2 aylık evliyim ama mutlu değilim

Bu adam asla degismez duzelmez sakin geri donme. Herseyi gectim kizini aç birakan bir adama hala cozum onerileri sunan annenede cok kizdim. Benim kizim nasil o evde ac kaliyor hangi devirdeyiz bir evde tuz su olmuyor derdim. Asgariden fazla aliyor annesinde yiyip geliyor iki aydan fazla mutfak umrunda degil ama senin karti harcarken pervasizca harcıyor. Sen demekki omur boyu calisacaksin hastalanma yok hamilelik yok bunlara izin vermez sana soyleyeyimm. Nerde bunun erili enerjisi etek giysin gezsin madem kadin eline bakan erkek
Hem ev işi beklerler, hem yemek beklerler, çocuk doğar çocuğa bakımı kadına yüklerler, ailesine evlat olsun isterler, üstüne çalışsın para kazansın derler. Bunlar eşitliği başka yerlerinden anlıyor.

Annesine bakmak ne demek? Ne kadar bir miktar ödüyor

Bu arada altınlarınızı almış bal gibi. Senin hakkın olan altınlarla karşılamış.
Evlendikten sonra para vermediğini söyledi ama kartlar faturalar ödenmediği halde para yok demesinin başka sebebi olduğunu sanmıyorum

bakın gerçekten iyi niyetle yazıyorum

gördüğüm kadarıyla 30 yaştan fazlasınız ve yönetici olarak çalışıyordum diyorsunuz
evde tuz yok diyorsunuz
tuz! siz mutfak alışverişi, eve en öncelikle alınacak şeyler filan gibi konuları ne yaptınız uzaktan eğitimle mi geçtiniz?

birikim de yaparım dediğiniz nasıl bir birikim ki daha 2 aydır işsizsiniz (işsizlik maaşı alıyor olmanız lazım, ya da kıdem tazminatı ne oldu?) 6bin lira kredi borcu ödeyecek para yok kenarda...nerede bu birikim? birikim dediğiniz nedir? dolmuş parası mı?

sizin para -hesap-kitap işiyle ilgili ciddi sorunlarınız var.

ha adamın söylemleri hareketleri paradan bağımsız leş, o ayrı da. ama siz her türlü biraz matematik çalışın bence....
Hanımefendi benim matematikle bir problemim yok. Birikimim ve tazminatımla kendim evlendim. Aileme yük olmamak için herşeyimi kendim aldım bardağımdan yatağıma kadar

Herkese merhaba bugün o kadar üzgünüm ki annemin evinde kalmaya geldim. Durumu kısaca anlatacağım. Bana fikir verin dönüm noktasında hissediyorum...

2 aydır evliyim, çalışıyordum ama evlilik hazırlıkları için çıkmıştım şuan iş arıyorum. Eşim çalışıyor maaşı asgariden fazla.

İlk ay biraz benim kredi kartımı kullandık alışverişler ve balayı için işe girince birlikte ödeyecektik ama iş bulamıyorum. Maaşı yetmesine rağmen kredi kartımı ve faturaları ödemiyor ailesine para veriyor. Mutfağa karttan alışveriş yapıyordum ama ödemediği için o da kapandı.

Bana harçlık da bırakmıyor bende kenardaki biraz paramdan harcıyordum ama bitti. İstemeyi sevmem ama mecbur kaldığımda yok diyor. Ona göre bileziklerimi bozup evin borçlarını ödememi ona da yüksek mebla vermemi söylüyor. Neye lazım olduğunu söylemiyor. Bugün suyum ve tuzum yok diye yemek yapamadım. Bozsam bozarım altın ama bunu onun yanına bırakmak istemediğim için ve gelecekte ev alma hayalim olduğu için bu sıkıntıyı 2 ay çektim. Yemek yapamadım diye annesinde yiyip geliyor beni hiç umursamıyor evde olan birsey bulur ayarlar diyor. Ben çok üzülüyorum. O sadece elimizdekileri yiyelim yarını yarın düşünürüz kafasında.

Ben biriktiren tasarruflu o pervasızca harcayan biriymiş evlenince anladım. Evliliğin ilk aylarında erkekler kadınlarını el üstünde tutmaz mı?

Annem kartın borcunu bileziklerle kapat kartını kullanma sana nakit versin öyle devam edin dedi. Ben çalışınca mutfak bir şekilde dönse bile bu adamın zihniyeti, küsmeleri tripleri bir ömür çekilir mi. Ben sadece arkasını toplamış olmayacak mıyım o eve para getirerek? Ben çok stresli ve üzgünüm aklım karmakarışık ne olur yardım edin.
Baba evine dönünce bir daha geri dönülmemesi taraftarıyım.

Annem ve babam durumu öğrendiklerinde çok üzüldüler. Babam bundan koca olmaz biz böyle miydik demiş anneme. Ben sadece çok üzgünüm. Hani insan niyeti iyi olur kalbi temiz olur da herşeye iyi bakar ya. Biz ailecek art niyet aramamışız herkesi kendimiz gibi sanmışız. Eşim her hafta bana küsüyor küskün bir erkek mi olur. Sanırım iki ilgi görünce bağlanmak olmuş benimkisi

Onun kümesi de çok önemliydi sanki.

