlarında iki çocuğu var. Çocuklar annede ama sık görüşüyor çocuklarıyla. Uzaktan bakınca hoş bişey sorumlu baba ama bu adamla ilişki veya belki sonra evlilik nasıl olur hayal edemiyorum.Lüften fikir verin, tşk , iyi bayramlar :)
insan kendi cocuguna zor katlaniyo valla elaleminkine hic katlanamazsin.sabir gerektirir.bu saatten sonrada bu tarz islere hic girme bence.cocuksuz biriyle ol

Hanüz kabul etmedim ama hem evlilik hem de ebeveynlik sorumluluğunu bilen birisi hiç evlenmemiş , çocuksuz birisinden daha olgun olur diye düşündüm biraz. Bi de her ne kadar çocuk istemesem de eşimin çocukları olursa uzaktan severim geçerim dedim :) çocukların sorumluluklarını ne kadar almam gerekecek bu konuyu tam oturtamıyorum işte
zamanla adam sorumluluklari sana kitler tahminim.yipranirsin.cok acik soyledim canim hic guzelleme yapamayacagim yani

Ne iş yapıyor vaktinin ne kadarını çocuklara ayırıyor? Çocukların cinsiyeti ne kızsa işin zor

Tamda su ayni seyi ben yasiyorum. Ben de cocuk istemiyorum… ve bende yeni biriyle gorusuyorum ama korkularim, kaygilarim cokkk

zamanla adam sorumluluklari sana kitler tahminim.yipranirsin.cok acik soyledim canim hic guzelleme yapamayacagim yani
Haklısınız ama adamdan hoşlandım işte biraz oluru var mıdır diye ümit benimki :) Koca forumda böyle bir hayatı olan birileri vardır elbet, yaşamış birinden cevap almak istiyorum. Gerçek hayattan örneklerle

Hayır ben neden çocuk bakayım? Evlenmeyi düşünürsen çocuklar konusunda net olmayı düşünürüm. Asla sorumluluk kabul etmem. Bu çok zor olur diye tahmin ediyorum ama kendi evimde misafirlik dışında çocuklara üvey annelik vs yapamam. Mutlaka belli bir seviyede ilişkimiz olacaktır ama fazlası imkansız. Çocuklu adamlarla evlenenler o çocuklarla neleri yapmak zorunda kalıyorlar nelerden vazgeçiyorlar merak ediyorum.

Asla sorumluluk kabul etmem gibi bir durum anca çocuğunu umursayan şerefsiz bir adam için geçerlidir. Evde bir çocuk varsa yetişkin olan herkes sorumlu olur.

Çocuklar yazın 15 gün belki sizinle kalacak. Neticede sadece annenin sorumluluğunda değil. Belki tamamen vermez ama yatılı kalma süresi uzayabilir. Belki anne evlenecek çocuklardan birini babasına verecek. Belki anne vefat edecek vs vs. Olacak tüm ihtimalleri düşünüyorum ve bu yüzden çocuksuz insanın çocuklu insanla evlenmesini doğru bulmuyorum.

Kendi adıma söyleyim. Evlilik birliğimiz bozulsa çocuklarım hafta sonu babasında kalsın,onunla ödev yapsın vakit geçirsin bende bir soluk alayım isterim. Yaz tatilinde ara ara alsın ilgilensin isterim. Sizin kocanız olmadan çok önce o çocukların babası. Çocuklar yetişkinlerden çok daha önemli. Tamamen sorumluluğu babaya bırakmayı vicdanen kabul edemiyorum ama babada sorumluluk alacak.

Bir arkadaşım boşandı. Ara tatilde kızını babasına bıraktı ve kendi ailesinin yanına şehir dışına gitti.

Çocuk sahibi olduğum için ve siz çocuk istemediğiniz için bu adamın size uygun olduğunu düşünmüyorum.

