2 aylık evliyim ama mutlu değilim

2 aylık evlisin daha, sadece 2 aylık. Eşinin önceden kalmış yapacağı ödemeler de olabilir, borçları, ailesine karşı verdiği ama seninle paylaşmadığı paylaşamadığı şeylet olabilir. Ha bu doğru bi davranış mı asla değil! Ama oluyo mu olur yani. 2 ay çok kısa bi süreç :) Ailesi belli ki zaten gözleri aç altınlarınıza bile göz dikmişler. Çocuk da hep çalışıp getirmiş alışagelmiş düzenleri oluşmuş.
Sen kafanı kullan sakın altınlarını bozma, 2 aylık evlilikte de çok taze evliliğin oturma süresi de asıl birbirinizi tanıyıp anlaşmaya varma süreciniz daha yeni başlıyor. Anlaşırsanız ne ala, güç savaşları kavga sürtüşmeye varırsanız da biter zaten. mevcut ilk aylarda sürtüşmelerin olması çok normal. Belli ki sizin iletişim sorununuz da var. Eşin ailesine oğul olmayı biliyo, ama eş olmayı bilmiyo. herkesin kocası da eş olmayı bilerek evlenmiyo :) akıllı vicdanlı aile kavramı oluşuyosa zaten ona göre gelişiyo değişiyo erkekler. Değilse de oğul olmaktan başka bi sümsük olamıyolar zaten en tehlikelisi bunlar. Sizin sadece maddi sorunlarınız varsa bu durumları düzgün iletişime geçerek aileleri araya sokmadan çözmeye çalışın.
Bi de bence en büyük hatayı da ilk başta evlenir evlenmez işten ayrılarak sen yapmışsın. (Ki bak bu da çok önemli) Eşin belli ki çalışan eş istiyor, işten ayrılma çalışmama durumunla alakalı evlenmeden önce eşinle konuştun mu mesela? Sana destek oldu mu? Öyle kadınlar tanıyorum ki işinden memnun değil evlendiği gibi tazminat alıp ayrılan eşinden habersiz beni çıkardılar diyen.
Eşin çok yanlış bir yol izleyerek seni sıkıştırmaya çalışıyor, tuz su almamak fatura ödememek ne ya ayıp ileride utanacağı davranışlar yapmış.
Hemen hastalık sağlık olayı dönmüş ama Sen aktif çalışırken Hasta olsan doğum yapsan bakmaz değil bakar tabi, ama sizin süreç biraz farklı gibi hissettim ben.
Eğer eşin senin çalışan bir kadın olmanı istiyor ve bu şekilde evlenmeyi kabul etmişse yanlış anlama da çalışmak zorundasın. altın satarak hazıra dağ dayanmaz. 25.000 ile ev geçinmez zaten ki bi de yatırım düşünüyosun. :)) belli ki evlilik öncesi sen de aile evinden çıkmışsın, geçinmek geçindirmek ev yönetimi hele ki bu dönemde türkiye şartlarında çok zor.
art niyetli düşünmemeye çabalıyorum, eşinin yeni evlilik cahiliyesine verdim ben. açık konuşun, sen de akıllı ol kendini bi daha böyle durumlara düşürme, gerekiyosa restini çek yoksa çok ezilirsin.
Birlikte çalışmak asıl hedefimizdi tabiki ama hamilelik hastalık vs durumunda ne yapacağımız konusunda kararlar almıştık. O kira ve faturaları ödeyecekti bende mutfak giderini kendi giderlerimi alıp kalanı bankaya atacaktım. Altınlara da dokunmayacaktık zor günlerimiz için işte birikecekti. Ev almadan çocuk yapmama kararı alarak evlendik. Her yerde benim karım daha iyi anlıyor herşey onun elinde olucak ben hanımcıyım o ne derse o olur falan diyordu. Babama bile her adımı birlikte karar verip atıcaz diyordu. Hep böyle dedi ama evlenince adam sustu kapandı küstü birşeyler oldu. Benim hesabımda para varmış zoruna gidiyormuş yarısını ona verecekmişim. Böyle anlaşmadık diyorum işler böyle gelişti diyor. Ya babasına verecek yada annesine öyle hissediyorum.