Yaşın genç çocuk yok direkt olarak boşan asla çekilmez konu paradan ziyade küsmesi küsen adamla ömür geçmez annesine koca olmuş resmen orda yemek yiyor oraya para veriyor ama sizinle sevişiyor eeee oldu ilerde sizin bebeğiniz olunca çalışamayacaksiniz o zaman ne olacak ben olsam asla devam etmezdim asla

Faturalarımız toplam bin lira geldi bu ay. Düğün masrafımız yok tek yapacağı şey kira verip fatura vermek. Benim kredi kartımın borcu 6.300dü. Ödemedi işte sorun da bu
2 aylık evlisin daha, sadece 2 aylık. Eşinin önceden kalmış yapacağı ödemeler de olabilir, borçları, ailesine karşı verdiği ama seninle paylaşmadığı paylaşamadığı şeylet olabilir. Ha bu doğru bi davranış mı asla değil! Ama oluyo mu olur yani. 2 ay çok kısa bi süreç :) Ailesi belli ki zaten gözleri aç altınlarınıza bile göz dikmişler. Çocuk da hep çalışıp getirmiş alışagelmiş düzenleri oluşmuş.
Sen kafanı kullan sakın altınlarını bozma, 2 aylık evlilikte de çok taze evliliğin oturma süresi de asıl birbirinizi tanıyıp anlaşmaya varma süreciniz daha yeni başlıyor. Anlaşırsanız ne ala, güç savaşları kavga sürtüşmeye varırsanız da biter zaten. mevcut ilk aylarda sürtüşmelerin olması çok normal. Belli ki sizin iletişim sorununuz da var. Eşin ailesine oğul olmayı biliyo, ama eş olmayı bilmiyo. herkesin kocası da eş olmayı bilerek evlenmiyo :) akıllı vicdanlı aile kavramı oluşuyosa zaten ona göre gelişiyo değişiyo erkekler. Değilse de oğul olmaktan başka bi sümsük olamıyolar zaten en tehlikelisi bunlar. Sizin sadece maddi sorunlarınız varsa bu durumları düzgün iletişime geçerek aileleri araya sokmadan çözmeye çalışın.
Bi de bence en büyük hatayı da ilk başta evlenir evlenmez işten ayrılarak sen yapmışsın. (Ki bak bu da çok önemli) Eşin belli ki çalışan eş istiyor, işten ayrılma çalışmama durumunla alakalı evlenmeden önce eşinle konuştun mu mesela? Sana destek oldu mu? Öyle kadınlar tanıyorum ki işinden memnun değil evlendiği gibi tazminat alıp ayrılan eşinden habersiz beni çıkardılar diyen.
Eşin çok yanlış bir yol izleyerek seni sıkıştırmaya çalışıyor, tuz su almamak fatura ödememek ne ya ayıp ileride utanacağı davranışlar yapmış.
Hemen hastalık sağlık olayı dönmüş ama Sen aktif çalışırken Hasta olsan doğum yapsan bakmaz değil bakar tabi, ama sizin süreç biraz farklı gibi hissettim ben.
Eğer eşin senin çalışan bir kadın olmanı istiyor ve bu şekilde evlenmeyi kabul etmişse yanlış anlama da çalışmak zorundasın. altın satarak hazıra dağ dayanmaz. 25.000 ile ev geçinmez zaten ki bi de yatırım düşünüyosun. :)) belli ki evlilik öncesi sen de aile evinden çıkmışsın, geçinmek geçindirmek ev yönetimi hele ki bu dönemde türkiye şartlarında çok zor.
art niyetli düşünmemeye çabalıyorum, eşinin yeni evlilik cahiliyesine verdim ben. açık konuşun, sen de akıllı ol kendini bi daha böyle durumlara düşürme, gerekiyosa restini çek yoksa çok ezilirsin.

Ailesi misafirliğe gelirse oğlunuz eve alışveriş yapmadığı ve para bırakmadığı için dolabı dolduramadım kusura bakmayın deyin de ailece bir yerin dibine geçsinler. Ayrıca herhangi bir şey isterse de kılınızı bile kıpırdatmayan.

Seçimler hatalı olabilir sürekli yapılan hatanın üzerine yoğunlaşmanın kimseye bir faydası yok. Beklediğiniz ve düşündüğünüz gibi biri çıkmadığında aksiyon olarak ne alıyorsunuz önemli olan o, oraya yoğunlaşın. Adam şöyleydi böyleydi diye sevgililik dönemlerini baz alırsanız daha çok zaman ve para kaybedersiniz.

