oğlum 4 yaşında ve ben de 22 haftalık hamileyim..
kontrollerime oğlumu da yanımda götürdüm ve hamile olduğumu biliyor.
şu sıralar çok huy değiştirdi....
acaba doğacak kardeşinimi kıskanıyo..
tecrübelerinize ihtiyacım var...:84:
oğluma nasıl davranmam gerekiyo bilgi verirseniz sevinirim...
benim kızımda inanılmaz huy değiştirdi. yatağını yanıma getirdiğim halde yinede benimle uyumak isterdi. Muhabbet esnasında büyüklerimize sordum dediler ki elbette yayında yatar çünkü ondan sana yakın başka biri var. 9 ay çok zorluk çektim. ooğlum 9 aylık oldu sevecem diye hep sıkıştırıyor bağırıyor. Arkadaşlarından duyduğu çirkin sözleri sarfediyor. benim kızım asla böyle bir çocuk değildi. Kardeş maalesef çok etkiliyor. Bende kızımla zor zamanlar geçiriyorum. Sanki ergenlik dönemindeki bir kızla mücadele ediyorum.
benim kızımda inanılmaz huy değiştirdi. yatağını yanıma getirdiğim halde yinede benimle uyumak isterdi. Muhabbet esnasında büyüklerimize sordum dediler ki elbette yayında yatar çünkü ondan sana yakın başka biri var. 9 ay çok zorluk çektim. ooğlum 9 aylık oldu sevecem diye hep sıkıştırıyor bağırıyor. Arkadaşlarından duyduğu çirkin sözleri sarfediyor. benim kızım asla böyle bir çocuk değildi. Kardeş maalesef çok etkiliyor. Bende kızımla zor zamanlar geçiriyorum. Sanki ergenlik dönemindeki bir kızla mücadele ediyorum.
eşim senin yanında olmak istiyor diyo. e tabii sürekli birini taşıyorum ya.
yavrum ne düşünüyor kimbilir.
hele bi de doğdumu ne olur düşünmek bile istemiyorum.
oğlum bana çok düşkün ben de onun her dediğini yaparım ve annem de kızar bu kadar yüz verme diye.
çocuğun dünyası kararcak diyo annem. ortak görcek kendine diyo...
selam arkadaşlar benimde 2.olacak kısmetse. Bu konuyla ilgili bir seminere katıldım ben. 1. si çocuğunuza kardeş istiyor musun denmeyecekmiş. eğer Allah korusun anneye yada bebeğe hamilelik sürecinde bir şey olursa büyük çocuk benim yüzünden oldu diye düşünüp travma yaşıyormuş.2.si doğan yada doğacak kardeşi kötülemeyecekmişiz yani bak hep ağlıyor. bu pis, altıa ediyor gibi o zaman da büyük çocuk yalnız kaldığında kardeşine zarar vermek istermişki zaten annemlerde memnun değiller diye. 3.sü büyük çocuktan yardım istenecekmiş. ılsk menili yada bezini getriri misin diye. sorumluluk verilecekmiş yani. birde bebek eve ilk gelirken annede yada babada olmayacakmış komşunun kucağında girebilirmiş mesela eve. büyük olana onu çok sevdiğimimzi ama kardeşinide sevdiğimizi söylemek gerekiyormuş. kucağına almak isterse gözetimli bir şekilde verecekmişiz. eve gelirken büyük çocuğa hediye almayı söylememe gerek yok sanırım. biraz uzun oldu ama aklıma şimdilik bunlar geldi. Hepimize kolay gelsin.
27 aylik kizim var. 3 ay oncede 1 oglum oldu.. basta cok zorlandik... simdi hersey duzene girmeye basladi.. ilk eve geldigimizde gece oluyo kizim uyumuyo.. sabahin 5 inde uyaniyo... emzirirken onu koy beni kucagina al derdi...emzik hic emmemisti bebegin emzigini istiyorum diye cekerdi agizindan... simdi oglumu beraber seviyoruz altini beraber degistiriyoruz emzigini kizim veriyo vs. gercekten ona ufak gorevler vermek onemli ama zorlamadan bezini getirmek istermisin? istemem derse de zorlamamak gerekiyo... ama cocuk bi yerde olaya dahil olmak istiyo... sadece kucagina almaya izin vermiyorum.. benim yoklugumda alir vs tedirgi oluyorum.. sonucta onlarda cocuk cok olumlu karsilayamiyolar.. bizler sabretmek zorundayiz... sabir sabir sabir :)
27 aylik kizim var. 3 ay oncede 1 oglum oldu.. basta cok zorlandik... simdi hersey duzene girmeye basladi.. ilk eve geldigimizde gece oluyo kizim uyumuyo.. sabahin 5 inde uyaniyo... emzirirken onu koy beni kucagina al derdi...emzik hic emmemisti bebegin emzigini istiyorum diye cekerdi agizindan... simdi oglumu beraber seviyoruz altini beraber degistiriyoruz emzigini kizim veriyo vs. gercekten ona ufak gorevler vermek onemli ama zorlamadan bezini getirmek istermisin? istemem derse de zorlamamak gerekiyo... ama cocuk bi yerde olaya dahil olmak istiyo... sadece kucagina almaya izin vermiyorum.. benim yoklugumda alir vs tedirgi oluyorum.. sonucta onlarda cocuk cok olumlu karsilayamiyolar.. bizler sabretmek zorundayiz... sabir sabir sabir :)
geçmiş olsun....