İnsan başına gelmeden hayatın her çeşit halini nasıl bilebilir? Yaşla ne ilgisi var? Herkes herşeyi düşünemez bilemez, bu nasıl bir tavır allah aşkına? Düzgün konulamıyorsanız yazmayın. Burada her yazılan dert için “bla bla yaşında bunu düşünemiyor musun” yazalım çıkalım? Komiksiniz
Her dert için böyle denmez ama sizinki için denir ya. Akla ilk gelen şey annelerine bir şey olsa ya da kadın “Ben çok baktım biraz da babası baksın.” dese çocukların sorumluluğu direkt sizde. Bunu ön görmek için müneccim olmaya gerek yok. Göze alıyorsanız evlenin.

Bu arada çocuklar babasıyla kalmıyordur pek ama babası evli olsa, evi çekip çeviren, yemek yapan, çamaşır yıkayan, baba işteyken çocukların başında durabilecek bir kadın olmadığı için kalmıyordur. Adam evli olsa muhtemelen çocukları size paslamaya başlar anneleri.

Hayır ben neden çocuk bakayım? Evlenmeyi düşünürsen çocuklar konusunda net olmayı düşünürüm. Asla sorumluluk kabul etmem. Bu çok zor olur diye tahmin ediyorum ama kendi evimde misafirlik dışında çocuklara üvey annelik vs yapamam. Mutlaka belli bir seviyede ilişkimiz olacaktır ama fazlası imkansız. Çocuklu adamlarla evlenenler o çocuklarla neleri yapmak zorunda kalıyorlar nelerden vazgeçiyorlar merak ediyorum.
O zaman olmaz ya. Sorumluluk illa ki bir miktar almanız gerekecek. Hiç etliye sütlüye karışmam diyorsanız o biraz hayal bence. Hiç girmeyin o işlere derim. Sizde gelip kalacaklar. Yemek yapacaksınız. Tabletle oynamak isti ekler, ödevini yap dicek siniz. Babası dese bile evde Bi gerginlik VS oluyo çocuklara bisey yaptırirken. İlla ki siz de müdahil olacaksınız. Belki sizdeyken hasta olacaklar.vs VS vs... Saksidaki çiçek değil ki bu sorumluluğu birine verip kenara cekilebilesiniz.

Tamda su ayni seyi ben yasiyorum. Ben de cocuk istemiyorum… ve bende yeni biriyle gorusuyorum ama korkularim, kaygilarim cokkk
çöpsüz üzüm dışında seçenekler ne zor değil mi ya :( siz çocuklar konusunda ne konuştunuz görüştüğünüz kişiyle?

Merhaba, ben 5 yıllık bir evlilikten sonra uzun süredir bekarım, çocuğum yok. Çocuk sahibi olmak da istemiyorum. Tekrar evlenmek için bekar çocuksuz beylerden de korkuyorum çocuk isterler diye, çocuklu boşanmış beylerden de korkuyorum eski eş ile iletişim ve çocuklar ile ilişkiler konusunda. İki taraflı da tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?
Şuan bir beyfendiden hoşlandım gibi ama 10 ve 4/5 yaşlarında iki çocuğu var. Çocuklar annede ama sık görüşüyor çocuklarıyla. Uzaktan bakınca hoş bişey sorumlu baba ama bu adamla ilişki veya belki sonra evlilik nasıl olur hayal edemiyorum.Lüften fikir verin, tşk , iyi bayramlar :)
Olmaz

O zaman olmaz ya. Sorumluluk illa ki bir miktar almanız gerekecek. Hiç etliye sütlüye karışmam diyorsanız o biraz hayal bence. Hiç girmeyin o işlere derim. Sizde gelip kalacaklar. Yemek yapacaksınız. Tabletle oynamak isti ekler, ödevini yap dicek siniz. Babası dese bile evde Bi gerginlik VS oluyo çocuklara bisey yaptırirken. İlla ki siz de müdahil olacaksınız. Belki sizdeyken hasta olacaklar.vs VS vs... Saksidaki çiçek değil ki bu sorumluluğu birine verip kenara cekilebilesiniz.