Evlilik oncesi ne kadardır birlikteliğiniz vardı? Bence dönülmez yollara girmeden (çocuk yapmak ) ayrılın gitsin. Evlilik bir olmaktır kocanız malesef bu duygudan yoksun görünüyor.

Düğün günü tanıştınız heralde adamla. Yoksa bir insan böyle biriyle neden evlensin? Evlilik öncesinde size yağdıran adam birden eve ekmek almayan adama dönüşmemiştir eminim.
Zaten çocuk sevgiliyken de ben aileme bakıyorum diyormuş ve buluşmadaki hesapları konu sahibi ödüyormuş Kudra, öyle yazmış konu sahibi.

Zaten adamın aldığı maaş 25 bin, 14 ü kiraya gidiyormuş.
Bu işin faturası, borcu, yemesi içmesi, yeni evli çiftin ev kurma masrafları var, bence gerçekten adamın kadına verecek harçlığa falan parası kalmıyordur.
He adamın tavırları çirkin mi çok çirkin o ayrı ama konu sahibi de ben kimle evleniyorum, hesap kitap maaş ortada diye düşünmemiş mi, hangi beklentiyle evlenmiş de şimdi hayal kırıklığına uğruyor onu ben de anlamadım.

Bir de düğün hazırlıkları için işten falan çıkmış bir süre işsiz kalmayı göze almış, e takılarını falan da bozdurmak istemiyor bu şartlarda nasıl geçinmeyi bekliyor ilginç valla.

Konudan tamamen bağımsız bana da matematikle ilgili bir şey yazmıştınız , yorumlarınızda bu matematik konuşturma çabanız ne çözemedim ben 😁
çünkü hesap ortada

25 bin maaş alınıp 14 bin kira ödenirse geçinilemez. :KK70: ya da geçinilir de işte ucu ucuna hayatta kalınır diyelim.

konu sahibi ev almaktan bahsediyor. o yüzden kendisinin madde kullanmadığı farz edersek geriye matematik bilmediği opsiyonu kalıyor....

Herkese merhaba bugün o kadar üzgünüm ki annemin evinde kalmaya geldim. Durumu kısaca anlatacağım. Bana fikir verin dönüm noktasında hissediyorum...

2 aydır evliyim, çalışıyordum ama evlilik hazırlıkları için çıkmıştım şuan iş arıyorum. Eşim çalışıyor maaşı asgariden fazla.

İlk ay biraz benim kredi kartımı kullandık alışverişler ve balayı için işe girince birlikte ödeyecektik ama iş bulamıyorum. Maaşı yetmesine rağmen kredi kartımı ve faturaları ödemiyor ailesine para veriyor. Mutfağa karttan alışveriş yapıyordum ama ödemediği için o da kapandı.

Bana harçlık da bırakmıyor bende kenardaki biraz paramdan harcıyordum ama bitti. İstemeyi sevmem ama mecbur kaldığımda yok diyor. Ona göre bileziklerimi bozup evin borçlarını ödememi ona da yüksek mebla vermemi söylüyor. Neye lazım olduğunu söylemiyor. Bugün suyum ve tuzum yok diye yemek yapamadım. Bozsam bozarım altın ama bunu onun yanına bırakmak istemediğim için ve gelecekte ev alma hayalim olduğu için bu sıkıntıyı 2 ay çektim. Yemek yapamadım diye annesinde yiyip geliyor beni hiç umursamıyor evde olan birsey bulur ayarlar diyor. Ben çok üzülüyorum. O sadece elimizdekileri yiyelim yarını yarın düşünürüz kafasında.

Ben biriktiren tasarruflu o pervasızca harcayan biriymiş evlenince anladım. Evliliğin ilk aylarında erkekler kadınlarını el üstünde tutmaz mı?

Annem kartın borcunu bileziklerle kapat kartını kullanma sana nakit versin öyle devam edin dedi. Ben çalışınca mutfak bir şekilde dönse bile bu adamın zihniyeti, küsmeleri tripleri bir ömür çekilir mi. Ben sadece arkasını toplamış olmayacak mıyım o eve para getirerek? Ben çok stresli ve üzgünüm aklım karmakarışık ne olur yardım edin.
Eş olma olgunluguna erisememiz bi erkek.Evdemi kadinin aç mi tok mu sormamak adamliga sigmaz yerinde olsam bosanirim bu yaptiklarini da rezil eredim.