sen asıl zor dönemi atlatmışsın.benim de korkum doğumdan sonrası için aslında.şimdi bi şekilde onu avutabiliyorum ama daha sonra bebek de ilgi beklicek haliyle işim çoğalcak oğluma nasıl güvenebilirim bilemiyorum. aynı odada kalıcaklar ben mutfakta olabilirim veya lavobada acaba bi şey yaparmı diyorum içim içim yiyiyo. sonuçta çocuk kıskanır ve zarar verdiğini idrak edemez. işim çok zorrr..
benim 3 yaşında ikiz oğullarım var kızlar 20 haftalık hamileyim ve kardeşlerini şimdilik çok seviyorlar.belki de beni paylaşmaya alışık ollduklarından bilmiyorum.sabahları hadi kardeşinize günaydın deyin diyorum karnımı öüpü günaydın kardeşim diyorlar,bazı geceler iyi geceler diyorlar.ama hiç kıskandıracak şekilde konuşmadık kmse de konuşmadı şimdilik ama etrafın çenesi durmaz tabi ilerde olabilir neyse efendime söyliyimm kardeşiniz çok küçük o evimize gelince siz onu bisiklete bindireceksiniz,tuvalete gitmeyi öğreteceksiniz,parka götüreceksiniz diyorum.elinden tutup yürüteceksiniz diyorum çok seviniyorlar.hatta kucağıma almamam gerekiyor ama alıyorum ve kardeşin olduğu için alamam demiyorum alamayacaksam da başka bir bahane uyduruyorum ki o bebek yüzünden bizi almıyor demesinler.karnıma vurdular ilk sıralar ama vurursanız bebeğimiz ağlar dedik yapmıyorlar şimdi.çok yumuşak ve çok dikkatli davranmak gerekiyor.ama doğunca mutlaka kıskançlık olur o kadar da olacak yeter ki etraf saçma sapan konuşmasın
ha bu arada o geldiği zaman daha yemek yemeyi bilemez o sadece süt içebilir onun için ona yemek veremeyiz diyorum ki olur ya ağzına bişey sokarlar A llah korusun.biraz büyüynce yemek yiyebilr o zaman yürüyebilir ama siz öğretirseniz gibi konuşuyorum.baya abi rolüne girdiler.kendilerini baya bişey zannetmeye başladılar.inşallah doğunca da öyle olur.sizin de inşallah
ha bu arada o geldiği zaman daha yemek yemeyi bilemez o sadece süt içebilir onun için ona yemek veremeyiz diyorum ki olur ya ağzına bişey sokarlar A llah korusun.biraz büyüynce yemek yiyebilr o zaman yürüyebilir ama siz öğretirseniz gibi konuşuyorum.baya abi rolüne girdiler.kendilerini baya bişey zannetmeye başladılar.inşallah doğunca da öyle olur.sizin de inşallah
cnm çok güzel düşünmüşsün..ben de aynı şekilde konuşuyorum kreşde de öğretmeni ilgileniyor herhalde bu konuda gelince hemen kardeşimi seveyim diyor onu öpüyor çok hoşuma gidiyo.. dün biraz rahatsızdı eczane ilacı alınırken tel görüştüm sanki büyük insan gibi kardesime biberon alalım diyor. yavaş yavaş kabulleniyor...ben büyüdüm ,abi oldum, kendim giyiniyorum gibi şeyler söylüyor sanki bize kendine güzel göstermeye çalışıyor gibi geliyor bana yavrum küçücük aklıyla ne düşünüyor kimlbilir..
Benimde 4 yaşında bir kızım var şimdi 2. ye hamileyim , kızım çok seviyor şimdiden kardeşini sürekli karnıma sarılıyor öpüyor ama doğduğunda nasıl olacak bakalım
Benimde 4 yaşında bir kızım var şimdi 2. ye hamileyim , kızım çok seviyor şimdiden kardeşini sürekli karnıma sarılıyor öpüyor ama doğduğunda nasıl olacak bakalım