Ailesi misafirliğe gelirse oğlunuz eve alışveriş yapmadığı ve para bırakmadığı için dolabı dolduramadım kusura bakmayın deyin de ailece bir yerin dibine geçsinler.
Biliyor musunuz geçen gün tartıştık diye beyfendi moralim bozuk işe gidemem dedi gitmedi ve bende onla aynı anda evde olup tartışmamak için yürüyüşe çıkacakken aniden annesi geldi ve ben işim var deyip çıktım tam çıkarken kadın bana paran var mı veriyim mi dedi ve ben siz dert etmeyin dedim

Hanımefendi benim matematikle bir problemim yok. Birikimim ve tazminatımla kendim evlendim. Aileme yük olmamak için herşeyimi kendim aldım bardağımdan yatağıma kadar

Boşanmayı düşünüyorsanız ona söylemeden her şeyinizi o evden çıkarıp sonra söyleyin yoksa bu cimri bencil varlık hiç bir şeyini sana vermez gibi görünüyor.

Biliyor musunuz geçen gün tartıştık diye beyfendi moralim bozuk işe gidemem dedi gitmedi ve bende onla aynı anda evde olup tartışmamak için yürüyüşe çıkacakken aniden annesi geldi ve ben işim var deyip çıktım tam çıkarken kadın bana paran var mı veriyim mi dedi ve ben siz dert etmeyin dedim
Neden öyle dedin ki dicektin bana para vermek yerine oğlunuza eğitim verseydiniz şu an bu soruyu sormazdınız diye. Herkes ayağını denk alsın madem eve bakmayacak bekar gibi yaşayacak ne diye evlenmiş? Cinsellik için evlenip de karşı tarafa hayatı zehir etmesinler

hakikaten iyi niyetimin son sınırındayım ama son kez yazayım

1- tabi ki kendiniz evlenin. gücü yetmeyen evlenmesin.
bunu marifet olarak sunmanıza gerek yok ki.

ama belli ki eşinizin evlenmeden önce de birşeyi yokmuş???
babası yapmış herşeyini? balayı da taksitle daha ödenecek inşallah.

e bu adam ne yaptı?
hiç.
e ortada ki bu abimiz evlenmeden önce de annişiyle yiyip içiyormuş, anca bi üst baş alıyormuş, berberine kahvesine (ya da işte neyse iddia bayisine veya mahalle arkadaşlarıyla bir çay içmeye) gidip evine dönüyormuş, bitti. zaten maaşı da anca buna yetiyor.

mesela matematik bilmediğinizi buradan anlıyoruz.

2- keşke bardak çanak alacağınızadaha az eşya alaydınız da biraz birkim kenarda duraydı. zira gördüğünüz gibi bardaklar yenmiyor.

3- bir eve önce yağ tuz şeker makarna un pirinç vs. alınır. daha 2 aylık evde de daha ilk alışveriştekiler kalır. bunlar 3 günde bitmez.

4- 25 bin lira maaşı olan adamla evleniyorsunuz. Hint racasıyla değil. tüm birikimin + tazminatın gideceği bir düğün hazırlığı için işten çıkılmaz. matematik bilmiyorum diye daha nasıl denir ben de onu bilmiyorum.

Bir de babası takı kuyruğundan kendi tarafındakileri çıkartıp elden aldı. Yani takılar sadece benim tarafımın taktıkları ve bunu reddedip hak iddia ediyorlar
Akşam akşam sinirlerimizi zıplatmak için üye olup, konu açtınız sanırım. Yoksa şu anlattıklarınıza maruz kalan biri, aklım karmakarışık demez, ne yapacağını bilir...

hakikaten iyi niyetimin son sınırındayım ama son kez yazayım

1- tabi ki kendiniz evlenin. gücü yetmeyen evlenmesin.
bunu marifet olarak sunmanıza gerek yok ki.

ama belli ki eşinizin evlenmeden önce de birşeyi yokmuş???
babası yapmış herşeyini? balayı da taksitle daha ödenecek inşallah.

e bu adam ne yaptı?
hiç.
e ortada ki bu abimiz evlenmeden önce de annişiyle yiyip içiyormuş, anca bi üst baş alıyormuş, berberine kahvesine (ya da işte neyse iddia bayisine veya mahalle arkadaşlarıyla bir çay içmeye) gidip evine dönüyormuş, bitti. zaten maaşı da anca buna yetiyor.

mesela matematik bilmediğinizi buradan anlıyoruz.

2- keşke bardak çanak alacağınızadaha az eşya alaydınız da biraz birkim kenarda duraydı. zira gördüğünüz gibi bardaklar yenmiyor.

3- bir eve önce yağ tuz şeker makarna un pirinç vs. alınır. daha 2 aylık evde de daha ilk alışveriştekiler kalır. bunlar 3 günde bitmez.

4- 25 bin lira maaşı olan adamla evleniyorsunuz. Hint racasıyla değil. tüm birikimin + tazminatın gideceği bir düğün hazırlığı için işten çıkılmaz. matematik bilmiyorum diye daha nasıl denir ben de onu bilmiyorum.

Konudan tamamen bağımsız bana da matematikle ilgili bir şey yazmıştınız , yorumlarınızda bu matematik konuşturma çabanız ne çözemedim ben 😁

X