Artık hiçbir şeye şaşırmam sanıyordum ama ilk defa tuz, su gibi temel gıdaları bile almayan bir ‘koca’ görüyorum. Korkunç. Bu yaşadığın 2 ay geleceğin fragmanı. Altınları da alıp boşanmalısın, bu heriften adam olmaz. Hele annesinde yiyip gelmesine şok oldum. Hanımı evde açken karnını doyurup gelmesi… Aman Allah’ım!

çünkü hesap ortada

25 bin maaş alınıp 14 bin kira ödenirse geçinilemez. :KK70: ya da geçinilir de işte ucu ucuna hayatta kalınır diyelim.

konu sahibi ev almaktan bahsediyor. o yüzden kendisinin madde kullanmadığı farz edersek geriye matematik bilmediği opsiyonu kalıyor....
Tabiki geçinilmez yorumlarınız çok yerinde teşekkür ederim iş bulabilseydim böyle tartışmalar hiç yaşanmamış olurdu taa ki hamile olup hasta olup işten çıkınca yaşardım bu durumu anca. Bana bir erkek karısını ne olursa olsun başkasına muhtaç etmez demişti. Gerekirse ek işe giderim sen iş bulana kadar demişti ama işte sadece sözdeymiş. Size çok hak veriyorum tabiki 25 bin nedir allah aşkına sadece kira ödenir anca o da haklı ama biraz idare etmesi gerekmez miydi yada daha ince düşünceli olması biraz beni düşünmesi falan?

çünkü hesap ortada

Adamla evlenmiş bu hayatı kendi seçmiş şimdi adamın aldığı maaşın hiç bir önemi yok bir an önce karar verip kendi hayatına odaklanmalı kendiyle olacak hayatına .

2 ayda tuz nasıl bitti ? Küçük boy mu aldınız ? Abartı var mı acaba diye düşünmeden edemiyorum. Sahi var mı eşinin ne yediğin umursamayan kk borcunu umursamayan adamlar ?
Adam annesinde yiyip geliyormuş ilk defa da olmamış galiba bu olay ?
Eve misafir çağırsaydınız keşke alışveriş vs yapmak zorunda kalırdı.
olayın iç yüzü tamamen anlatılan gibi mi eksik parçalar var mı bilemedim.

Yok bende yorum bahsetmiştim bana da
Matematik felç gibi bi şey yazmış
Matematik konusuna bu kadar takılmasını anlamadım 😁
e çünkü 365 derece ne alaka???
ha ben sayısalcıyım, severim matematiği ama ben yazmasam onu bir başkası mutlaka yazardı. benlik bişey yok :KK70:

matematik bence bir toplumun öncelikli bilmesi gereken bir şey. öyle "hocam bu gerçek hayatta ne işimize yarayacak" asla değil. ve buradaki konularda çok iyi görüyorum ki hakketen bir matematik sıkıntısı var toplumda.

Ya lütfen üzgünüm zaten kim böyle olacağını bilerek evlenir 😟😔
e babasi taki sirasinda kendi tarafin altinlarini toplamadi mi? o zaman anlamadin mi?
bu cimrilikte adam, takida rezil olma ve konusulma pahasina altinlari gasp eden kayin aile vs nisanliyken melek miydi? bonkor muydu? sana cok deger veriyordu, kendisini harika sakladi da nikah günü mü gercek aciga çıktı?? eminim ki her sey kendini belli etmistir, siz gormek istememissiniz, onemsememissiniz. hala niye evlilige devam ediyorsunuz ki. bu adam duzelir mi? sana merhamet etmeyen senin dogurduguna merhamet eder mi?
bazen annem evde guzel yemek yapiyor caktirmadan kaba koyuyorum yarin sevgilime götürürüm o da yer diye. insan nasil evdeki karisini ac birakir da bogazindan gecer???

Bence altından cıkan kavgadan sonra eşinizin tarafı doldurmuş olbılır. Para verme altınlrı madem vermiyor mecbur bırak bozdursun gitsin o zamsn çalışsın vs gibi. He böyle olduysa bile dinlememesi gerekirdi normal bir insanın tabide.

X