Saksıda çiçek örneği güzelmiş :)
Her evlilik sorumluluk ve zorlukla geliyor zaten. İkinci evlilikler de mutlaka daha karmaşık durumlar olacak, bu kadarını göze almam gerekir mi diye düşünüyorum

Ne iş yapıyor vaktinin ne kadarını çocuklara ayırıyor? Çocukların cinsiyeti ne kızsa işin zor
2 erkek çocuk. Kendi işleri var tekstil tasarım vs. Tam olarak nasıl bir rutinleri var o kadarını bilmiyorum çocuklarla ilgili

Hanüz kabul etmedim ama hem evlilik hem de ebeveynlik sorumluluğunu bilen birisi hiç evlenmemiş , çocuksuz birisinden daha olgun olur diye düşündüm biraz. Bi de her ne kadar çocuk istemesem de eşimin çocukları olursa uzaktan severim geçerim dedim :) çocukların sorumluluklarını ne kadar almam gerekecek bu konuyu tam oturtamıyorum işte

eşinizin ilk evliliğinden olan çocukları uzaktan sevemezsiniz. ancak yakından bakarak tiksinebilirsiniz.
her şeyden önce bütün ay köpek gibi çalışarak elde ettiğiniz aile bütçenizin bir kısmından eski eş ve çocuklara nafakalarını ödemek zorundasınız. eve, aile bütçeniz ortak olduğu için her ay siz de onlar için çalışmış oluyorsunuz. bunun dışında yazılı ya da sözlü protokolleri gereği okul, servia, yemeki, giyecek ve bilimum ihtiyaçlarını dayine siz karşılıyor olabilirsiniz.
babanın anne ile yaptığı anlaşma gereği ayın belirli zamanlarında, okul tatillerinde ve özel günlerde zamanını sizinle geçirecek olabilirler. şimdiye kadar belki baba bu denli sık çocuklarını yanına almamış olabilir ama biz burada örneklerini defalarca gördük. yeni eşine güvenen erkekler, sırf eski eşe sıkıntı olsun diye çocukları bol bol yanına alıyorlar. boşuna da "ben sorumluluk almam" demeyin. bu noktada seve seve almazsanız s.ke s.ke almış oluyorsunuz.
evliliğinizin her türlü dinamiğine vakıf olan çocuklar, eski eşle aranızda bir köprü görevi görerek eşinizle dengelerinizi belirleyici rol oynar. dengeleri belirmelemk derken de rica ediyorum, keriz gibi olumlu bi anlam çıkarmayın. sizin dediğiniz ve önemsiz olan küçücük bir kelime size yanlış yansıyılarak döner ve mütemadiyen eşinizle gerilime sebep olabilir.
ayrıca yine burada defalarca gördük ki, siz sorumluluk almamak ve evinizde de kural koyucu olmak isterken "sen benim çocuğuma karışamazsın" diye eşiniz karşınıza dikiliverir. sonra da bi bakmışsınız elin veledi için eşiniz size köpek çekiyor.
siz bu riskleri almak isteyecek kadar maceraperest iseniz alın.

Çocuk istemeyen birinin iki küçük çocuklu adamla evlenmeyi düşünmesi değişik geldi bana. Sorumluluk almam deseniz bile o çocuklar hafta sonlari, uzun tatillerde sizinle olacaklar. Maddi, manevi hayatınızın her alanında etkileyecekler. Başta bunun sözünü alsanız bile ihtiyaçları olduğunda işler değişebilir. Çocuksuz hayat isteyen kendi gibi olan ve düşünen biriyle olmalı.

