2 aylık evliyim ama mutlu değilim

Herkese merhaba bugün o kadar üzgünüm ki annemin evinde kalmaya geldim. Durumu kısaca anlatacağım. Bana fikir verin dönüm noktasında hissediyorum...

2 aydır evliyim, çalışıyordum ama evlilik hazırlıkları için çıkmıştım şuan iş arıyorum. Eşim çalışıyor maaşı asgariden fazla.

İlk ay biraz benim kredi kartımı kullandık alışverişler ve balayı için işe girince birlikte ödeyecektik ama iş bulamıyorum. Maaşı yetmesine rağmen kredi kartımı ve faturaları ödemiyor ailesine para veriyor. Mutfağa karttan alışveriş yapıyordum ama ödemediği için o da kapandı.

Bana harçlık da bırakmıyor bende kenardaki biraz paramdan harcıyordum ama bitti. İstemeyi sevmem ama mecbur kaldığımda yok diyor. Ona göre bileziklerimi bozup evin borçlarını ödememi ona da yüksek mebla vermemi söylüyor. Neye lazım olduğunu söylemiyor. Bugün suyum ve tuzum yok diye yemek yapamadım. Bozsam bozarım altın ama bunu onun yanına bırakmak istemediğim için ve gelecekte ev alma hayalim olduğu için bu sıkıntıyı 2 ay çektim. Yemek yapamadım diye annesinde yiyip geliyor beni hiç umursamıyor evde olan birsey bulur ayarlar diyor. Ben çok üzülüyorum. O sadece elimizdekileri yiyelim yarını yarın düşünürüz kafasında.

Ben biriktiren tasarruflu o pervasızca harcayan biriymiş evlenince anladım. Evliliğin ilk aylarında erkekler kadınlarını el üstünde tutmaz mı?

Annem kartın borcunu bileziklerle kapat kartını kullanma sana nakit versin öyle devam edin dedi. Ben çalışınca mutfak bir şekilde dönse bile bu adamın zihniyeti, küsmeleri tripleri bir ömür çekilir mi. Ben sadece arkasını toplamış olmayacak mıyım o eve para getirerek? Ben çok stresli ve üzgünüm aklım karmakarışık ne olur yardım edin.
Düğün günü tanıştınız heralde adamla. Yoksa bir insan böyle biriyle neden evlensin? Evlilik öncesinde size yağdıran adam birden eve ekmek almayan adama dönüşmemiştir eminim.

Sen evde aç susuz oturuyorsun o anasında yiyip gelirken bi kaba seni düşündüm diyerek getirmiyor ya da gel beraber yiyelim demiyor ya da açsak da birlikte aç kalırız demiyor da taş kemir diyor.

Düşünecek bir şey yok, Anne yanına dön iş bul altınları kendin için kullan ilerde.
İlk sene dolmadan boşanmak çok zor diye biliyorum.

Ben onu iyi yardımsever romantik namuslu düzgün işine giden içkisi sigarası olmayan biri olarak sevdim. Ev işlerine yardım eder bana süprizler yapar evet ama iş paraya gelince sende çalış herşeyi ben yapamam erkeğin cebinde para olmalı diyor tabiki çalışacağım ama kendim için çalışıp kalanı birikime koymayı düşünmüştüm. Bakın gerçekten maaşından parası kalmıyor olabilir ama 2 bin bile olsa ya bin lira bile olsa al çantanda dursun demez mi bir erkek ya

Düğün günü tanıştınız heralde adamla. Yoksa bir insan böyle biriyle neden evlensin? Evlilik öncesinde size yağdıran adam birden eve ekmek almayan adama dönüşmemiştir eminim.
Bu cümleye çok katılıyorum hep şunu diyorum kimse aklında zoru yoksa 365 derece bir anda değişmez . Belli etmiştir illa ki ama konu sahibi değişeceğini mi düşündü sevgisinden gözü mi kör oldu bilemiyorum , insan en fazla ne kadar rol yapabilir ki sonuçta .

Daha 2 aydır evlisiniz
evde nasıl su yok tuz yok?

ilk ay benim kartımdan alışveriş yapıldı da diyorsunuz üstelik. e geriye kalıyor 1 ay??? tuzun paketi kaç lira yahu? napıyorsunuz 1 kg tuz mu atıyorsunuz bir tencere makarnaya?

yani kusura bakmayın da evde et olmaz, peynir olmaz. sebze olmaz. pahalı ürünler ve günlük alınacak taze şeyler filan olmaz, tamam.

ama su ve tuz nasıl olmaz? şaka mısınız?

+ "düğün hazırlığı için işten çıkmak" ne demek? düğüne nobel mi alacaktınız? oscar mı vereceklerdi organizasyonda en orijinal senaryo diye?

ya gerçekten kusura bakmayın da çift olarak ikiniz de saçma ötesisiniz yani. yazdıklarınızda mantıklı normal 1 tane şey yok ki!

Bu cümleye çok katılıyorum hep şunu diyorum kimse aklında zoru yoksa 365 derece bir anda değişmez . Belli etmiştir illa ki ama konu sahibi değişeceğini mi düşündü sevgisinden gözü mi kör oldu bilemiyorum , insan en fazla ne kadar rol yapabilir ki sonuçta .
matematik felç.
365 derece dönünce olduğu yerden 5 derece kaymış olunur...

Ben onu iyi yardımsever romantik namuslu düzgün işine giden içkisi sigarası olmayan biri olarak sevdim. Ev işlerine yardım eder bana süprizler yapar evet ama iş paraya gelince sende çalış herşeyi ben yapamam erkeğin cebinde para olmalı diyor tabiki çalışacağım ama kendim için çalışıp kalanı birikime koymayı düşünmüştüm. Bakın gerçekten maaşından parası kalmıyor olabilir ama 2 bin bile olsa ya bin lira bile olsa al çantanda dursun demez mi bir erkek ya

Kendine bir iyilik yap ve bu adamın bencil hareketlerini sorgulamadan boşa.

Ya gerçekten kalmıyorsa maaşından acaba gerçekten sıkışmış olamaz mı
e 20 bin filan alıyorsa ve kira da ödeniyorsa gerçekten geriye bir şey kalmaz tabi

ama siz maaşı ve giderleri bilmiyorsanız
+ eşiniz bunu sizinle düzgün bir uslupla konuşmuyorsa sizin çözecek çooook büyük sorunlarınız var demektir.

İşte tam da sorun burada seven birisi
Sende çalış her şeyi ben yapamam demez
“Canım benim tek maaşımla zor geçiniyoruz hani ben çalışmanı istemem veya yorulmanı istemem ama bana katkı sağlar mısın “?
Ya da ne olursa olsun ben ikimiz için de çabalarım biraz zor zamanlar geçiririz ama sen çalışma yanımda ol yeter “ diyen birisidir seven kişi .
Yanlış anlamayın sırf sadece anlatmak adına diyeceğim bende çalışan biriyim bir para biriktiriyoruz nişanlımla
Her ay bana 10 bin atar sana daha çok lazım olur der.
Düşünen insan 2 tl si varsa 1 ini verir .

X