Eğer evlenecekseniz bu kişiyle her türlü çocukların varlığını ve sorumluluğunu göze alıp evlenin. Allah esirgesin ama hayat bu bilemeyiz annelerine bir şey olsa belki adam çocuklarını yanına almak isteyecek haklı olarak. “Hayır biz seninle böyle anlaşmamıştık, at çocuklarını sokağa mı” diyeceksiniz. Bu en kötü senaryo ama mutlaka o çocuklar tatilde vs ziyarete gelecek, hep beraber dışarı çıkmanız gerekecek. Büyüyüp evlenecekler ve baba olarak her zaman onların hayatına dahil olacak, otomatik olarak ister istemez sizde…

Yaa? Öyle mi oluyor? Anne bırakır mı evlenince?
benim erkek kuzenim 2 çocukla ayrıldı eşinden . çocuklar annede bayramlarda tattillerde babada olacak şekilde anlaştırlar. kuzanim tekrar evlendi kadın çocuk bakamayacağını o sorumluluğu alamayacağını söyeldi. 2-3 gün misafir ederim dedi.

5 yıl aradan sonra kadın evlendi ve hamile , çocukları babaya bırakacakmış 2-3 yıl, yeni bebekle bakamazmış .
şuan ortalık karışık , demem oki şartlar değişir

Ooohooo o işler öyle olmuyor bi bakmışsın adam velayet almaya kalkıyor bi bakmışsın çocuklar babayla yaşamak isticek haftasonları çocuklarıyla vakit gecırıcek

Gerçekten sorumluluk sahibi olduğuna inandıgınıza göre boşanma sebebini biliyorsunuz galiba ? Olgunluk çocukla olmuyor güzelim iyi dök düşün

Yillardan beri forum uyesiyim, cocuklu adamlarla evliligi dusunenler ayri, cocuklu adamla evlenmis ayri, dunya kadar acilmis konu okudum. Size de tavsiye ederim, forumu bi karistirin, mutlaka karsiniza cikacaktir.

Butun bildiklerime gorduklerime dayanarak soyleyebilirim ki, "ben sorumluluk almam, babasi bakacak" dusuncesi hem komik kaliyor hem de gercekci degil. Kocalar yeniden bir yuva kurunca yeni eslerinden otomatik olarak evin yemegi,temizligi,duzeni yaninda haftasonu gelen cocugun da bakimini,ilgisini de herseyini de bekliyorlar.

Ve siz itiraz ederseniz de, "biliyordun cocuklarimi" lafina hazir olun. Cocuklarin sizden oturu en ufak sekilde uzuldugunu dusunen goren bir baba, genellikle orta yolu bulmak yerine, yeni esi harciyor, butun evliliginiz en ufak sozde sarsilabilir, eski esle olabilecek iletisim sorunlarini daha saymadim bile. Cok dusunun dogru karar verin.

Saksıda çiçek örneği güzelmiş :)
Her evlilik sorumluluk ve zorlukla geliyor zaten. İkinci evlilikler de mutlaka daha karmaşık durumlar olacak, bu kadarını göze almam gerekir mi diye düşünüyorum

2 erkek çocuk. Kendi işleri var tekstil tasarım vs. Tam olarak nasıl bir rutinleri var o kadarını bilmiyorum çocuklarla ilgili
Erkek cocuk kolay gibi geliyor hep nedense...İyi işi cok yorucu bir is değil kızla bas etmek zor bence ya küçükken ayrı dert büyükken ayrı bi tanıdığım da cocuklu biriyle evli bakma cocuk dediysem koca kzz. Babasıyla görüsmemis bayramda babası teee nerden geldi ayağına istememis görüsmek yani büyüyünce de bitmiyor dertleri iyi düşün

çöpsüz üzüm dışında seçenekler ne zor değil mi ya :( siz çocuklar konusunda ne konuştunuz görüştüğünüz kişiyle?
Aslinda bir sey konusmadim.. daha yeni yeni konusuyoruz…. Bu konuda tecrübesiz oldugumu söyledim. Normalde bende cocuksuz tercih ediyorum. Ama bu adamlada konusunca kendimi cok iyi hissediyorum. Tabiiii gercekten evlenirsem yapabilirmiyim bilmiyorum. Korkunc degilmi bir yönden? Benimkinin çocukları haftanin yarisi onda yarisi eski esinde yani baya cok. Ama çocuksuz erkeklerde cogu piskolojisi bozuk gibi ne bileyim cocuklular dahami sabit

Back
X